Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Молба за съвет при избор между 2 конкретни телевизора 32"

Featured Replies

Ще си позволя да изляза от общата тема - http://www.kaldata.c...ic=178573&st=60 и да открия нова, частна, защото настана моментът за избор между два конкретни модела и настоящото би било от полза само ако и пред друг потребител стои за разрешаване същата дилема. Подробно описаните ми в общата тема митарства сведоха първоначално набелязаните за особено внимание модели до не повече от 5-6, та трябваше повторно да ги проверя за себе си и го направих. Не пропуснах възможността да видя и вече отхвърлени по една или друга причина модели, та огледа в два магазина, представители на най-големите вериги у нас, продължи около два часа и половина. Държа да отбележа и неочакваното внимание и любезност от страна на консултатнтите, откликнали едва ли не на всяка моя прищявка.

В последствие останаха 3 модела (по невероятно стечение на обстоятелствата, и трите бяха разположени по рафтовете така, че да могат да бъдат гледани едновременно, да бях искал такова разположение, надали щях да го постигна), единият от които не бях виждал в действие, но се оказа, че и той, както и останалите разгледани, повече или по-малко детайлно, не отговаря на моите представи и изисквания за уреда, формирани по двата възможни за това начина:

- чрез задълбочено теоретично проучване

- чрез зрителни и слухови възприятия

За това с благодарност бих приел всякакви съвети и коментари, стига те да са свързани единствено с двата модела, които са обект на темата. Цената на двата телевизора, или по-скоро разликата между тях, не е обект на разглеждане, а препратки към други модели и/или размери не биха ми били от полза.

"В двата ъгъла" стоят:

1. PHILIPS 32PFL6606H с възможна вариация с модела PHILIPS 32PFL6626H - разликата помежду им се свежда до модула PVR, та ще ги разглеждам като един модел - 6606Н.

2. PANASONIC TX-L32E30E - за краткост ще го наричам по-долу Е30.

Общото между тях, за да не го упоменавам поотделно - модели 2011 г; невероятна картина, видимо отличаваща се от тая на събратята им, при това не само на максималната на всеки от тях фабрично най-"надута" като за пазар настройка; изключителна детайлност, видимо запазваща се без замазвания при динамично променящи се кадри; добър звук, поне доколкото това може да се провери в сравнително шумна околна среда; изчистен дизайн. И двата не четат нашенски субтитри (последното е под въпрос при 6606Н), но това също е без значение - филми ще се гледат чрез HDMI от лаптопа или от Блу рей плейър, така че възможностите на двата тв плейъра не ме вълнуват. Вероятността да ползвам който и да е от тях за браузване из мрежата е точно нулева при 4 компютъра вкъщи, та модулите им, свързани с тая дейност са ми безразлични. Телевизор ще се купува не по-рано от първите дни на идния месец, но при всички случаи преди настъпването на предпразничната еуфория.

Плюсове и минуси от моя гледна точка:

1. за 6606Н

- плюсове - една идея по-добра картина; "чуваемо" по-добър звук, но това си е характерно за марката; много бързо действащо меню; многобройни възможности за донагласяване на картината и звука, нов модел процесор, разработен и вложен в моделите от 2011 г; ефектът Ambilight (който не го е виждал в действие, той само не знае как той отморява очите при продължително гледане)

- минуси - засега очертаващи се много сериозни проблеми при евентуалната покупка, защото моделът към днешна дата се предлага в максимално отдалечени от мен магазини; не е наличен и двете големи вериги, което допълнително усложнява закупуването му; неизвестна матрица (така и не успях да отрия чия е)

2. за Е30

- плюсове - матрица IPS-Alpha, за която се счита, че е с най-голям ъгъл на гледане, а това не е без значение; в периода от 1 ноември до 31 декември - гаранция от 5 г, вместо обичайните 2 г; наличен към момента в двете вериги, при това и в най-близките до мен магазини

- минуси - една идея по-лоша (не особено точна дефиниция, но друга не се сещам), очаквано по-некачествен звук

Ами това е. Сигурно пропускам нещо, което може би е важно, но не се съдържа в записките ми по казуса.

Благодаря на тези, които са имали търпение да прочетат това.

П.П. Редактирано - маркиране с червен цвят на част от текста.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Колега, много се впрягаш...честно! Вземи си Паната и няма да съжаляваш. Аз лично съм привържаник на Samsung.

• Автор

Колега, много се впрягаш...честно!...

Вероятно, но не ми е безразлично какво ще гледам всеки ден през следващите няколко години. От теб глас за Е30, мотиви?

Като искаш хубав телевизор, това е избора...

Колега, благодаря за линка, но както е написано по-горе в условието, с нищо не ми помагаш в конкретния случай.

по принцип и аз съм фен на самсунг. но панасоника изглежда супер за параметрите си, освен това матрицата би трябвало да е по добра от боклуците на LG (щото филипс от години не правят телевизори и матрици)... и все пак за мен най добра си е *MVA... тва за амбилайт са пълни глупости... както и 28 вата RMS за колонките - не вярвам да вадят толкова освен ако не са отделни и се вързват с кабели към телевизора... колкото до подсветката - LED е много модерна в момента и пести ток, но на практика CFFL дава по голяма яркост и контраст...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Като искаш хубав телевизор, това е избора: http://www.technomar...-kdl-40hx800aep

... С матрица на Samsung!

Вероятно, но не ми е безразлично какво ще гледам всеки ден през следващите няколко години. От теб глас за Е30, мотиви?

Колега, благодаря за линка, но както е написано по-горе в условието, с нищо не ми помагаш в конкретния случай.

Защото не ми допадат въобще марката специално в сектора на TV. Пък тя вяе на практика се отказа от бизнеса си...

Но не това е главната причина.

Просто Panasonic е класи над Philips.

• Автор

... но панасоника изглежда супер за параметрите си, освен това матрицата би трябвало да е по добра от боклуците на LG (щото филипс от години не правят телевизори и матрици)... и все пак за мен най добра си е *MVA...

Значи ISP-Alpha-та на Е30 би следвало да превъзхожда матриците на LG, но ти поставяш MVA най-отгоре като качество, така ли да го разбирам? Защото 6606H e с матрица MVA - http://www.digitalve...11195/test.html (препратка от 32" модели), при условие, че написаното в сайта е вярно. Тогава? Леко се пообърках от твоя отговор, може ли еднозначно?

... С матрица на Samsung!...

В случая това няма абсолютно никакво значение - няма нито една опция бъдещият телевизор, пък който и да е той, да е с по-голям размер от 32". Ако имаше, темата щеше да е с различни модели в нея, а най-вероятно нямаше и да съществува.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

И аз като тебе съм се спрял на Панасоника и от части на Филипса но 42-ки.Сигурен ли си че не чете субтитри Панасоника.Щото даже и ДТС звука са вкарали .5г. гаранция важели след като се регистрираш в сайта на Панасоника.Така ми казаха в Технополиса.Иначе се падна една продавачка мани ,мани.Питам я оптичен изход има ли и тя еми не знам трябва да има и др. работи я питам и след дълпоко замисляне само мълчи.Страшна работа.Очаквам разбиращи да кажат дали четат субтитри и двата модела.

Значи ISP-Alpha-та на Е30 би следвало да превъзхожда матриците на LG, но ти поставяш MVA най-отгоре като качество, така ли да го разбирам? Защото 6606H e с матрица MVA - http://www.digitalve...11195/test.html (препратка от 32" модели), при условие, че написаното в сайта е вярно. Тогава? Леко се пообърках от твоя отговор, може ли еднозначно?

В случая това няма абсолютно никакво значение - няма нито една опция бъдещият телевизор, пък който и да е той, да е с по-голям размер от 32". Ако имаше, темата щеше да е с различни модели в нея, а най-вероятно нямаше и да съществува.

Само не разбрах какво общо има размера тук с матрицата, ама карай...

И аз като тебе съм се спрял на Панасоника и от части на Филипса но 42-ки.Сигурен ли си че не чете субтитри Панасоника.Щото даже и ДТС звука са вкарали .5г. гаранция важели след като се регистрираш в сайта на Панасоника.Така ми казаха в Технополиса.Иначе се падна една продавачка мани ,мани.Питам я оптичен изход има ли и тя еми не знам трябва да има и др. работи я питам и след дълпоко замисляне само мълчи.Страшна работа.Очаквам разбиращи да кажат дали четат субтитри и двата модела.

Доколкото съм запознат телевизорите на Panasonic, не четат субтитри, така че не очаквай чудеса.

ми странно ми се вижда mva и 2 мс resonse time... ама пък brightness 400cd/m2 си е близо за mva, но явно диодите са слаби щото mva + CCFL правят 450... само да не се клаже като самсунг - един и същ модел с различни матрици (което май се потвърждава от тестовите резултати на въпросния линк)...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

ми странно ми се вижда mva и 2 мс resonse time...

Професоре, отсечи, ако обичаш. Дай еднозначен отговор - Е30 или 6606Н?

... Сигурен ли си че не чете субтитри Панасоника.Щото даже и ДТС звука са вкарали .5г. гаранция важели след като се регистрираш в сайта на Панасоника.Така ми казаха в Технополиса...

За Philips прочети първия коментар (цитата на стр.46) тук - http://forum.setcomb...topic=48336.630 От написаното излиза, че моделите от 2011 г не би следвало да имат проблем с четенето на кирилица. На практика проблемите идват от другаде (споделям прочетено, а не лични впечатления, защото май не съм виждал някой да гледа филм от флашка) - наложителен формат на флашката под FAT32, което означава, че практически е невъзможно да се гледа филм дори със 720р. Пускай си ги през компютъра и си гледай здравето.

За Panasonic - в темата въпросът е разтеглен до безкрайност, излиза (?), че се четат, но се налага конвертиране, а и проблемът с големината на файловете си стои.

Що се отнася до 5-те години гаранция, не знаех, че се налага регистрация, това не ми го казаха.

Само ще добавя, че на ЛС получих вече няколко еднозначни отговора и единият "претендент да ми стане собственост" води доста убедително във временното класиране. При пускането на темата мислех да пусна анкета, но предпочитам да избегна или огранича отговорите без аргументи.

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Такаааа, имаше фаворит, който от днес вече ми е собственост - 6606Н. Благодаря на всички, които ми помогнаха по един или друг начин при избора. Темата е изчерпана.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.