Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

NEC 4550 не чете DVD-та

Featured Replies

Имам един проблем ... и мисля че не само мой проблем

Записвачка NEC DVD/RW ND-4550A ... записвам DVD/R диск ... и след тва ... все едно е празен

мсилех че проблема е в DVD/R носителя (HYUNDAI) ..., но един познат ми сподели че и той има същия проблем ... само че при него е съсщото с DVD/R (Maxel) ... а в началото при него само с DVD/R (Verbatim) имаше проблем ...

За сега моя проблем е само с DVD/R (HYUNDAI) , но се притеснявам за напред да не се получи така с всички марки DVD/R

Всякакви съвети и предложения приемаме

П.С забравих да кажа ... аз записвам с Nero Burning ROM 6.3.1.20, а той e с Nero 7 някво

само да отбележа и друго ... имам и още една записвачка CD/RW LITE-ON SOHR 5239S и с нея нямам никви грижи от години, а с тая дори и на 2х скотрост ... си е същото

Проблемът изведнъж ли се появи? Откога е писачката? Опита ли да обновиш фърмуеъра? CD записва ли?

P.S.: аз пък съм доволен собственик на SOHR 5238S. :)

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

• Автор

Аз не разбрах даже и кога се появи проблема ... фърмуеъра не съм го обновявал , но моя познат го обнови и същия проблем

CD записва ... и DVD също но на някои нещо се прецаква ... а на моя познат ся като говорих с него проблема му се е задълбочил Verbatim & Maxel са в черния списък на писачката му ...

иначе от другата си писачка LITE-ON SOHR 5239S съм предоволен ... да не казжам голяма дума ... ама има към 400 CD-та с бракувани 5-6 и то по моя вина (52х) :clap:

Имам същият модел NEC 4550А и си бачка перфектно с Nero-то

• Автор

Проблема не е софтуерен 100% съм сигурен ( с Ashampoo ... същия проблем )

Кога си го купил и колко си го ползвал ... Фърмуера ? обновявал ли си го ? аа и какви DVD (марки) си ползвал ?

Ох, и аз имах такъв проблем... Записва нормални дискове и ДВД , но не чете само ДВД....Казах на фирмата от където съм я взел...и човека каза да му я занеса....без да му обяснявам на дълго и широко какво се случва....Каза , че било нормален дефект и ми я смени без проблем...Така че бързай към сервиза, до 2-3 дена си с нова, ако имаш гаранция де...

Имам абсолютно същия проблем. Записвам само на Verbatim. Мислех, че проблема е от носителя. С DVD-/+RW нямам проблем (все още). Ами к'во да кажа... sad.gif Вече не съм толкова фен на NEC. Явно, следващия ми избор ще е Lite On, LG, Samsung...

Имам абсолютно същия проблем. Записвам само на Verbatim. Мислех, че проблема е от носителя. С DVD-/+RW нямам проблем (все още). Ами к'во да кажа... sad.gif Вече не съм толкова фен на NEC. Явно, следващия ми избор ще е Lite On, LG, Samsung...

И аз съм с такава от 02,март,2006 г. До сега няма проблеми.

spont4e, опитай с още няколко марки носители и ако на всички прави проблем, то можеш да се замислиш за сервиз. Иначе, ако запише някои, значи е проблем на устройството и проблемът би трябвало да се отстрани в бъдещи версии на фърмуеъра.

Ако искаш, можеш да опиташ и с друга програма за запис, за да си сигурен, че не е софтуерен проблем, но надали ще бъде успешно.

Обнови си фърмуера.Щом се инати само на определини марки дискове вероятно лазера си е добре.На www.cdrinfo.com има фърмуери за доста записвачки включително и за твоята.

• Автор

Нищо не съм обновявал, писачката е от 6 месеца. DVD - Princo, maxell, Memorex. HYUNDAI не съм ползвал

Може ли да кажеш версията на Firmware си ?

С NERO System Info или с NERO Tool Info може да го видиш

Добре де нали ви писах,проблема е за сервиз--моята записваше ДВД но не ги четеше,фирмата от която я купих веднага я смени...явно си е дефект ...Старата беше на не повече от 50диска....и аз като вас ъпдейтвах с по нови версии но не се получи...Така че си за нова...

Редактирано от hanuki (преглед на промените)

явно проблемът е масов. и аз преди около месец си взех нек 5170 и работеше дорбе, но от 2-3 дена прави проблеми точно на maxell дискове. пробвах с други дискове половината ги чете другата половина не. така че още утре мисля да я занеса във фримата от която я купих да видим какво ще правим :/

Редактирано от kanar4e (преглед на промените)

• Автор
явно проблемът е масов. и аз преди около месец си взех нек 5170 и работеше дорбе, но от 2-3 дена прави проблеми точно на maxell дискове. пробвах с други дискове половината ги чете другата половина не. така че още утре мисля да я занеса във фримата от която я купих да видим какво ще правим :/

Точно за тва говорех ...

Само че при мен е при дискове HYUNDAI ...

за ся е само при тях ... мислех си че може да е някъв проблем от Алкохола , но го махнах и пак същото ... и аз ще я сменям

П.С Вчера записвах на MediaSys ... на 4х и на 2х ... нямам проблеми, чете ги...

Съдба ...

Четох едни статии ...

И си флашнах NEC 4550A и я направих NEC 4551A,

но проблема продължава да го има ... вече не знам от какво точно е...

аз моята я занесох във фирмата и чакам да ми звъннат, което според тях ще стане най-рано към 10ти angry.gif просто нямаше смисъл да я мъча повече то не беше сменяне на нерота, то не бяха преинсталирания на виндоус, то не бяха флашвания. както и да е ще напиша какво е станало като си я получа. бтв в някакъв форум срещнах мнение, че на някъв пич нерото му развалило записвачката нещо версията не била наред. възможно ли е подобно нещо?!

• Автор
аз моята я занесох във фирмата и чакам да ми звъннат, което според тях ще стане най-рано към 10ти angry.gif просто нямаше смисъл да я мъча повече то не беше сменяне на нерота, то не бяха преинсталирания на виндоус, то не бяха флашвания. както и да е ще напиша какво е станало като си я получа. бтв в някакъв форум срещнах мнение, че на някъв пич нерото му развалило записвачката нещо версията не била наред. възможно ли е подобно нещо?!

Не знам за пръв път чувам такова нещо ... но според мен е малко вероятно да е НЕРОТО

Не знам за пръв път чувам такова нещо ... но според мен е малко вероятно да е НЕРОТО

Това надали е възможно. По-скоро собственика на Нерото и записвачката може да са виновни, ако е ползвал функцията „Овърбърн“. При неправилна настройка може да се повреди записвачката.

поредната развалена записвачка нек е на един приятел. купи си компа 1-2 дена преди нова година и утре ще я връща angry.gif моделът е 7173A

поредната развалена записвачка нек е на един приятел. купи си компа 1-2 дена преди нова година и утре ще я връща angry.gif моделът е 7173A

Май да вземем да си направим отделна тема само за проблеми с NEC. Пък нека си ги хвалят иначе. :clap:

• Автор

Night_Raven Препоръчай ми марка и модел...

Говорих с човека от въпросната фирма ... каза да я занеса и ако имам късмет може да доплатя за някаква друга

Стискайте палци :)

Редактирано от spont4e (преглед на промените)

Night_Raven Препоръчай ми марка и модел...

Говорих с човека от въпросната фирма ... каза да я занеса и ако имам късмет може да доплатя за някаква друга

Стискайте палци :rolleyes:

Модел по-трудно, защото не знам какво точно може да има, но като марка мога да ти препоръчам LG GSA-H22N (или "L" ако искаш LightScribe функция).

Може и някое LiteOn-че, но ако искаш по-точна препоръка, ще трябва да кажеш конкретни модели. ;)

Айде и аз да кажа моят проблем.Взех NEC DVD RW ND-4550A преди около има-няма година,и на втория ден я флашнах до ND-4551A Label Flash(кой ли ме би по главата да го правя???:) ).До тук добре,проблеми никакви,печеше и четеше дори и вестник както се казва.....и хоп...преди месец спря да чете някои DVD дискове с Xvid и Data файлове(отварях ги само с IsoBuster).DVD video през Power DVD вървят и до сега , но през експлорера ми ги показва CD Drive (G:). Сега спря да записва DVD R дискове,а DVD RW записва и чете без проблем.Прежалих 5 DVD-R SONY в опити за запис с NERO,ONES и DVDLab и ништо...чупи ги...заминаха в боклука.Та питам се аджаба има ли начин да се върне отново до модел ND-4550A та поне да и ползвам гаранцията,или съм изгорел на 3 кола както се казва и да вървя да взимам нова?Като гледам май доста сме изгоряли с прехваления NEC.

Айде и аз да кажа моят проблем.Взех NEC DVD RW ND-4550A преди около има-няма година,и на втория ден я флашнах до ND-4551A Label Flash(кой ли ме би по главата да го правя???:rolleyes: ).До тук добре,проблеми никакви,печеше и четеше дори и вестник както се казва.....и хоп...преди месец спря да чете някои DVD дискове с Xvid и Data файлове(отварях ги само с IsoBuster).DVD video през Power DVD вървят и до сега , но през експлорера ми ги показва CD Drive (G:). Сега спря да записва DVD R дискове,а DVD RW записва и чете без проблем.Прежалих 5 DVD-R SONY в опити за запис с NERO,ONES и DVDLab и ништо...чупи ги...заминаха в боклука.Та питам се аджаба има ли начин да се върне отново до модел ND-4550A та поне да и ползвам гаранцията,или съм изгорел на 3 кола както се казва и да вървя да взимам нова?Като гледам май доста сме изгоряли с прехваления NEC.

Че NEC са си прехвалени, такива са, но по принцип трябва да се внимава кое устройство с какъв фърмуеър се флашва. Някои модели не могат да се флашнат кръстосано, както е и в случая. 4550А и 4551А не са съвместими по фърмуеър, макар че са идентични като хардуер, затова флашването на едната в другата и обратното НЕ БИВА ДА СЕ ПРАВИ. Грешката в случая е твоя. Би трябвало да може да се поправи като флашнеш наново уъстройството с правилен фърмуеър. Ето и линкове:

- Original NEC ND4550A firmware 1.08 - оригинален фърмуеър на NEC ND4550A, версия 1.08.

- Original NEC ND4550A firmware 1.08 (RPC1) - горният фърмуеър, но е модифициран и е в режим RPC1 - устройството е с отключен DVD регион.

- Liggy's ND4550 Bitsetting Firmware 1.08 - същият като първия фърмуеър, но е с добавена поддръжка на Bitsetting функцията.

- Liggy's ND4550 Bitsetting Firmware 1.08 (RPC1) - оригиналния фърмуеър с добавена поддръжка както на Bitsetting, така и с отключен DVD регион.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.