Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация за 3D кино

Featured Replies

Здравейте,

сдобих се наскоро с 3D телевизор. И понеже който си има брада му трябва и гребенче...

Ще ми е необходима нова РС конфигурация за гледане на 3D филми ( в това число и Blue rey).

Тук са изброени препоръчителните карти, спрял съм се на HD 6850 примерно.

А Тук са изискванията към машината необходими при използването на най - популярната програма за целта PowerDVD 11.

Ще ви бъда благодарен , а предполагам и други, да предложите минимална конфигурация покриваща тези условия, както и няколко по-мощни с тенденция за по-дълго ползване и актуалност. Мащината няма да се ползва за екстремни игри, по скоро с мултимедийна насоченост - картина и хубав многоканален звук.

Благодаря предварително.

Всяко съвременно вградено видео ти върши работа. И евтините съвременни дъна са с HDMI v.1.4a та също не е проблем.

Та това са минималните изисквания. Демек всичко над HD6450 е плюс.

За да няма загуби по-трасето се ориентирай към качествен HDMI кабел. Изискванията са за v.1.4a.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Аз видео съм си харесал. Дъното и процесора са ми на дневен ред. А и имам изградена DNLA мрежа която ползвам. За транскодирането на някои HD филми със субтитри в реално време си е нужна доста процесорна мощ.

• Автор

Да кажем 600 - 1000 лв. Но идеята ми е не да се попълни калкулатора и докара тотала, а да се получи балансирана машина която да работи и през HDMI или DLNA мрежа в транскодиране в реално време. Ще се радвам ако някой с опит с homemediaserver сподели своите впечатления.

Аз мисля, че AMD платформа ще е по-удачния вариант. Предполагам, че едно APU ще върши отлична работа за целта. Например - AMD A6-3670 X4 /2.7GHZ/FM1/BOX. Бих предложил и хубава звукова карта. Не знам каква озвучителна система имате, но ASUS XONAR D2X би свършил чудесна работа.

• Автор

С тази дънна платка ASROCK A75 PRO4 /A75/FM1 би трябвало да са добра комбинация. В спецификацията и пише , че поддържа всички екстри свързани с HD, Blu-ray , 3D и тн... А със спестените парици да си купя добра звукова карта :headphones: ...Уредбата ми е среден клас клас, предполагам, че и вграденото аудио ще върши работа.

Леко ме притеснява факта, че намирам малко мнения в нета за тези процесори FM1...

Може спокойно да минеш с доста по-евтино дъно, като аз препоръчвам GIGABYTE GA-A55M-S2HP Спестените пари могат да се вложат в нещо по-полезно за системата, като тих охладител за процесора или по-голям твърд диск.

Здравейте, имам проблем с плейването на 3D от компютъра към телевизора. Аз съм с DELL studio 1550 който е с видео Ati Radeon HD 4500, използвам плеър Arcsoft TotalMedia Theatre Platinum. Стартирам филма в 3D на екрана на лаптопа излиза 3D ефекта, и като го пусна през HDMI на телевизора без да слагам очила има 3D ефект, размазаната картина, но като сложа очилата ефекта е същия пак размазана картина, няма я вдлъбнатината и реалността на 3D-то. Просто ми визуализира екрана на лаптопа. Моля за помощ.

А какви очила слагаш ако не е тайна?И ефекта телевизора ли ти го прави или му подаваш 3D сигнал от лаптопа и програмата с която гледаш. Към автора-като сме на темата очила,ще ти трябват и такива.А като знам каква цифра са тея на Самсунг приемерно,трябва и бюджета да се напасне.Или пък си късметлия и са ти дали към телевизора?

• Автор

Към автора-като сме на темата очила,ще ти трябват и такива.А като знам каква цифра са тея на Самсунг приемерно,трябва и бюджета да се напасне.Или пък си късметлия и са ти дали към телевизора?

Ако този въпрос е към мен - телевизора е Сони 46EX720 с два броя активни очила промоция към него ..

Основният ми проблем, който до сега не можах да реша е следният:

Имам РС със сносни параметри , която обаче се намира в съседна детска стая. Чрез дълъг кабел /10м HDMI 1.4/ връзвах телевизора в хола. Чрез Extend Desktop като втори монитор пусках филми формат mkv 3D и Portplayer. Дотук проблем няма освен разпъването на кабела към телевизора.

Проблем обаче се появи при опит за гледане на ISO на Blurey диск. За да се отвори е нужен примерно Powedvd 11. Той го отваря, обаче не намира коректно 3D телевизора / пуска си настройките спрямо монитора , а той е обикновен LCD и евентуално картината е за пасивни цветни очила. Моите са активни и не ми върши работа/. Както и да го мъчих, на телевизора не излезе картина. Всичкото това със XP.

Тия дни преинсталирах компютъра е сложих Вин7. В режим на Extend Desktop пак нищо не се слуши, даже в настройките на Контрол панела на видеокартата / AMD / липсват настройките на втория дисплей като Theater Mode. Така и не успях да изкарам картина на телевизора / само десктопа без иконите/.

Обаче когато оставих само телевизора свързан към компа нещата се получиха. PowerDVD си разпозна телевизора като 3D и си пусна 3D сигнал към него. ТВ -то и то мина в режим 3D и нещата се получиха.

Обаче остават два проблема за решаване-

ако реша да гледам 3D филми само със включен ТВ без монитор и компютър в другата стая трябва мишката да ми е в хола при телевизора, а компа е в детската. Чрез оптична мишка с блутут връзката се разпадна..Вариант е да удържа кабела на мишката с няколко метра, грубо но върши работа.

Та ако някой е успял да подкара тази система Powerdvd да пусне 3D сигнал към Extend Desktop коректно да сподели... Иначе минавам на план Б - нов комп до телевизора, вързани към него колони за домашното кино и да не се занимавам повече с кабели и ТНТМ...

ПП. Загледах се по ТЕЗИ устройства, компактно, тихо , с дистанционно управление .... Дали ще върши работа??

Редактирано от kle500 (преглед на промените)

ПП. Загледах се по ТЕЗИ устройства, компактно, тихо , с дистанционно управление .... Дали ще върши работа??

Може да са всичко друго, но не и тихи тия компютърчета. Отварял съм такова и на процесора перката е 40мм на 9000rpm - една малка самолетна турбина, която след два месеца работа, като се понапълни с прах започва да вие много дразнещо. Определено бих предпочел това - http://www.itx.bg/bg/computers/nettop/sandy-bridge-nettop-htpc-1.html

A за blu-ray пробвал ли си с total media theatre?

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Може спокойно да минеш с доста по-евтино дъно, като аз препоръчвам GIGABYTE GA-A55M-S2HP Спестените пари могат да се вложат в нещо по-полезно за системата, като тих охладител за процесора или по-голям твърд диск.

Запалих се по идеята за HTPC. Възможно ли е тази конфигурация да се побере в малка кутия и евентуално кой модел кутия, захранване и охладител за процесора биха могли да се използват?

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

След дълго чудене и с помоща на колега запазил марката "itx.xx" измислих следното

Intel® Core™ i3-2120T Processor (3M Cache, 2.60 GHz)

ASRock - H61M-ITX

Case E-mini нещо от тази серия

Последно каква марка и колко памет да и бодна - 2х2 или 2х4 ?

Ще работи под Win7 32.

Няма смисъл от 2х2. В момента цените са много ниски и напълно си заслужава един кит 2х4. Само че ако наистина ще бачка само под 32 битова ОС, даже и 4 GB са много. Така или иначе няма да може да използва пълния капацитет. По-добре се ориентирай към 64 битова система.

• Автор

Няма смисъл от 2х2. В момента цените са много ниски и напълно си заслужава един кит 2х4. Само че ако наистина ще бачка само под 32 битова ОС, даже и 4 GB са много. Така или иначе няма да може да използва пълния капацитет. По-добре се ориентирай към 64 битова система.

Благодаря,

щом 64 е по-добрият вариант ще и сложа такава. Останал съм със впечатлението , че освен повече ресурси от нея полза няма...

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Да завърша темата - може да е полезна и за други...

Сдобих се и с Scythe Kozuti охлаждане на процесора. Оборотите ги намалих почти на минимума. Чува се работата му е два от непосредствена близост - диска е по шумен... При стайна температура 25гр натоварен стигна до 50гр.

Системата работи под Уин7 64. Натоварването на процесора варира от 10 до 45% при възпроизвеждането на 3D iso или 3D mkv в зависимост от битрейта и компресията. Използвана памет под 3 Гв. И това при едновременно сваляне на торент на 3 МВ скорост и активна антивирусна. :champagne1:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.