Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми със записващите програми :( - лагва ми

Featured Replies

Значи не знам дали някой има подобен проблем но днес пробвах 3 записващи програми и ми лагваше sad.gif някой може ли да помогне?и да препоръча програма

Хахаха, ти какво очакваш при такъв компютър. Сега ми кажи, че си записвал с dvd записвачка и... :ph34r:

500 mhz,128 ram

До преди няколко месеца и аз джитках на 450 мегахерца,като записвах диск неможех да правя нищо.Обикновено пусках да записвам като излизам някъде.Нормално е.

• Автор

Е,да обаче аз на 350 mhz си записвах клипчета без проблеми,затова питах sad.gif

И на мен ми лагва понякога страшно много, а съм със Celeron 2.8 GHz, 1GB ram

Вградената в ХР, как се държи? Дали няма да е малко по леко с нея.

Проблема не е от "слаба" машина :P , понеже съм виждал такъв и на 2.66 GHz Pentium 4 с 1 GB DDR-400 памет в двуканален режим ;) ! Предполагам, че и при теб проблема е от DMA-a (Direct Memory Access - позволява на записвачката да има достъп до паметта и без първо да се обръща към процесора), затова направи следното:

1. Десен клик на My Computer

2. Ляв клик на Properties

3. Ляв клик на Hardware таба

4. Ляв клик на Device Manager

5. Ляв клик на плюсчето до IDE ATA/ATAPI controllers

6. Десен клик на Primary IDE Channel, ако записвачката е на същия IDE-кабел като твърдия диск или на Secondary IDE Channel, ако е на другия (ако не знаеш на кой IDE канал ти е писачката, изтегли и инсталирай това и като го стартираш, в Configuration таба ще си пише - ID 0 и 1 са на Primary IDE Channel, а ID 2 и 3 - на Secondary IDE Channel)

7. Ляв клик на Properties

8. В частта за съответното устройство (Device 0 или 1) виж дали Transfer Mode e на "DMA if available", ако не е го промени на това

9. Ляв клик на ОК

10. Ляв клик на Yes, за да рестартираш и приложиш промените

Ако не ти дава да промениш Transfer Mode на "DMA if available", дай десен клик на Primary IDE Channel (или Secondary IDE Channel) и Uninstall. После рестартираш, компютъра си засича канала и пак пробваш да му зададеш "DMA if available" :) .

Би трябвало да е от това ;) !

Освен към споменатото от Shuurfak rai Shedler

си инсталирай драйверите към дъното току виж и

видеото дало по голяма производителност

При мен е "DMA if available", и въпреки това лагва ужасно

Значи не знам дали някой има подобен проблем но днес пробвах 3 записващи програми и ми лагваше sad.gif някой може ли да помогне?и да препоръча програма

Моля,кажи:

1.какво имаш в сандъка?

2.какво ще записваш?

3.с какво правиш опит да записваш?

При мен е "DMA if available", и въпреки това лагва ужасно

Ако си сигурен, че точно за записвачката ти е тази настройка :) , пробвай да изключиш вградената в Windows услуга за запис на дискове...

От My Computer дай десен клик на записвачката си, ляв на Properties и от таба Recording махни чавката на "Allow recording on this drive"! После от Start -> Run напиши msconfig и в прозореца, който се отвори, в частта Services намери "IMAPI CD-Burning COM Service" и й махни чавката :) !

Рестартирай и пак пробвай да запишеш нещо :)

Редактирано от Shuurfak rai Shedler (преглед на промените)

Сигурен съм естествено, а IMAPI CD-Burning COM Service съм го изключил още след инсталацията на бозата. Каде ли не съм ровил и лагва и лагва ...

Вече съм се примирил със този проблем и като трябва да записвам дискове ги записвам на PC-то на колегата .... :)

Сигурен съм естествено, а IMAPI CD-Burning COM Service съм го изключил още след инсталацията на бозата. Каде ли не съм ровил и лагва и лагва ...

Вече съм се примирил със този проблем и като трябва да записвам дискове ги записвам на PC-то на колегата .... :)

А на "Current Transfer Mode" какво ти пише :friends1: ? "Multi-Word DMA Mode 2" или "Ultra DMA Mode 2"? Защото ако е първото, можеш да пробваш да размениш IDE-кабелите на харда и записвачката, за да мине записвачката в "Ultra DMA Mode" :beer: !

P.S.: Също така, ако си инсталирал IDE-драйвери от друга фирма (например с драйверите на дъното), може те да правят проблема, затова като последна възможност пробвай да ги деинсталираш!

Редактирано от Shuurfak rai Shedler (преглед на промените)

P.S.: Също така, ако си инсталирал IDE-драйвери от друга фирма (например с драйверите на дъното), може те да правят проблема, затова като последна възможност пробвай да ги деинсталираш!

Още един глас да опиташ да деинсталираш IDE драйверите на производителя на дъното. Всяка фирма си прави такива и май нито едни свестни няма. Поне тези на VIA и nVidia много често създават проблеми (особено този на nVidia, който си е бомба със закъснител).

• Автор
Освен към споменатото от Shuurfak rai Shedler

си инсталирай драйверите към дъното току виж и

видеото дало по голяма производителност

Нямам драйвери за дъното :-)

Моля,кажи:

1.какво имаш в сандъка?

2.какво ще записваш?

3.с какво правиш опит да записваш?

Как така,какво имам?Записвачка имам само

Ако си сигурен, че точно за записвачката ти е тази настройка :huh: , пробвай да изключиш вградената в Windows услуга за запис на дискове...

От My Computer дай десен клик на записвачката си, ляв на Properties и от таба Recording махни чавката на "Allow recording on this drive"! После от Start -> Run напиши msconfig и в прозореца, който се отвори, в частта Services намери "IMAPI CD-Burning COM Service" и й махни чавката ;) !

Рестартирай и пак пробвай да запишеш нещо :)

Резнал сам го това при направата на уина си :)

Как така,какво имам?Записвачка имам само

Воробянинов питаше за останалите компоненти в кутията ти :) !

А провери ли DMA Mode-a (това, което писах в първия си пост по темата) :huh: ?!

Нямам драйвери за дъното :-)

Ами крайно време е да си сложиш май. :huh:

Ама аз по-принцип нямам :offtopic_s:

Има интернет за целта. Иначе ако имаш предвид, че за дъното няма драйвери, то ще да е първото такова в историята май.

Виж колко ти е свободната RAM памет.

Като споменахте кабели - добре е записвачката да е на единия ,харда на другия.

И двете да са MASTER.

Откога го забеляза този ефект ?

• Автор
Виж колко ти е свободната RAM памет.

Като споменахте кабели - добре е записвачката да е на единия ,харда на другия.

И двете да са MASTER.

Откога го забеляза този ефект ?

Ми не знам неска

защо не си инсталираш един EVEREST там има и линкове

към сайтовете на производителите тест на производителноста и т.н.

сваляй драйверите и си настрой машинката

махни темите, тапета изключи чат програмите свалячките и всичко друго и тествай

даи един запис от Alcohol 120% и кажи какво показва графичния лог

запис на около 16х скорост

Редактирано от saentist (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.