Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windols7 home закупен с лаптоп получава сигнал за нелегален

Featured Replies

Преди около шест месеца закупих лаптоп с Windols7 home. Желанието ми за легалена операционна система ограничи избора ми на преносим компютър, но идеята за безпроблемна работа в последствие оправдаваше неудобството към момента. Сега шест месеца по късно се чуствам прецакан, защото на легалната си операционна система получавам съобщение, че е нелегална. Прочетох гаранционната карта и в нея е посочено, че не включва операционната система. За информация инсталационната част на Windols7 с други програми е в скрит дял на харда.

Моля за съдействие, как да махна досадния прозорец с лицемерното съобщение, че съм с нелегална операционна система?

Преинсталиране мога да направя но не разполагам с толкова време да си глася програми и настройки при всяка подобна бъгава ситуация.

Преди около шест месеца закупих лаптоп с Windols7 home. Желанието ми за легалена операционна система ограничи избора ми на преносим компютър, но идеята за безпроблемна работа в последствие оправдаваше неудобството към момента. Сега шест месеца по късно се чуствам прецакан, защото на легалната си операционна система получавам съобщение, че е нелегална. Прочетох гаранционната карта и в нея е посочено, че не включва операционната система. За информация инсталационната част на Windols7 с други програми е в скрит дял на харда.

Моля за съдействие, как да махна досадния прозорец с лицемерното съобщение, че съм с нелегална операционна система?

Преинсталиране мога да направя но не разполагам с толкова време да си глася програми и настройки при всяка подобна бъгава ситуация.

Трябва ти уиндолс активатор. Има такива в замунда. Калдата е против пиратството и няма как някой да ти помогне тук. Въпроса е друг всъщност... Не ти трябва да се оправиш с този проблем. Отиваш в магазина от където си закупил лаптопа и започваш да викаш, да се караш и да искаш това, което си купил!!! В някоя по-европейска страна може дори да отидеш в съд.

една преинсталация става за около 20 минути.говорим за windows 7 или активатор във nanoset.net е пълно

отдолу на лаптопа имаш ли лепенка със сериен номер? виж дали на лепенката е написано каква версия точно е windows-a може да са инсталирали друга, не каквато е на лепенката. или пък са ползвали друг сериен номер. по някога активацията се чупи и на лицензни windows-и - просто го активираш на ново... ако не ще да стане по интернет, звъниш на майкрософт България (Активиране на продукти: кода на София е "02" телефон "9657100") и обясняваш за проблема - те ще ти кажат как се активира по телефона...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Offtopic

просто че чудя как намери време да напишеш поста и дали ще имаш време да прочетеш отговорите...

Offtopic

ако има отдолу сериен номер не си прецакан. Макар че при мен все още не е отчело вистализатор и бг меню за нелегални, из форума има колеги с проблем с българския - дава им нелегална система...

Offtopic

просто че чудя как намери време да напишеш поста и дали ще имаш време да прочетеш отговорите...

Offtopic

ако има отдолу сериен номер не си прецакан. Макар че при мен все още не е отчело вистализатор и бг меню за нелегални, из форума има колеги с проблем с българския - дава им нелегална система...

Напълно си прав за вистализатора и българския пакет,но на версиите като тази,различни от Ultimate,където инсталирането на различни езикови пакети е заложено в самата ОС.Всичко това е в резултат на нов ъпдейт,който "регистрира" наличието на езиков пакет на версиите различни от Ultimate и обявява ОС за пиратска,независимо от това дали тя наистина е такава. :eek:

Преактивирай го по телефона супер елементарно е 

да не казвам с какви ключове действа

• Автор

Благодаря на всички за помоща. Най вероятно проблема идва от кирилизирането.

Ще се възползвам от телефона :)

Благодаря на всички за помоща. Най вероятно проблема идва от кирилизирането.

Ще се възползвам от телефона :cool:

Това би трябвало да ти реши проблема.По форумите чета че често се получава такъв проблем :ph34r:

Ако операционната ви система е предварително инсталирана(OEM) и не минава проверката за легалност WGA(Windows Genuine Advantage) контактувайте с Microsoft България,по някой от следните начини,описани на http://support.microsoft.com/contactus/?ws=support ,като е най-желателно връзката да е през телефона.Ако наистина ОС ви е ''пиратска'' попитайте в магазина,откойто сте взели компютъра за решение на проблема.И разбира се-напишете жалба до Майкрософт за да не останат излъгани и други потребители.Майкрософт ще провери въпросният магазин.От адрес http://www.microsoft.com/howtotell/windows/ можете да видите дали копието е нормално,и ако не е-да подадете жалба.

За да проверите валидноста,освен с минаването на теста вижте и това(с избраната за вас опция-закупен с компютър): http://www.microsoft.com/howtotell/windows/quiz.aspx?method=oem_coa&displaylang=en&acq=1&type=coa

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.