Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за избор между 7300gt, 7600gs и X1300xt

Featured Replies

И трите посочени по-горе видеокарти са с DDR3, PCI-E x16. Установих че разликата между тях е:

X1300XT - 12 Pipelines, ядро - 500/550 MHz, Памет - 700(1400 DDR) MHz;

7300GT - 8 Pipelines, ядро - 500MHz, Памет - 700(1400 DDR) MHz;

7600GS - 12 Pipelines, но никъде не можах да открия честотата на ядрото на този модел на Галакси, нито на паметта.

За X1300XT почти нищо не знам, освен написаното. За 7300GT знам че е доста добра клокърска карта, виждал съм я в действие, с много бърза памет /2 - 1,4 ns/ , за 7600GS - по-малко от Х1300ХТ.

Та ако някой е виждал в действие и трите карти, или има по-подробнаинформация за тях, нека удари едно рамо. Благодаря предварително.

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

• Отговори 55
  • Прегледи 9,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

• Автор

Тоест, препоръчваш другите 7600GS, така ли да разбирам? Заслужава ли си 27 - те долара разлика за тази производителност?

ПП: линка към 7600GS не работи / праща при радеона.../

Това със залмана е мноо скъпо. Срещу 70 долара отгоре се получава 7900GS, а ако тръгна по тоя път ще си смена цялата конфигурация....

маскимума който давам е 140$

Редактирано от hattamotto (преглед на промените)

nVidia 7600 GS

Manufacturer: nVidia

Series: GeForce 7

GPU: G73

Release Date: 2006-03-22

Interface: PCI-E x16

Core Clock:400 MHz

Memory Clock: 400 MHz (800 DDR)

Memory Bandwidth: 12.8 GB/sec

Shader Operations: 4800 Operations/sec

Pixel Fill Rate: 3200 MPixels/sec

Texture Fill Rate: 4800 MTexels/sec

Vertex Operations: 500 MVertices/sec

X1300XT

Manufacturer: ATi

Series: Radeon X1K

GPU:RV530

Release Date: 2006-08-12

Interface: PCI-E x16

Core Clock: 500 MHz

Memory Clock: 400 MHz (800 DDR)

Memory Bandwidth: 12.8 GB/sec

Shader Operations: 6000 Operations/sec

Pixel Fill Rate: 2000 MPixels/sec

Texture Fill Rate: 2000 MTexels/sec

Vertex Operations: 625 MVertices/sec

аз бих избрал 7600 GS, nVidia лично по ми се нравят и се държи стабилно при клок

Редактирано от Conroe (преглед на промените)

Тоест, препоръчваш другите 7600GS, така ли да разбирам? Заслужава ли си 27 - те долара разлика за тази производителност?

ПП: линка към 7600GS не работи / праща при радеона.../

Това със залмана е мноо скъпо. Срещу 70 долара отгоре се получава 7900GS, а ако тръгна по тоя път ще си смена цялата конфигурация....

маскимума който давам е 140$

Оправих линка в горния ми пост - разгледай я .Това са вариантите с 256 МБ памет . Ако не си чак толкова запален геймър cool.gif можеш да погледнеш и по-малкия вариант с 128 МБ памет - 7600 GS 128 MB , 7600 GS 128 MB Zalman .

За предпочитане е 7600 GS ( който ти харесва вариант :blink: ) защото със съвсем лек клок става 7600 GT .

• Автор

Благодаря на отзовалите се! Ще се спря на Galaxy 7600GS от Аргус, там я има за 138$ / Картата ще я купя през фирма, така че ДДС-то ме не притеснява/.

Сред тия три карти най-добре си е 7600GS да вземеш :) И май е само това разликата в тия мхц :clap:

Кокомил, да разбирам ли, че разликата между GS и GT освен 30те $ е и само 60 mhz от GPU ?

При MP GF 7600 GS , MP GF 7600 GT е така . При Galaxy 7600 GT е с 256 bt шина ,а при 7600 GS 128 bt .

За Galaxy 7600 GS съм сигурен че е така ,но за 7600 GT - не съм се занимавал и мога да се доверя само на това,което пише Аргус sad.gif

• Автор

Принципно в момента Аргус нямат никакво ГАЛАКСИ 7600! А MP-тата в МОСТ държат таз цена от началото на Декември. И това е така заради бурните покупки и намаляването на наличностите по складовете на големите вносители покрай празниците. Ще изчакам 2 седмици, за да си купя картата. Трябва да се получи някакво раздвижване на пазара. Само се притеснявам, че както началото на всяка една година еврото ще поевтинее заради преувеличените прогнози за икономическото положение на САЩ, което в последствие винаги се е опровергавало. Лошото е, че инфлацията в световен мащаб може да доведе до задържане на цените на компютърните компоненти, но ...... от опит глава не боли, само ядове се създават! Пък и тука става въпрос за некви си 140 долара, по дяволите!

До скоро!

ПП: Кокомил, на АРГУС за шината не вярвай, тествай! Ако е така - това ще бъде същински звяр, и някъде трябваше до момента да го отразят, по списанията - като тесте на карти. Все пак аргус е от най - големите вносители на компютърни компоненти, и няма да пропуснат възможността да си направят реклама на продукта в Хардуер и Софтуер или PC Mаgazine България, пък дори и с "Любезното предоставяне на компонента..."!

Кокомил, на АРГУС за шината не вярвай, тествай!

Че кой е казал ,че вярвам :offtopic_s: ( И на писанията на Мост не може много много да се вярва ) В случая обаче и официалната страница на Galaxy говори за 256 bit шина (пък то и на тях ако не може да се вярва .... :)

Успех с пазаруването и дано имаш късмет да намериш това,което търсиш ,че макар и да сме вече уж европейци .... все още сме много далече от нормалното пазаруване на неща,които си си избрал сам , а не на неща ,които ги има в момента :offtopic_s:

Каквото и да пишат няма G73 7ххх карта(7300, 7600) с 256-битова шина. Въпреки това 7600GS DDR3 остава най-добрият избор в средния клас, била тя MP, Galaxy, Jetway, Point of View или каквато и да била друга 7600 с DDR3(стига да не е Axle :offtopic_s: ). Просто размазва Х1300ХТ(Х1600PRO) във всяко приложение.

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

Благодаря на отзовалите се! Ще се спря на Galaxy 7600GS от Аргус, там я има за 138$ / Картата ще я купя през фирма, така че ДДС-то ме не притеснява/.

Топ модификацията на 7600GS е малко по-скъпа - от тези 140 долара - ето тук.

А тя е много близо по цена до една различна класа като тази...

Аз съм в къщи с последната, ако е възможно "леко" преувеличение на бюджета, това е правилния избор.

Първата ми лична карта беша акселка Людмиле, TNT32 Ultra, преди доста годинки, даваше по-добри данни от т.н. "маркови". Няколко десетки са минали през ръцете ми и си ги спомням с добро.

Добре де,добре -

Каквото и да пишат няма 7ххх карта с 256-битова шина.
Ти хубаво казваш ...... ама я виж те тоя линк (същия от по-горния ми пост) . И Galaxy ли не знаят какво пишат (аз пък си мислех,че само тези в Мост не са в час ...... :) ) - или пък да са взели на работа там някой "висококомпетентен" български служител ,който да попълва спецификациите по сайта ... :)
Добре де,добре - Ти хубаво казваш ...... ама я виж те тоя линк (същия от по-горния ми пост) . И Galaxy ли не знаят какво пишат (аз пък си мислех,че само тези в Мост не са в час ...... :wors: ) - или пък да са взели на работа там някой "висококомпетентен" български служител ,който да попълва спецификациите по сайта ... :wors:

Съгласно спесификациите на НВидиа няма 256 битова карта от серията 7600 - ето тук

От Галакси използват същия енжин като на 7800 а и на 7600 - CineFX 4.0 пускат ги на 256 бита с кодово наименование 7600, на малко по-ниска цена... и така се борят за място на пазара и под слънцето. Аз вярвам на НВидиа и в частност на Людмил защото Нвидиа са автори на тази процесор и технология като цяло. Галакси са асемблатори като Аксел :wors: и използват малко некоректни похвати на пазара :wors:

Да, гледах го, но явно е "неволна грешка" :wors:

Щото и аз знам че

няма 7ххх карта с 256-битова шина
,ама тоя линк ,меко казано, ме озадачи ... ( ако говорех с някоя от тези ,които приемат поръчки в Мост,нямаше да обърна внимание ) .

Ей ,далече съм от мисълта да се усъмня в това,което Lyudmil казва ( айде -е ,спечелих си биричката) :wors:

( айде -е ,спечелих си биричката) :jeer:

OFF

Искам и аз. :ph34r:

/ОFF

Ама аз викам ,че ти ще черпиш ( за тия мойте приказки ) :ph34r: -kokomil

Aбе аз все си мисля че тия са объркали нещо ама...

• Автор

@ kmvasilev,

Както много пъти сме казвали в раздел "Хардуер" не - винаги повече значи по-добре. В случая рамта на видеото. Поради по - голямият обем на посочената от теб 7600GT 512MB DDR2 имам нещо за казване. Този обем на паметта на картата е безмислен при 128 - битовата шина, освен това паметта е DDR2, и съответно работи на по - ниска честота. Така че - взимаш 512MB бавна картам която не може да ги "напълни с информация и да ги използва" /това последното бе образно казано/.

@ Людмил,

Сега кво се оказва - Кокомил в прав?

@ Людмил и Кокомил......

Преименувайте темата или я затрийте, щото мнооого, ама много се отдалечихме от заглавието. Аз просто търсех съвет, а то пак се започна една.......обосновка на това кое какво означава и какви преимущества и недостатъци има. Да се хване да се постне една тема, в която е описано какво означават битовете на шината, четотата на процесора и паметта и обема на полседната, та да дадем съвет на потребителите - някъв изначален за това какво трябва да търсят и какво да разбират от тези неща, когато желаят да си закупят някой компонент!

Да, гледах го, но явно е "неволна грешка" ;)

Не искам да говоря срещу човек, който според мен повече знае от мен ама тук си в грешка с изказването 7xxx, че няма с 256 бит, т.е. в грешка си акто казваш за цялата серия :eek: 7800 и 7900 до колкото знам всички модели са 256бит ;) Също така 7600ГС е добра карта ама чак да размазва Х1600 ПРО :angry: ... Иначе както казах по-рано, най-удачния вариянт от тези изброени VGA карти е 7600 не го успорвам :)

Е, имах предвид 7300 и 7600 серията, 100% си прав - всички 7800 и нагоре са с 256-битова шина, ама от бързане виж какво се получава :angry: Благодаря за уточнението. А за Х1600Pro vs. 7600GS DDR3 - ами поне преките ми впечетления от Х1600(X1300XT) DDR3 са, че картата e леко по-бърза е горе-долу на нивото на 7300GT и доста изостава от 7600, особено от моделите с DDR3. В марковете показва нелоши резултати, но до там - в игрите се представя не чак толкова добре колкото се опитват да я изкарат от ATi и да заблуждават хората че RV530 са с 12 конвейра. Това вече сме го обсъждали, но пак да го уточня - конвейрите(Texture Units) в RV530 са 4, но всеки с по 3 Fragment Pipelines(4*3=12) и от там заблудата за многото конвейри(По тази логика R580(X1900XT) трябва да е с 48 конвейра, но не е - 16 са). Това теоретично би трябвало да дава голямо предимсто, но на практика не се получава точно така - на картата просто не и стига груба сила и за това, и не показва кой знае какви добри резултати, особено в режими 1280х1024 и нагоре.

Edit:

Сега погледнах цените на Х1300ХТ(защо са и сложили едва 1000МHZ памет angry.gif ) - 111$ и X1600PRO DDR3 - 118$ Доста са ги намалили, дори са по-евтини от 7300GT DDR3 и това вече ги прави не чак толкова лош избор, особено за хора на които игрите не са им приоритет а просто поцъкват чат-пат. Ta aко трябва да се подредят по цена/производителност(един вид $/FPS) вече става така:

1. 7600GS DDR3

2.7600GS DDR2

3. X1600PRO DDR3

4. 7300GT DDR3

5.X1300XT DDR3

6. 7300GT DDR2

7. X1300XT DDR2 и X1600PRO DDR2

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

Lyudmil това вече е друго :clap:, но ати не се предадоха и изкараха сериата 1650 ;) която вече е доста равностоен противник на 7600 сериата. E сега се порових и намерих е това ревю за двете карти ЦЪК :grimace: . На него се вижда, че Ати са постигнали целта ;)

Редактирано от psihi (преглед на промените)

Lyudmil това вече е друго :), но ати не се предадоха и изкараха сериата 1650 ;) която вече е доста равностоен противник на 7600 сериата. E сега се порових и намерих е това ревю за двете карти ЦЪК :P . На него се вижда, че Ати са постигнали целта ;)

Амиии, почти. Лошото само е че 1650 е доста скъпа карта и с още съвсем малко средства спокойно може да се взема nVidia 7900GS, а срещу нея Ати няма шанс. Виж вече във средният-висок клас(ако може така да се нарече :) ) където вилнее Х1950PRО, nVidia няма с какво да отговорят като цена/производителност, а се очаква този сега при излизането на R600 цената на Х1950 да падне до около 200$(официално 199$ :P ).

@ kmvasilev,

Както много пъти сме казвали в раздел "Хардуер" не - винаги повече значи по-добре. В случая рамта на видеото. Поради по - голямият обем на посочената от теб 7600GT 512MB DDR2 имам нещо за казване. Този обем на паметта на картата е безмислен при 128 - битовата шина, освен това паметта е DDR2, и съответно работи на по - ниска честота. Така че - взимаш 512MB бавна картам която не може да ги "напълни с информация и да ги използва" /това последното бе образно казано/.

Не разбирам въз основа на какво ги пишеш тия неща angry.gif Защо не погледна поне ето тук например ?

Освен това, има едно параметърче в страничките - Memory Bandwidth (GB/sec), опитай да сравниш стойността му със стойностите на картите, за които става дума в темата :)

Ако е заради въпросната бира - ок, имаш една от мен, макар, че предпочитам да е една домашна ракийца :P

• Автор
Топ модификацията на 7600GS е малко по-скъпа - от тези 140 долара - ето тук.

Ето за това говоря - въпросните 512MB DDR2, която смяташ за топ - модел на 7600GS...

Не съм споменавал нищо за бира /и се чудя са ква е тази бира...../,обаче на една домашна гросзданка няма да откажа...... :yanim:

От мене мезето....

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.