Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Олекотена версия на Windows XP

Featured Replies

един човек ми каза едно нешто и то ме заинтригува.

в арената имало ниакакъв windows xp както той се изрази "ориазан за по слаби машини"

изкам да попитам дали сущевствува такова не6то и къде да го търся защото в арена не намерих, не че тои ми каза как се казва.

има ли нешто подобно?заштото съм с 98 и повечето нови програми не ми тръгват.

компа ми е

CPU 400

RAM1 60

VIDEO 8

препоръчайте ми какво да използвам

благодаря предварително!!!

Редактирано заглавие.

-Underwater-

Аз допреди месец бях на 450 мегахерца и 256 рам,XP-to вървеше добре за тия параметри.Съветът е да сложиш Рам,с тия 60 мегабайта си заникъде.

• Автор

160mb

ма пробжах и ми бавеше като си пусна мп3 и влиаза в нета ми прекъсва музиката

ти с кои си бил sp1 or sp2

160mb

ма пробжах и ми бавеше като си пусна мп3 и влиаза в нета ми прекъсва музиката

ти с кои си бил sp1 or sp2

Няма да имаш проблеми да го подкараш (XP) даже и добре ще ти върви. Може би малко по-бавно, но пак ще ти върви.

Според мен:

На твоя комп му приляга най-добре 98. Стой си с него. Но ако наистина имаш нужда от приложенията, които не може да ги подкараш под 98 то няма какво да му мислиш - слагай XP-то. След инсталацията може бавно да ти върви, но настроиш ли си го и махнеш ли излишните работи нямаш проблеми. В информатиката са със 128 рам и върви добре.

Самият Уин си има олекотена инсталация (това даже в датата беше описано)! Като ти изпише още в началото setup's inspecting your computer цъкаш бързо F5. Нататъка си продължаваш нормално и по този начин ще инсталираш олекотената версия! :)

После като измахаш ненужните сървиси, стартъпи и някои ефекти и ще ти фръкне!

• Автор

Благодаря много сериозно се бях замислил да мина на xp но сега като ми трябват тези програми няма съмнение.Минавам , но моляте би ли ми казал кои от процесите да спра за да не прецакам нешто?

Има ли значение дали е sp1 / 2 и кой да избера?

БЛАГОДАРЯ ти оште веднъж.!

Избери SP2,със единицата ще патиш с елементарни вирусчета отпреди 2 години.Спри някои сървиси и стартиращи програми със Уиндоуса.Ползвай класическата тема на декстопа.

Благодаря много сериозно се бях замислил да мина на xp но сега като ми трябват тези програми няма съмнение.Минавам , но моляте би ли ми казал кои от процесите да спра за да не прецакам нешто?

Има ли значение дали е sp1 / 2 и кой да избера?

БЛАГОДАРЯ ти оште веднъж.!

SP1 или 2 в зависимост от това дали ще ползваш интернет. SP2 добавя защити (например защитна стена - firewall) и донякъде те предпазва. Ако ровиш често из нета е желателно да е SP2 пък и той НЕ бави видимо.

А относно оптимизацията - тя е цяла наука. Тук в Kaldata има доста теми посветени на нея. И аз ще понапиша това онова в общи линии (след малко), но първото, което е да не си тъпчеш компютъра със много на брой антивирусни, които много товарят компютъра и ОСОБЕНО за слаби конфигурации не са много препоръчителни. Е разбира се не казвам да не слагаш изобщо, но най-много една на брой - не повече ...

Първо да припомня - олекотената версия се инсталира като цъкнеш F5 на онова място.

Преди да пиша каквото и да било: прегледай това

Редактирано от GFreeman (преглед на промените)

• Автор

Докато бях с sp1 използвах nod32 само и нямах почти никакви проблеми.Само червеи дето ми рескаха компа но ми казаха за някаква команда в run която спирала рестарта но аз не я знам ако можете да ми помогнете!аз имам sp1 на диск а другия ще го потърся от приател!

Благодаря отново.

Най-добре е да си изтеглиш със вграден СП2,по торентите има.

Най-добре е да си изтеглиш със вграден СП2,по торентите има.

Абе те повечето с вграден СП са самоделки - не се знае на какъв ще попадне, така че аз обратното ще го посъветвам - да си изтегли отделно СП2 и така ... а пък за в бъдеще може и той сам да си го вгради! cool.gif

Абе те повечето с вграден СП са самоделки - не се знае на какъв ще попадне, така че аз обратното ще го посъветвам - да си изтегли отделно СП2 и така ... а пък за в бъдеще може и той сам да си го вгради! cool.gif

GFreeman ,ще си позволя да не се съглася с тебе относно

Абе те повечето с вграден СП са самоделки
. ;)

Има си дистрибуции на Майкрософт ,в които SP2 си е вграден в Уина(дори и в момента държа в ръцете си оригинален диск с Windows XP Profesional SP 2,като казвам оригинален имам предвид съвсем нормално купен и легален). cool.gif

Поздрави :wors:

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

Според мен няма да имаш проблеми да подкараш ХП на твоята машина.Подкарвал съм ХП на много по-слаби машини. Ето и пример :xp3bh.th.jpg

Човека го интересува не да "подкара" а да си върши работи с компютъра.

Според мен компютъра ти е малко слаб за WinXP. Не знам с какви програми искаш да работиш, но определено ще е по-добре ако добавиш повече RAM. Също така ще ти трябва и доста повече дисково пространство отколкото за Win98.

Ааа, и не очаквай бързина !

Но на Windows, който е инсталиран повече от една седмица е опасно да се качи СП2.

С 256 МВ RAM и ето тази безплатна антивирусна програма ще работи добре и при SP2.

http://www.free-av.com/

Ще е бавен при тръгването но после ще си работи.

Няма нужда от никакви олекотявания ЗАЩОТО като си проверяваш кои процеси са ти активни 10 минути след като си се включил към Интеренет и ще видиш че нищо не ти пречи излишно чак пък толкова че да го махаш от инсталацията.

Най-добре е да си намериш копие от оригинален диск на Уиндоуза и ако няма SP2 да си го свалиш и да си го инсталираш сам SP2-то.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.