Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Цените на хард дисковете скоро няма да се върнат на нивата отпреди наводненията

Featured Replies

Цените на хард дисковете скоро няма да се върнат на нивата отпреди наводненията

С възстановяването на работата във фабриките за хард дискове след наводнението, липсата на дискови устройства би могла да намалее през първото тримесечие на годината. Цените също тръгват надолу, но в дългосрочен план въздействието на това събитие може да има променлив ефект върху пазара през цялата година.

Наводнението дава възможност на производителите да подобрят производствените линии и да си променят гамата от продукти, докато възстановяват разрушените фабрики.

(промяна в цените на някои марки и модели хард дискове)

Публикувано изображение

[…]

(повишение на цените в проценти спрямо нивата отпреди наводнението)

Публикувано изображение

[…]

SSD революцията не се състоя

След наводнението се предвиждаше, че ще има покачване на продажбите на SSD, но се видя, че това не стана. Продажбите на SSD нараснаха значимо през 2011, но няма много доказателства, че потребителите и компаниите са преминали на тях като заместители на хард дисковете. Това е заради все още голямата ценова разлика по отношение на цена-гигабайт между тях.

[…]

Да купуваме ли в момента?

Ако наистина нямате нужда от нов хард диск, все още ви препоръчваме да изчакате до един по-късен момент през тази година.

източник

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

не мисля че производителите ще подобряват производствените линии, и да ги подобряват целта ще е завладяване на пазар с ниска цена за боклук, а не с висока цена за качество...

• Автор

не мисля че производителите ще подобряват производствените линии, и да ги подобряват целта ще е завладяване на пазар с ниска цена за боклук, а не с висока цена за качество...

В цитирания материал това е споменато като възможност. А какво ще стане, само бъдещето ще покаже.

Те както намалиха и срока на гаранциите си е ясно какво ще стане. Професора е напълно прав!

Аз ще цитирам sliderum, който ми прати това на ЛС, а аз го разпространих до повечето колеги. Ако някого съм порпуснал- да ме извини:

Някои спекуланти нарочно предричаха цяла година за нормализиране на цените на твърдите дискове. Ние обаче си лафехме друга приказка, ако помниш;) Нещо за около Гергьвден...Вече има прогнози за нормализация на цените към март-април, но за България ще трявба около месец или два т.е. пак около Гергьовден, което хич не е далеч от моята прогноза - направо все едно съвпадение.

Сега пак излизам от Калдейта, но ако нямаш нищо против, можеш да обнадеждиш колегите, които имат намерение да си ъпгрейднат машината с нов твърд диск, или да си поръчат нов компот през месец май или малко по-късно.

При наводнението бяха залети фабриките на Nidec motor, които произвеждат моторчетата за дисковете на всички производители и за това, и всички бяха засегнати от проблема, а плочите и електроникатата продължават да си ги правят. Не знам дали сте разбрали, ама вече останаха само три производителя на настолни твърд дискове - WD, Seagate и отскоро Toshiba, и за това и могат да си позволят малко по-високи цени и по-малка гаранция, но постепенно ще се нормализират нещата. То, не че преди наводнението бяха нормални де - голямата конкуренция свали цените страшно много, което заедно с наводнението доведе до това, че Самсунг си продадоха подразделението за дискове на Сийгейт, а Хитачи на Уестърн диджитал. Предполагам, че до средата на годината цените пак ще паднат, но не чак на нивата от преди наводнението, кото се купуваше 1ТБ за 100 лева. Според мен за 90-100лв. за 500GB и 1ТБ 150-160лв. са нормални цени и тая година не бива да очакваме по-ниски цени. Остава някой да се сети да почне да внася и Тошиба.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.