Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за системата CuteNews :)

Featured Replies

Днес нямаше какво да правя и си инсталирах системата CuteNews, от приятели и от рийдъм файла разбрах, че можело да се направи така, че новините да се показват на главната страница, трябвало да се inculdne нещо, някъде.

Това нещо го намерих, от една опция в самата система, но незнам къде да го поставя, в някакъв индекс ала бала, днес за пръв път я инсталирам тази система, хареса ми, че не използва база данни, а именно дб се замества с текстови файлове, но както и да е.

Та въпроса ми е да ми обясните по-подробно как става и най-вече къде, как да добавя това животно за да могат добавените новини да се показват на главната страница.

Също така искам да попитам има ли превод на българкси за този КМС, защото аз почнах да си го превеждам, но ако има официален моля дайте линк да си го слагам направо.

Благодаря предварително :rolleyes:

Днес нямаше какво да правя и си инсталирах системата CuteNews, от приятели и от рийдъм файла разбрах, че можело да се направи така, че новините да се показват на главната страница, трябвало да се inculdne нещо, някъде.

Това нещо го намерих, от една опция в самата система, но незнам къде да го поставя, в някакъв индекс ала бала, днес за пръв път я инсталирам тази система, хареса ми, че не използва база данни, а именно дб се замества с текстови файлове, но както и да е.

Та въпроса ми е да ми обясните по-подробно как става и най-вече къде, как да добавя това животно за да могат добавените новини да се показват на главната страница.

Също така искам да попитам има ли превод на българкси за този КМС, защото аз почнах да си го превеждам, но ако има официален моля дайте линк да си го слагам направо.

Благодаря предварително :rolleyes:

Виш в официалния сайт на програмата там мисля, че имаше обяснение как става със илюстраций.

Еми ако сайта ти е на HTML примерно и не бачкат такива системи, ти ще си отделиш едно място в сайта, в което ще пишеш на ръка всички новини. Когато обаче използваш CuteNews на мястото, което си определил за новини слагаш следния код:

<?PHP

$number=5;

include("UNIX ПЪТЯ КЪМ САЙТА ТИ НА СЪРВЪРА/htdocs/show_news.php");

?>

където променливата number обозначава броя на новините, които ще покаже, а под тях ще постави Линк "Next Page >>", който ще отива към следващите 5 (в случая) и т.н. За щастие този код ти го генерира самия скрипт и можеш да видиш така: Логваш се в КютНюс и цъкаш на Integration Wizards (News and RSS), от там избираш второто - Integrate News into your site, след което попълваш формуляра. Най-добре попълни само първото поле - Number of Active News to Display: Там пишеш броя на новините, които ще бъдат активни ($number в скрипта) и натискаш Proceed to Integration. И готово. Имаш си кода. След това копираш този код на мястото, което си отделил за новините и когато въвеждаш новини, последните пет (в моя случай) ще се показват. Ако не си ме разбрал, питай. В общи линии е много лесно..

Редактирано от Мишо (преглед на промените)

• 3 години по-късно...

Еми ако сайта ти е на HTML примерно и не бачкат такива системи, ти ще си отделиш едно място в сайта, в което ще пишеш на ръка всички новини. Когато обаче използваш CuteNews на мястото, което си определил за новини слагаш следния код:

<?PHP

$number=5;

include("UNIX ПЪТЯ КЪМ САЙТА ТИ НА СЪРВЪРА/htdocs/show_news.php");

?>

Какво ще рече UNIX ПЪТЯ КЪМ САЙТА ТИ НА СЪРВЪРА?

ако директорията в която са файловете (корена) е например /home/myname/www то това е пътя, който трябва да сложиш т.е. реда да стане:
include("/home/myname/www/htdocs/show_news.php");

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.