Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с руутер

Featured Replies

Здравейте, днес тези олигофрени от интернет доставчика ми донесоха един wi-fi руутер, който е вързан за лан интернета ми, тоест имам и лан и wi-fi. Проблема ми е, че заради този wi-fi руутер сега апачето ми не иска да се стартира и ми изкарва грешка, че порта 80 бил зает. От настройките нагласих самият руутер да не ползва порт 80, но пак не иска да се стартира апача. Понеже за първи път се сблъсквам с руутер, може ли някой да ми обясни какви точно настройки трябва да направя за да си подкарам апачето и mysql-а на vertrigoserv без проблеми? Модела е: Model No. TL-WR740N на TP-LINK Много ви моля ако някой може да помогне. :cry:

Не виждам защо е нужно да обиждаш момчетата от нета, след като са ти дали рутер без пари. Те не са ти виновни, че не можеш да си направиш настройките. Интересува ги да имаш нет до компютъра, от там на там си е твой проблем.

• Автор

Не виждам защо е нужно да обиждаш момчетата от нета, след като са ти дали рутер без пари. Те не са ти виновни, че не можеш да си направиш настройките. Интересува ги да имаш нет до компютъра, от там на там си е твой проблем.

Защото си ми беше добре с ЛАН-а без руутера им и + това не ме усведомиха, че ип-то ми ще се смени... А и фирмата им е много пропаднала работа... И все пак може ли някой да помогне в този случай?

Редактирано от anonim (преглед на промените)

Защото си ми беше добре с ЛАН-а без руутера им. И все пак може ли някой да помогне в този случай?

рутера ще ти го обясним, ти ни обясни какво иска апач-а за да работи, че от това което даваш като инфо не ми стана ясно ( не че и подробно да беше обяснил щях да разбера, ама това е друга тема)
  • Автор

рутера ще ти го обясним, ти ни обясни какво иска апач-а за да работи, че от това което даваш като инфо не ми стана ясно ( не че и подробно да беше обяснил щях да разбера, ама това е друга тема)

Апачето го оправих, стартира се, вече няма проблеми с порт 80. Сега как да направя така, че сайта да е видим за всички, предполагам, че в момента е видим само от мен...

Направих една настройка в руутера:

Port Triggering

post-201739-0-80304000-1292254743_thumb.

Така ще бъде ли видим от всеки?

Апачето го оправих, стартира се, вече няма проблеми с порт 80. Сега как да направя така, че сайта да е видим за всички, предполагам, че в момента е видим само от мен...

в настройките на рутера има: Forwarding > Virtual Servers

там си добаваш порт 80 да се пренасочва към IP-то на компа ти

съшо така на: DHCP > Address Reservation

резервираш за твоя комп IP, което да се дава само на него

мисля че ще се справиш

тук можеш да видиш как са направени примерни настройки:

http://www.tp-link.com/simulator/TL-WR741ND_v1%26v2/index.htm

това че модела не е същия в случая не е от значение

Редактирано от Bily-79 (преглед на промените)

• Автор

Понеже съм с динамично IP, от доставчика ми направиха някакъв DNS който да замени ип-то ми. Тоест колкото и да се сменя ип-то днс е един и същ. Нещо такова беше ime.ddns-lan.ekk.bg Проблема е, че в Address Reservation Entry полето за IP има някакво ограничение на символите и не мога да сложа ime.ddns-lan.ekk.bg.

Понеже съм с динамично IP, от доставчика ми направиха някакъв DNS който да замени ип-то ми. Тоест колкото и да се сменя ип-то днс е един и същ. Нещо такова беше ime.ddns-lan.ekk.bg

Проблема е, че в Address Reservation Entry полето за IP има някакво ограничение на символите и не мога да сложа ime.ddns-lan.ekk.bg.

не не не

в настройките на рутера ОТДЯСНО точно и ясно е описано в кое поле какво се пише !

разгледай примерната конфигурация по-горе

:cool: силно съм любопитен в настройките: Network > WAN > WAN Connection Type какво е избрано. лично се интересувам

• Автор

не не не

в настройките на рутера ОТДЯСНО точно и ясно е описано в кое поле какво се пише !

разгледай примерната конфигурация по-горе

;) силно съм любопитен в настройките: Network > WAN > WAN Connection Type какво е избрано. лично се интересувам

Dynamic IP

Dynamic IP

мерси за инфото,

а сега по темата: до къде я докара?

• Автор

Ами в Address Reservation въвдох ип адреса който "Local Area Connection" ми го дава като мой ип адрес: 192.168.1.100 И резултата е, че когато си отворя истинското IP през браузера 84.252.4.70 ми отваря сайта. Преди да го въведа и на мен не ми зареждаше. Незнам обаче дали го отваря на всички или само на мен... Пробвай http://84.252.4.70 и ми кажи резултата. Ако ти го отвори значи ми остава само да изчакам да се рефрешнат днс-ите на домейна ми.

Ами в Address Reservation въвдох ип адреса който "Local Area Connection" ми го дава като мой ип адрес:

192.168.1.100

И резултата е, че когато си отворя истинското IP през браузера 84.252.4.70 ми отваря сайта. Преди да го въведа и на мен не ми зареждаше. Незнам обаче дали го отваря на всички или само на мен... Пробвай http://84.252.4.70 и ми кажи резултата. Ако ти го отвори значи ми остава само да изчакам да се рефрешнат днс-ите на домейна ми.

казва наздраве ;)
  • 3 седмици по-късно...

Аз имам същия проблем със същият рутер, направих всичко както сте описали вие, но нямам резултат. Отваря ми страницата само чрез локалхост

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.