Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с разпознаване на видеопаметта

Featured Replies

Здравейте,

значи ситуацията е следната:

Имам видеокарта Asus 9550GE 128mb, взета е от приятел, като преди това той й е сменил биоса с такъв на Sapphire 9600XT с цел по-лесен клок. Но с този биос не се разпознават температурните сензори на картата. Искам да върна оригиналния биос, но незнам производителя на паметта и реалната латентност, което си е сериозен проблем. Интересува ме дали има софтуерен начин да получа инфо за производителя и default латентността, защото картата е с радиатори на паметта и не ща да ги свалям :clap:

Edit:

Хи-хи, постигнах лек напредък, потърсих биоса по Description-а, взет от програмката RaBiT, в http://www.techpowerup.com и разбрах, че е на Sapphire 9600 Non-Pro с памет Samsung. Сега остава само да разбера дали паметта е с латентност 4 или 5 biggrin.gif

Ето картинка от Everest:

1sh3.png

Редактирано от myd (преглед на промените)

myd обясних ти в ICQ да тестваш с ATI-Tool как се държи картата със съответната латентност. Ако картата е стабилна и няма графични грешки, няма от какво да се притесняваш и можеш да флашнеш биоса. Ако биоса не е за тоти модел, АTI Winflash ти дава съобщение преди флашването. Но теоретично - тествал ли си всичко, което променяш в биоса с ATI-Tool, няма от какво да се притесняваш. Айде сменяй таймингите и помпи рамта да видим какво ще постигнеш :clap:

И все пак най-сигурният начин да разбереш какви са точно паметите е да свалиш въпросните радиатори и да видиш какво пише на чиповете.

Иначе ,гледам си доста напреднал в разрешаването на проблема :clap: Като се увериш в точния вид на паметите,изтегли оригиналният биос и флашвай с него.Ей ти една статтия ,може пък да ти помогне допълнително .

• Автор

Благодаря ви за отговорите :clap:

iovi, голяма играчка ще е с тези поне 10 настроики за латентност, смятам утре да отделя солидно време за тестове biggrin.gif

kokomil, в краен случай може и да се наложи да свалям радиаторите, утре ще прочета и статията ;)

Благодаря ви за отговорите :clap:

iovi, голяма играчка ще е с тези поне 10 настроики за латентност, смятам утре да отделя солидно време за тестове biggrin.gif

kokomil, в краен случай може и да се наложи да свалям радиаторите, утре ще прочета и статията ;)

Ще си играеш поне 5 мин. biggrin.gif . Сменяш с едно нагоре, натискаш set и гледаш кво ще стане, ако има грешки, връщаш предното, ако няма, отиваш на следващия тайминг. Погледни в биосите, които ти дадох аз какво съм променял и промени само тези тайминги, другите не играят такава роля.

:)

Търся оригинален видеобиос за Asus 9550GE 128mb Samsung 5ns

:)

На този сайт има биос за обикновен Asus 9550 128MB с 5ns памети на Samsung - мисля че няма да имаш проблеми с него.

• 5 месеца по-късно...

Хубаво де, ама защо си мисля че само ASUS 9600XT има термосензор, като карта от среден клас(струваше 200$ преди време) а всички останали 9600(9550) нямат такъв сензор. Та не ми е много ясно какво си постигнал като си върнал оригиналния BIOS на картата. Като постигнеш стабилни честоти(тествай с различни BIOS-и и настройки на латентностите) си редактирай BIOS-a с тези настройки и честоти и си флашни картата, та ако се наложи да преинсталираш да не се занимаваш пак с настройки и клокване. btw, процесора до къде го докара? Успя ли да постигнеш стабилност при 200FSB.

• Автор
Хубаво де, ама защо си мисля че само ASUS 9600XT има термосензор, като карта от среден клас(струваше 200$ преди време) а всички останали 9600(9550) нямат такъв сензор. Та не ми е много ясно какво си постигнал като си върнал оригиналния BIOS на картата. Като постигнеш стабилни честоти(тествай с различни BIOS-и и настройки на латентностите) си редактирай BIOS-a с тези настройки и честоти и си флашни картата, та ако се наложи да преинсталираш да не се занимаваш пак с настройки и клокване. btw, процесора до къде го докара? Успя ли да постигнеш стабилност при 200FSB.

Да, това с термосензора ще излезе най-вероятно тъй. Така и не се появи, най-вероятно няма такъв :P

Иначе в първия пост от темата е screenshot-ът с биоса, с който беше картата, като я зех - ем с високи тайминги, ем след 550MHz почват артефактите, а странно че с Asus-кия биос, който е с по-добри тайминги, се клоква дори с някой MHz повече.

Пробвал съм и с таймингите на биоси от Abit, Sapphire и др. , но няма особена разлика в клока, даже по-зле става в повечето случаи, не може да бачка на 600MHz без артефакти.

Преди време доста си играх с тея тайминги, сега тази комбинация излезе най-добрата - ем ниски тайминги, ем съвсем прилична честота от 570MHz :ph34r:

На картинката си е редактираният с Rabbit биос, като и tRP е -1, а tRAS +1 спрямо оригиналния, а с ATi WinFlash е ъпдейтнат, наистина много ценни програмки :)

Засега не мисля да я мъча повече, а процесорът се инати нещо, той си е за друга тема ;)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.