Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Тестове на броузери

Featured Replies

Как ги мерите тези скорости на браузърите, моля да ми каже някой, че да взема и аз да си измеря скоростта на Опера-та?

Как ги мерите тези скорости на браузърите

в секунди :)

рендиране на едни и същи тежки сайтове, време за пълно зареждане на браузъра (без плъгини) при "студен" и "топъл" старт - непосредствено след пълно зареждане на системата или при последващо зареждане, реакция при отваряне/затваряне на табове, използвана оперативна памет при зареждане и idle, изполвано процесорно време... смятате, че има по-бърз браузър за уиндоус ос (изключвам текст-базираните) от Хамелеона? дайте да го видим! :] дори смятам, че трябва да има такава тема

Редактирано от v2.0 (преглед на промените)

• Автор

рендиране на едни и същи тежки сайтове, време за пълно зареждане на браузъра (без плъгини) при "студен" и "топъл" старт - непосредствено след пълно зареждане на системата или при последващо зареждане, реакция при отваряне/затваряне на табове, използвана оперативна памет при зареждане и idle, изполвано процесорно време... смятате, че има по-бърз браузър за уиндоус ос (изключвам текст-базираните) от Хамелеона? дайте да го видим! :]

дори смятам, че трябва да има такава тема

Щом толкова си падаш по тестовете, ще те помоля да тестваш конкретно тази Опера и честно да си споделиш мнението.

Твърдението, че Firefox е по-бърз от Opera е просто смешно.

• Автор

Понеже аз не съм смятал да пускам подобна тема, но тема тъй или иначе вече има :nono: , се поразтърсих из Интернет за browser Benchmark. Първия резултат е този - http://service.futuremark.com/peacekeeper/index.action , на небезизвестните Futuremark (3DMark и PCMark). Мисля, че теста е доста обективен, а не субективен и мерено "на око" и ала-бала... Ето моя резултат - 2476 (Opera 10.00 Beta 2 Build 1651, Processor - C2D 8400, Graphics card - Ati 4850, RAM - 2x2 Gb. 1066)

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Хайде сега да ви видя и вас :P

едит: Друг е въпроса, кой браузер е най-сигурен, предлага най-много екстри и е най-удобен, където, според мен, Opera е безспорен победител.

едит 2: Първия ми пост е леко ироничен и е от друга тема, не че някога ме е интересувала скороста на Опера - напротив, не ме интересува изобщо, защото други неща са далеч по-важни.

Редактирано от djagi (преглед на промените)

И аз правих някои тестове на тази страница с различни браузъри и под различни ОС-и. Резултатите, като абсолютни стойности, са по-ниски от тези на djagi, защото зависят от мощността на конкретната машина. Затова трябва да се сравняват резултати на различни браузъри на една и съща машина.

При мен Safari се оказа най-бърз (на този тест). Самите стойности в моя случай може да се видят в коментарите към тази новина. Ето ги и с copy-paste:

Internet Explorer(v8.0) Scored: 424 Points (Windows XP)

Internet Explorer(v8.0) Scored: 456 Points (Windows 7)

Firefox(v3.0.10) Scored: 559 Points (Ubuntu 9.04)

Firefox(v3.0.10) Scored: 543 Points (MacOS 10.5.6)

Firefox(v3.0.11) Scored: 688 Points (Windows 7)

Firefox(v3.5b4) Scored: 1075 Points (Windows 7)

Opera(v9.64) Scored: 816 Points (Windows XP)

Opera(v10.00) Scored: 1081 Points (Windows 7)

Chrome(v2.0.172.31) Scored: 1468 Points (Windows 7)

Safari(v4.0beta) Scored: 1892 Points (MacOS 10.5.6)

Safari(v4.0) Scored: 1869 Points (MacOS 10.4.11)

Safari(v4.0) Scored: 1889 Points (Windows 7)

ПП.

Информация за PC-то:

Мotherboard: GA-8IPE1000-G, CPU: P4/3GHz (HT), GPU: Asus EN6600 (nVIDIA), RAM: 2x512MB

@Phoenix.bg Разликата е пренебрежима и е в рамките на грешката. Получават се стойности с малки разлики при всяко пускане на теста. А и става въпрос за Hackintosh, който не е с оригиналния ("vanilla") кernel.

Редактирано от trosho (преглед на промените)

Safari(v4.0) Scored: 1869 Points (MacOS 10.4.11)

Safari(v4.0) Scored: 1889 Points (Windows 7)

Хм, защо ли така Safari показва по-малко точки на собствената си платформа, отколкото на чуждата?! Май само при засичане на Windows 7, бенчмаркът дава бонус точки отгоре :rolleyes: А пък, то само за Safari да се отнасяше...
  • Автор

Хора, давайте параметрите ма компютрите, за да има база за сравнение.

Peacekeeper The Browser Benchmark

http://service.futuremark.com/peacekeeper/index.action

Публикувано изображение

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

1. SRWare Iron (v2.0.178.0) Scored: 3318 Points

2. SRWare Iron (v3.0.189.0) Scored: 3170 Points

3. Google Chrome (v3.0.195.3) Scored: 2992 Points

4. Safari (v4.0.2) Scored: 2825 Points

5. Opera (v10.0.1651) Scored: 2114 Points

6 Chrome (v2.0.172.37) Scored: 2019 Points

7. Firefox (v3.5.1) Scored: 1435 Points

8. Internet Explorer (v8.0) x64 Scored: 0904 Points

----------------------------------------------------------------------

SunSpider JavaScript Benchmark

http://www2.webkit.org/perf/sunspider-0.9/sunspider.html

1. Google Chrome (v3.0.195.3) 458.4ms +/- 3.7%

2. SRWare Iron (v2.0.178.0) 586.8ms +/- 2.3%

3. Safari (v4.0.2) 686.8ms +/- 1.4%

4. Opera (10.0.1651) 3450.2ms +/- 27.1%

5. Internet Explorer (v8.0) x64 4979.2ms +/- 23.7%

Acid3

http://acid3.acidtests.org/

1. Google Chrome (v3.0.195.3) 100/100

1. SRWare Iron (v2.0.178.0) 100/100

1. Safari (v4.0.2) 100/100

1. Opera (10.0.1651) 100/100

4. Internet Explorer (v8.0) x64 020/100

ОС: Windows 7 RTM 7600 x64

CPU: Intel E7200 2.5Mhz, 3mb

RAM: 2 GB, Честота 1066

Едит2: Предложете още тестове ?

Редактирано от MaRCHiaNo (преглед на промените)

• Автор

Тествах и ето резултати:

http://service.futuremark.com/peacekeeper/...action?key=1tCp

*Забележка Internet Explorer е x64

ОС: Windows 7 RTM 7600 x64

CPU: Intel E7200 2.5Mhz, 3mb

RAM: 2 GB, Честота 1066

Най-добре ги напиши, защото линка не води към резултатите.

едит: т.е. на твоя си браузър ще води към твоите резултати, а при мен - към моите

За да съм обективен, направих тест и с Firefox 3.5.1 Portable (без плъгини и т.н.). Учудващо, се представи по-добре от Opera, но тъй или иначе не го харесвам и не бих заменил Opera, ако ще и 10 пъти по-добър резултат да показва. Компютъра е същия (грам не е клокван компютъра, м/би тези дни да го направя). Тествам, като спирам всички излишни програми и спирам защитната стена.

2551 Points

Публикувано изображение

Публикувано изображение

SunSpider JavaScript Benchmark

Opera - 2584.6ms +/- 3.1%

Firefox - 807.2ms +/- 1.1%

• Автор

Test Your Browser's Security Now

Careful! The test will try to crash your browser! Close all other browser windows before starting and bookmark this page. If your browser crashes during the test, restart it and return to this page. It will show which vulnerability crashed your browser and offer you to continue the test or view the results.

Публикувано изображение

и все пак много относителни ми се струват тези тестове... как да му се невиди е едва бегло забележимо по-бързото зареждане на FF и Chrome пред това на IE8 примерно ? аз съм на 100mbit-ова оптична линия към моята фирма и машината ми е доста сносна...почти прясно инсталирана Vista x64 .

• Автор

Абсолютно са относителни тези тестове и са доста зависими от машината и сигурно от много други неща, но все пак първия тест е доста добър. Колкото до скоростта на зареждане на произволна страница, аз си признавам, че едва ли бих намерил разлика м/у Opera и IE6, например. п.п. Тоя тест за сигурност от предният ми пост е доста измислен. Минах го с Opera, Firefox и IE6

Я пробвай с SRWare Iron 2.0.178.0, 2-3 пъти тествам и все вадя по-добри резултати от конкурентите.

• Автор

Я пробвай с SRWare Iron 2.0.178.0, 2-3 пъти тествам и все вадя по-добри резултати от конкурентите.

OK, но ще го оставя за утре, че вече съм уморен, а нищо не инсталирам и без това - правя си ги портабъл, а за това съм уморен вече.

едит: видях, че го има и portable. Ще го пробвам след малко.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

SRWare Iron - 2904 Points

На практика говоря... далаверата е там,че от 2 години и нещо редовно ползвах FF,но от скоро реших да се върна на IE...рекламите не ми пречат толкова,не е болка за умиране на модерен компюр,и голям дисплей. а що се отнася до сигурноста...ами ти сам каквото си направиш,никой не може да го ти го направи :) съмнителните файлове,линкове и страници се разпознават с просто око.

• Автор

...

а що се отнася до сигурноста...ами ти сам каквото си направиш,никой не може да го ти го направи :) съмнителните файлове,линкове и страници се разпознават с просто око.

Много си прав, но все пак съм малко по-спокоен с Opera. Другото важно нещо и дори по-важно, е удобството и някои екстри, без които вече не мога. Например синхронизацията на Opera - мога навсякъде да отида и за минутка ще имам всички букмаркс и т.н.

Точно,моята идея е да се спрат безмислените спорове и обиди покрай различни фенове на браузери...все пак всеки ползва,каквото му е удобно и му харесва по някакъв начин. принципно аз никога съм нямал проблеми с продукти на MS,и от 10 години ползвам и закупувам оригинален Windows.парите в тази ОС определено са оправдани поне за мен,защото многократно са ми спестени време и главоболия каквито има в едно ежедневно ползване примерно на коя да е от другите opensource ОС-и примерно...дребни,но дразнещи.

браузърите не се сравняват по скорост, а по съвместимост със стандартите за web. за това си има и http://acid3.acidtests.org/

и това е основната база на която производителите се фукат.

колкото и да е хубав acid-а ... обикновения потребител го б*...*а колко web елементи ще му поддържа браузъра.....той иска единствено да си види импулса (блях) примерно и лиса3.5 поддържа елементи които не се поддържат от другите браузъри, ама никой не го е еня.. тва има значение единствено за developer общността и от друга гледна точка...chrom вади повече от лиса3.5 на ейсид3, но като функционалност е 1 голямо нищо.....да не говорим че и той като останалите продукти на Gошо ще е вечно в бета фаза.... така че всичко опира до субективния човешки фактор.....и до мерене на "туй нещо, дет мяза на онуй нещо"

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Тоя сайт е някакъв измислен. k-meleon 1.53 - 503.

точно толкова са му точките - бавен е в java скрипт

http://people.mozilla.com/~vladimir/mdemos...anip/image.html - само мръдни плъзгача и гледай

иначе камелеон е много по бърз от мозила... във всичко друго

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.