Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на компютър-добра ли е офертата?

Featured Replies

Добре -е -е ;) След като критикувате - можем да направим следните замени -

Проца го заменяме с този

харда го заменяме с 80GB HITACHI 7K80 /SATA2 /8M - 49.5 $

( от писачката могат да се спестят 1 - 2 $ ,така че нея не я смятам )

И спестеното го влагаме във видеокарта MP GF7300GT 256 DDR3/HDTV PCIE -116 $ или с

MP GF7600GS 256M /HDTV PCIE - 116 $, която обаче е с ДДР 2 памети - ( за другите карти с ДДР 3 просто не стига бюджета ).

Всъщност ето ги двата варианта на конфигурацията ( след критиките ) -обобщавам

Първата е с по-добър процесор и двойно по-голям харддиск ,но е с по-слабо видео .

Втората е с доста по-слаб процесор и двойно по-малък харддиск ,но пък е с по-добра видеокарта.

Тъй по-бива ;)

Не можах да намеря подробните характеристики на тези MP, май се зове Magic Prism, не ми е много позната тази марка.

По принцип 7300GT и 7600GS са с еднакво ядро - G73, само дето при 7600GS са отключени всичките пикселни конвейери - 12, а при 7300GT са 8 - сравнение biggrin.gif

За записвачката имах впредвид, ако няма да се записват DVD-та, да се вземе по-евтино устройство - само DVD/CD четец или CD записвачка, която чете и DVD дискове cool.gif

Редактирано от myd (преглед на промените)

Тъй по-бива ;)

Не можах да намеря подробните характеристики на тези MP, май се зове Magic Prism, не ми е много позната тази марка.

По принцип 7300GT и 7600GS са с еднакво ядро - G73, само дето при 7600GS са отключени всичките пикселни конвейри - 12, а при 7300GT са 8 - http://www.gpureview.com/show_cards.php?ca...1&card2=387

За записвачката имах впредвид, ако няма да се записват DVD-та, да се вземе по-евтино устройство - само DVD/CD четец или комбинирана CD записвачка, която чете и DVD дискове cool.gif

Magic Prism = Galaxy ;)

Magic Prism = Galaxy ;)

Мерси за пояснението ;)

Значи на сайта на Galaxy също не мога да намеря точните честоти на графичния процесор и паметта.

Предполагам, че 7300GT е 500/1400, а 7600GS бачка на 500/800.

Ако е така, става много оспорвано, защото по-бързата DDR3 памет дърпа 7300GT напред, но 7600GS му отговаря с +4 пикселни конвейери, пък и цената е една и съща.

Ти си решаваш, която и да вземеш, няма да сгрешиш cool.gif

Добавка:

Не е изключено, въпросният 7600GS да бачка на 400/800, затова бих се спрял на:

Galaxy GeForce 7300 GT 256MB DDR3 Zalman, GPU 500Mhz, Memory 1400Mhz - 125$ cool.gif

card_s.jpg

Ето подробно ревю на въпросната карта - цък ;)

На страници 5-10 са тестовете. В повечето случаи задминава 6600GT, X1600Pro и нормалната 7600GS. Даже понякога е пред X800GTO и X1600XT ;)

Успех cool.gif

Редактирано от myd (преглед на промените)

• Автор
Както ти казах в първия ми пост,от това което са ти предложили можем да вземем от първата конфигурация дъното и процесора -

MB :Аsrock AM2NF4G.Sata2 - 77$

CPU: AMD Athlon 3000+ /64B/BOX - 80$

После добавям -

Харддиск -160GB SEAGATE SATA2 /7200/8MB -72.5 $

Рам памет - 256MB DDR II 533 SUPER T х 2 - 52 $

Видеокарта - тази

Захранване - това

DVD/RW - това

+ 20-ина лв. за кутия .

По-този начин почти се събираме в бюджета ;) ( Имам предвид,че ако успееш да вземеш поне някои от компонентите без ДДС -сметката излиза,а ако вземеш всички без ДДС -тогава дори ще успееш да добавиш още Рам или по-добра видеокарта ) - Това,което съм добавил съм го взел от Мост - фирмите във вашия град положително си доставят части и от Мост,които са един от най-големите дистрибутори.

Успех

Тази конфигурация ми хареса макар че има критика към видеото аз предпочитам по големия хард и карта радеон пред 80гб хард !

Само не можа да ми стане ясно защо DVD-RW LITEON 16H5S-15C е по скъпо,след като навсякъде ми предлагат LITEON като най-евтино!И като за последно коя от трите фирми производителки на DVD-RW да предпочита LG, NEC или LITEON

Благодаря на всички !

Редактирано от androjel (преглед на промените)

Тази конфигурация ми хареса макар че има критика към видеото аз предпочитам по големия хард и карта радеон пред 80гб хард !

Само не можа да ми стане ясно защо DVD-RW LITEON 16H5S-15C е по скъпо,след като навсякъде ми предлагат LITEON като най-евтино!И като за последно коя от трите фирми производителки на DVD-RW да предпочита LG, NEC или LITEON

Благодаря на всички !

Напоследък LITEON са доста добри ( тези,които се продават у нас ) - ако избираш,избирай между LITEON и NEC - която ти дойде по-евтина :wors:

Успех и да се похвалиш после :wors:

П.С. Рам паметите са 2 плочки по 256 Мб ,за да се използва двуканалният режим ,като цената на двете е 52 $.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

И аз най сетне ще се сдобия с нова машина, благодарение на помощта оказана ми във този форум! В сряда ще ходя да си прибера компа!

Ето на каква конфигурация се спрях като за последно.Ограничения бюджет не ми позволява избор на всичко каквото ми се иска но какво да се прави парите са определящия фактор даже надскочих доста много бюджета който смятах да вложа !

Избрах дъното на Асрок понеже има вградено 256 мб видео!

Съжалявам че не можах да сложа добро марково захранване!

Дъно :Аsrock ALiveNF4G-DVI

Процесор: AMD Athlon 3000+ /64B/BOX

Харддиск -160GB SEAGATE SATA2 /7200/8MB

Рам памет - 512MB DDR II 800 х 2

1,44 MB NEC/Black

LAN

DVD/RW : NEC ND-3551A LABEL FLASH/BLACK

CASE:CX-8058 400W/SILVER-BLACK

Тази конфигурация в МОСТ излиза 465$.аз ги смятах по-малко според техните ценови листи но те май си слагат и някакво ДДС което така и не можах да разбера колко е но това няма значение важното е че крайната цена е това!

Флопи сложих защото ме предупредиха че без дискета трудно се инсталирал Windows с хард. на SATA2! Може ли да ми разясните каква дискета ми трябва? Трябва ли да ми я дадат с компа или да търся някъде из нета?

На тази дискета са драйверите за SATA. При инсталацията на Windows идва един прекрасен момент, в който ти се казва, ако искаш да инсталираш допълнителни драйвери да натиснеш F6 и да вкараш дискетата с тях. Ако не го направиш, Windowsa няма да ти разпознае хард диска и ще си пишем отново :hush: . Може да ти ги дадат, но и да не го направят, можеш да си ги свалиш от страницата на производителя на дъното.

• Автор
На тази дискета са драйверите за SATA. При инсталацията на Windows идва един прекрасен момент, в който ти се казва, ако искаш да инсталираш допълнителни драйвери да натиснеш F6 и да вкараш дискетата с тях. Ако не го направиш, Windowsa няма да ти разпознае хард диска и ще си пишем отново :bedtime2: . Може да ти ги дадат, но и да не го направят, можеш да си ги свалиш от страницата на производителя на дъното.

Това при всяка инсталация ли се прави? След първото инсталиране на Windowsa и харда като е вече разпознат следващите инсталации ще ми искат ли пак драйвер?

Редактирано от androjel (преглед на промените)

Това при всяка инсталация ли се прави? След първото инсталиране на Windowsa и харда като е вече разпознат следващите инсталации ще ми изскват ли пак драйвер?

Да всеки път, това са драйверите, с които работи Windows.

• Автор
Да всеки път, това са драйверите, с които работи Windows.

Ясно! Благодаря ти!

Здравей и от мене,

Честито в аванс за новата машинка - не изглежда зле :) (ако това са ти притесненията )- имаш място за бъдещ ъпгрейд с друго ,хубаво ,захранване -на първо място и отделна видеокарта - впоследствие.

За драйверите не се притеснявай ( дори и да не ти дадат специална дискета - ще си я направиш ти )- в диска,който идва с дъното ( него ще ти го дадат задължително ) си има всички драйвери,включително и за Сата диска.Ще си вземеш драйверите оттам ,ще си ги запишеш на дискетка и си готов :) .

Това при всяка инсталация ли се прави? След първото инсталиране на Windowsa и харда като е вече разпознат следващите инсталации ще ми искат ли пак драйвер?

С nLite можеш да си направиш диск с windows с вградени драйвери за SATA.

Eто статия за това.

Честито за новата машина :clap:

Бтв искам да питам какво става ако не сложим драйверите на САТА при инсталацията?

ПС: Извинявай за офтопика.

Честито за новата машина :clap:

Бтв искам да питам какво става ако не сложим драйверите на САТА при инсталацията?

ПС: Извинявай за офтопика.

Копирва си файловете до край, както трябва да стане, само че след рестарта не намира хард диска и не може да бутне.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.