Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Q: Учение за уеб дизаин

Featured Replies

Здравеите,искам да се науча да си правя страници,форуми т.н. Но проблема е че нищо ама абсулютно нищо не знам! Затова търся помощ четиво,програми и всичко останало защото никакъв ме няма sad.gif !

Значии, или научаваш Dreamweaver, уроци има в http://uroci.net (този знам, но ако започнеш да я учиш и работиш с нея кажи ще ти дам още)

Също така може да си избереш да научиш PHP и HTML.

В php-то е бъдещето, но нещата са доста трудни там.

Начални уроци за пхп може да видиш също на уроци.ком.

HTML-a ще научиш по-лесно, но да правиш сайтове така да ти кажа трудна работа.

Аз ти препоръчвам да си купиш един хостинг, и да кажиш CMS-и.

Това са на кратко "новинарски системи", тоест правиш целия сайт от един админ панел, има скинове, модули разни, може да редактираш АБСОЛЮТНО всичко.

Един такъв добър (който аз използвам) е e107(www.e107bg.org) - тук може да го изтеглиш, също така има модули преведени на български и др.

Може да не си закупиш хостинг а има безплатни, които поддържат php, mysql.

ПП: Обясних ти набързо.

Кажи какво искаш да научиш, да правиш ще ти дам повече и по-подробна информация, линкове, самоучители, и др.

• Администратор
Също така може да си избереш да научиш PHP, или HTML.

В php-то е бъдещето, но нещата са доста трудни там.

Начални уроци за пхп може да видиш също на уроци.ком.

HTML-a ще научиш по-лесно, но да правиш сайтове така да ти кажа трудна работа.

Говориш глупости! Браузъра не разбира PHP :-) Резултата от работата на един PHP скрипт е HTML код / в случая на сайт / Така че не можеш да правиш такова разделяне на PHP и HTML. И с PHP да се захванеш, първо трябва да знаеш HTML, иначе няма да можеш да покажеш нищо на страницата :clap:

Оправих се :clap:

ПП: Е на всеки човек се случва да се влюби, нали така :clap:

• Автор

Добре,първо искам да науча занаята за форума,после другото!

Добре,първо искам да науча занаята за форума,после другото!

Пич, ако искаш сам да си напишеш форум, много трудно ще стане.

По-добре си регни готов от някой форумен хостинг (виж търсачката мисля, че имаше тема точно за това).

Та регваш и ето ти форум.

Аз ще ти препоръчам един български, без банери, реклами и др.

Само от долу има малко текстче, което води до free.bg(хостинга)

Та, http://www.free.bg :clap:

• Автор

Еми то нищо не е лесно,и всички са почнали от нулата,никои не се е родил пълен с знания. Таа още искам да се науча,за туи четива даваите,ако може да са на Български.

Редактирано от fishesko (преглед на промените)

Първо пиши на кирилица.

Второ изтегли си програмата Web Page Maker

Има още многоо, но тази е една от най-добрите.

Може да я изтеглиш от тук:

http://www.webpage-maker.com/

ПП: Лесно е всичко, само ако има картинми мисля, че трябваше да ги редактираш след като запазиш страницата.

Изтегли я виж я и, ако ти допадне ще ти обясня по-подробно.

Бях писъл кратко "описание" как се работи с една друга програма, която за мен си остава най-добрата.

За сега виж тази, ако е сложна ще ти кажа и за другата!

Еми то нищо не е лесно,и всички са почнали от нулата,никои не се е родил пълен с знания. Таа още искам да се науча,за туи четива даваите,ако може да са на Български.

Най-добрите четива са книгите.

Ето една тъничка за начинаещи:

HTML самоучител за всеки. Михаел Карбо

• 5 месеца по-късно...

Много съм навит да си направя сайт.Ако трябва ще чета ден и нощ обаче момчета да речем научавам HTML кода и почвам да пиша.Еми да пиша с коя програма.После като го напиша как се качва в пространството(а не да си седи само документ)И например имам page editor и там искам да кача музика.Показва ми кода на неква песен за копи и като го копна от там накъде.То лесно ще назубря ама дайте съвсем за индианци кое копче да натисне и след написването ко се прай.Пък и ако ми кажете някоя програма с админен панел аз само да си цъкам и то да качва(ама да е на български)перфектно.Аз искам основно да качвам музика,снимки и тай нататък.Помагайте

Редактирано от mantodeus (преглед на промените)

Аз пък започнах по трудния начин biggrin.gif като взех html страниците от help-а на една игра. Отворих сорса с EditPlus2 и почнах да се побазиквам с сорса поглеждах какво съм променил...и така след една година вече го понаучих html и ся тепърва започнах с php е да ви кажа не е толкова лестно да се научите като мене много се узорих ама сега html-то ми мн лестно :ph34r: та нека за един начинаещ да започне с програма която не ти генерира html кода а трябва сам да си ги пишеш зашото тези програми не винаги ти оправяд кода както трябва. :wors:

Един лесен начин е FrontPage или WebPageMaker също, но неможе много да научиш от тях за правенето на сайт, верно дават начална скорост но... Таа изтегли си една от тези програмки направи му дизайна, направи го да работи и го хостваш някъде на някое безплатно място: ( Hit.bg, Data.bg , free.bg , 100free.com и пр.) с FTP програмка FileZilla примерно и качваш всичките файлове и воала това е.

това е най-простия възможен начин за бързо правене и публикуване на сайт.

Дано съм бил полезен! :)

• 2 години по-късно...

abuser може ли да ми разясниш малко как се работи със е107...или само ми кажи как се инсталира или какво там се прави щото нищо не и схващам ня тая "програма" ако мога така да го нарика...

Ще си позволя с моя скромен опит в web програмирането да не се съглася с множеството съдържание на темата...

Значи за един сравнително съвременен сайт ти трябва notepad и малко познания по HTML. Като това е само за сайта. За пример в момента работя по един сайт (изцяло мой), който е всичко на всичко 4 HTML файла. Вече всяка статия ще трябва да я пишеш на отделен файл, но това не е проблем... Копираш един от тея 4 файла и само вкарваш текста, ама на каквото и да правиш сайта текста на статията няма сам да се напише...

Сядаш с едно учебниче по HTML (в книжарниците съм виждал много) и почваш да пишеш...

Не ти препоръчвам нито Dreamweaver, нито web page maker, нито друга такава програма. Чистия HTML код е достатъчно богат и лесен (по мое мнение) за да се занимаваш да разучаваш програма. Вярно, че с програмите е по-лесно - каквото виждаш ти докато правиш сайта това ще вижда и потребителя (някакво 5буквено съйращение беше термина, ма не се сещам). За сметка на това чистия HTML код не затормозява браузъра (както повечето сайтове правени с програми), позволява достатъчно гъвкавост за да можеш да направиш точно това, което искаш и се учи бързо.

Вече за форума - там нещата стоят доста по-сложно. Ако искаш да правиш и подържаш форум сам - успех ти пожелавам, но няма да ти е никак лесно. Тук вече съм склонен да се съглася с мнението за готовите форуми, които само подлежат на кустюмизация (визуална обработка).

Сега да си кажа репликата: Това е лично мое мнение. Не карам никой да се съгласява с него. Според мен обаче, чистия HTML код (а не изплютия понякога много объркан и затормозяващ браузъра код от някоя програма) и особено научаването и разбирането му е по-полезно от web page maker...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

Ще си позволя с моя скромен опит в web програмирането да не се съглася с множеството съдържание на темата...

Значи за един сравнително съвременен сайт ти трябва notepad и малко познания по HTML. Като това е само за сайта. За пример в момента работя по един сайт (изцяло мой), който е всичко на всичко 4 HTML файла. Вече всяка статия ще трябва да я пишеш на отделен файл, но това не е проблем... Копираш един от тея 4 файла и само вкарваш текста, ама на каквото и да правиш сайта текста на статията няма сам да се напише...

Сядаш с едно учебниче по HTML (в книжарниците съм виждал много) и почваш да пишеш...

Не ти препоръчвам нито Dreamweaver, нито web page maker, нито друга такава програма. Чистия HTML код е достатъчно богат и лесен (по мое мнение) за да се занимаваш да разучаваш програма. Вярно, че с програмите е по-лесно - каквото виждаш ти докато правиш сайта това ще вижда и потребителя (някакво 5буквено съйращение беше термина, ма не се сещам). За сметка на това чистия HTML код не затормозява браузъра (както повечето сайтове правени с програми), позволява достатъчно гъвкавост за да можеш да направиш точно това, което искаш и се учи бързо.

Вече за форума - там нещата стоят доста по-сложно. Ако искаш да правиш и подържаш форум сам - успех ти пожелавам, но няма да ти е никак лесно. Тук вече съм склонен да се съглася с мнението за готовите форуми, които само подлежат на кустюмизация (визуална обработка).

Сега да си кажа репликата: Това е лично мое мнение. Не карам никой да се съгласява с него. Според мен обаче, чистия HTML код (а не изплютия понякога много объркан и затормозяващ браузъра код от някоя програма) и особено научаването и разбирането му е по-полезно от web page maker...

Някои продукти за визуално създаване (WYSIWYG) на отделни страници и цели сайтове, като пример мога да дам Microsoft Expression, генерират доста чист HTML код. Отделно от това, всяка уважава сежбе си компания, предвижда в подобни продукти и възможност за работа в режим HTML код - разработчика си пише сам кода, когато прецени.

• 2 седмици по-късно...

Как да започнеш?

-Намираш си в интернет уроци за html - има дори и на български.

Няма ли да е по-добре да си купя книга и да уча от нея?

-Html е много лесен език, който без проблеми ще научиш на добро ниво бързо и само от web пространството. Излишно е да даваш пари за четива.

Няма ли да е по-лесно да направя сайта с някакъв вид софтуер?

-Може би ще е, но ако искаш да се занимаваш с уеб проектиране/разработване html според мен е задължителен.

Научих html! :cool: Сега какво правя?

-Следващата стъпка е CSS. Той също е лесен език, можеш да си намериш добри безплатни уроци в нета или да си купиш някакво четиво. Разгледай за какво става въпрос и ако уроците в интернет не са ти достатъчни си вземи книга.

Другото, което трябва да спома е, че CSS се учи с много, много упражнения. Ако в началото имаш размествания под различните браузъри не се притеснявай. С тренировките ще ставаш все по-добър.

Научих и CSS перфектно. Вече правя дизайните на моите уеб страници без проблеми. Как обаче да създам система за управление на тяхното съдържание? (форуми, система за новини...)

-Сега идва по-сложното. Пребягай до някоя книжарница и си купи четива на тематика php и mysql. Започваш четенето.

Според мен това е пътят.

Редактирано от corolo (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.