Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на компютър-добра ли е офертата?

Featured Replies

Добра ли е тази конфигурация и заслужава ли си цената?

http://www.technopolis.bg/big_prod.php?off...4732&cat=41

Само не мога да разбера какво е дъното?

Аз мисля, че трябва да помислиш за бъдещето. Това означава повече RAM и по-добра видео карта ;)

дървено микро атх дъно слаб 64 битов проц комбинация с агп видео карта от преди 4 години

Нека да го кажа така- Като компютър -системата е остаряла и има още какво да се добави към нея - а най-големият минус е чипсетът VIA в комбинация с процесор Пентиум :clap: По принцип и аз (пък и не само аз, нямам добри впечатления от дъната на ГигаБайт cool.gif

Като цена - си заслужава парите ,защото ако си купиш същите компоненти и си събереш компютъра ще ти излезе около 100-130 лв. по-скъпо от предложената оферта ( то кой ли ще тръгне да купува сега тези неща,ама - теоретично).

Ето ги двете страни на офертата - решението обаче е твое ( в зависимост от това за какво ще използваш компа и дали при така поставените условия си заслужава да дадеш парите).

Поздрави ;)

По принцип избягвай готовите конфигурации.

Повечето си вкарват остарелите компоненти там и ги пробутват на клиентите.

• Автор

След като не можах да взема решение дали да купя готовата конфигурация пообиколих магазините и от предложените ми оферти се спрях на тези две:

1.:--------

MB :Аsrock AM2NF4G.Sata2 - 77$

CPU: AMD Athlon 3000+ /64B/BOX - 80$

RAM: 512MB/DDR -67$

HDD: Maxtor160GB/SATA 2 - 81$

VGA: SAPPHIRE Radion 250 128 MB- 43$

DVD-RW LG - 44$

Case 350W -32$

2.:-----------------------------

MB: Asus K8N-VM/GF610+NF410/754 - 64,35$

CPU: AMD Sempron 3000+/64B/S754/BOX - 67,10$

RAM: 512MB DDR400 A-DATA - 66$

HDD: 160 GBHitachi T7K250/SATA2 8MB - 73,74

DVD-RW: LG GSA-H10 /16X - 41,25$

VGA: SAPPHIRE 1300 PCI-E 128MB/128B -78,10$

CASE 350 W - 25,85$

Помогнете да направя правилния избор!

Недей да си взимаш готова конфигурация. ;) Най-добре е да си направиш сам една или ако не можеш, кажи с колко пари разполагаш и за какво ще използваш компютъра и съм сигурен, че ще измислим нещо по-добро. Ще повторя съвета си от предишния ми пост - повече RAM и по-добра видео карта. :P

От първата конфигурация взимаш дъното и проца ,от втората - ХДД,видео и писачката и си купуваш отделно друга Рам и друго захранване ;) Тия конфигурации,които са ти дали, ми звучат по начина,който току що ти описах, за да стане нещо що годе от тях .

коя е тази фирма те малоумни ли са продават дъно с вградена видеокарта и после ти пробутват още една видеокарта супер коректно ;)

коя е тази фирма те малоумни ли са продават дъно с вградена видеокарта и после ти пробутват още една видеокарта супер коректно ;)

Миналата седмица като че ли нямаше евтини дъна за АМ2 в БГ, и аз като тези малоумните продадох на клиент дъно с вградено видео плюс отделна карта. разликата беше 7 долара от това с липсващото на пазара в момента, извиних се предварително на хората. Ако androjel не си каже паричките с които разполага остава точния коментар на кокомил за комбинацията от двете оферти cool.gif И аз не обобрявам предложените оферти, доста аматьорски са направени.

Редактирано от kmvasilev (преглед на промените)

• Автор

На 2-рата оферта сложи това дъно за да може да се вмести в цена около 650лв. на мен ми се видя много скъпо с първото което беше избрал!

Разполагам с окло 650 Лв.ще използвам копютъра за музика ,филми и игри!

Редактирано от androjel (преглед на промените)

На 2-рата оферта сложи това дъно за да може да се вмести в цена около 650лв. на мен ми се видя много скъпо с първото което беше избрал!

Нещо не те разбрах sad.gif Обясни малко по-добре,ако обичаш .

• Автор
Нещо не те разбрах sad.gif Обясни малко по-добре,ако обичаш .

Втората оферта беше направена с друго дъно и процесор и излезе на цена 720лв. и аз поисках ако може да се направи корекция за да се получи цена окло 650лв.Затова беше сменено дъното с това с вградената карта като човека ми каза че го слага понеже е по ефтино но възможно най-доброто за цената която искам!

От първата конфигурация взимаш дъното и проца ,от втората - ХДД,видео и писачката и си купуваш отделно друга Рам и друго захранване ;) Тия конфигурации,които са ти дали, ми звучат по начина,който току що ти описах, за да стане нещо що годе от тях .

androjel, прави-струвай, какъвто и комп да събереш, но послушай какво ти казва kokomil за захранването.

Кажи с какъв бюджет разполагаш,за какво ще използваш предимно компа,АМД или Интел , от кои фирми пазаруваш и ще се опитаме да ти съберем максимално доброто за парите cool.gif

• Автор
Кажи с какъв бюджет разполагаш,за какво ще използваш предимно компа,АМД или Интел , от кои фирми пазаруваш и ще се опитаме да ти съберем максимално доброто за парите cool.gif

Разполагам с 650-670лв.Ще използвам машината като домашен компютър за интернет, музика,филми и за игри, (обичам да изпробвам и най-различни програми)! Предпочитам AMD Athlon и имам добри впечатления от видеокартите на АТI –Radeon!От Казанлък съм ,тук има няколко фирми от които може да се пазарува!

Ще ви бъда много благодарен за помощта!

AMD K8 Sempron 3000+ AM2 L2 256K

ASROCK ALIVE NF4G-DVI

KINGMAX/TWINMOS DDR2-667 512MB X 2

SAMSUNG 160GB SATA2

LG DVD-RW H10ABBB

JNC 4JA H7650 400W

Тази конфигурация в JАR излиза 662 лв.

Ako имаше повече парички щях да те посъветвам да вземеш:

1. по-бърза DDR2-800, CL4 памет (ще се отрази благотворно на вграденото видео)

2. по-качествено захранване

3. DVD-RW LITEON 16H5S-15C

Не знам кой идиот ги мисли тези конфигурации, но като ги гледах в каталога им ми се доплака. Трябваше да сглобяваме на един приятел и се видях в чудо - добър процесор (3 гхц) с умряла видеокарта (9550) и малко РАМ (512), като подобни ги пробутват и за геймърски...

macrobeне не си посочил външна видеокарта или човека да се мъчи с вградената (която е по-зле и от Х550)...

Моят съвет е, ако нямаш пари и искаш да играеш игри гледай да си балансираш системата поне, така че да няма фрапиращи разлики между процесор, рам и видеокарта. Ако трябва прави компромиси но не се изхвърляй за процесор и дъно, тъй-като за игрите често видеокартата е по-важна...

Както ти казах в първия ми пост,от това което са ти предложили можем да вземем от първата конфигурация дъното и процесора -

MB :Аsrock AM2NF4G.Sata2 - 77$

CPU: AMD Athlon 3000+ /64B/BOX - 80$

После добавям -

Харддиск -160GB SEAGATE SATA2 /7200/8MB -72.5 $

Рам памет - 256MB DDR II 533 SUPER T х 2 - 52 $

Видеокарта - тази

Захранване - това

DVD/RW - това

+ 20-ина лв. за кутия .

По-този начин почти се събираме в бюджета :P ( Имам предвид,че ако успееш да вземеш поне някои от компонентите без ДДС -сметката излиза,а ако вземеш всички без ДДС -тогава дори ще успееш да добавиш още Рам или по-добра видеокарта ) - Това,което съм добавил съм го взел от Мост - фирмите във вашия град положително си доставят части и от Мост,които са един от най-големите дистрибутори.

Успех

Видеото е много умряло :wors:

По-добре да се икономиса от харда, записвачката и за процесор Sempron-ец за 60-70$ и да се вземе по-подобаваща видеокарта. Както е казал Q-tech, за игрите тя е основният фактор :wors:

В момента не мога да се отдам на по-задълбочени анализи, чао от мен :P

Редактирано от myd (преглед на промените)

Конфигурацията която ти препоръчва кокомил е добра но аз бих сменил сд с DVD+/-RW ASUS DRW-1608P2S/Black, DLayer, Retail мисля,че е по добро.

Добре -е -е ;) След като критикувате - можем да направим следните замени -

Проца го заменяме с този

харда го заменяме с 80GB HITACHI 7K80 /SATA2 /8M - 49.5 $

( от писачката могат да се спестят 1 - 2 $ ,така че нея не я смятам )

И спестеното го влагаме във видеокарта MP GF7300GT 256 DDR3/HDTV PCIE -116 $ или с

MP GF7600GS 256M /HDTV PCIE - 116 $, която обаче е с ДДР 2 памети - ( за другите карти с ДДР 3 просто не стига бюджета ).

Всъщност ето ги двата варианта на конфигурацията ( след критиките ) -обобщавам

Първата е с по-добър процесор и двойно по-голям харддиск ,но е с по-слабо видео .

Втората е с доста по-слаб процесор и двойно по-малък харддиск ,но пък е с по-добра видеокарта.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.