Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изтрити права на хард диск - има ли оправия?

Featured Replies

Здравейте имам сериозен проблем с втория си хард диск - онзи ден племенника ми седна и си игра на компютъра и втория ми хард диск където са ми всички проекти магически са му изчезнали всички права имам впредвид- адаминистраторската група е без права и като цяло всички...и сега няма никакъв достъп до дози хард, нямам систем рестор тка че това отпада, някой да има идей как да се оправи без да изгубя всичко на него? А да на Windows 7 съм. Благодаря предварително!

Случвало ми се е, оправя се със сигурност. Само съм забравил точно от къде и сега не мога да видя.

Двоен клик на My Computer ->Properties->таб Security има две полета, горното е за тези които имат права, долният е всяка група точно какви права има.

Избираш Advancet и там вече всичко си пише. Не забравяй като почнеш да излизаш, да даваш apply / ok, да запомни промените.

Добре е да имаш акк с ограничени права, за да не изпищиш за други неща.

Успех.

Редактирано от ALEXIAN (преглед на промените)

• Автор
Двоен клик на My Computer ->Properties->таб Security има две полета, горното е за тези които имат права, долният е всяка група точно какви права има.

Избираш Advancet и там вече всичко си пише. Не забравяй като почнеш да излизаш, да даваш apply / ok, да запомни промените.

Добре е да имаш акк с ограничени права, за да не изпищиш за други неща.

Успех.

Само дето нещата стоят по различно, ако беше станало по този начин въобще нямаше да ми трябва помощ...отказва ми достъпа за промяна на правата

post-124062-1243075364_thumb.jpg

post-124062-1243075386_thumb.jpg

Tрябва да имаш админ или poweruser права с останалите потребители нестава

• Автор
Tрябва да имаш админ или poweruser права с останалите потребители нестава

да но и на админа и Administrators цялата група нямат права никакви единственото с права full control е System

да но и на админа и Administrators цялата група нямат права никакви единственото с права full control е System

Добави си който пожелаеш там, но преди това чети какво точно правиш.

Имаш таб където добавяш и премахваш групи.

И да не забравиш 2 шамара за племенника!

• Автор
И да не забравиш 2 шамара за племенника!

Ако бяха само два всички програми, който някога съм писал за унивеситет и др. са ми там...

Като е толкова голям зора, теглиш стандартния Ubuntu и от там си ги копираш. И без това е задължителен в качеството на системен диск.

От Windows също става много лесно, но се измъчихме цял ден с един приятел, докато го открием, без интернет и предишни спомени. Нещо от това, което ти спомена ALEXIAN е.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

• Автор
А я да те питам сега...Ти защо нямаш бекъп след като са толкова важни за теб неща?

имам на отделен хард обаче този компютър е нов с цялостна гаранция и нали разбираш, че има два начина или аз да го отворя, което е тъпо, или да съм без компютър известно време, което е малко трудно като се има впредвид, че ми е бая нужен, а и трябва някак си да се оправи този проблем което е по-лесния вариант на този етап.

Добави си който пожелаеш там, но преди това чети какво точно правиш.

Имаш таб където добавяш и премахваш групи.

Не мога да пипна Система като група, но ми даваш идея да пробвам да сменя Owner-a на харда от систем на моя юзер, ще пробвам и ще пиша резултата.

Опитай с това да си прехвърлиш важните неща.И после на спокойствие оправяй бакиите на малчугана.

http://######/details.php?id=60840

При мен е помагало със скапана ОС.

Ей... накара ме да ресна и да мина 7-та :P

Като стигнеш до Advancet, от таба Owner-> Edit и едитваш каквото ти е нужно. Т.е кликаш на Other users groups...->Advanset->Find Now-> добяваш нужните.

Махни ги всички и добави тези които ти трябват.

Не съм сигурен дали ако сложи някое Linux Live, ще се получат нещата. Но съм почти сигурен, че ако ги копира на външно устройство през usb е после мине пак на 7-та и ги копира отново на харда, ограниченията може да паднат, защото като се копира от/на външно, групата с всички права е Everyone т.е всички.

demonn, пробвай си с инструментите на уин, горното с Live дистрибуция е само в краен случай и ако не си ползвал линукс не се знае дали няма да... абе не пробвай за сега :hush:

Edit:

invio, няма да стане защото пермишъните са в диеректорията/папката. Може би само с някое Live, но при условие, че игнорира по някакъв начин уин пермишъните. Тези операции през уин инструменти си ги копира с правата и не става. Дори и да има XP няма да ги отвори.

Редактирано от ALEXIAN (преглед на промените)

• Автор
Опитай с това да си прехвърлиш важните неща.И после на спокойствие оправяй бакиите на малчугана.

http://######/details.php?id=60840

При мен е помагало със скапана ОС.

Благодаря ще я изтегля и ще я имам впредвид за в бъдеще, ако нещо пак се оплеска, сега оправихме работите с промяна на ownera по-точно, ако на някой му се случи да знае: десен бутон на харда properties->security->advanced->owner->edit->other users and groups избира се акаунта или групата, от Advanced tab се дава find now с излизат всички user-и и groups, оттам е лесно. Мерси на всички за помоща и идеите.

Ей... накара ме да ресна и да мина 7-та :P

Като стигнеш до Advancet, от таба Owner-> Edit и едитваш каквото ти е нужно. Махни ги всички и добави тези които ти трябват.

Не съм сигурен дали ако сложи някое Linux Live, ще се получат нещата. Но съм почти сигурен, че ако ги копира на външно устройство през usb е после мине пак на 7-та и ги копира отново на харда, ограниченията може да паднат, защото като се копира от/на външно, групата с всички права е Everyone т.е всички.

demonn, пробвай си с инструментите на уин, горното с Live дистрибуция е само в краен случай и ако не си ползвал линукс не се знае дали няма да... абе не пробвай за сега :hush:

Edit:

invio, няма да стане защото пермишъните са в диеректорията/папката. Може би само с някое Live, но при условие, че игнорира по някакъв начин уин пермишъните. Тези операции през уин инструменти си ги копира с правата и не става. Дори и да има XP няма да ги отвори.

да точно по тоя начин стана

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.