Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Автоматично включване на компютъра - как?

Featured Replies

Искам компютъра да се включва в определен час.Как да го наглася в BIOS

Искам компютъра да се включва в определен час.Как да го наглася в BIOS

За целта BIOS-а на дъното ти трябва да притежава опцията "Power on by RTC" (при мен се казва така) или нещо подобно! Ако не можеш да я намериш си кажи модела на дъното и ще ти кажа дали то я притежава и откъде да я включиш (обикновено е в "APM Configuration"). Там даваш Enabled и нагласяш със стрелките нагоре надолу или плюс и минус, зависи от BIOS-a!

Но дори и дъното да не ти го поддържа това включване, ти можеш да го включиш от Windows-а biggrin.gif ! От Start -> Programs -> Accessories -> System Tools -> Scheduled Tasks. Там създаваш нова задача и й включваш опцията "Wake the computer to run this task" (най-долу в Settings таба на свойствата (properties) на задачата) ;) .

P.S.: Ето тук е обяснено за други програми, способни на това, а я има и тази тема!

Редактирано от Shuurfak rai Shedler (преглед на промените)

• Автор

Дънната платка е NEC Computers International Dragon A

Не мога да намеря ръководство за BIOS-а на точно това дъно sad.gif , но би трябвало да е "Advance" -> (Miscellaneous Configurations ->) "Wake on RTC" или нещо друго с RTC... Ако няма такова нещо, си запиши на листче какво има там и го препиши тук.

• Автор

ok,мерси.Като мога ще видя какво пише.И да те питам за Scheduled Task.Отварям го,казвам му програма която да се стартира в определен час,настройвам Wake computer to run this task от properties,изключвам компютъра и тай сам ще се включи и ще зареди програмата така ли

Редактирано от skpskpskp (преглед на промените)

ok,мерси.Като мога ще видя какво пише.И да те питам за Scheduled Task.Отварям го,казвам му програма която да се стартира в определен час,настойвам Wake..... от properties,изключвам компютъра и тай сам ще се включи и ще зареди програмата така ли

Точно така :shy11: ! Поне при мен работи безотказно cool.gif !

• Автор

И аз го пробвах,но при мен нестава,незнам защо.Ще пробвам с някоя програма

И аз го пробвах,но при мен нестава,незнам защо.Ще пробвам с някоя програма

Да не би да е спряна услугата на графика ;) ?! Ако искаш, виж в Start -> Run -> пишеш services.msc, намираш в списъка "Task Scheduler"и след двоен ляв клик виж на Startup type: дали е "Automatic". Ако не е, задай му го и рестартирай cool.gif !

От Shedule task избираш песен или клип и задаваш час и ако искаш ден когато

да се включи тази песен. Избираш опцията wake up computer to run this task и си готов.

След това задаваш да се повтори примерно песента на всеки 4 минути и на 15-та

минута да спре.

От контрола на захранването даваш sleep: 5 минути hibernate: 45 минути.

И като свършиш работата си с компютъра му даваш hibernate не shut down.

Така се получава:

В 6:00 примерно се включва сам и започва да свири тази песен която си избрал.

Повтаря е 3 пъти и като стане 15 минути спира песента и програмата.

След 5 минути компютъра изпада в hibernate записва какво е състоянието му и се изключва сам.

Ако нямаш парола на акаунта, Shedule task няма да изпълни каквато и да е задача. При създаване на някаква задача я изисква.

• 2 седмици по-късно...

Подобно на SuperMicro, дъната на NEC имат своеобразен BIOS.Нужната индивидуалност го е продиктувала.Събуждането на машината ще стане, ако тя е АТХ (задължително условие). Потърси из менютата на BIOS думи като Wake, Alarm, Power On.

Scheduled Task предполага, че ОС-ма е заредила или накратко компът събуден, което насочва темата в друга посока.

Като идея.Наличието на порт "Wake on Lan" на дъното дава възможност само с един фотодиод, резистор и маломощен транзистор да се изработи включване на машината с дистанционно управление.

Не мисля, че темата е удачна за раздел " Операционни системи", но ще го преглътна философски.

Лека

• 1 месец по-късно...
  • 3 години по-късно...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.