Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не мога да пиша на кирилица

Featured Replies

След рестарт на лаптопа на жена ми (тя каза, че не е правила нищо), отворих да пиша нещо в Word (2007 после го смених и с 2003) на крилица, да ама не. На латиница пиша, но на кирилица нищо - курсора не се мърда изобщо. При натискане на backspace или някоя цифра и започва да пише на кирилица. С "инжинера" съм но това надали е от значение - навсякъде другаде освен в WORD си пиша идеално (в Outlook, Excel и други софтуери нямам проблеми с кирилица, само в WORD). Какво тествах: - смених офиса - няма подобрени - сложих 2003 офис (беше 2007) - няма оправия Предположения къде може да е проблем ?

Word използва един файл Normal.dot, който е скрит и се чете при зареждане на Word. При деинсталация мисля, че той оставаше и не се изтриваше. Ako той е повреден може да прави и такива мизерийки! Деинсталирай Office пакета, като изтриеш и този файл. После направи инсталация наново!

P.S. Къде се намира Normal.dot?

Копирам направо от нета:

По подразбиране шаблоните (вкл. Normal.dot) се съхраняват в C:\Documents and Settings\потребителско име\Application Data\Microsoft\Templates.

Редактирано от DoGa (преглед на промените)

• Автор

За протокола: това го пробвах вече, но не сработва да му се не види Публикувано изображение

Първото, което бих направил преди да пробвам с друг Офис пакет е System Restore, но тъй като това е прескочено, то

да предложа нов вариант на процедурата!

1. Деинсталиране на офис пакета с изтриване на Normal.dot;

2. Почистване на регистрите от пакета Microsoft Office с някакъв Registry Cleaner с който можеш да работиш.

3. Почистване на временните файлове в C:\Documents and Settings\потребителско име\\Local Settings\Temp и C:\Windows\Temp;

4. Правим наново инсталация на офис пакета!

PS. Word 2003 търси за файлът Normal.dot template на следните места:

* User Templates path (default folder):

C:\Documents and Settings\<Username>\Application Data\Microsoft\Templates

* Word 2003 Program Folder (Winword.exe location):

C:\Program Files\Microsoft Office\Office11

* Workgroup Templates Path :

<Not set by default>

За да си сигурен, че е изчистен използвай Start>Search>All Files & Folders и търси normal.dot !

Редактирано от DoGa (преглед на промените)

А при ползване на notepad как е положението? Освен това езиковата лента показва ли избрания език? Какво се случва катo натискаш <shift>+<alt>? Опитай с премахване на българския език и след рестарт пак да го добавиш. Ако не инсталираш фонетика, а има само БДС пише ли на български?

• Автор

DoGa - мерси колега, но тия неща аз съм ги пробвал преди да пиша тук, и щом го правя значи подобни неща са тествани преди това. Не чистя регистъра - след като направих инсталацията преди време направих един img с Acronis, както и снимка на системния регистър. Сега върнах снимката на регистъра и всичко тръгна нормално, но след като направих сравнение между сегашния регистър и този на нормално работещ win се оказаха над 12000 разлики и е кошмарно трудно да разбера кое сбъгва нещата. System restore не ползвам, дори подобна излишна услуга изключвам веднага след инсталацията. Има Acronis и инкрементъл архив става за около 15 секунди на целия том. Проблема при мен е, че на жената не съм го инсталирал.

Май ще върна img-то ако не намеря решение, или просто ще и кача OpenOffice Writer, защото проблема е единствено и само с WORD.

ivankrivodol - прочети пак пост 1.

П.П.

в момента и виртуализирах тома с Windows и инсталираните програми и тествам на vmware workstation кое може да фиксне проблема, щото не ми дава мира това.

Редактирано от softman (преглед на промените)

А пробва ли с алт дали ще "запали" веднага и ще визуализира въведеното ? Примерче - натиснат Alt и пишеш 1040 - това е главно А българско ? 1072 е малко а ? Това експеримент за да се насочим към проблема :) Със стандартното Уин-ско БДС как стоят нещата ?

• Автор

А пробва ли с алт дали ще "запали" веднага и ще визуализира въведеното ? Примерче - натиснат Alt и пишеш 1040 - това е главно А българско ? 1072 е малко а ? Това експеримент за да се насочим към проблема ;) Със стандартното Уин-ско БДС как стоят нещата ?

Пробвах с "инженера", с BDS, с FT - няма и няма полза. Както писах в първия пост, ако напиша някакво число след него веднага тръгва кирлицата, ако натисна Ентер също "потича" кирилско писане.

Пробвах с "инженера", с BDS, с FT - няма и няма полза. Както писах в първия пост, ако напиша някакво число след него веднага тръгва кирлицата, ако натисна Ентер също "потича" кирилско писане.

А до колко версиите на офиса и ОС са читави? Пробва ли да затриеш всички версии на normal.dot* които намериш по диска си?
  • Автор

А до колко версиите на офиса и ОС са читави? Пробва ли да затриеш всички версии на normal.dot* които намериш по диска си?

normal.dot - той НЕ е причината. Дори като отворя някой файл създаден на друг компютър проблема е наличен.

Офиса и ОС-а са 100% читави, и си бяха при новата инсталация. "Нещо" в последствия скапа нещата.

Това FT означава ли FlexType? Ако е имало инсталиран FlexType и после не е деинсталиран коректно със специален инструмент (трябва да имаш под ръка Windows CD, заради папка i386, която може да потрябва) -> Varja2k. Трябва да отвориш папката DATECS2K.Remove и през Varija2K.inf (който е в архива, дето дадох линк) с десен клик -> Install.

P.S. Наистина потърси за останали Normal.dot, както те посъветваха.

normal.dot - той НЕ е причината. Дори като отворя някой файл създаден на друг компютър проблема е наличен.

Офиса и ОС-а са 100% читави, и си бяха при новата инсталация. "Нещо" в последствия скапа нещата.

Просто го изтрий! Имай предвид че в Офис 2007 той се нарича Normal.dotm
  • Автор

Това FT означава ли FlexType? Ако е имало инсталиран FlexType и после не е деинсталиран коректно със специален инструмент (трябва да имаш под ръка Windows CD, заради папка i386, която може да потрябва) -> Varja2k. Трябва да отвориш папката DATECS2K.Remove и през Varija2K.inf (който е в архива, дето дадох линк) с десен клик -> Install.

P.S. Наистина потърси за останали Normal.dot, както те посъветваха.

Аз написах последователността както е, тоест FT е последен и той няма никаква вреда в случая, поради факта, че хем е последен при теста, хем вредите му са в съвсем друга посока. За момента спирам да се занимавам с проблема, защото в понеделник съм на 3тия изпит за Oracle професоналист и трябва да чета още доста Публикувано изображение.

За протокола: проблема го заобиколих с OO Writer, но съм виртуализирал реалната ОС на лаптопа на жената с тоя проблем, защото ми е супер интерсно какво го е породило.

Мерси колеги за отзвичвостта.

Аз написах последователността както е, тоест FT е последен и той няма никаква вреда в случая, поради факта, че хем е последен при теста, хем вредите му са в съвсем друга посока.

..............

Добре. В първия си пост по темата ми направи впечатление, че е проблемът е възникнал на MS Office 2007 при рестарт на ОС. Това е доста странно. Прегледай, като имаш време по-добре регистрите.

Например за Office 2003 Start -> Run -> regedit -> HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\11.0\Common\LanguageResources ключът InstallLanguage би трябвало да има стойност 1026 (български).

От мен успех с изпита!

• 3 години по-късно...

След рестарт на лаптопа на жена ми (тя каза, че не е правила нищо), отворих да пиша нещо в Word (2007 после го смених и с 2003) на крилица, да ама не. На латиница пиша, но на кирилица нищо - курсора не се мърда изобщо. При натискане на backspace или някоя цифра и започва да пише на кирилица. С "инжинера" съм но това надали е от значение - навсякъде другаде освен в WORD си пиша идеално (в Outlook, Excel и други софтуери нямам проблеми с кирилица, само в WORD).

Какво тествах:

- смених офиса - няма подобрени

- сложих 2003 офис (беше 2007) - няма оправия

Предположения къде може да е проблем ?

Здравей колега,

виждам че темата е доста стара, но ми е интересно дали си намерил решение на проблема. При мен се получава абсолютно същото при това на няколко еднотипни РС-та.

Поздрави

• 3 седмици по-късно...

И аз имам този проблем и не мога да намеря решение

Най вероятно причината е в някоя добавка за Word. При мен проблема се оказа Pdf complete. Неговото премахване оправи нещата при мен, но е възможно и други добавки, най вече PDF редактори да довеждат до същото състояние.

Провери във File - Options - Add-ins какво има и пробвай да махаш едно по едно нещата докато намериш причината.

• 5 месеца по-късно...

При мен проблема се оказа Pdf complete.

И при мен се оказа PDF Complete. Благодаря Pafak. (HP 8770w, Win7, Office2007, PDF Complete 4.0.93)

• 6 месеца по-късно...

И при мен се оказа PDF Complete. Благодаря Pafak. (HP 8770w, Win7, Office2007, PDF Complete 4.0.93)

Благодаря ! Оказа се и при мен така : WIN7 32, Office 2007standart - лицензирани .HP elitebook 8570 p ,След премахване на PDF Complete , проблемът изчезна.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.