Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows XP не позволява да въведа администраторска парола

Featured Replies

Ползвам Уин ХР SP2. За по голяма сигурност си направих акаунт с ограничени права с който да работя, а на Администратора си сложих парола. Още първия път щом реших да си вляза като администратор, не успях - казва ми, че съм си забравил паролата!!! Аз я въведох преди 5 мин. Записал съм я, т.е. грешка е невъзможна /Не е с главни букви, на латиница е/. Няма да съм сбъркал и клавишите - внимавах, а и все пак се въвежда 2 пъти. Във форума намерих доста неща за забравени пароли, но не мисляр че моя случай е такъв. Има нещо сбъркано и не искам да се случва пак. Дайте идеи, какво може да е станало и как да се оправя. Благодаря предварително.

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Ползвам Уин ХР SP2. За по голяма сигурност си направих акаунт с ограничени права с който да работя, а на Администратора си сложих парола. Още първия път щом реших да си вляза като администратор, не успях - казва ми, че съм си забравил паролата!!! Аз я въведох преди 5 мин. Записал съм я, т.е. грешка е невъзможна /Не е с главни букви, на латиница е/. Няма да съм сбъркал и клавишите - внимавах, а и все пак се въвежда 2 пъти. Във форума намерих доста неща за забравени пароли, но не мисляр че моя случай е такъв. Има нещо сбъркано и не искам да се случва пак. Дайте идеи, какво може да е станало и как да се оправя. Благодаря предварително.

Има програми с които можеш да ресетнеш паролата на администратора, разтърси се наоколо

• Автор

Извинявайте. Оправих се сам :P . Оказа се, че смяната на клавишите преди да съм влязъл с акаунта си е ставало с Shift+Alt, независимо че преди това ставаше с Shift+Ctrl. Може би със създаването на новия аканунт се е променило нещо, не знам?!?

Може да затриете темата.

Не бързайте да триете тамата. И аз имам подобен проблем, но моя е малко по-друг. Направих си чисто нова инсталация на Windows XP+SP2 и сложих парола. Като потребил съм само аз и съм с администраторски права не си сложих парола като такъв. Сега когато искам да вляза като администратор не ми дава възможност за въвеждане на паролата. Да поясня - появява се полето за изписване, но не иска да приеме никакъв символ все едно не натискам никакъв клавиш. Значи не става дума за забравена или грешна парола, аз неприемане на никаква. sad.gif

Не ти работи клавиатурата :) (това в кръга на шегата)

Администраторската парола я слагаш още при инсталацията. Ако не си сложил такава, какъв е проблема? Натискаш Ентера и си в джаза!

Вие май не четете добре какво съм написал cool.gif . Паролата е сложена при инсталирането. Екранчето с полето се появява и дори иконката за смяна на езика си е там и функционира, но не приема никакви синволи, нито букви нито цифри. Все едно че не натискам нищо по клавиатурата. sad.gif

Вие май не четете добре какво съм написал cool.gif . Паролата е сложена при инсталирането. Екранчето с полето се появява и дори иконката за смяна на езика си е там и функционира, но не приема никакви синволи, нито букви нито цифри. Все едно че не натискам нищо по клавиатурата. sad.gif

Клавиатурата ти каква е ? С USB или ps2 порт ?

Ако е с USB-трябва от BIOS да включиш USB портовете да са включени и в DOS-режим, а не да работят само под Windos.

Разтърси се из опциите в BIOS-а ти, не знам какъв е, но трябва да имаш такава опция. Ако ли не-пиеш една студена вода и си купуваш клавиатура с ps2 кабел cool.gif

Клавиатурата ти каква е ? С USB или ps2 порт ?

Ако е с USB-трябва от BIOS да включиш USB портовете да са включени и в DOS-режим, а не да работят само под Windos.

Разтърси се из опциите в BIOS-а ти, не знам какъв е, но трябва да имаш такава опция. Ако ли не-пиеш една студена вода и си купуваш клавиатура с ps2 кабел cool.gif

С PC-2 е клавиатурата и си работи добре. Аз го отдавам на някаква грешка в ОС, а не в хардуера.

Сега с кой акаунт си и въобще имаш ли достъп до компютъра?!? Да не си си рязал някой Windows c Nlite?

Освен администраторския имам само един акаунт, който е без парола и е с администраторски права. В него си влизам без никакъв проблем. Windows е оригинален - не някоя самоделка.

Редактирано от еди (преглед на промените)

Aко имаш админ права може винаги да променяш

паролите на всички потребители

Мнгого е важно с каква клавиатурна подредба си въвел символите от User-а и Password.

Защото може да си сменил езика с натискането на Alt+Shift без да искаш.

Помисли внимателно какви символи си записал дали няма нещо по-различно от букви ,нещо като запетайки ,кавички ,цифри и др.

Ако неможеш да оправиш проблема то тогава свали си HirensBoot CD ,изпечи го на едно CD .

Бутни от него системата и с програмите който са интегрирани в него изтрий паролата.

Затова съветът ми тука е следният...

Преди да напишете важна парола проверете на един Нов документ да речеме, дали същите символи излизат правилно както вие ги пишете.

Това в последствие спестява много главоболия.

Мнгого е важно с каква клавиатурна подредба си въвел символите от User-а и Password.

Защото може да си сменил езика с натискането на Alt+Shift без да искаш.

Помисли внимателно какви символи си записал дали няма нещо по-различно от букви ,нещо като запетайки ,кавички ,цифри и др.

Ако неможеш да оправиш проблема то тогава свали си HirensBoot CD ,изпечи го на едно CD .

Бутни от него системата и с програмите който са интегрирани в него изтрий паролата.

Затова съветът ми тука е следният...

Преди да напишете важна парола проверете на един Нов документ да речеме, дали същите символи излизат правилно както вие ги пишете.

Това в последствие спестява много главоболия.

Да добър съвет, но аз нямам сгрешена парола. Вече за трети път казвам НЕ СЕ ВЪВЕЖДАТ АБСОЛЮТНО НИКАКВИ СИМВОЛИ, не грешни, не запитайки - ами никакви такива, все едно клавиатурата не е включена! А между другото паролата е само от цифри. При тях няма грешки като от сорта с каква клавиатурна подредба са били въведени.

Редактирано от еди (преглед на промените)

Да не си правил някакви настрийки по "Local Security Policy" след като си сложил тази парола.Може да си задал дължина на знаците в паролата,по-голяма от тези които имаш в самата зададена парола,заключване на акаунд и такива неща.

оптай следното:

Start->Run->CMD

В конзолата пишеш:

net user

Ще се появят съществуващите акаунди.Примерно:

Administrator Aspnet Ivan

Guest Helpasistant SUPORT_233123

Owner db-admin

Ако искаш да смениш паролата на администратора пишеш:

net user ivan * ->enter

пишеш новата парола

повтаряш паролата

Незная дали ще се получи през ограничения акаунд,но можеш да опиташ.

Да добър съвет, но аз нямам сгрешена парола. Вече за трети път казвам НЕ СЕ ВЪВЕЖДАТ АБСОЛЮТНО НИКАКВИ СИМВОЛИ, не грешни, не запитайки - ами никакви такива, все едно клавиатурата не е включена! А между другото паролата е само от цифри. При тях няма грешки като от сорта с каква клавиатурна подредба са били въведени.

Елементарно но ...

Ако опитваш да въведеш паролата с цифровата част на клавиатурата вдясно, нали ти е включен NumLock режима ?

Свали си Hirens Boot CD от тука

Download

Вземи едно ново CD и запиши на него въпросният CD image фаил с Alcohol 120 най-добре ще стане на най-ниската скорост.

След това нагласи BIOS така ,че системата да стартира от CD/DVD и сложи диска който вече си направил.

Стартирай системата и влез в менюто на HB CD там влез в раздела Password Tools

Избери Active Password Changer 3.0.420 или Offline NT/2K/XP Password Changer .

За обяснение ще ти дам как се работи с Offline NT/2K/XP Password Changer .

Когато стартира програмата избери дяла на системният диск където е инсталирана оперативната система и си записал паролата.

На следващият скрин ще се появвят имената на всичките юзери който имаш.

0- Administrator

1- User

2- Guest

3- HelpAssistent

4- Support ...

В твоя случай ти трябва Administrator избери го като натиснеш 0 и потвърди ресетването на паролата.

Със бутоните PageUP/PageDown ще се движиш из менюто, а потвърждаването на команда става с ENTER.

Внимавай да не натискаш клавиатурата рязко и бързо да да не се получи двойно кликване.

След рестарта на системата когато пак влезеш под Windows няма да има никаква парола.

• 2 седмици по-късно...
Освен администраторския имам само един акаунт, който е без парола и е с администраторски права. В него си влизам без никакъв проблем. Windows е оригинален - не някоя самоделка.

За да премахнеш паролата, опитай така. Влез с безпроблемния си акаунт. После Start => Control Panel => Administrative Tools => Computer Management => Local Users and Groups => Users Десен бутон на акаунта, на които искаш да смениш или премахнеш паролата и избираш Set Password... от прозорчето, което ще ти се появи избираш Proceed. Ако искаш да премахнеш паролата, остави двете полета празни и натисни ОК, потвърди пак с ОК. post-124097-1197099218_thumb.jpg

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.