Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем при 3D режим на видеокарта GV-N560OC-1GI

Featured Replies

Здравейте, от около седмица се боря със следния странен проблем. При пускане на изчислителния блок, всичко зарежда нормално и в последствие работи нормално, докато не се пусне някоя програма изискваща 3D режим на видеокартата (не става дума за игри). За съжаление проблема не се появява винаги, а само от време на време и в гаранционния сервиз, където изчислителния блок преседя 48ч. не се е проявил. Проблема е размазване на картината и получаване на артефакти. Системата е нова, на около месец работа след закупуването. Има следните параметри: Дъно Asrock Z68 Extreme 4 Процесор Intel Core i3-2105, 3.10GHz Памет 2x4GB PC3-10600 CL9 Apacer Твърд диск 500GB Hitachi SATA Оптично устройство DVD-RW LG GH22NS80 Видеокарта GV-N560OC-1GI Захранване Fortron 500W Hexa Монитор Asus 19" LCD Връзката между монитора и видеокартата е с преходник (в комплекта на видеокартата) и кабел от комплекта на монитора. Гледано е за незатегнати кабели, както и пречупени - не се наблюдават. Операционната система в Windows XP SP3 32 bit. Драйверите са сменяни - в момента със с най-новите за тази видеокарта. Сега въпросите: 1. Програма за непрекъснат тест на 3D възможностите на картата, за да не си играя да пускам 3D макс 2006 постоянно? 2. Смятате ли, че е възможно проблема да е от операционната система и тя да е твърде стара? Всякакви предложения са добре дошли. Благодаря ви предварително.

Редактирано от krassleto (преглед на промените)

По форумите пише , че има проблем с firmware на картата. Виж коя версия е и дали има по-нова .Гигабайт обичат да си надуват фабрично видеокартите и от там идват проблемите.

И аз имам подобен проблем, През известно време (може веднъж в седмицата, а може и с месеци да не го направи) графиката се срива и се получават артефакти и ми изписва, че драйвърът се е рестартирал. Предполагам, че проблема идва именно от драйвърите. П.п. : Сега забелязах, че си с ХР, вероятно става въпрос за друг проблем.

Редактирано от bstorm (преглед на промените)

По форумите пише , че има проблем с firmware на картата. Виж коя версия е и дали има по-нова .Гигабайт обичат да си надуват фабрично видеокартите и от там идват проблемите.

И аз мисля, че е нещо подобно. Последният ъпдейт на BIOS за тази карта е от 2011/09/29.
  • Автор

А температури ? Резолюцията каква е и пробвано ли е на различни резолюции и честоти на опресняване ?

В момента честотата и резолюцията са заковани от драйвера за монитора на 1024по768/60, пробвах и при други резолюции и честоти преди да инсталирам драйвера на монитора.

Температурите измерени с спеедфан и с бутане на ръка на радиатора на видеокартата са около 25-30C.

Мога да видя фърмуера, но не искам да го модифицирам, защото видеокартата е в ГАРАНЦИЯ и сега се разправяме да ми я сменят.

И аз имам подобен проблем, През известно време (може веднъж в седмицата, а може и с месеци да не го направи) графиката се срива и се получават артефакти и ми изписва, че драйвърът се е рестартирал. Предполагам, че проблема идва именно от драйвърите.

П.п. : Сега забелязах, че си с ХР, вероятно става въпрос за друг проблем.

Точно това е и при мене проблема - нищо, че съм с XP - пише че драйвера на видеокартата е забил и се рестартира сам. Пробвал съм с драйвера от диска към картата и още 3 други версии, докато стигнах до най-новата версия с която съм в момента. При всичките версии все го дава този проблем.

И аз мисля, че е нещо подобно. Последният ъпдейт на BIOS за тази карта е от 2011/09/29.

Не искам да ъпдейтвам фърмуера (биос) на картата - ще се боря за гаранционна смяна.

Последно развитие по проблема - снимах артефактите с фотоапарат и сега ги пращам на гаранционния сервиз.

Искат да инсталирам Windows 7 64bit - сега мисля това да правя... Ако там тръгне ще трябва да си го купим, защото за този компютър има предвиден само XP.... Както и да е, дано има развитие по проблема скоро...

В момента честотата и резолюцията са заковани от драйвера за монитора на 1024по768/60, пробвах и при други резолюции и честоти преди да инсталирам драйвера на монитора.

Драйвер на монитора ? Не позволява ли никаква промяна на честоти и резолюция ?

Редактирано от The_Reaver (преглед на промените)

• Автор

Сега погледнах - позволява. Просто ги сменях преди инсталацията на драйвера за монитора. Даже и честотата мога да променя. Искаш ли точен модел на монитора да ти дам? (пробван е на друг компютър (моя) в 3Д режим - работи)? Допълнение: Сега го смених на 1440по900/60 веднага се скапа като почна теста под 3D.

Пробвал ли си с друго видео как е?М/у другото аватара ти направо кърти,много ме кефи,няма майтап.... :wink12: Дано да стане това с гаранцията.

Редактирано от DrHAUZ (преглед на промените)

• Автор

Вграденото видео работи нормално, но не съм го тествал в 3D режим. В момента е инсталирано и забранено в Device Manager, но дори и разрешено не пречи - просто си викам да го забраня за всеки случай. Паметта на конфигурацията е тествана с bootcd на memtest 4-та версия - работи около час без никакви забележки, включително и банка по банка двете памети. Не съм слагал друга видеокарта на тази конфигурация и това видео на друга конфигурация по причини гаранция (да не стане по-зле). Това все пак е работа на сервиза, те да го тестват както искат... В момента се опитвам да докажа, че е от хардуера...

Значи ключа от бараката е в гаранцията....Пробвай и с вградената как е в 3D.

• Автор

Значи ключа от бараката е в гаранцията....Пробвай и с вградената как е в 3D.

Върви перфектно откъм графика, но накъсва поради ниския FPS < 20. Все пак графиката, макар и леко назъбена е правилна и няма артефакти. Резолюция и честота - 1024по768/60.

По мое лично мнение няма да ти я сменят. Аз имам същия проблем, картата съм я тествал с каквото се сетиш и си минава всички тестове без никакъв проблем. След това се подзрях на рамта, след това на дъното и в крайна сметка ги смених и проблема остана. Но при мен проблема идва когато е в idle режим без никакво натоварване. Четох че е възможно да пада волтажа на картата или нещо такова. А в сервиза знаеш какво ще стане - ще и пуснат някой тест и ще ти кажат, че няма проблем и пак си бери гайлето. Ако откриеш решението на проблема пиши два реда. М/у другото страшно много хора се оплакват от този проблем. При някои проблема се оправя така :"go to NVIDIA Control Panel --> Manage 3D Settings --> Global Settings, and switch "Power Management Mode" to "Prefer Maximum Performance"". Ако искаш опитай.

• Автор

Проблема при мене се получава при натоварване при студена карта (под 40 градуса) в режим 3D. След многото тестове стигнах до този извод. А дали ще я сменят незнам, но аз карта на Gigabyte и от този доставчик няма да взема нищо повече - нищо че са вносители... Сега се глася да заделя 40GB за Win7 64bit, да им натрия и там носа със снимков материал, че не работи и подготвен пак ще ходя да се разправям... Относно тестването в 'сервиз': Те където отиват, аз оттам се връщам. :) (И това съм работил) Развитие по проблема: След чиста инсталация на 7-ца и слагане на драйверите за дъно и външна видеокарта (работех с вградената в дъното видеокарта) - реших да превключа на външната... Положението се 'осра' още при стартирането на Windows - появиха се линии и квадратчета. След зареждането на Aero - стана целия на квадратчета и се рестартира. В момента е пак в сервиза, да видим какво ще измислят този път...

Дава ли ти пак грешката с рестартирането на драйвъра или директно се "осира"? Май картата ще излезе с дефектна памет ...

Положението се 'осра' още при стартирането на Windows - появиха се линии и квадратчета. След зареждането на Aero - стана целия на квадратчета и се рестартира.

В момента е пак в сервиза, да видим какво ще измислят този път...

100% дефектна видеокарта. Ако не искат да я сменят се обърни директно към КЗП.

п.п.

Няма да е лошо, ако нещата не се развият в твоя полза, ако искаш да споменеш коя е фирмата, да знаят хората да се пазят.

• Автор

Последно развитие: В сервиза 'не прави проблем' - цитат от телефонен разговор. Днеска ще ходя да си взема машината и се чудя какво да правя... Сервизният е пускал 3D mark2011 и само веднъж при спирането му принудително, драйвера се е рестартирал, ама това не било проблем... Поне ми каза, че са ъпдейтвали фърмуера на дъното и на видеокартата... Смешно, че чак тъжно... Вече съм настроен песимистично, че ще ми оправят проблема и пак нещата ще са в ръцете на 'давещите се', както е дежурно в БГ... А фирмата - фирмата е от ВТ и е вносител на Gigabyte и не само - по досетливите ще се сетят сами за кого говоря. И за да не съм голословен - малко снимки от забивките под XP и 3DMark06 по време на тест...

Това ако не са артефакти,здраве му кажи :shock11: Дано ти я подменят.....И мойта е Gigabyte,пак от същата фирма е купувана,ама проблеми не ми е създавала.просто си случил на дефектна бройка...май.

Много са долни в тия сервизи - ти му казваш има проблем, той ти вика нищо и няма. И на всичкото отгоре трябва да се чувстваш виновен. Обърни се към някой по висшестоящ в тоя магазин ли е, сервиз ли или там каквото и да е и си искай своето. Не си плащаме за да си създаваме проблеми, а точно обратното. Бъди нахален, каквито са те.

• Автор

След малко тръгвам с колата и фотоапарата да се разправям - пожелайте ми успех. Естествено, че ще се обърна към висшестоящ, но не мисля да се карам, защото няма да постигна нищо със скандал. Да се надяваме - че ще ми сменят бройката, ако не ще мисля самостоятелно друго решение, защото системата е необходима и не мога да им чакам кефа - ще сложа друга видеокарта, а за тази ще продължим разправията другоятче...

Успех! На мен лично ми е много интересно какво ще се случи, защото и аз съм имал подобни проблеми с разни "професионалисти"

• Автор

Току що се обадиха (има господ) - дало е дефекта. Сложили са по-мощно захранване - 650W и сега си играят да видят дали пак ще забие... Ще чакам да ми се обадят пак - вероятно утре... А вярно ли е, че цитирания от мене Fortron се разнява на 400W захранване, нищо, че пишело 500W. Според тях недостигала линията на 12V - мощността била малка...

Е браво, видели са проблема и са се заели с него. Това вече друго.

Възможно е захранването да прави магарии, защото HEXA-та си е нисък клас от където и да погледнеш, ама ако е от него по-скоро ще гаси екрана или направо целия компютър, а няма да има тия артефакти. Това лесно може да се тества като натовариш всички компоненти едновременно. Пусни един OCCT 4.1 - има таб Power Supply - товари зверски видеото, процесора и RAM-a, и ако е захранването направо ще угаси компа.

Редактирано от like.no.other (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.