Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Странно рестартиране на PC-то

Featured Replies

Здравейте на всички !

Имам малко странен проблем с компа, там е работата, че ми се рестартира сам без да съм пуснал някаква спрециялна програма или игра.Знам, че не е от пренатоварване понеще ми се е и ресвал и без да съм пускал нищо.Този проблем ми го прави от вчера вечерта.Понякога се ресва след 2 мин а друг пат след 2 часа. Незнам от какво може да се е получело този проблем :down: .Последното по странно нещщо което правих е да прикачвам : кард реадер към него и тогава ми се налагаше да го рестартирам доста често.Да речем 10-15 пати да съм го рестартирал.

Компа ми е :

Amd -Semprom 2600+ /64 bit/

Asrock- k8upgrade

A-Data 2x256mb ddr400

Video- ASUS А9250GE/TD

Супер отвратително е това !

Моляви, ако имате представа от какво да помогнете sad.gif

Аз имах такъв проблем само че при мен като махна кабела на интернета не правише такива мизерии.И от това установих че имам вирус.И ми се наложи преинсталиране.Но в твоя случай незнам какво може да му има.

Един от вариантите ти за такъв неравномерен по време рестарт може да е паметта. На един от нашите РС имаше точно такава случка. Сменихме паметта и всичко тръгна ОК. Така че ако ти е гаранционна поискай да ти я сменят, или поне да и направят един тест, ама като хората тест и веднага ще се види дали е от нея.

Провери ли си температурите на процесор, дъно?

Ако можеш опитай и с друго захранване.

Опитай също да махнеш една по една паметите...

Като за начало това - по-нататък ще мислим като провериш за тези неща.

П.С. - Можеш да погледнеш във Event Viewer какво ти пише - може да е някакъв конфликт между устройства.

iovi, sorry, писали сме по-едно и също време :down:

Редактирано от martinez (преглед на промените)

Погледна ли дали има запис в Event Viewer? Иначе може да е от доста неща. Може да има някаква непоносимост между драйверите, може да си лепнал някой вирус, може да е и хардуерен проблем - отиващо си захранване или рам. Ако си местил машината, може графичната карта да се е разместила в слота си и тя да го прави. Погледни първо в Event Viewer, после ще умуваме.

• Автор
Погледна ли дали има запис в Event Viewer? Иначе може да е от доста неща. Може да има някаква непоносимост между драйверите, може да си лепнал някой вирус, може да е и хардуерен проблем - отиващо си захранване или рам. Ако си местил машината, може графичната карта да се е разместила в слота си и тя да го прави. Погледни първо в Event Viewer, после ще умуваме.

Значе, компа ми е още в гаранция, несъм го местил никаде.Обаче може и да е някое виросче.А да и тази сутрин когато го пуснах самия компютър заработи , но мишката, монитора и клавиатурата да же и не светнаха. След като го изключих от захранването, чак тогава се оправи.

Каде се намира това Event Viewer ? ? ?

Десен бутон върху My Computer, отиваш на Manage/System Tools

• Автор
Десен бутон върху My Computer, отиваш на Manage/System Tools

Ok. Отидох там и какво трябва да пише ?

Пише : -

Antivirus Log Custom Log Error Records 64.0 Kb

Application Log Application Error Records 64.0 Kb

Internet Explorer Log Custom Error Records - - - -

Security Log Security udit Records 64.0Kb

System Log System Error Records 512.0kb

Ok. Отидох там и какво трябва да пише ?

Пише : -

Antivirus Log Custom Log Error Records 64.0 Kb

Application Log Application Error Records 64.0 Kb

Internet Explorer Log Custom Error Records - - - -

Security Log Security udit Records 64.0Kb

System Log System Error Records 512.0kb

Прочети какво пише вътре, но като гледам, проблема май е свързан с вирус. Какъв антивирус ползваш? Погледни и неговите логове, дали е открил нещо и какво е направил с него.

• Автор
Прочети какво пише вътре, но като гледам, проблема май е свързан с вирус. Какъв антивирус ползваш? Погледни и неговите логове, дали е открил нещо и какво е направил с него.

Използввам Avast. 4.7 pro Обаче нещо от 1-2 дена обновяването на програмата ми се баггва, понеже ми е невалиден key-a . И сега в момента си слагам Avast. 4.7 home. Тя е безплатна .Немога да погледна понеже я унисталирах и сега точно в момента нямам никаква защита. След малко ще имам пак :down:

• Автор

Преинсталирах антивирусната, за сега нямам никакви по-значителни проблеми.Компа не ми се е ресвал, обаче в Event Viewer , нещата които пишеше одеве сега са си същите.Сканирах целия комп за вироси за сега няма такива :). То времето ще си покаже дали проблема се е премахнал или ще трябва да преинсталирам.А да ..........Ами ако проблема е хардуерен как да разбера, понеже не ми се ходи, чак до офиса на вирмата от която съм го взел ? ? ?

Пусни някакъв тест, който да го натовари, например Prime95. Новите версии на Everest също имат такава функция. Ако се издъни, ще търсим кой компонент куца.

• Автор
Пусни някакъв тест, който да го натовари, например Prime95. Новите версии на Everest също имат такава функция. Ако се издъни, ще търсим кой компонент куца.

В нас имам Everest 2006 ultimate edition. Обаче незнам как да го пусна този тест ? ? ?

Air_Alex, изведнъж ли се ресва или те предупреждава?

В нас имам Everest 2006 ultimate edition. Обаче незнам как да го пусна този тест ? ? ?

Отиваш на Tools/System Stability Test. Горе вляво слагаш човка пред компонентите, които искаш да тормозиш и натисакш Start. Остави го да работи поне няколко часа.

Everest има този тест само от версия 3.0 насам! Ако твоята е 2.8 или по-стара, изтегли тази версия, инсталирай я и от Tools/System Stability Test или от Инструменти/Тест за стабилност го пускаш :) ! Най-добре маркирай всички опции за натоварване (Stress System Memory, Stress CPU, Stress FPU и Stress Local Disks)!

• Автор

Сам се рестартира не ме предупреждава , просто се рестартира. Днес от сутринта не ми се беше рестартирал, сега както играех на една игра и ми се рестартира. А до колкото до Еверест моята версия е 3.01. Имам я опцията дадох на System stability test. В ляво има няколко отметки : System memory , Stress CPU , Stress FPU .Local disck.Пуснах ги всичките и натиснах старт.

Това само ли си спира или аз трябва да го спра ? ? ? Вечр 20 мин ми проверява

Сигурен ли си, че проблемът не се дължи на токови удари ?

• Автор

Едвали е токов удар, аз гледам да го изключвам.Може, но много се съмнявам. А Евереста неможах да разбера какво трябваше да ми изпише, ако имам нещо повредено понеже се рестартира.

Май-раздрах кога точно ми се рестарира когато цакна с мишката.Всеки път когато ми се ресва преди това съм цъквал с мишката. Аз не съм сменял мишка от както съм го взел се си карам с моята.

Откачам направо идеми да го издана в земята angry.gif

Едвали е токов удар, аз гледам да го изключвам.Може, но много се съмнявам. А Евереста неможах да разбера какво трябваше да ми изпише, ако имам нещо повредено понеже се рестартира.

Май-раздрах кога точно ми се рестарира когато цакна с мишката.Всеки път когато ми се ресва преди това съм цъквал с мишката. Аз не съм сменял мишка от както съм го взел се си карам с моята.

Откачам направо идеми да го издана в земята angry.gif

Това е нещо ново. Я пробвай да преинсталираш дарайверите.

Еverest трябва ти да го спреш. Няма да ти изпише нищо, а ще забие или ще се рестартира. Кажи как са температурите.

• Автор
Това е нещо ново. Я пробвай да преинсталираш дарайверите.

Еverest трябва ти да го спреш. Няма да ти изпише нищо, а ще забие или ще се рестартира. Кажи как са температурите.

Teмпературите са си съвсем нормални при 100% натоварване : CPU - 47 .HDD -43 . Main Bord - 37 (градуса по целзй) .Кои драйвари да преинсталирам ? ? ?

Температурите изглеждат нормално, щом Everest е тествал 20 минути, значи проблема не е хардуерен :ph34r: ! Пробвай да го рестартираш в Safe Mode и да си цъкаш както обикновено, за да видим дали не е от някоя "фонова" програма :speak: ! Между другото, имаш ли отделна програма за смяна на вида на курсора, или ползваш стандартния (или някой от тези на Windows-a) :speak: ?!

• Автор

Курсора ми е различен, но си е от тези на Windows-a. Така ми работеше без проблем половин година , незнам какво му стана сега.Онзи ден му прикачвах кард реадер, мен ме самнява нещо да де ее станало тогава, знам ли............ Антивиросната ми се прецака за малко вчера, та днес ми се нала да слагам нова .Сканирах целия комп и неми намери вирос !Сега ще пробвам от Save mode.

Курсора ми е различен, но си е от тези на Windows-a. Така ми работеше без проблем половин година , незнам какво му стана сега.Онзи ден му прикачвах кард реадер, мен ме самнява нещо да де ее станало тогава, знам ли............ Антивиросната ми се прецака за малко вчера, та днес ми се нала да слагам нова .Сканирах целия комп и неми намери вирос !Сега ще пробвам от Save mode.

:ph34r:

Аз мисля, че ще трябва да повъзстановиш операционната система. Ти вирусът може и да си го махнал, но последиците от неговото действие сигурно стоят. А и дето викаш, може драйверите на този "кард рийдър" да са сбозили нещата. Изключи се от мрежата, влез в Дивайс мениджър, огледай за конфликти между устройства (конфликтните устройства са отбелязани с жълто триъгълниче с удивителна!), ако няма такива ремуввай (изтрий) драйверите за кард рийдъра. Ако пак нищо не става започвай да действаш с Уиндоус инсталационния диск.

Ади! Успехи!

П.С. Като свършиш процедурата да не забравиш да "закачиш" мрежовия кабел, за да не се чудиш що нямаш интернет връзка... :)

Редактирано от blckbird (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Много ви благодаря на всички ! ! !

Проблема е бил в дъното , едни от кондензаторите е бил повреден и той е създавал проблемите.Много съжелявам за закаснението, обаче трябваше да изчакам за ново дъно.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.