Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows Vista и версиите му

Featured Replies

След години работа вчера Microsoft обяви, че Windows Vista вече е завършен и се пуска за прозводство. Фирмените клиенти ще могат да се насладят на Vista към края на ноември, докато клиентите на дребно ще трябва да изчакат до 30. януари 2007. В Европа новата операционна система ще бъде в 7 разновидности. Тук искам накратко да представя седемте различни версии и главните разлики помежду им, като ви помогна да изберете подходящата за вас. За ориентировъчни цени ползвам Amazon.de.

Windows Vista Starter

starterwf3.jpg

Най-малкият вариант на новата операционна система се обръща на името „Windows Vista Starter” и е предвиден предимно за така наречените "развиващи се държави". Разполага само със стандартните инструменти и няма почти никакви екстри. Дори не може да бъде използван с новата Aero Glass - повърхност и е предвиден да работи само като 32-битова система.

Windows Vista Home Basic

homebasicxq2.jpg

За начинаещите потребители на европейския пазар е планиран Windows Vista Home Basic. Целта му е да обхване ниския клас и съответно е оборудван по подходящия начин. И тук липсва 3D Aero Glass - повърхността, в пакета са включени обаче новите защитни инструменти, подобрената мрежова функционалност, защита от деца, няколко игри и възможността за създаване на BackUp на данни, както и Restore функията. Цената ще бъде 259 ?, а като Upgrade ще струва 139 ? (в Германия ще има възможността за такъв Upgrade за притежаващите Windows XP).

Windows Vista Home Basic N

basicncx9.jpg

Windows Vista Home Basic N всъщност е идентичен с Home Basic - версията. Поради изискване на Eвропейския съюз Microsoft се задължава да предустави версия без „Media Player 11” и „Movie Maker”. Точно това е и разликата между двете версии. Въпреки, че съдържанието върху DVD-то е по-малко, цената е същата - 259 ?, като Upgrade 139 ?.

Windows Vista Home Premium

homepremiumbk7.jpg

Докато предните версии са орязани, клиентът избрал Windows Vista Home Premium получава почти всичко, което може да пожелае. Версията поддържа 3D Aero Glass - повърхността. Включени са и Media-Center - функционалност, „Windows Media Center AV” - комплект от различни инструменти за обработка на снимки и видео, „Windows Photo Gallery”, „Windows Movie Maker HD” и „Windows DVD Maker”. Версията ще може да работи и с Tablet-PCs, както ще има и мобилна поддръжка. Пропорционално на екстрите е образувана и цената - 329 ? пълната версия и 229 ? Upgrade.

Windows Vista Business

businessbg9.jpg

Windows Vista Business е предвиден за фирми от всякакъв вид. И тази версия поддържа 3D Aero Glass - повърхността и може да работи с разшерения за Tablet-PC. Версията е оборудвана с допълнителни инструменти, предвидени за улеснение на фирмите като „Domain Join”, „Group Policy support” и „Encrypting File System” и система за шифроване на данни. Изпращането на факсове, както и сканирването не са проблем при Windows Vista Business. Цената е 419 ?, а като Upgrade ще се предлага за 279 ?.

Windows Vista Business N

businessnnn9.jpg

Същата история както при Home Basic - версиите, при Windows Vista Business N липсва всичко свързано с Media Player поради изискванията на EС. И тук не се променя нищо в цената - 419 ? като пълна версия и 279 ? като Upgrade.

Windows Vista Ultimate

ultimatesr7.jpg

Windows Vista Ultimate се явява нещо като The Best от всички версии, като обединява всички важни функции с нововъведенията от Windows Vista Home Premium и Vista Business. Естествено поддържа и 3D Aero Glass - повърхността. Екстрите си имат и съответната цена! Мicrosoft иска за Vista Ultimate тлъстите 549 ? като пълна версия и 349 ? за Upgrade.

Всяка версия разполага за улеснение на клиента различна опаковка. Ето и съответните продукти:

1yv4.th.jpg 2rz9.th.jpg 3nr9.th.jpg

4zm6.th.jpg 5hv3.th.jpg 6sn6.th.jpg

Дали компютърът ви е подходящ за Vista хардуерно, можете да проверите с ATI Are you Ready for Vista?

1ya7.jpg

Бях с Windows Vista Ultimate нищо не ме трогна, беше ми интересно да видя какво представлява и

чесно да кажа Windows XP ми харесва повече, ако не бяха 3D ефектите и графиката, която единствено

ми хареса мисля, че никой нямаше да обърне внимание на тази ОС която беше "крадена" в продължение на 5 години, 3D Flip-a например е някакво жалко подобие на XGL както и 3D Aero Glass (повърхноста)

Мисля, че не си заслужава да дадеш 549$ за нещо което ще започне да забива седмица след като си го сложил (както беше при мен) и ако се излъжете да си инсталирате драйвера за видеокартата

(което е напълно бесмислено) всичките прозрачности и 3D ефекти се махат.Да не говорим, че пълни

хард диска с най-малко 4 GB боклуци.Интернет експлорер 7 леле мале sad.gif след като се опитах да постна

една тема тука в калдата, това чудо на техниката ми даде грешка с драйвера на ISP това го няма даже

и в интернет експлорер 6 (който се води по калпав от седмицата) и след това ми изписа следното

Internet Explorer 7 has stopped work....(по нататъка го забравих) и се крашна. И една свясна антивирусна не тръгва на тази "революционна ОС" ако си мислите, че може да разчитате на Windows defender направо

ви съжалявам и хиляда вируса да имате то пак ще изпише Your computer work normaly.

Такива ми са впечатленията за Windows Vista, айде със здраве да си я ползвате вистата.

Леле мале. То много версии, много чудесии. до някъде правилно. Аз обаче почнах да се обърквам. Сега съм с 2003 Ентърпрайс...ама това си лети. опитах веднъж някоя си от поредните бети на Виста. То много ресърси яде това животно...от 1ггб рам имах само 300МБ свободни...с аеро или без него, всичко беше много тромаво. Признавам си че не ми е много бърза машината...ама то това на нищо не приличаше. Нямаше ли активност на харда, графиката сечеше, та го разглеждах докато се дефрагментираше. предполагам и сега ще е така :). Предполагам че на подобаваща машина, хората които се радват на шаренийки много ще са доволни.

Определено обаче презентацията на версиите е страхотна :)

• 4 седмици по-късно...

Наистина поздравления за презентацията , получила се е страхотно ;) ;)

• 2 години по-късно...

Тези Vista starter edition и vista home basic наистина ли тръгват на 800Мхц,512 Рам,32МБ видео?

Токущо изпадна едно СД(няма 700МБ) със Виста стартер едишън и мисля да поизмъча една стара щайга,точно с тези параметри.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.