Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Температурата на MCP-то

Featured Replies

Добър вечер на всички, нз дали я има тази тема в форума но е мн спешно ..... така дирекно на въпроса исках да инсталирам играта GTA San Andreas да видя до колко температурата на MCP-то ще ми се качи когато не правя нищо тя е 74-78 градуса а някой пат и повече ..... но когато започна инсталацията на играта тя се повиши до 85 градуса това опасно ли е например да ми изгори нещо ..... или други проблеми ??

MCP-то ти е чипсета.Температурата е обезпокоително висока.Помисли за охлаждането му,като насочиш перка да духа срещу него.

• Автор

Няма как да стана, и незнам как може да стане .... Штях да си поръчам нова кутия ... Но изхарчих парите.... И сега малко ще се забави кутията 3-4 седмици ...... И нз как мога да го направя само там да духа ....

Купуваш си една перка (има от 5 до 40лв),закрепваш я в кутията със свински опашки или както намериш за добре,като гледаш да е насочена към чипсета.Закачаш я към дъното или някой молекс и си готов.

Ти кажи кое е дъното,ако си сръчен горното предложение е идеално.Пример: http://www.dekada.com/catalog/fan-40mm-silent-p-933.html Сега като настана жега и кутиите се покачиха малко.

Редактирано от GigabyteFen (преглед на промените)

• Автор

Дъно ASRock AliveNF7G HDready Чипсет на дънната платка nForce7050-630a Ааа къде се намира чипсета-та ??? щото не разбирам мн мн от компютри .... пак искам мн да се науча :)

И моят чипсет държи подобни температури.. В момента е на 77 градуса, а компютъра изобщо не е натоварен. Според мен е нормална тази температура, иначе защо по дяволите тези господа които са ми сглобявали компютъра не са сложили един вентилатор и там?

• Автор

И яз това се питам ........ хем им казах в магазина да слагат сичко вентилатори глупости сичко да си е ок. Ама те ....... само дет ми земаха 1250 лв. ......... Някой друг да помогне ..... ?? Ще съм ви мн благодарен за всички мнения които дадете ....

Чипсета при теб се намира под оранжевото (или жълто) радиоаторче на което пише AsRock. Вентилаторчето може да го прикрепиш директно на радиатора ако има начин ... :)

Ех, като започнете с това не може,не става(явно не си ходил в казармата http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif ).По-горе имаш линк към едно вентилаторче,ако вземеш като него можеш да го поставиш директно върху радиатора на чипсета с подходящи видийки,които захващат между ребрата му.Ако това ти се вижда сложно капни 2 капки секундно лепило на радиатора и залепи върху него вентилаторчето.Гледай само да не олееш всичко с лепило.Друг вариант е с по-голяма перка от 80-120мм.(зависи колко свободно място имаш ),която да захванеш на някой елемент в кутията със свински опашки,като внимаваш струята въздух да е насочена към чипсета.На твое място аз бих сложил по-голям вентилатор,защото тези малките са големи"злобарки"(аз съм чувствителен на тема шум идващ от компютъра,и не мога да понасям звуци наподобяващи форсирането на балканче по нанагорнище).Ако вече и това не можеш,извикай някой приятел,който може или го занеси в сервиз, и там ще го направят.

Редактирано от mitesi (преглед на промените)

Замислих се и проверих: на компютъра с "котлона" МСР-то държи 78 градуса според Аида. Като се позамисля още малко - ми че той от малък си е така. Като се сетя къде съм си прибрал термометъра ще премеря температурата и ще споделя дали наистина е толкова.

Замислих се и проверих: на компютъра с "котлона" МСР-то държи 78 градуса според Аида. Като се позамисля още малко - ми че той от малък си е така. Като се сетя къде съм си прибрал термометъра ще премеря температурата и ще споделя дали наистина е толкова.

Не ти трябва термометър,просто пипни радиатора на чипсета с ръка,и ако тези градуси са действителни ще разбереш много бързо. :)При мен градусите са около 35-40,но съм се постарал да имам добър въздушен поток в кутията.

Редактирано от mitesi (преглед на промените)

Мдааа, работата не е на добре термометъра каза: 70,52° Явно собственика на котлона ще се сдобие и с вентилатор на чипсета. Мхм

Моят седи м/у 20 и 120 като се мени мнението със по 20-30 градуса всяка секунда... Аз разчитам на пръстомер. Какъв термометър ползваш. Не е обикновен живачен сигурно? За малко по-точни данни. И направо на радиатора го поставяш и мериш, нали? Не се бях сетил да ползвам този метод...

MCP - Media and Communication Processor. Oбикновено софтуера показва глупости от рода на 80 градуса или 127 градуса. Ако другите температури(cpu, mb, vga, hdd) са нормални няма за какво да се притесняваш.

Oбикновено софтуера показва глупости от рода на 80 градуса или 127 градуса.

Вярно е,че не може да се разчита на софтуер,за това е по-удачно да се използва пръстомер.

... Аз разчитам на пръстомер. Какъв термометър ползваш. Не е обикновен живачен сигурно? За малко по-точни данни.

Ползвам инфрачервен термометър. Не помня кой модел, а етикета му още като го купих стоеше трудно на него, нещо подобно на това: http://infrared-thermometer.org/wp-content/uploads/2010/06/non-contact-infrared-thermometer.jpg Проверявал съм го грешката е от порядъка на ±1% което за мен е задоволително
  • Автор

Ахам сега разбрах ..... но там по смъртност вентилатор малак не може да се сложи тряя някаф голям 80 или 120 мм да охлажда ..... Ама нз дали да купувам ново охлаждане щото до 3 седмици ще си купя нова кутия .....

Редактирано от ex7azyy (преглед на промените)

То хубаво нова кутия, но според мен изобщо не е сигурно, че различната и нова кутия ще снижи температурата без нищо допълнително. Сегашната ти кутия няма ли на задната стена предвидено за вентилатор - щом не може на чипсета или близо до него, прикрепи вентилатор на предвиденото място (разбира се, премери разстоянията между отворите, за да вземеш подходящ размер вентилатор), като го сложиш да вкарва въздуха навътре - мисля, че така ще е по- правилно, отколкото навън да изкарва.

• Автор

Значи кутията сегашната ми е Delux- BMW, ще ви я покажа на снимка на страничния капак имах една фуния махнах я защото мислих че ще е по добре там може да се сложи един вентилатор ..... и от доло, има още един отвор ..... и там може да се сложи вентилатор, и от заде имам 1 вентилатор който изкарва топлия вуздух .... и сега в момента съм отворил страничния капак но никфа фаида няма ...... ?? някфи предложения ?? ето и снимка на кутията ......

post-301663-0-38794700-1307269479_thumb.

Значи кутията сегашната ми е Delux- BMW, ще ви я покажа на снимка на страничния капак имах една фуния махнах я защото мислих че ще е по добре там може да се сложи един вентилатор ..... и от доло, има още един отвор ..... и там може да се сложи вентилатор, и от заде имам 1 вентилатор който изкарва топлия вуздух .... и сега в момента съм отворил страничния капак но никфа фаида няма ...... ?? някфи предложения ?? ето и снимка на кутията ......

Тая фуния е сложена с цел боксовото охлаждане на процесора да поема свеж въздух , който е извън кутията.Сега до колко е сполучливо това решение можеш да си отговориш сам като си поиграеш малко и потестваш машината и отчетеш температурите с и без фунията.Според мен ще бъде много по-добре , ако на нейно място поставиш вероятно е 80мм вентилатор , който вкарва въздух.По този начин ще обдухва цялата дънна платка с процесора и вероятно ще посмъкне някой друг градус.С този вентилатор обаче ме съмнява , че машината ще стане шумничка.Отвореният страничен капак спомага минимално , когато нямаш въздушен поток в кутита.В твоя случай няма да помогне обаче!

Редактирано от Daredevil_666 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.