Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с TV-Out...

Featured Replies

Имам едно въпросче, като предварително ви уверявам, че съм прочел всички (почти) теми по случая.

Та значи проблемът е следният: Видеото ми е GB Radeon 9550 128/128. До скоро (вчера cool.gif ) бях с оригиналните драйвъри на АТИ v.6.8 , когато видях, че са излезли и v.6.9 вече и реших да ги ъпдейтна, но се замислих дали да не пробвам някои от Омега драйвърите, макар че те реално отговарят на v.6.7 на АТI. Цялата тази галимация я направих с една единствена надежда, да не се налага да стартирам "тъпия" контрол панел на Каталиста всеки път, когато искам да погледам филм на телевизора, а всичко да е направено по-просто през Display Properties. На практика така си и беше, НО особеното е, че сега не мога да задам на телевизора да е Extended Desktop, a може да му се зададе само Clone и Primary ?!?, което на практика мен не ме устройва, защото искам примерно докато гелдам филм, приятелката ми да си джитка на монитора. С оригиналните драйвъри нямах такъв проблем. Ако може някой да ми каже има ли вариант да стане този номер?

ПП Още едно въпросче: Може ли също така да се зададе на драйвъра, да включва автоматично TV-out a при рестарт на компютъра, а не да го правя ръчно всеки път. Благодаря предварително.

Настройките, които съм дал тук и тук мисля, че ще ти решат проблема. При мен е точно така, при пускане на филм, може да се гледа на телевизора, като през това време някой може да си върши работата на компютъра.

• Автор

Значи номера е, че при оригиналните АТИ каталист драйвъри, всичко беше ОК! Отварям СС и му задавам да ми включи монитора. С това въпровът се приключваше, никакви други настройки не ми трябваха. Въпросът е обаче, че при Омегата я нямам тази функция -> Extended Desktop!?! А и не знам защо, не разпознава, че имам свързан телевизор.

Ако може малко и по втория ми въпрос, от първия пост. Мерси.

DEK3, ползвам Ати трея, но и с нея програма все тая. Нея я ползвам предимно да си клокна софт. картата... за ТВ-то нищичко, май ще се връщам към "хахавия .NET" Catalist.

Редактирано от Rondji (преглед на промените)

При мен е точно така, при пускане на филм, може да се гледа на телевизора, като през това време някой може да си върши работата на компютъра.

А при мен този номер не става! sad.gif:yanim:

Трябват някакви допълнителни кабели за това, iovi, ти случайно знаеш ли какво точно трябва да купя, та, когато се пусне филм на компа, отделно да може и да се работи на PC-то? sad.gif

Трябват някакви допълнителни кабели за това, iovi, ти случайно знаеш ли какво точно трябва да купя, та, когато се пусне филм на компа, отделно да може и да се работи на PC-то? sad.gif

Ползвам черната кръгла букса в средата на графичната карта. В телевизора кабела влиза през скарт адаптер, на който има същата такава букса. Правя настройките както съм описал и всичко е ОК. Това беше на стария ми радеон 9600 ХТ, така е и на новия 1600 Pro.

untitledae2.png

Ползвам черната кръгла букса в средата на графичната карта. В телевизора кабела влиза през скарт адаптер, на който има същата такава букса. Правя настройките както съм описал и всичко е ОК. Това беше на стария ми радеон 9600 ХТ, така е и на новия 1600 Pro.

untitledae2.png

Да, но аз съм с Ge Force4 MX 440, и така не става, приятелю! sad.gif

При мен е налице един кабел, който съм го свързала към ти ви аута, а другият край ми е куплунг с много иглички, предполагам, че се досети? Трябва да купувам нещо допълнително , но не знам какво точно беше!

Да, но аз съм с Ge Force4 MX 440, и така не става, приятелю! sad.gif

При мен е налице един кабел, който съм го свързала към ти ви аута, а другият край ми е куплунг с много иглички, предполагам, че се досети? Трябва да купувам нещо допълнително , но не знам какво точно беше!

Меll, твоята карта има същата букса и можеш да свържеш телевизора по същия начин като мен.

B_GF4MX_VGA_3qtr_kl.jpg

Разликата е, че ти ползваш драйвъра на Nvidia, който аз не познавам в детайли, понеже не съм ползвал никога. Трябва някой от колегите да каже къде е грешката. Сигурен съм обаче, че е възможно, понеже имам приятел с Nvidia, при който е точно както и при мен и е свързан с ТВ-то със същия кабел.

и при омега и при СС стават и двата варианта ама никои не се сеща да натистне опасния клавиш "F1"

Extended Desktop oтивате там кадето си сменяте резолюцията на монитора щракате на монитор"2"

и после от долу отметката "разшири работния плот на Windows на този монитор"

така ще имате продължение на вашия Работен екран надясно там можете да видите само фона от екран"1" можете да местите прозорци и икони на него като местите мишката надясно през края на монитор"1" няма никакъв проблем да гледате филм или телевизия на цял екран на монитор "2"

клониране на картината или 1:1 монитор телевизор става без Extended Desktop отивате на разшитените настройки и там включвате телевизора (ако не е включен "Troubleshoot" и сложете отметка)

и при омега и при СС стават и двата варианта ама никои не се сеща да натистне опасния клавиш "F1"

Extended Desktop oтивате там кадето си сменяте резолюцията на монитора щракате на монитор"2"

и после от долу отметката "разшири работния плот на Windows на този монитор"

така ще имате продължение на вашия Работен екран надясно там можете да видите само фона от екран"1" можете да местите прозорци и икони на него като местите мишката надясно през края на монитор"1" няма никакъв проблем да гледате филм или телевизия на цял екран на монитор "2"

клониране на картината или 1:1 монитор телевизор става без Extended Desktop отивате на разшитените настройки и там включвате телевизора (ако не е включен "Troubleshoot" и сложете отметка)

Напротив, има го даже и нагледно :yanim:

3rq6.png

• Автор

saentist, приятелю, ако ставаше нямаше да постна подобен тъп въпрос тука. Разбирам доволно от компютри, но с такова чудо не съм се сблъсквал. (не съм работил до сега с Omega drivers). След като дам: "разшири работния плот на Windows на този монитор"

абсолютно нищо, повтарям нищо не се случва. При - "Troubleshoot" и отметка, се включва тъпият телевизор в CLONE режим и по никакъв начин не мога да го накарам да мине в Extended Desktop.

Ако някой знае и може, да каже как става, защото въобще не искам да се връщам към ССС на АТИ.

Другият въпрос ми е, може ли аджеба да се включва шантавия ТВ аут при самото стартиране на системата, без да му го задавам ръчно?

А някой да знае дали това може да се направи и с Ge Forse 2 MX400? Доста старичка карта затова питам, че ми стана интересно. sad.gif

А някой да знае дали това може да се направи и с Ge Forse 2 MX400? Доста старичка карта затова питам, че ми стана интересно. sad.gif

Буксата я има, така че не виждам причина да не може, освен ако относително стария дръйвър, който я поддържа, няма функцията. Прочети темите в този раздел, които вече не са никак малко и опитай.

Geforce2MX400.gif

MELL, не можах да те разбера много добре. По принцип гледаш филми на телевизора, но ти искаш, хем да гледаш филм на телевизора и същевременно да се ползва и компютъра за работа, така ли?

И аз съм с Ge Force4 MX 440.

• Автор
След като дам: "разшири работния плот на Windows на този монитор"

абсолютно нищо, повтарям нищо не се случва. При - "Troubleshoot" и отметка, се включва тъпият телевизор в CLONE режим и по никакъв начин не мога да го накарам да мине в Extended Desktop.

Не четеш!

Използвай ATI Tray Tools http://www.radeon2.ru/atitray/

и изобщо не се занимавай с Капиталиста.

Инсталирай само Display Driver-а от ATI.

Какво искаш да кажеш с тази си реплика "и изобщо не се занимавай с Капиталиста. "

На лично съобщение би ли ми обяснил?

Какво искаш да кажеш с тази си реплика "и изобщо не се занимавай с Капиталиста. "

На лично съобщение би ли ми обяснил?

Така викам на "Catalyst® for Windows® XP". www.ati.com

Ако си работил с него, може би се сещаш защо.

За ATI Tray Tools + TVOut

atitraytoolsjb4.png

• Автор

12.jpg

Благодаря за отговорите, но се оправих.

Махнах драйвърите на Омега все пак, колкото и да не исках.

Инсталирах ССС v.6.9, спрях му ауто старта (HKLM\Software\Microsoft\Windows\Current Version\run\Ati....->Delete record), от services.msc спрях Hotkey pooler-a на АТИ. Инсталирах си последната версия на Ati Tray Tools, която е оптимизирана за работа с последната версия драйвъри на АТИ и сега контролирам всичко чрез нея.

Проблемът при драйвърите на омега, според мен е, че не разпознават свързания телевизор, което може да е от кабела (кабелът е S-Video - чинч, но е 4 иглен, а от Радеона излиза композитен сигнал) може от там да се губи връзката.

Все пак сега всичко е наред, имам си Extended Desktop-a, който исках, а също така не се налага да стартирам АТИ СС, всеки път, когато реша да включа ТВ-то .

Дерзайте!

Опитах се да подкарам tv-out на един приател но понеже нямам опит с ATI стигнах до никъде.Пуснах го все пак и на телевизора се показа desktopa но филмите вървят само на монитора.Разбрах че мога да задам телевизора като primary дисплей но проблема е че при него тези 2 сини бутончета от които се прави това ги няма отстрани на телевизорчето на картинката.

aticj8.th.jpg

Според вас ако използвам функцията OVERLAY и направя следното :

ati3jk7.th.jpg

ще тръгне ли фима и на телевизора ?

Ако няма да стане така моля някой да подскаже как става.

Редактирано от VEELVET (преглед на промените)

• Автор

Виждам, че има 2 монитора + телевизор. Kогато искаш да ползваш телевизора, изключвай 2-рия монитор (задължително), защото видеото не поддържа 2 монитора + телевизор. Избирай или second monitor, или TV-out. Надявам се така да се получи.

Иначе задавай video overlay от настройките на самия плеър, който ползваш.

Така викам на "Catalyst® for Windows® XP". www.ati.com

Ако си работил с него, може би се сещаш защо.

Това интересно изказване .Наистина се оказва ,че са капиталисти защото без тях неможеме cool.gif

Колкото и да не искаме ,във общи линий всичко е изградено на този принцип и няма как ще ги слушаме и използваме

Редактирано от wowgeleto (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.