Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Труднооткриваеми файлове - състезание

Featured Replies

Ще започна отдалече, че така обичам. Имам Интернет от около година и половина през която активно уаствах в раздел Музика. Отделно се занимавах с откриването на филми, книги, програми и прочие. В търсенията си ползвам сайтове, торенти и програми. Придобитият опит ми позволява да откривам почти всичко. Аз по принцип си падам малко мазохист и обичам трудностите и предизвикателствата. Това което другите ги отказва, мен ме тласка напред. Поздрави на модераторите (:

Наскоро довърших един документ с над 100000 линка към инструментали в МР3 формат (да не се бърка с първоначалният), без да броя архивите и албумите. Създадох го заради нуждата от него и за да проверя колко дълбока е дупката на зайчето.

В началото си направих документ с линкове към торенти и съдържанието им. Тези няколко стотин страници поддържаха темата за чуждоезични инструментали. Т.к., обаче, разчитах на сийд, никога не можех да съм сигурен, че ще сваля това което съм открил. Преминах към програми с търсачки, които ми спестяваха време. Оказа се, обаче, че неща които има днес, утре ги няма. Затова се насочих към сайтовете. Руските се оказаха идеални за целта - безплатни, богати и в изобилие. Ползвах ги за да създам документи с инструментали. Причината беше, че сайтовете са стотици, а в търсенията си попадах на не по-малко такива които да са платени, с регистрации, лъжливи или вредоносни. Преминах през популярните и не чак толкова популярни методи за откриване на информация в нета и... срещнах темата От къде теглите музиката си.

Замислих се, че мога да назова не повече от 5-6 сайта 2 торента и 2 програми които ползвам. Защо? Защото вече ползвам само едно отправно място за търсенията си - Google. Мнозина от вас ще си рекат "да бе, така няма да стане, кво се прави на интересен като сме опитвали". Да, но е така. За филми ползвам само 2 торента, за музика само 2 сайта, за албуми - 3 сайта и до там. Не защото не знам други, а именно защото знам и други. Папките ми с адреси набъбнаха до толкова, че дори само да ги посетя, ще ми отнеме часове или дни.

Истината е следната. Всеки адрес който знаете с информация ви ограничава с наличната си информация. Ако търсите популярни неща, вероятно ще ги откриете почти навсякъде и може да разчитате на по-големите бази с безплатни данни. Какво става когато ги няма там? Това се опитвам да разбера. Предлагам желаещите да опитат силите си да направят състезание по откриване на рядко срещана информация. Източник на идеи какво да търсим ще бъдат темите от Калдата. Обикновено хората които помагат в разделите са се специализирали до определени теми, намирайки своята ниша и споделяйки общи интереси с търсещите. Така се оказва, че остават ненамерени неща просто защото онези които имат знанията да ги намерят не ги "покровителстват". Аз съм влизал и в Софтуер и в Кино и телевизия и в Дизайн и Визуални изкуства и в Литература, Книги, но не съм се задържал. Откривал съм неща които се търсят, задоволявал съм любопитството си и до там.

Бихме могли да се събираме в определен час (примерно 20:00) и се състезаваме кой пръв ще открие нещо което стои през последните дни. Така можем да сме полезни. Победителят ще става модератор за 1 година и ще спечели ваканция до Алпите m131.gif Не бе, шегувам се, ако някой се е навил да помага в Калдата, той го прави за вътрешно удовлетворение. Е, има и такива на които им плащат, но пък те са заети повече с триенето.

Е, ако не ви е бъз да си пробвате силите, си кажете в темата. По принцип и двама са достатъчни (медалът е сигурен), но може да се окаже, че имам високи очаквания.

За загрявка - ако не можете да откриете нито едно от следните неща, значи сте подходящи... да искате из разделите.

1. Конституцията на РБългария.

2. Зайченцето бяло - аудио.

3. Баш майстора - видео.

Има състезания за откриване на столици и за разпознаване на филми по кадър от тях. Това е просто аналог който опитва да свърже удоволствието с работата. Или не беше хубаво така?

1. http://www.parliament.bg/?page=const&lng=bg

2. http://www.bg-mamma.com/download/bg/Zaichenceto%20Bialo.mp3

3. http://www.######/download.php?id=7f0e6...0TV-Rip.torrent

Но някак безмислено ми се струва.

Прилича ми на състезание по мятане на препечени филии от типово брашно по умряла котка.

vorfax Относно страстта ти към търсачките...

Бих те помолил да ми намериш 2 инструментала по възможност оригинални,защото всякакъв друг мога да си направя и аз предполагам,че знаеш.

1.Da buzz-wonder where you are

2.antonio jose-te traigo flores

Надявам се оправдаеш това което си писал в поста си.

Понеже вече има такива теми в разделите за музика, кино и софтуер (програми, вкл. игри), предлагам да се ограничите в заявките си извън тези раздели. В противен случай тук просто ще се повтарят заявки и то от всякакъв сорт.

2.4 Форумът е снабден с търсачка, намираща се над прозорците с темите. Употребата й е задължителна с цел избягване на дублиращи се теми. Коментарите към такива теми ще бъдат премествани към вече съществуващите или изтривани.

ПП: Има няколко файла които аз лично съм търсила, а и още няколко от потребителите тук. Знам къде се намират, но нямам регистрация там. То е като да гледаш витрината на магазин знаейки че нямаш пари в джоба.

Но, ако това е замислено като игра - нека бъде преместено в "Празни приказки". Макар да не виждам никакъв смисъл да се тестваме един друг колко сме добри с търсачките, когато вече съществуват такива места. Аз лично съм проверявала уменията на доста хора с моите си искания, както и много други.

Е, ако не ви е бъз да си пробвате силите, си кажете в темата.

Дори "без коментар" е коментар.

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

Макар да не виждам никакъв смисъл да се тестваме един друг колко сме добри с търсачките, когато вече съществуват такива места.
:)

Мисля, че с това темата е изчерпана!

• Автор

Тц, не сте схванали идеята. Тая дума "състезание" съм я изплющял за да не стане повод да ми затворят темата по нелеп начин. Онова което виждате "състезание", "награда", "победа", "мерене на пишки" НЯМА общо с темата. Целта на темата е да оптимизира функционалността на Калдата, но по ненасилствен и по възможност забавен начин

Има състезания за откриване на столици и за разпознаване на филми по кадър от тях. Това е просто аналог който опитва да свърже удоволствието с работата. Или не беше хубаво така?

Само едно изречение, че не мога да пиша сега: Във всеки форум на Калдата в който съм влизал съм откривал неща които другите не са откривали.

Обикновено хората които помагат в разделите са се специализирали до определени теми, намирайки своята ниша и споделяйки общи интереси с търсещите. Така се оказва, че остават ненамерени неща просто защото онези които имат знанията да ги намерят не ги "покровителстват".

ПС: Yvsot, да не ти е нужна регистрация от Русия или Австралия, примерно, защото това е пречка само за повечето потребители?

ППС: Madonna, мисля, че с това ти се изчерпваш!

Относно игровия елемент: Примера с познаването на филм по кадър го има като отделна тема, някъде в прашния архив на празни приказки е, но ако някой наистина се опитва да намери филм по снимка - правилната тема е: Търся един филм, но не му знам името Забавен елемент имаше и в още една подобна игра свързана с намирането на картинки ( не си спомням заглавието и), но по същия начин, ако някой наистина се опитва да намери определена снимка - правилната тема е: Търсене и редакция на изображения.

"Обикновено хората които помагат в разделите са се специализирали до определени теми, намирайки своята ниша и споделяйки общи интереси с търсещите. Така се оказва, че остават ненамерени неща просто защото онези които имат знанията да ги намерят не ги "покровителстват"." Първото изречение звучи като нещо казано от мен и съм съгласна с това, че остават ненамерени неща, но не мога да разбера думата в кавичките. Трудно ми е да тълкувам извън контекста. Както и да е, никой няма 100% успеваемост, но важното е, че все още има хора които опитват да са полезни на другите. "Целта на темата е да оптимизира функционалността на Калдата". Добре, но аз все още не схващам твоята идея. Предполагам същото важи за поне още двама души, Мадона и който е преместил темата ти от "Всичко останало". Похвален е трудът ти за инструменталите и всичко друго което съм или не съм забелязала, но конкретно тази тема ми се струва на този етап излишна. Както казах: Понеже вече има такива теми в разделите за музика, кино и софтуер (програми, вкл. игри), предлагам да се ограничите в заявките си извън тези раздели. В противен случай тук просто ще се повтарят заявки и то от всякакъв сорт.

Предполагам същото важи за поне още двама души, Мадона и който е преместил темата ти от "Всичко останало". Похвален е трудът ти за инструменталите и всичко друго което съм или не съм забелязала, но конкретно тази тема ми се струва на този етап излишна. Както казах: Понеже вече има такива теми в разделите за музика, кино и софтуер (програми, вкл. игри), предлагам да се ограничите в заявките си извън тези раздели. В противен случай тук просто ще се повтарят заявки и то от всякакъв сорт.

Мда.

Опитах се да разбера автора на темата максимално, премислих всичко това, което казваш и ти - и тъй като съм напълно съгласен с теб относно повторението на заявки за търсене на важни неща (филми, музика, картини, софтуер и т.н.) - остана единствено игровия елемент като основание за съществуването на темата без смислово да се дублира с други теми във раделите.

Поради това и преместих темата тук -в раздела на форумните игри, където може при добро желание да се поиграе на "открий нещото в интернет" без злоумисъл :huh:

• Автор
Мда.

Опитах се да разбера автора на темата максимално, премислих всичко това, което казваш и ти - и тъй като съм напълно съгласен с теб относно повторението на заявки за търсене на важни неща (филми, музика, картини, софтуер и т.н.) - остана единствено игровия елемент като основание за съществуването на темата без смислово да се дублира с други теми във раделите.

Поради това и преместих темата тук -в раздела на форумните игри, където може при добро желание да се поиграе на "открий нещото в интернет" без злоумисъл :huh:

Това е поредната ми тема за оптимизация която бива затворена или изхвърлена от мястото където може да бъде полезно.

Тя е предназначена за ТРУДНООТКРИВАЕМИ файлове и като такива е ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО да бъдат търсени. Точно тук е игровият елемент - поставянето на висока задача. Това е в основата на всяка игра - да вкараш гол, сервис и прочие.

Аз лично не бих се занимавал с търсене на труднооткриваеми файлове влизайки в Празните приказки. Защо? Темата е силно дискриминативна, както и почти всяка друга. Тя има много тясна целева група - хора с желание и потенциал да бъдат от помощ. Настоящият раздел е за хора с желание и потенциал, но в разпускането от работният ден. Щом виждате съвпадение, аз ще продължа да пиша в блогът си, не тук.

ПС: В темата ми със 150000 инструментала съм реализирал едно предложение, което се твърдеше, че е невъзможно, поради което и беше заличено. Блажени са вярващите...

Това е поредната ми тема за оптимизация която бива затворена или изхвърлена от мястото където може да бъде полезно.

Тя е предназначена за ТРУДНООТКРИВАЕМИ файлове и като такива е ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО да бъдат търсени. Точно тук е игровият елемент - поставянето на висока задача.

Някъде в раздела за музика има една тема пусната от Любо за труднооткриваеми песни, но като цяло щом нещо е труднооткриваемо то търсещия регулярно пуска заявката си отново и отново докато му/и излезе късмета. И ако е настоятелен, ще попадне на точния човек. Питай Петър /black_hawk/ колко време досаждах с едно албумче "Annabella" на Libby Johnson. На всеки два-три месеца в продължение на около година. biggrin.gif Ама и той излезе инат кат мен - намери ми го. :huh:

Мога още сега да ти посоча нещо което си остана без отговор дълго време....

отивам да го открия и ще пусна линк

ПП: http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=957214

• Автор
Някъде в раздела за музика има една тема пусната от Любо за труднооткриваеми песни, но като цяло щом нещо е труднооткриваемо то търсещия регулярно пуска заявката си отново и отново докато му/и излезе късмета. Питай Петър /black_hawk/ колко време досаждах с едно албумче "Annabella" на Libby Johnson. На всеки два-три месеца в продължение на около година. biggrin.gif Ама и той излезе инат кат мен - намери ми го. :)

Нека те попитам Юлия, как ще реагираш, ако ти кажа, че е можело да намера албума същият ден, ако бях влязал в тази тема? Не ми е приятно да бъда ограничаван като човекът откриваш инструментали и караокета. Намерих ниша в която останалите бяха безполезни и задоволявах търсенето дълго време. В момента откривам филми в Кино и телевизия, които дори онези които от дълго време се намират там не могат. Факт!

Бъркаш нарочна тема с тема за оптимизация. Вероятно съм чел прекалено много литература по темата.

Всъщност началото на темата ми вече също е факт. И появилият се за кратко bankov може да го потвърди. Без да съм ползвал форумна тема съм удовлетворил негово търсене в блогът ми. Но не мисля, че там му е мястото, нито в Празните приказки. Ако темата ми остане тук, аз ще пиша в нея, но само забавни неща.

Мога още сега да ти посоча нещо което си остана без отговор дълго време....

отивам да го открия и ще пусна линк

дай го насам, имам много забавни емотиконки в отговор m131.gif

Нека те попитам Юлия, как ще реагираш, ако ти кажа, че е можело да намера албума същият ден, ако бях влязал в тази тема?

...

Намерих ниша в която останалите бяха безполезни и задоволявах търсенето дълго време. В момента откривам филми в Кино и телевизия, които дори онези които от дълго време се намират там не могат. Факт!

...

дай го насам, имам много забавни емотиконки в отговор m131.gif

Ами нека ти отговоря тогава. Няма значение, какво е можело да направиш/намериш. Сигурна съм, че в друг форум точно в този момент също има потребител искащ нещо което можеш да намериш, но няма как да му/и го дадеш понеже не знаеш че го търси. Щом е факт, че намираш филми (или друго) останали без отговор - пиши по едно ЛС на хората които са ги търсили. Те може да са го намерили през това време, но при всички случаи ще са ти благодарни за жеста.

До колкото разбирам целта ти е "експертите" в търсенето да влизат в една тема, а не в една дузина /както са в момента/. Резултата от темата ти обаче ще доведе до малък безпорядък.

ПП: Дадох го.

• Автор
Ами нека ти отговоря тогава. Няма значение, какво е можело да направиш/намериш. Сигурна съм, че в друг форум точно в този момент също има потребител искащ нещо което можеш да намериш, но няма как да му/и го дадеш понеже не знаеш че го търси. Щом е факт, че намираш филми (или друго) останали без отговор - пиши по едно ЛС на хората които са ги търсили. Те може да са го намерили през това време, но при всички случаи ще са ти благодарни за жеста.

До колкото разбирам целта ти е "експертите" в търсенето да влизат в една тема, а не в една дузина /както са в момента/. Резултата от темата ти обаче ще доведе до малък безпорядък.

ПП: Дадох го.

Изместваш тезата. Трихо може да ти кажи за Грешките в реториката. Не става въпрос за теория на вероятностите и шансът някой някъде си нещо си да можел да направи, а за осигоряване на подходящи условия не кой да е, не къде да е да направи точно определено нещо.

Няма как семената да поникнат сложени в неблагоприятна среда.

ПС: И ти си имаш ЛС което някой чака...

Изместваш тезата. Трихо може да ти кажи за Грешките в реториката. Не става въпрос за теория на вероятностите и шансът някой някъде си нещо си да можел да направи, а за осигоряване на подходящи условия не кой да е, не къде да е да направи точно определено нещо.

Няма как семената да поникнат сложени в неблагоприятна среда.

ПС: И ти си имаш ЛС което някой чака...

Трихо, че може да каже и поже :P много неща съм убедена, но не измествам темата. Темата е, че искаш да има тема "Труднооткриваеми файлове - състезание" за експерти, освен съществуващите. ОК, но най-малкото дефиницията за труднооткриваем е сложна работа. Случвало ми се е да не намирам неща които са ми давали почти веднага. Примерно когато за първи път чух AB O'Neill - California. Сега предполагам я има качена на повечко места, но тогава ме изтормози и помолих за помощ, която получих в рамките на ден. Та каквото за теб е леснооткриваемо, за други е невъзможно. Това допълнение е бъдеща каша, по мое мнение. Аз спирам до тук диалога.

ПП: Това за ЛС не го разбрах, но пък и не искам да ми се обяснява.

ПП2: Проверих, отне ми под десет секунди да открия същата песен която тогава неуспях.

• Автор
Трихо, че може да каже и поже :P много неща съм убедена, но не измествам темата. Темата е, че искаш да има тема "Труднооткриваеми файлове - състезание" за експерти, освен съществуващите. ОК, но най-малкото дефиницията за труднооткриваем е сложна работа. Случвало ми се е да не намирам неща които са ми давали почти веднага. Примерно когато за първи път чух AB O'Neill - California. Сега предполагам я има качена на повечко места, но тогава ме изтормози и помолих за помощ, която получих в рамките на ден. Та каквото за теб е леснооткриваемо, за други е невъзможно. Та това допълнение е бъдеща каша, по мое мнение. Аз спирам до тук диалога.

ПП: Това за ЛС не го разбрах, но пък и не искам да ми се обяснява.

Източник на идеи какво да търсим ще бъдат темите от Калдата.

Онова което "покровителстващите" (с други думи ограничаващи присъствието си помагайки само в определени теми) не откриват, може да пълни настоящата тема по критерии които тепърва може да се избистрят. Но това практиката може да го покаже.

Някога не са подозирали, че Земята е била кълбовидна и си е стояла плоска. Но с допускането са достигнати до нови хоризонти.

Доколкото темата ми, в нея не е важно колко търсения няма да бъдат удовлетворени, а колко ще бъдат. Това е моята малка сладка заблуда - че модераторите подкрепят всяка идея която може да направи и още един потребител щастлив.

Понякога питам за имена на песнички в тема от Музика. Дали защото не разчитам на друг, или защото съм свикнал да съм от другата страна на търсенето, ми става приятно да ми помогнат... ммм m120.gifm121.gif

ПС: Ти не искаш да обяснявам, но това не ми пречи да го направя. От няколко дена имаш линковете към 2 рипнати диска които се търсят, но все още не си предоставила.

Помня го. И аз съм я търсил, но факта, че допреди 2 години почти не съм чувал музика ме прави силно неподходящ в този род търсения.

Аз пък наскоро си открих сам песен за която попитах преди половин година. В същата тема.

От няколко дена имаш линковете към 2 рипнати диска които се търсят, но все още не си предоставила.
Този диалог вече става ridiculous (смешен, нелеп и абсурден в едно) biggrin.gif

Сега какво, да ти благодаря че си ми пратил нещо което не съм искала и търсила. Това ли трябва да направя? Или трябва да публикувам от твое име нещо което ти не искаш (отказваш или по друга измислена не/основателна причина) сам да направиш? Или пък още по зле, да публикувам линковете от мое име за които нито знам какви са нито ме интересуват? Хайде де! Няма да се повтарям.

• Автор
Този диалог вече става ridiculous (смешен, нелеп и абсурден в едно) biggrin.gif

Сега какво, да ти благодаря че си ми пратил нещо което не съм искала и търсила. Това ли трябва да направя? Или трябва да публикувам от твое име нещо което ти не искаш (отказваш или по друга измислена не/основателна причина) сам да направиш? Или пък още по зле, да публикувам линковете от мое име за които нито знам какви са нито ме интересуват? Хайде де! Няма да се повтарям.

още ли не вдяваш, че кой дава няма значение????????????????????????????????

мен ме вълнува щастието на другите, а не АЗ-ът ми

привеждаш абсурдни аргументи за нещо безобидно

наясно съм, че всяка връзка с мен може да е в твой ущърб, но афишилайки, че нямаш нищо общо с мен прекаляваш

последните два поста са за триене

*афиширайки

Ще си позволя да кажа пет думи, но не към незаслужилия автор на темата, а за да ги прочетат другите потребители.

Десетки са хората между нас, които в различни моменти в този форум са давали уникални линкове към филм, песен, книга или каквото и да е друго произведение. Аз самият съм приготвил ( някога, когато им дойде реда) за запис и качване в нета над 50 плочи отпреди 30 години. За какво ли? Ами за да стигнат до хората песни, които ги няма никъде и надали някога ще бъдат преиздадени на СД.

Но не виждам смисъл от този факт да се правят измислени състезания, теми, в които освен заяждане и неприязън друго няма как да породят и безмислено тупане в гърдите от сорта на "Я булгар, я булгар...".

Да не говорим, че на харда си имам поне 20 уникални (за мен, разбира се) филма, които ги няма никъде в нета. Е, като ги кача на някой незнаен сървър и създам "задание" кой първи ще ги открие, питам ви аз: това прави ли ме с нещо повече от другите хора и потребители тук?

Не, разбира се. Всеки е уникален като човек не с линковете, които дава, а с душевностите си и чертите на характера, които обуславят въпросната му неповторимост.

И накрая последно:

Целта на темата е да оптимизира функционалността на Калдата, но по ненасилствен и по възможност забавен начин

Това е абсолютен параван, зад който се крият хора, които ги е страх открито да си кажат това, което имат. Ако това беше истинската цел на темата, тя (темата в този вид) нямаше да съществува изобщо.

Поради всичко гореизложено и поради личната ми преценка, че ще има доста дрязги и спам тук, затварям темата.

Ако някой сметне, че има какво конструктивно да каже, нека се чувства свободен да прати ЛС на модератор на раздела, за да бъде отворена.

2846f8bffc7b7a8cabf2e5d73ac72c33.gif

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.