Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кое DVD-RW да избера от следните?

Featured Replies

LITE-ON SHM160P6S 16X/DL

ASUS DRW-1608P3S DVD+/-RW

BENQ DQ60 /16X /DL

LG GSA-H10 DVD RW/16X

NEC ND-3570A DVD+RW/-RW/16X

Всичко е почти на еднаква цена ~40&. Коя е по качествена и издържива.

Определено зависи колко ще записваш, какви носители ползваш и какво целиш - скорост на запис или качество. Моя личен вот е за NEC-чето :-)

Не съм горд притежател на DVD-RW, но от 5-те които си изброил, съм чувал добри отзиви за Lite-On и Benq. 3-тата серия на NEC-a много не я хвалят :clap:

Ако трябваше сега да си купувам записвачка, бих взел ето този батко biggrin.gif.

Serial ATA интерфейс за 70лв, няма тън мън biggrin.gif.

Редактирано от myd (преглед на промените)

аз лично, съм привърженик на LG имам. Имам DVD записвачка LG от доста време, и никакви проблеми досега не ми е създала, нямам скапано DVD като изключим веднъж когато спря тока по-средата на записа, но това не е виновна записвачката а енергото angry.gif . Иначе и записаните dvd-та са се четяли без проблем от всички устройства на които съм ги пускал.

А мога ли да попитам защо от горе изброените ДВД-записвачки не фигурира - SONY?!

Иначе, от тези, които си изброил, вземи си - АСУС, бягай от LG-та,понеже дават много дефекти, моята препоръка е - SONY!

Точно бих казал да бяга от ASUS. От изброените марки бих се спрял на BenQ. Иначе Lite-On-четата са добри при четене, а LG-тата при писане.

Колкото до Sony, те са в тясно сътрудничество с Lite-On. Sony правят и отделни, свои устройства, но поддръжката им някак куца. По-добре Lite-On.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

А мога ли да попитам защо от горе изброените ДВД-записвачки не фигурира - SONY?!

Иначе, от тези, които си изброил, вземи си - АСУС, бягай от LG-та,понеже дават много дефекти, моята препоръка е - SONY!

SONY е 100% Lite On. Те ги произвеждат за СОНИ, а СОНИ само си слага етикета и логото :hush:

Аз бих препоръчал NEC 4550,4551,4570,4571. laugh.gif

А ако считаш, че парите не са ти проблем избери някой от моделите на PLEXTOR.

Редактирано от cocotone (преглед на промените)

husi, не си посочил една записвачка, която е куче. NEC3550.Ако има буква "а" в името не е важно.Този модел след флашване става 4551.По идея те са с един чипсет и механика.Просто NEC я спънал софтуерно.След интервенцията ще имаш запис на DVD-RAM и LabelFlash.Възможност някои дискове да ги пишеш на по-високи скорости и по-тиха работа.4551 има по-добро охлаждане.

• Автор
husi, не си посочил една записвачка, която е куче. NEC3550.Ако има буква "а" в името не е важно.Този модел след флашване става 4551.По идея те са с един чипсет и механика.Просто NEC я спънал софтуерно.След интервенцията ще имаш запис на DVD-RAM и LabelFlash.Възможност някои дискове да ги пишеш на по-високи скорости и по-тиха работа.4551 има по-добро охлаждане.

То за същите цени има готова 4551 само че е А NEC ND-4551A LABEL FLASH

Става ли рИсуване на нормални дискове.

НЕ!

Според мен Lightscribe е ненужен и бих ти препоръчал NEC ND-4550.

А някой рИсувал ли е със Label-Flash или LIGHTSCRIBE. Става ли рИсуване на нормални дискове.

LightScribe e oтроче на HP. www.lightscribe.com застъпва въпросите на тази технология.Тя предшества LabelFlash.От своя страна LabelFlash, като конкурентна технология дело на Yamaha и Fuji на теория предлага повече.

Lite-On. LG печките предлагат LightScribe.NEC, Yamaha предлагат LabelFlash.С LightScribe e възможно рисуването по съвместими CD и DVD носители, докато при LabelFlash само по съвместими DVD носители.И двете технологии ползват един принцип.Лазерът на оптичното устройство прогаря слой от специалното покритие с помощта на допълнителен за целта софт. Разликата между вида покритие и начина на "рисуване" се изразява в качеството и скоростта на работа.LabelFlash "гравира" и долната страна на диска, там където се записва информацията.Необходимо е минимум 1 GB свободно място.

husi, времено не живея в България и не следя цените на предлагания хардуер.Радвам се, че 4551 е на цена на 3550.Последната е свалена от производство.С предходния си пост целях още да укажа на притежателите на 3550 да не бързат да я пенсионират, заради пропуснати ползи.4551 има предимство спрямо по-новата 4570.Последната се указва, че чете по-лошо нискокачествени сд дискове, а и е набъркана в съвместно производство с Sony.(На Sony гледам с презрение и надсмешка.Лично мнение.).В същия дух на предположения си мисля, че дисковете за LightScribe ще са по-евтини от конкурентните по родните магазини.Цената на подобни дискове и близо половинчасовото време необходимо за рисуване ме кара да не отдавам заслужено внимание на тази възможност.Не съм луд, че да се радвам на шарено.Да пиша на "капачки за буркани" е единствено мое условие и благородно отстъпвам на адвансерите по въпроса.

Със здраве към всички участници по темата

Аз съм за двете марки LG и NEC, която и да избереш няма да сгрешиш!

Но като имаш в предвид казаното от Profruit, че LightScribe дисковете са по-евтини направи си сметка!

Добре е да си в крак с новите технологии независимо дали ги използваш пълноценно или не :)

П.С. нямам никакви добри отзиви за SONY отпичните устройства за PC, ако трябва да ги казвам ще трябва да ги напиша в темата "Покупки за които съжалявам"

със здраве и лек ползотворен ден на всички от форума!

Лично моето виждане е, че LabelFlash има само едно предимство - рисуването по долната страна на диска. Като качество на рисуване и достъпност на дисковете LightScribe е с една крачка напред според мен. Доволен съм как стават LightScribe дисковете ми.

Ще бъде весело като пуснат цветни LS дискове.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

Здравейте! Имам CD NEC 5 - 6 години вече и още си работи. Малко е шумно, но иначе е ок.

Имам и CD RW LG и от нея съм доволен.

Сега искам да си купя DVD RW и съм се спрял на LG GSA-H20 LightScribe.

Някой има ли впечатления за нея? Във форума видях привърженици на NEC i LG и се двоумя. Мисля си, че това е най-доброто съчетание между качество и цена.

Също така искам да попитам, дали сте чували за програма, която може да рисува върху самия диск. Във форума е дадена SureThing CD Labeler 4 SE, но е казано, че и NERO поддържа тази функция, но не я открих. Имам NERO 7.5.1.1 . Знаете ли дали я поддържа или ми трябва друго NERO?

Предварително благодаря за всички отговори.

Аз имам LG-H10N от около 6 месеца и съм записал доста дискове от както я купих.

Нямал съм никакви проблеми от нея и не съм изхвърлил нито един диск или ДВД ;)

Препоръчвам ти LG :whist:

Здравейте! Имам CD NEC 5 - 6 години вече и още си работи. Малко е шумно, но иначе е ок.

Имам и CD RW LG и от нея съм доволен.

Сега искам да си купя DVD RW и съм се спрял на LG GSA-H20 LightScribe.

Някой има ли впечатления за нея? Във форума видях привърженици на NEC i LG и се двоумя. Мисля си, че това е най-доброто съчетание между качество и цена.

Също така искам да попитам, дали сте чували за програма, която може да рисува върху самия диск. Във форума е дадена SureThing CD Labeler 4 SE, но е казано, че и NERO поддържа тази функция, но не я открих. Имам NERO 7.5.1.1 . Знаете ли дали я поддържа или ми трябва друго NERO?

Предварително благодаря за всички отговори.

Добре дошъл във форума.

Лични впечатления за GSA-H20 нямам, но H10 е добър модел според ревюта, което би трябвало да значи, че H20 ще е по-добър. Иначе гледам, че си се ориентирал към LightScribe или поне за тази технология говориш. Ако визираш конкретно нея, то забрави NEC, защото те работят с LabelFlash. Казвам го информативно.

Nero наистина поддържа LightScribe. LS се поддържа дори от версия 6.х нагоре. Не е нужно да сменяш версията. В момента не виждаш поддръжката, защото нямаш инсталиран LightScribe драйвера и нямаш устройство, което да поддържа технологията. Така Nero не вижда за необходимо да активира LS. След като монтираш устройството и инсталираш софтуера за LightScribe ще се появи и поддръжката в Nero.

Благодаря за инфото. Да се надяваме, че новата покупка ще е успешна. Поздрави :yanim:

• Автор

Записвачките на LG с LightScribe нали си работят със всички Nero-та защото чух че при някои NEC записвачки имало специални версии за Nero, при LG няма такива неща нали?

Редактирано от husi (преглед на промените)

Записвачките на LG с LightScribe нали си работят със всички Nero-та защото чух че при някои NEC записвачки имало специални версии за Nero, при LG няма такива неща нали?

Нали, ама не. "LG с LightScribe" не можеш я подкара с Nero 5.Х.Х.Х, защото нерото е правено доста преди да се появи това LG с LightScribe и то не присъства в библиотеката на нерото.Най-малкото прочети отново отговора на Night_Raven под # 19 от тази тема.

То за същите цени има готова 4551 само че е А NEC ND-4551A LABEL FLASH

Това е Нейно величество записвачката!С нея съм записал над 700 DVD-R досега,и копирал стотици.И е с 2г. гаранция,а другите са с по 1.Всички други изброени модели доста й отстъпват по асолютно всички параграфи.Именно затова PIONEER сложи в своя топ-модел същия чипсет,както при 4551А.Новият модел-4571А-не е добър.

Това е Нейно величество записвачката!С нея съм записал над 700 DVD-R досега,и копирал стотици.И е с 2г. гаранция,а другите са с по 1.Всички други изброени модели доста й отстъпват по асолютно всички параграфи.Именно затова PIONEER сложи в своя топ-модел същия чипсет,както при 4551А.Новият модел-4571А-не е добър.

Имам ги и двете на NEC и на LG. Естествено, че NEC-a е по стара и мнението ми за нея - супер NEC 4551A

Новото LG 10 имам от 2 месеца и нямам още добри наблюдения, но от досегашните ми записи, съм очарован. А за LG20 навярно ще е още по добра.

Предпочитанията ми са и за двете. На всичкото отгоре и цените им са много добри.

• Автор
Нали, ама не. "LG с LightScribe" не можеш я подкара с Nero 5.Х.Х.Х, защото нерото е правено доста преди да се появи това LG с LightScribe и то не присъства в библиотеката на нерото.Най-малкото прочети отново отговора на Night_Raven под # 19 от тази тема.

Имам предвид дали ще работи като нормална записвачка.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.