Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем след закупуване на ново видео

Featured Replies

Здравейте! Вчера си взех Palit GTX460 1gb GDDR5 256bit .След слагането на компютъра ми инсталирах драйвери от диска.Пробвах крайзис - с пуснати филтри се вижда голяма грозотия и е на ленти,без филтри - няма проблеми.При Assassin's Creed II с пуснат Multisampling 8x графиката на играта се вижда подобна на тази на Doom II (старата школа геймъри знаят що интерфейс и графика представлява тя).При дирт 2 на максимални филтри(16хQSAA) образа изчезва напълно.Казах си,че може би е от Уиндоуса,но след преинсталация (притежавам оригинално копие на Уиндоус 7)проблема си остава.Пробвах най-новите драйвери(официални,не бета)и пак същата работа(те даже са 3 драйвера за тази карта).Незнам защо ми създава тези проблеми,с предната ми карта(която е все още в подписа описана)нямах подобни проблеми.На всичкото отгоре при Дирт2 по време на бенчмарк тест ми извади син екран,но понеже след преинсталация забравих да махна чека за автоматичен ресет,не можах да видя съобщението и ще чакам нова вълна.По-доло поствам снимки с проблемите:

Crysis:

16xQ:

Публикувано изображение

Off filters:

Публикувано изображение

Dirt2:

8QCSAA:

Публикувано изображение

16QCSAA:

Публикувано изображение

(както виждате километража си е доло,просто липсва останалата част от изгледа)

+ това системата ми се забави значително повече при пускането на игрите,преди ставаше моментално,сега минават около 10 секунди,след като съм кликнал иконката.

Качвам и снимка на температурите + теста на еверест - там няма забавяне на процесора и паметта,всичко си е както преди и ми се струва,че покупката на тази карта

беше много голяма грешка. Някой,който я притежава,е добре дошъл да напише отзив по темата.Благодаря предварително!

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Виж в контролния панел на нВидия AF и АА дали са Application-controlled. п.п. предполагам филтрациите ги пускаш от самата игра?

Редактирано от badsector (преглед на промените)

• Автор

Публикувано изображение

Всички филтрации ги пускам от играта,както се забелязва на 1 от снимките по-горе.

Редактирано от Hibernate (преглед на промените)

Предполагам си инсталирал последния DirectX, и преди да смениш драйвера, чистиш стария с Driver Sweeper?

• Автор

Предполагам си инсталирал последния DirectX, и преди да смениш драйвера, чистиш стария с Driver Sweeper?

Правилно предполагаш,но съм преинсталирал цял Уиндоус,после сложих направо последната официална ревизия.

Ми освен да пробваш картата на друг компютър. С GTX 260 си го нямала този проблем, нали?

• Автор

Ми освен да пробваш картата на друг компютър. С GTX 260 си го нямала този проблем, нали?

Мне,със старата карта такива неща нямах.Ще видя утре какво ще стане,като я тестна на някой компютър.И съм момче между другото :jumping11:

При Dirt 2 и аз имах подобен проблем при опит за включване на максимални филтрации, макар да съм с GTX460 768 MB на Inno3D. Мисля, че е от Windows 7. Всъщност, с тая боза имах и доста други проблеми, а и в момента имам. Просто нацелих как да направя настройките на DIRT 2 и не се занимавам повече. Направих си копие на настройките, които ако не греша се намират някъде в папката " Моите документи" и когато стане така, просто ги копирам наново и продължавам с експериментите.

Повечето проблеми ги реших след 6 преинсталации на Windows 7 32 и 64 битови версии. За последно се спрях на 64 битова. По някое време след 5-тата преинсталация се появиха и проблеми с драйверите - старите не можеха да се деинсталират, а новите не можеха да се инсталират. Мониторът започна да гасне - отначало при 3D, след това и при самото стартиране на PC-то. Затова след шестата преинсталация се опитах директно да сложа последните драйвери, но за "нещастие" мониторът ми пак изгасна още преди да се появи началният екран на Windows 7 и се наложи да сложа старата си 8800GT, да инсталирам 260.99, после да сложа GTX460 и да инсталирам наново драйверите върху старите. Оттогава не ми е гаснел и почти нямам проблеми с игрите. В интерес на истината си мислех, че е виновна автоматичната инсталация на драйвери от Windows. Така и не можах да разбера от къде се спира, защото за сефте ползвах тая ОС. Докато разбера, компа вече не искаше да се включи, вентилаторът на картата след изгасване на монитора понякога започваше да вие на максимални обороти и единственият начин за прекратяване на всичко това, бе изключване на PC. Дори рестартът не действаше.

При Crysis нямам твоите проблеми или поне не съм стигал до тях. вчера правих тестове точно с Crysis 1, а сутринта играх малко, за да видя как е в реалността. Освен малкото памет и слабия процесор който имам, не забелязах други недостатъци :cool:. Обаче ще пробвам твоите настройки, да не би да съм изпуснал нещо. Това на каква резолюция е, защото аз съм я пуснал на 1152х864? Това е Crysis, а не Crysis Warhead, нали?

И още нещо важно се сетих. При Medal of honor ( последния) оръжията ми бяха прозрачни. Там нещата се оправиха, след като дадох RESTORE в контролният панел на NVIDIA и върнах стандартните настройки на драйверите ( снимката, която си дал). Незнайно защо бяха променени - предполагам от някоя игра. Всъщност, тоя проблем го има при всички карти на NVIDIA, дори при GTX 260. Нищо не ти пречи да погледнеш как стоят нещата там.

Забелязах и друго при тая боза. Често става така, че ако компютърът работи доста време, някои от игрите ми почват да насичат, въпреки, че FRAPS показва над 50 FPS при игра. Един рестарт оправя нещата или програма от рода на WindowsCare.

Дано да съм ти дал някои насоки за размисъл :biggrin:

ПП: Сега пуснах Crysis и видях, че максимумът е 8АА. Следователно говориш за Warhead или пропускам нещо? Warhead не съм я инсталирал, но ме заинтригува с шотовете си .

+ това системата ми се забави значително повече при пускането на игрите,преди ставаше моментално,сега минават около 10 секунди,след като съм кликнал иконката.

Качвам и снимка на температурите + теста на еверест - там няма забавяне на процесора и паметта,всичко си е както преди и ми се струва,че покупката на тази карта

беше много голяма грешка. Някой,който я притежава,е добре дошъл да напише отзив по темата.Благодаря предварително!

И аз мисля, че си сгрешил с покупката. Разликата между GTX 260 и GTX 460 не е толкова голяма. Дори аз се колебаех, дали да заменя 8800GT за GTX460, но сравнително добрата цена и DX11 ме накараха да направя това. Сега мога да обобщя, че с XP, DX9 и 8800GT ми бе много по-добре. Е, няма 1600х1200 и DX10, 11, но след като никога не съм искал да ги имам, за какво ми бе тая покупка? Сега инсталирам Warhead и ще проверя това, което казваш.

ПП: Сори за двата поста, исках да добавя това към предния си, но... сега не мога да го изтрия така, че пак извинявайте. Ако може някой да ги обедини, че се изнервам от новите правила в тоя форум.

ПП: Инсталирах Crysis Warhead. Включих 16хQAA. Както и очаквах, при мен също има раета. Не ги бях забелязал преди, когато бях инсталирал тая игра. Те са и невидими почти, освен при много тъмни сцени. Така, че споко. Проблемът не е във вашият телевизор. Аз съм готов да обвиня бозата и драйверите на NVIDIA. Нямам друго логично обяснение.Скоро ще ми писне и ще инсталирам отново XP.

Не знам, дали се забелязва, но и при мен има раета, макар и много по-малки в тая сцена. Все пак това са бели кахъри. Няма смисъл да ползвам такива филтрации при Crysis и DIRT2, както нямаше смисъл да ползвам и 16хQCSAA ( ако не греша абревиатурата) при GRID и 8800GT. Там чисто и просто компа се влачеше с 2-3 FPS. Нямаше смисъл и да оправям проблема с Far Cry 2, при който сякаш нещо прегряваше и отново същия сценарий - почти без кадри и рестарт на PC-то. Там пък се оказа, че 8800GT не търпи много сенки и високи филтрации.

post-107147-0-97257700-1288752626_thumb.

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

Моето мнение е също,че си сгрешил!GTX260 задоволява на днешно време всички изисквания за добър Gameplay!Влез в сайта на Palit и използвай не директния линк към сайта на Нвидиа а малко по-надолу линка Download за драйвери от техния сайт!По-стари са със сигурност,но понякога най-новите правят проблеми!

• Автор

Alex&Ramesses_B.H.Л,както вече казах съм пробвал старите драйвери от инсталационният диск. WildHorse,ами сега какво мислиш да правиш? Тези неща мисля,че са от видеокартите или от драйверите,в случая се съмнявам да помогне по-стар Уиндоус.Ще пиша из някой американски форум,барем някой да знае решение... Мерси все пак,че ми проясни нещата,да знам,че не съм единственият.

Alex&Ramesses_B.H.Л,както вече казах съм пробвал старите драйвери от инсталационният диск. WildHorse,ами сега какво мислиш да правиш? Тези неща мисля,че са от видеокартите или от драйверите,в случая се съмнявам да помогне по-стар Уиндоус.Ще пиша из някой американски форум,барем някой да знае решение... Мерси все пак,че ми проясни нещата,да знам,че не съм единственият.

Ами полека лека налучквам правилният път. DIRT 2 го играя без тая филттрация, която ми прави приблеми. Нищо не губя. При Warhead също ми идва много 16 АА. При MOH проблемът е разрешен, а и в останалите игри търся най-добрите настройки. Сега да слизам отново на XP е все едно да заменя кон за кокошка, но за експеримента може да пробвам инсталацията и на XP. Аз все си мисля, че има някаква несъвместимост между Windows 7, тая карта и драйверите.Засега с 260.99 игрите вървят най-добре.

Ти направи ли проба с XP, дали при Crysis Warhead има същите раета?

Редактирано от WildHorse (преглед на промените)

• Автор

Защо да слагам ХР,няма никакъв смисъл след като имам 7,а при него игрите най-добре вървят.

Защо да слагам ХР,няма никакъв смисъл след като имам 7,а при него игрите най-добре вървят.

Щом така смяташ... При мен не е така. 3 години нямах почти никакви проблеми с игри под XP с 8800GT, освен тия, които казах, a сега изведнъж, сякаш всички производители на игри са се наговорили срещу мен. Ще ти дам един пример отпреди малко. Играех GRID почти 2 години онлайн и тия дни реших отново да пробвам. За моя най-голяма изненада GRID насича с 50-60 FPS , сякаш върви с 15-20! Намалявах резолюции, махах AA, почиствах системата, но все едно и също! Когато се пусна онлайн( а и не само), започва да насича с противници. Досега тая игра никога не ми е насичала под XP и пак си вървеше с толкова FPS ! И това не е само при тая игра. С 8800GT дори кадрите да са малко, няма насичане, докато с тая карта и WIN 7 насича и при 50-60 FPS че и повече при някои игри! Направо се видях в чудо и се чудя какво да правя. Дори хванах диска с XP и реших да го инсталирам отново, заедно с Win7, но изобщо не можа да ми разпознае хардуера. Засега оставям нещата така и няма да се занимавеам, но много ме е яд, че когато реших да разпусна малко с GR ID се появиха тия проблеми с насичането! Не можеш да ме убедиш, че под Win 7 игрите вървят по-добре, защото при мен 50 % или не тръгват изобщо, или насичат или се губи картината, каквато и тема си пуснал. С 64 битов Win 7 съм и май ще преинсталирам за седми път в рамките на месец. Когато му скимне, компа върви добре, но когато реши, оправия няма. А, сега забелязах, че и при GRID има раета понякога. Това доколкото се сещам го имаше и при 8800GT преди така, че едва ли е от картата. И при други игри съм забелязвал това.

А и не виждам смисъл игри с DX 9 да играя под Win 7. Просто разликата е фрапираща при мен.

• Автор

Щом така смяташ... При мен не е така. 3 години нямах почти никакви проблеми с игри под XP с 8800GT, освен тия, които казах, a сега изведнъж, сякаш всички производители на игри са се наговорили срещу мен. Ще ти дам един пример отпреди малко. Играех GRID почти 2 години онлайн и тия дни реших отново да пробвам. За моя най-голяма изненада GRID насича с 50-60 FPS , сякаш върви с 15-20! Намалявах резолюции, махах AA, почиствах системата, но все едно и също! Когато се пусна онлайн( а и не само), започва да насича с противници. Досега тая игра никога не ми е насичала под XP и пак си вървеше с толкова FPS ! И това не е само при тая игра. С 8800GT дори кадрите да са малко, няма насичане, докато с тая карта и WIN 7 насича и при 50-60 FPS че и повече при някои игри! Направо се видях в чудо и се чудя какво да правя. Дори хванах диска с XP и реших да го инсталирам отново, заедно с Win7, но изобщо не можа да ми разпознае хардуера. Засега оставям нещата така и няма да се занимавеам, но много ме е яд, че когато реших да разпусна малко с GR ID се появиха тия проблеми с насичането! Не можеш да ме убедиш, че под Win 7 игрите вървят по-добре, защото при мен 50 % или не тръгват изобщо, или насичат или се губи картината, каквато и тема си пуснал. С 64 битов Win 7 съм и май ще преинсталирам за седми път в рамките на месец. Когато му скимне, компа върви добре, но когато реши, оправия няма. А, сега забелязах, че и при GRID има раета понякога. Това доколкото се сещам го имаше и при 8800GT преди така, че едва ли е от картата. И при други игри съм забелязвал това.

А и не виждам смисъл игри с DX 9 да играя под Win 7. Просто разликата е фрапираща при мен.

Мда,няма как да те убедя,че игрите вървят по-добре под 7,защото досега не си бил на него. Аз обаче го ползвам от година и половина(още от бета версиите) и още оттогава ми направи добро впечателение,но бях с редица други карти.Интересното е,че и при мене има такъв проблем с кадрите - уж върви със 50-60 а дефакто към 20-тина.Това нещо е или от биоса на видеото или от тъпите нескопосани и недооправени драйвери от нвдия пуснати досега...Да се надяваме да дойде фикс,едва ли ни е хардуерен проблема,а най-малко да е от операционната система :P

Между другото,пробвай новите драйвери(от вчера или миналият ден постнати)

http://hardwarebg.com/forum/showpost.php?p=2543175&postcount=1827

Редактирано от Hibernate (преглед на промените)

Мда,няма как да те убедя,че игрите вървят по-добре под 7,защото досега не си бил на него. Аз обаче го ползвам от година и половина(още от бета версиите) и още оттогава ми направи добро впечателение,но бях с редица други карти.Интересното е,че и при мене има такъв проблем с кадрите - уж върви със 50-60 а дефакто към 20-тина.Това нещо е или от биоса на видеото или от тъпите нескопосани и недооправени драйвери от нвдия пуснати досега...Да се надяваме да дойде фикс,едва ли ни е хардуерен проблема,а най-малко да е от операционната система :P

Наистина, малко нещата са несравними. Зависи какви игри играем, какъв DX поддържат и много други случайни и неслучайни фактори. Дано проблемът да е с драйверите, но ако е от тях, вече излязоха колко... май 4 или 5. Следващият се очаква за новата GTX580 и едва ли ще обърнат толкова внимание на GTX460. Незнам какво пише на твоята кутия, в която е била видеокартата ти, но на моята пише, че тая карта е създадена за Vista. Чудя се, дали там не е разковничето. Обаче аз пробвах и старата си 8800GT под Win7. Ами по-зле са нещата, доколкото си спомням, без да съм правил каквито и да е тестове. Може и да греша. Мнението ми е субективно. Или аз не мога да направя реална съпоставка с XP или очакванията ми от GTX 460 са били прекалено големи и са се прехвърлили и върху 8800GT. Отначало обвинявах процесора за всички беди, което не е много далеч от истината, но това с насичането при грид ме накара да търся вината другаде. Сега се замислих, дали 2-та гигабайта RAM не идват малко. Но положението не се подобрява при намаляване на резолюцията и махането на АА. Обаче, о чудо. Пуснах се преди малко да играя GRID с още един на една писта ( значи аз и той само), вдигнах всичко на макс, включително АА и резолюция ( защото се ядосах от експериментите с по-малко детайли), включих си вертикалната синхронизация и всичко вървя от гладко по-гладко с 60-65 FPS. Това с вертикалната синхронизация го знам и ползвам, но и с нея преди ми насичаше. Не знам какво става с тая карта и кой е виновника. Остава сега да пробвам и с повече противници. Когато решат, игрите вървят супергладко и с по-малко FPS, но когато не са на кеф и 100 FPS не стигат. Жалко, че няма как да го снимам и покажа. Преди малко играта вървеше със 100 FPS, аз наблюдавах другите като играят и...пак насичаше :help: Дано оправят нещата, макар много много да не ми се вярва.

ПП: Сега видях, че си дал линк към новите драйвери :help: Благодаря, аз преди малко проверявах на сайта на NVIDIA, но дори и сега ги няма.

• Автор

Няма такива филми. Картата не е създадена специално за виста,а просто пише,че е подходящо съвместима с нея.На мене си пише за седмица.Моето старо видео като е било 260,да не би да е било само за ХР за времето си? ПС: редактирах си поста,има нови драйвери,хвърли един поглед :)

Няма такива филми. Картата не е създадена специално за виста,а просто пише,че е подходящо съвместима с нея.На мене си пише за седмица.Моето старо видео като е било 260,да не би да е било само за ХР за времето си? ПС: редактирах си поста,има нови драйвери,хвърли един поглед :)

Всичко е възможно. Пробвах новите драйвери с GRID. Малко противници( 1-2) - гладка игра. Появят ли се 5-6, почва да насича онлайн. Това го нямаше с 8800GT и XP, а настройките бяха същите - Ultra с филтрации. Тук и да махна филтрациите, все тая. Ако е от процесора, значи би трябвало да насича и с 8800GT. Не съм пробвал с по-малко детайли, но едва ли си заслужава. Все пак доста пари съм дал за тая карта, за да намалявам детайлите. Остава Win7 64 bit с 2 GB RAM, драйвери и видеокарта. Щях да сложа и двата харда, дето работят в RAID 0, но щом и ти казваш, че ти насича, няма смисъл. Може би пак трябва да пробвам само с 8800GT. Ако и там насича, ще му мисля.

ПП: Сега си сложих старата 8800GT. Всичко си е по старому с изключение на това, че насича при 50 FPS, Ultra, 8xQCSAA и 1280х1024. На такива настройки играех 2 години и то с повече FPS под XP. Освен това се виждат раета на места и то при игра в динамична сцена. Щом ги забелязвам, докато се мъча да бия, смятай :blink: Не знам какво да мисля, но всичко ме навежда на мисълта, че 64 битовата седмица е шит или може би е малко RAM паметта. Като че ли най-правилното продължение е отново проба с 32 битова седмица. Всъщност ти с каква си, че му изгубих края?

• Автор

Пробвай драйвери 197.45,мисля че с тях няма да имаш проблеми.Аз съм със 64-ка,просто няма смисъл от 32 битова при мен.

Не ме разочаровайте , че съм се наточил и аз да скоча от Palit GTX260(216SP) на Palit GTX460 !

• Автор

ами да ти кажа по-добре изчакай iliev72,така като гледаш няма никакво развитие по нашите проблеми и явно няма и да има,защото проблема е или от софтуера на видеото или от драйверите за 7.Може би след време ще излезе свестен релийз,но дотогава чакане.Все пак не прави проблеми на всички игри,а на тези които изредих(не че съм тествал десетки,но примерно GTA IV върви без забележки,както и тестовете на FurMark,3D Mark Vantage..)

...или може би е малко RAM паметта...

Принципно 7-цата се разгъва повече в РАМ-а. Пробвал ли си по време на игра да пуснеш Task Manager-a и да видиш какво количество РАМ има свободно?

Не ме разочаровайте , че съм се наточил и аз да скоча от Palit GTX260(216SP) на Palit GTX460 !

Ако играеш на по-ниска резолюция от 1980х1200, няма особено смисъл да правиш смяната. И аз съм със същия Палит, но нямам намерение да я сменям. Засега си пуцам всичко на макс на ниска резолюция, ако някъде вземе, че не достигне след време, ще се възползвам от огромния потенциал за клок :rolleyes:

Поне засега плановете са ми след нова година да купувам такава карта , а и съм по колите - не по стрелянето :top secret:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.