Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

BG language за Windows 7

Featured Replies

някой да има на представя как може да си изтегля "BG Interface" за "Windows 7" голям проблем ми е!!!помагайте ;):computer2:;)

post-222090-1237607498_thumb.png

• Отговори 51
  • Прегледи 66,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Български около 3 месеца след като излезе официално Windows 7.За сега няма.

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Български около 3 месеца след като излезе официално Windows 7.За сега няма.

а от каде мога да го намеря и кога се очаква да излезе!!!

Спокойно, като излезе официално, сигурно веднага ще се появят по торентите кракнати версии, които заобикалят валидацията, ако си с нелегален Уиндоус. :P

Редактирано от Deltichko (преглед на промените)

2.5 Не са желателни прекомерните off-topic – мнения, които не са свързани с темата.

iovi

Никъде не отива човека, той си живее в България. Това че нашата държава е пълна с чуждоплоклонници които при думата инглиш получават оргазъм нищо не значи. Ние патриотите които живеем в родната си страна и я обичаме държим да работим на родния си език. Иди в торентс . ру, там имат русификатори на винд 7 още от билдовете 6900. Пита се защо у нас е пълно с хора които смятат че като знаят английски и си служат свободно с него това е върха върхът на сладоледа. Пита се защо в тия хора няма капка патриотизъм да преведат на български софтуера и да го ползват на родния си език, а държат да минат за много учени ползвайки английски.

Никъде не отива човека, той си живее в България. Това че нашата държава е пълна с чуждоплоклонници които при думата инглиш получават оргазъм нищо не значи. Ние патриотите които живеем в родната си страна и я обичаме държим да работим на родния си език. Иди в торентс . ру, там имат русификатори на винд 7 още от билдовете 6900. Пита се защо у нас е пълно с хора които смятат че като знаят английски и си служат свободно с него това е върха върхът на сладоледа. Пита се защо в тия хора няма капка патриотизъм да преведат на български софтуера и да го ползват на родния си език, а държат да минат за много учени ползвайки английски.

Това не опира до патриотизъм, а до навик. Ако от Windows 2.xx си свикнал с английски ще ти е доста трудно да минеш да друг език, пък бил той и родния ти.

Това не опира до патриотизъм, а до навик. Ако от Windows 2.xx си свикнал с английски ще ти е доста трудно да минеш да друг език, пък бил той и родния ти.

Капитане позволими да не се съглася на 100 процента с теб.

Аз също работя на английски вкючително и менюта на телефони камери и т.н. така ми е по-удобно но се наложи известно време да ползвам ХР на

Български и трябва да ти кажа че лесно се свиква ако знаеш какво правиш.

А що се отнася до патриотите аз също съм от тях и подкрепям всичко свързано с БЪЛГАРИЯ и БЪЛГАРСКИ ЕЗИК. Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

+1 Вижте какъв е примера с колегите от Турция. Почти всеки софтуер предлага инсталация, на турски, защо ли? ;)

Капитане позволими да не се съглася на 100 процента с теб.

Аз също работя на английски вкючително и менюта на телефони камери и т.н. така ми е по-удобно но се наложи известно време да ползвам ХР на

Български и трябва да ти кажа че лесно се свиква ако знаеш какво правиш.

А що се отнася до патриотите аз също съм от тях и подкрепям всичко свързано с БЪЛГАРИЯ и БЪЛГАРСКИ ЕЗИК. Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Аз също подкрепям българското и държа на него. Но ангажиментите ми налагат да комуникирам и/или работя на системи по целия свят и съм принуден да ползвам само английски версии. Така че моето мнение невинаги е меродавно. Иначе вероятно много хора биха се зарадвали на българския :-) НО за Windows 7 ще трябва да почакаме поне половин година след официалното му излизане

+1

Вижте какъв е примера с колегите от Турция. Почти всеки софтуер предлага инсталация, на турски, защо ли? ;)

off-topic: при тях патриотизма е на друго ниво, насадено още от Мустафа кемал

мен лично бг в софтуера ме обърква повече отколкото ми помага

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

off-topic

Досега не съм виждал кой знае колко приложения/ОС с читав български превод. Не знам за какъв патриотизъм говорим... Когато с години си боравил с една терминология, а 99% от компютърната терминология е на английски, е объркващо да започнеш да работиш на български интерфейс, и то такъв, който на моменти е преведен безумно. Истината е, че нямаме точни преводи за голяма част от компютърните термнии - използват се такива, които или объркват или разсмиват. Само като прочета нещо от рода на "Диспечер на файлове" и ми идва да избухна в смях. Работя в сферата на локализацията повече от 3 години и имам пряко впечатление от това как се трябва да се локализира един софтуерен продукт. За домашните потребители определено е добре да има български интерфейс съгласен съм, но не виждам никакъв смисъл да се ползват некачествени и объркващи преводи само от патриотични подбуди.

Руснаците няма какво да ги коментираме - те превеждат всичко, което може и не може да се преведе... даже и части от софтуерния код Публикувано изображение. Работил съм с руски преводачи... те просто превеждат всичко наред и на килограм Публикувано изображение

Редактирано от krasen (преглед на промените)

Има една основна причина за липсата на преводи на много от софтуера - за разлика от руснаците - при нас всичко е комерсиализирано, всеки гледа как да прекара другия с някои лев, и точно тук е проблема. Из форумите съм попадал на много съгласни да преведат нещо, обаче срещу кеш. А при братушките е наистина като спорт - не само че има преводи, ами имаш и избор кой превод да си свалиш. Да не говорим че ми е много по лесно да преведа текст от английски на руски, от колкото на български - та ние нямаме един читав компютърен преводач - Бултра и Уебтранс превждат почти на ромски, да не говорим че са платени, единствения лъч надежда беше Трансло преди няколко години, но и тази програма в края си стана платена, а и накрая автора и спря да се занимава с нея, поздрави за добрата му работа тогава. А да сте чували за Socrat - превежда със 100% точност на руски и обратно.

off-topic

Досега не съм виждал кой знае колко приложения/ОС с читав български превод. Не знам за какъв патриотизъм говорим... Когато с години си боравил с една терминология, а 99% от компютърната терминология е на английски, е объркващо да започнеш да работиш на български интерфейс, и то такъв, който на моменти е преведен безумно. Истината е, че нямаме точни преводи за голяма част от компютърните термнии - използват се такива, които или объркват или разсмиват. Само като прочета нещо от рода на "Диспечер на файлове" и ми идва да избухна в смях. Работя в сферата на локализацията повече от 3 години и имам пряко впечатление от това как се трябва да се локализира един софтуерен продукт. За домашните потребители определено е добре да има български интерфейс съгласен съм, но не виждам никакъв смисъл да се ползват некачествени и объркващи преводи само от патриотични подбуди.

Руснаците няма какво да ги коментираме - те превеждат всичко, което може и не може да се преведе... даже и части от софтуерния код Публикувано изображение. Работил съм с руски преводачи... те просто превеждат всичко наред и на килограм Публикувано изображение

Точно затова става въпрос : хората от които зависи превода да се постараят малко ида няма преводи от този рот [ "Диспечер на файлове"] или както казваш [объркващи преводи] .

Аз също ползвам както казах по рано всичко на английски но съгласисе че превода ако е направен както трябва всички бихме го ползвали с удоволствие. Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Има една основна причина за липсата на преводи на много от софтуера - за разлика от руснаците - при нас всичко е комерсиализирано, всеки гледа как да прекара другия с някои лев, и точно тук е проблема. Из форумите съм попадал на много съгласни да преведат нещо, обаче срещу кеш. А при братушките е наистина като спорт - не само че има преводи, ами имаш и избор кой превод да си свалиш. Да не говорим че ми е много по лесно да преведа текст от английски на руски, от колкото на български - та ние нямаме един читав компютърен преводач - Бултра и Уебтранс превждат почти на ромски, да не говорим че са платени, единствения лъч надежда беше Трансло преди няколко години, но и тази програма в края си стана платена, а и накрая автора и спря да се занимава с нея, поздрави за добрата му работа тогава. А да сте чували за Socrat - превежда със 100% точност на руски и обратно.

Нормално е да се комерсиализира локализацията. Всяко качествено нещо си има цена. За качествени софтуерни преводи са нужни опитни преводачи, CAT системи, Translation memories, специфични за продуктовия отрасъл Term Databases. Това са все неща, които изискват инвестиция... Няма смисъл от аматьорски преводи пък били и те на доброволни начела. Не е толкова елементарно да преведеш един потребителски интерфейс - освен преведен, той трябва да бъде разбираем и смислен.

Редактирано от krasen (преглед на промените)

Нормално е да се комерсиализира локализацията. Всяко качествено нещо си има цена. За качествени софтуерни преводи са нужни опитни преводачи, CAT системи, Translation memories, специфични за продуктовия отрасъл Term Databases. Това са все неща, които изискват инвестиция... Няма смисъл от аматьорски преводи пък били и те на доброволни начела. Не е толкова елементарно да преведеш един потребителски интерфейс - освен преведен, той трябва да бъде разбираем и смислен.

Ами че напълно съм съгсен с това, но при това положение не виждам кой освен Майкрософт ще инвестира и се чака превода 87 дни след официалното излизане на Windows 7.

Публикувано изображение

Отпадат всякакви сравнения с руснаци, турци и т.н щото и официалните преводи ще излязат малко по рано.

И ще има да се чака някои път да стане платена и купуван (в България!!!) даден софтуер че да се вложат пари в превода му. :clap: Въпреки че на 85% от софтуера е достатъчен един Notepad, или Notepad ++ за превод и няколко часа.

Редактирано от gaffer (преглед на промените)

Значи, като си купих комп виждах такова чудо за пръв път. Сложиха ми уиндоус на български, програми на български и беше горе доло разбираемо. Обаче се бъгна и втория път ми сложиха английски. Няма да ви разказвам как съм седял и тъпо съм гледал монитора защото не мога да вдяна 1 дума, айде термите ясно, ама поне нещичко да ме насочи да разбера. Като българин, живеещ в България, нямащ намерение да бере маслини в Испания не съм длъжен да знам какъвто и да било чужд език при положение че може да се локализира. Един обикновен потребител иска да използва компютърът за свое улеснение, а не той да му служи като на някакъв механичен Бог. Обикновенния потребител иска да седне на компа и да слуша музика, гледа филм или да си полафи с приятелите по скайп, а не да учи английски, пише команди в конзола, взема уроци по работа със софтуер и чете учебници за работа с компютри. Именно за тази маса потребители е нужен един нормален превод на роден език.

Ами че напълно съм съгсен с това, но при това положение не виждам кой освен Майкрософт ще инвестира и се чака превода 87 дни след официалното излизане на Windows 7.

Отпадат всякакви сравнения с руснаци, турци и т.н щото и официалните преводи ще излязат малко по рано.

И ще има да се чака някои път да стане платена и купуван (в България!!!) даден софтуер че да се вложат пари в превода му. :clap: Въпреки че на 85% от софтуера е достатъчен един Notepad, или Notepad ++ за превод и няколко часа.

Това,че в нашата държава софтуерното пиратство процъфтява е истина :) И поради тази причина софтуерните компании, които нямат кой знае какви печалби от нашия миниатюрен пазар не желаят да инвестират в локализация на продуктите си, които така или иначе хората не купуват, а свалят от торентите. Сега вярно е, че и на запад редовия домашен потребител си пиратства, но фирмите, компаниите и учрежденията си плащат за софтуера с който си вадят хляба и оттам идват печалбите. А тук нито има кой знае каква икономика, нито кой знае какъв пазар ;) Затова сме им през оная работа на софтуерните компании.

Но не съм съгласен с теб че "един Notepad е достатъчен". Точно заради този принцип на работа българските преводи са на тоя хал - аматьорски.

За Sоcrat сме чували ама тия 100 % от де тая статистика изкара Публикувано изображение ку-ку има и по-добри произведения на блядите Публикувано изображение

Извън темата, но не дотам извън нея! Не всичко опира до патриотизъм, но с това се почва. Напълно споделям мнението, че трябва да има български превод на софтуер и разбира се той да е читав, и напълно разбирам софтуерните компании за отсъствието на такъв превод. А що се отнася до нас българите наистина както писа по-горе АлексийВрана сме големи чуждопоклонници и много ни е срам да ползваме родния си език. Ти не можеш да накараш да пишат на кирилица, а искаш български преводи. Това просто си е държавна политика. Вземете на пример софтуера, който се използва в телевизиите, при наличие на български оригинален интерфейс те използват английски. Разни реклами и имена на фирми, които произвеждат продукти за вътрешния пазар също се пишат на латиница. Но има някаква надежда. Гледайки една реклама показвана на скоро по телевизията (на някакъв шоколад мисля, че беше) се показва чат между двама потребители, които си пишат на латиница. От 2-3 дни са я поправили грешката и вече чата е на кирилица. Пак се връщам от където започнах, трябва да се почне от самосъзнанието и самоуважението ни като нация, че сме българи, а не да се правим на по англичани от англичаните!!!

не мисля че използването или неизползването на български интерфейс ме прави повече (или по-малко) патриот или показва че не уважавам България много изкривена представа имате за патриотизма.....и почвате да звучите като една бургаска телевизия българският език ви е роден език (не че много от днешната младеж го знае), но да се пъчите само щото сте имали бг-интерфейс е смешно (и дори жалко на моменти) не забравяйте и факта че в днешния глобализиран свят чуждите езици са много важни и в това отношение дори 1 румъния която е с огромен процент циганско население е по-напред от нашата държава - особено младото и подрастващо поколение 18-25-30 колкото и да е странно въпреки че китайският се говори от около милиард и отгоре жълти човечета, а англииския само от около 7-800 милиона (доста стари данни бтв), долно-немското наречеие все повече се усъвършенства като универсален език кокото и да не ми се ще да го призная - както народът ни така и езикът ни постепенно си отиват

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Донякъде сте прави, ама не съвсем. Нищо лошо не виждам в това английския да се използва и налага. Истинският проблем е, че българският не се изучава читаво в училищата. В една Холандия толкова ли са глупави, че да направят английския почти официален - 70% от населението го владеят добре, имат телевизии на английски и т.н. Как очаквате децата да имат българско самосъзнание, като никой не го възпитава у тях. Че ние нямаме българска музика, масово наложиха турско-гръцко-сръбско-циганската мръсна чалга като национална музика, превърна се в цяла субкултура. Тази дебилна национална политика затрива българския език и създава от новото поколение едно простолюдие. AleksiiVrana казваш чуждопоклонничество... Ами този народ е бил 2 пъти под гръцко владичество, 5 века под турско робство и 45г под комунистическо. Е не може манталитета на роба да се смени за 20г нали? Осакатеното робско самосъзнание иска време. Трябва да минат поколения, да се смени манталитета...

И все пак за локализацията на интерфейса... Честно казано наистина не виждам смисъл да се превеждат термини, които така или иначе са непреведими на български. Звучи ми малко като да се превеждат буквално имена на градове и географски обекти. Едно нещо е измислено и създадено с английското си название/термин - нека да си остане така, вместо да се превежда на всяка цена колкото и тъпо да звучи превода. Да работиш с компютър изисква да седнеш и да попрочетеш поне малко. Било то да понаучиш малко терминологията на английски, било то да се научиш какво правиш изобщо. Не може всичко да се поднася на тепсия и да се дава смелено в устата. Нали все пак идеята е човек да учи нови неща и да се развива, не само да консумира и да ползва наготово всичко. Аз познавам доста хора, които са научили английски покрай компютрите, защото са искали да се научат. И изучавайки компютъра те са усвоили и един нов език. Нима това е лошо??

Български интерфейс е добре да има, за да е достъпен до всякакви хора стига да е качествено направен. Французите са един светъл пример за дебилни преводи наложени от прекомерен "патриотизъм". Само във френския език думата за компютър е различна (ordinateur). Да не говорим, че превеждат дори неща от сорта na "гигабайт (gigabyte)" - gigaoctet и подобни тъпотии.

кокото и да не ми се ще да го призная - както народът ни така и езикът ни постепенно си отиват

А защо си отива? Понеже масово и ненужно позволяваме навлизането на английския! Нищо против научаването на какъвто и да е чужд език нямам, но това в никакъв случай да не за сметка на българския език!

Аз познавам доста хора, които са научили английски покрай компютрите, защото са искали да се научат. И изучавайки компютъра те са усвоили и един нов език. Нима това е лошо??

А бе няма нищо лошо, но пак питам къде остава българския език тогава?

Аз предпочитам английски, защото ми е по-удобно и така съм свикнал от времето на DOS.

Излиза май, че само българите са ползвали компютри по времето на ДОС. Другите нации, които си уважават езика и имат интерфейс на съответния език и си го ползват, явно те не са познавали компютрите от времето на ДОС. :angry:

Аз понеже съм леймър и си карам ОС-ите на български. Няма нищо по-хубаво от софтуер преведен на родния ти език. Нима никой не му се е налагало да ползва F1 (Help) или когато най-много бърза да свърши нещо да му изтрещи някакъв бесен ерор с 1000 термина? Айде не се излагайте. Повечето дето отричат транслациите или си мислят че са ядрени инженери и е под тяхното достойнство да ползват софт на техния език (как може такъв срам...) или не им изглежда "красотен" десктопа.. или никога не са ползвали и само парадират. Публикувано изображение

Жалкото е че превода на български винаги закъснява. Не само при уиндоус 7. И аз го очаквам с нетърпение... :cheers:

Редактирано от Progres (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.