Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с антивирусна и обновяване

Featured Replies

Здравейте. От близо седмица забелязах че не може да се инсталират обновленията от сайта на микрософт. Освем това антивирусната ми програма не иска да се ъпгреид. Опитах се да отворя сайта първо на антифирусната, после на микрософт, обаче без никакъв ефект. Надявам се да ми помогнете, защото имам лекции на компютъра, програми които съм писъл, както и много важни документи относно откриването на бъдещата ми фирма. След малко ще публикувам логовете от Malwarebytes i Hijack This. Благодаря ви предварително.

Редактирано от nexusbg (преглед на промените)

Здравейте. От близо седмица забелязах че не може да се инсталират обновленията от сайта на микрософт. Освем това антивирусната ми програма не иска да се ъпгреид. Опитах се да отворя сайта първо на антифирусната, после на микрософт, обаче без никакъв ефект. Надявам се да ми помогнете, защото имам лекции на компютъра, програми които съм писъл, както и много важни документи относно откриването на бъдещата ми фирма. След малко ще публикувам логовете от Malwarebytes i Hijack This. Благодаря ви предварително.

Абе човек,как може да пускаш актуализациите на уиндоуса :speak::angry: :angry: .

Тези простотий само ти прецакват компа и нах-добре да го върнеш със system restore.Ако стане спираш актуализациите,ако не стане-преинстал на уиндоуса.

• Автор

Абе човек,как може да пускаш актуализациите на уиндоуса :speak::angry: :angry: .

Тези простотий само ти прецакват компа и нах-добре да го върнеш със system restore.Ако стане спираш актуализациите,ако не стане-преинстал на уиндоуса.

Момче не съм съгласен с тебе. Незнам аз дали не съм в ред с главата, но ти определено не си. С лицензирана операционна система съм, и вярвам прекалено много на миркософт. Пиша тука за да помоля за помощ а не за да мърморят такива като тебе! Приятен ти ден!

Публикувайте логовете от Malwarebytes' Anti-malware и HijackThis !

След това:

СТЪПКА 1

Изтегли DDS от тук.

Запази го на десктопа.

Изключи защитата в реално време на антивирусната си програма (ако е инсталирана такава).Накрая, стартирай инструмента.

• Когато DDS приключи успешно анализа на системата ще отвори два лог файла.

1. DDS.txt
  2. Attach.txt

• Запази ги на десктопа и след това ги прикачи към следващия си пост.

СТЪПКА 2

Изтегли GMER и го разархивирай на десктопа.

Преди да сканираш се увери, че всички останали работещи програми в момента са изключени и антивирусния софтуер няма да предприема никакви действия по време на сканирането на Gmer. Не използвай компютъра си, докато трае сканирането.

Кликни два пъти пъти върху gmer.exe , за да стартираш програмата.

Тя ще направи начално сканиране за секунди. След като то приключи НЕ натискайте бутона Scan, а избери бутона Copy и постави съдържанието на лог файла в следващия си пост.

Имате си сладко бебче - червея Conficker.

*. Временно спрете защитата на avast !.

*. Изтеглете Combofix.

*. Запазете го на на декстопа.

*. Отворете Notepad.exe и въведете следната информация:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=149320&pid=1631459&st=0&#entry1631459

KILLALL::

Collect::

c:\windows\system32\sczvsc.dll

Driver::

ddpufpz

dliwneym

hbqkyjwi

hssxqpe

sxxavb

NoOrphans::

*. Запазете файла с име CFScript и го провлачете и пуснете в Combofix.

cfscript10uc2.gif

*. По време на сканиране от страна на ComboFix не стартирайте никакви други приложения, не натискайте клавиши от клавиатурата и не местете мишката !

*. Публикувайте лог файла, който ще се създаде след рестарта на компютъра в следващия си пост.

СТЪПКА 1:

Временно деинсталирайте Daemon Tools от Add or Remove Programs в Control Panel-a.

След това изтеглете този файл

Стартирайте го и изберете Uninstall.

Ако ви поиска рестарт, направете го.

СТЪПКА 2:

Скрипта за Combofix не е сработил, зашото най-вероятно в настройките на Notepad.exe нямате отметка пред Format => Word Wrap.

3478fvc.jpg

Затова изтеглете скрипта от прикачения файл в поста ми и го провлачете и пуснете в Combofix.

Скрипта ми е обновен, защото Combofix дава повече информация за заразата и би трябвало сега да я изчистим напълно.

Публикувайте лог файла в следващия си пост.

CFScript.txt

• Автор

Хмм появиха се няколко програми които никога нямаше да се сетя че са на компа :speak: Сайтовете вече се отварят. Ако може да ми кажете как да предотврятя повторната му проява.

ComboFix.txt

Не ми харесват някои неща в лог файла.

СТЪПКА 1

Изтеглете TDSSKiller и го разархивирайте на вашия десктоп.

Сега отворете Notepad.exe и въведете:

@ECHO OFF

START /WAIT TDSSKILLER.exe -l Logit.txt -v

START Logit.txt

del %0

Запазете файла с име - fix.bat

Трябва да изглежда ето така - batchfileimage.jpg

Стартирайте го и публикувайте лог файла.

СТЪПКА 2

Моля, изтеглете mbr.exe и го запазете C:\ . (Важно е да го направите!).

• Отворете Start -> Run и напишете: cmd /c mbr.exe -t >log.txt&start log.txt
  • Потвърдете с клавишния бутон Enter
  • Излезте от Command Prompt

Публикувайте лог файла.

Налага ми се малко да излезна и ще пиша пак към 20.30.

Тогава ще ви дам финалните инструкции.

Ще се наложи да използваме Combofix за един финален път.

Изтеглете прикачения файл и го пуснете в Combofix.

Публикувайте лог файла в следващия си пост.

CFScript.txt

Така, това вече е друго нещо. :rolleyes:

Сега:

СТЪПКА 1

Архивирайте папката C:\Qoobox и я качете на този адрес: http://rapidshare.de/

Публикувайте download линк-а за да я изтеглим.

След това изтрийте архива и папката от компютъра си (от Recycle Bin-a също) !

Време е да деинсталираме Combofix.

Стартирайте Start => Run => въведете следната команда => Combofix /Uninstall => натиснете [ENTER]

Това ще стартира Combofix още веднъж и ще го деинсталира. Ще се изтрият и всички файлове създадени и асоциирани с Combofix.

Бележка: (Има празно място между Combofix и /Uninstall).

СТЪПКА 2

Трябва да попречим на заразата да плъзне отново:

1. Ваксинирайте машината с Panda USB Vaccine

(изтеглете и стартирайте приложението и натиснете Vaccinate computer).

Бележка: (така ще спрем Autorun/Autoplay един от начините на разпространение на червея), но при използване на флашка ще се наложи да я отваряте ръчно през my Computer, защото менюто няма да се появи.

2. Отворете Start => run => напишете => services.msc => намерете от списъка => Server => двукратен клик => Stop => и от Startup type => посочете => Disabled.

Бележка: (така ще спрем втория начин за разпространение на червея, но със спирането на тази услуга няма да можете да използвате споделените\шернатите принтери в мрежата...

3. Изтеглете и инсталирайте Service Pack 3

+ следните 3 кръпки: KB958687, KB957097, KB958644.

Рестартирайте машината.

СТЪПКА 3

Изпълнете следните стъпки за да почистите и имунизирате USB флаш паметите:

http://maniac.ggbit.info/post-351.htm

СТЪПКА 4

Изтеглете Malwarebytes' Anti-Malware от тук

Кликнете два пъти върху mbam-setup.exe за да инсталирате програмата.

• * Уверете се, че има отметки на Update Malwarebytes' Anti-Malware и Launch Malwarebytes' Anti-Malware, след това кликнете на Finish.
    * Ако има намерени по-нови обновления, тя ще ги изтегли и инсталира.
    * Стартирайте програмата и изберете "Perform Full Scan", след това кликнете на Scan.
    * Сканирането ще отнеме малко време, затова моля бъдете търпеливи.
    * Когато сканирането завърши, кликнете на OK, след това Show Results, за да видите резултата.
    * Уверете се, че на всички редове има отметки, и кликнете Remove Selected.
    * Когато всичко бъде премахнато, логът ще бъде отворен в Notepad. Копирайте лога и го публикувайте в следващия си коментар в темата.

Бележка: Ако MalwareBytes' Anti-Malware се затрудни в премахването на откритите вируси/заплахи, той ще поиска да рестартира компютъра Ви и по време на рестартирането да премахне проблемните вируси/заплахи. Ако бъдете попитани, потвърдете че желаете вашия компютър да бъде рестартиран.

Няма проблеми, не се притеснявайте.

За никъде не бързаме, а и почти сме готови.

Аз следя често темата така че всичко е наред. :)

' date='12 февруари 2010 - 21:17 ' timestamp='1266002230' post='1632514']

Няма проблеми, не се притеснявайте.

За никъде не бързаме, а и почти сме готови.

Аз следя често темата така че всичко е наред. :)

Извинявайте че се намесвам в темата но имам въпрос-мога ли да ползвам ваксината без системата да е инфектирана?

Извинявайте че се намесвам в темата но имам въпрос-мога ли да ползвам ваксината без системата да е инфектирана?

Може разбира се, (даже е препоръчително), но имайте предвид, че тази версия, която съм дал не се инсталира и спира само Autorun функцията.

За имунизация можете да пробвате финалната версия, която се инсталира:

http://research.pandasecurity.com/panda-usb-and-autorun-vaccine/

тя създава и файл с името autorun.inf за да предотврати заразяването с такъв вид червеи. :)

' date='12 февруари 2010 - 21:29 ' timestamp='1266002956' post='1632539']

Може разбира се, (даже е препоръчително), но имайте предвид, че тази версия, която съм дал не се инсталира и спира само Autorun функцията.

За имунизация можете да пробвате финалната версия, която се инсталира:

http://research.pandasecurity.com/panda-usb-and-autorun-vaccine/

тя създава и файл с името autorun.inf за да предотврати заразяването с такъв вид червеи. :cool:

Много мерси :):P:yanim:

• Автор

За съжаление тазо вечер няма да мога да публикувам лога от Malwarebytes' Anti-Malware защото ми се налага спешно да изляза. Извинете ме :) Приятна вечер.

За съжаление тазо вечер няма да мога да публикувам лога от Malwarebytes' Anti-Malware защото ми се налага спешно да изляза. Извинете ме :) Приятна вечер.

Както казах няма проблеми.

Надявам се сте изтрили папката C:\Qoobox и архива C:\Qoobox.rar.

Също така преди сканирането дано сте изпълнили и останалите стъпки с инсталирането на ъпдейтите, спирането на Server услугата, имунизацията с Panda USB Vaccine...

Иначе за логовете няма проблеми.

Лека вечер и на вас. :)

• Автор

Благодаря много за помоща, но като е писано компа загина .... одари го токов удар.... абе не ми върви и това е :eek:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.
Бележка: Вашата публикация изисква одобрение от модератор, преди да стане видима за всички.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.