Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за избор между 7300gt, 7600gs и X1300xt

Featured Replies

Уф,все ми се струва ,че се е получило недоразумение някакво -

Топ модификацията на 7600GS е малко по-скъпа - от тези 140 долара - ето тук.
- Доколкото разбирам ,не става въпрос за Топ модел на видеокартата , а за Топ Сайлънт ( най-тиха ) видеокарта ( заради пасивното охлаждане ).
  • Отговори 55
  • Прегледи 9,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Още един глас за МР/Galaxy 7600GS. Голямо ровене беше из форумите докото реша коя карта да взема 7300gt или 7600gs и накрая си вземах MP7900GS biggrin.gif

Все пак помисли и за този вариант, срещу стотина лева производителността на системата ти ще се увеличи с 40% до 50%.

със Здраве :wors:

• Автор

Не искам да давам мноо пари за видео сега. Ще си сменям компа до 1 година, което значи, че ще трябва да посъбера около бая ми ти пари, та да си купа нов. Та с таз карта мисла до тогава да карам. Йок, повече пари - о, нема да дам.

ЦИТАТ(hattamotto @ 3.01.2007г. в 22:52ч.) *

@ kmvasilev,

Както много пъти сме казвали в раздел "Хардуер" не - винаги повече значи по-добре. В случая рамта на видеото. Поради по - голямият обем на посочената от теб 7600GT 512MB DDR2 имам нещо за казване. Този обем на паметта на картата е безмислен при 128 - битовата шина, освен това паметта е DDR2, и съответно работи на по - ниска честота. Така че - взимаш 512MB бавна картам която не може да ги "напълни с информация и да ги използва" /това последното бе образно казано/.

Не разбирам въз основа на какво ги пишеш тия неща Защо не погледна поне ето тук например ?

Пише ги въз основа на това,че на всичко по-малко от high end-чип 512мб му стоят като на свинче звънче и са само маркетинг трик :) .Причината се крие не толкова в теоретичния трансфер на рамта,колкото във възможноста на процесора да обработи достатъчно пиксели,тексели и каквото там си прави.Ще дам пак за пример,примера който дадох на hattamotto преди няколко месеца:Играта Oblivion(а тя е чудовище по отношение на изисквания) при настройки 1024x768 и всичко на максимум(без HDR) .заема около 95 мб(мисля-нямам статията пред очите) графична рам.Повече и трябва от 1280x1024 нагоре на маx с HDR,АА,АF...(сещаш се нали cool.gif ).А за среден клас чип е нормално точно на големите разделителни способнисти с големи текстури и много данни за обработка да му излезне въздуха-иначе няма да има нужда от скъпите карти.

Колкото до шината Lyudmil е и едновременно не е съвсем прав.Прав е за картата на Galaxy и всички в момента достъпни с тези чипове - и 7600GT и 7600GS са със 128 bit шина.От друга страна,фактът че всички карти с тези чипове са такива може да се промени винаги ако някой производител реши да не използва layout-ът на nVidia и създаде собствен,който му позволява 256 bit шина.Кофтито е че едва ли си заслужава от финансова гледна точка,иначе досега някой да го е направил.За този номер призводителите вземат обикновенно 1-2 класа чипове нагоре.

Да земем да бием един мейл на Galaxy та да ги питаме това на страницата им истина ли е или е просто грешка :) Чувствам се леко виновен ,че станах причина за този спор като пуснах линка към страницата на Galaxy ( ама не съжалявам де,защото се получава добра дискусия cool.gif ) Пък причината я казах - не съм държал в ръцете си точно Galaxy GF 7600 GT и за нея мога да съдя само по това,което пише (за разлика от MP ) . Що се отнася до безумните според мене 512 MB DDR2 ,мисля и по-горе казах ( пък и Tommygun преди малко го потвърди ) че поне на този етап са само няколко игрите,които могат да се възползват от такъв обем ,та в тази връзка -дори и за геймър 256 MB са достатъчни (за предпочитане да са ДДР3). :angry:

Колкото до шината Lyudmil е и едновременно не е съвсем прав.Прав е за картата на Galaxy и всички в момента достъпни с тези чипове - и 7600GT и 7600GS са със 128 bit шина.От друга страна,фактът че всички карти с тези чипове са такива може да се промени винаги ако някой производител реши да не използва layout-ът на nVidia и създаде собствен,който му позволява 256 bit шина.Кофтито е че едва ли си заслужава от финансова гледна точка,иначе досега някой да го е направил.За този номер призводителите вземат обикновенно 1-2 класа чипове нагоре.

Въпросът е че тованикой никога не го е правил, а и не знам до колко е възможно да се направи на практика. Виж, окастрянето на шината е нормално за доста голяма част от производителите, та чак съществуват...хм...кака да ги нарека?...freaks... от рода на 64-битова 6200 с 512МВ памет.

• Автор

Дискусията определено я бива, само дето нямаме нейде техическа база и финансовата възможност да забием по един тест на гореупоментатите карти, та да видат там некви си Toms' Hardware, BeHardware и т.н. кой кого, да ги е.... ааааа, со кротце, со благо и со манко зор или ке стане, или да.

Аз ще се повторя, но дайте да променим името на темата от ...... / там, кво съм писал / на " Упътване / Съвети за избор на видеокарта от среден клас" или нещо от сорта, щото разширихме много диапазона.

ПП: И да продължаваме с постовете в същият дух. Ако още малко / 10 - на страници / поспорим, ще си смена компа още тази година! А пари нема!

В този дух на дискусията и аз да попитам нещо. Какво ще ме посъветвате: дали да си взема карта с 128Мб ДДР3 или карта с 256Мб ДДР2:

MP 7300GT 128 DDR3/HDTV PCIE

или

SAPPHIRE X1300 PCI-E/256M DDR2

Редактирано от Xukc (преглед на промените)

• Автор

В темата, малко ще я разширя, ако не възразявате, но тъй като реших да се позабавя със закупуването на картата, поразгледах тук/там, и открих тази статия и нещо започнах да се пренасочвам към MP 7900GS, което като му гледам цената си е направо дубъл като производителност в сравнение с 7600GS, за 80 долара отгоре. Все пак това е само мнение, не съм си купил нищо все още.......приказки, приказки, и като похарчимпарите - йок карта...

В темата, малко ще я разширя, ако не възразявате, но тъй като реших да се позабавя със закупуването на картата, поразгледах тук/там, и открих тази статия и нещо започнах да се пренасочвам към MP 7900GS, което като му гледам цената си е направо дубъл като производителност в сравнение с 7600GS, за 80 долара отгоре. Все пак това е само мнение, не съм си купил нищо все още.......приказки, приказки, и като похарчимпарите - йок карта...

:rolleyes: Хе, то като се замислиш - така и така не бързаш , я вземи да почакаш за DirectX 10 направо :nono: Докато чакаш ,цените им ще паднат и ще бъдат по-поносими ( тъкмо като вземеш Топ продукта няма да те е яд после,че има нещо ,което е по-производително и по-бързо от това ,което си си взел :P ). :ph34r:

• Автор

off -топици....

Кокомиле, не се бъзикай :ph34r:. Това небързане значи другата седмица, все пак за толкова време надали ще се случи твоята прогноза :nono:

Ще си я взема, мама му стара, само да не се почнеме тоз weekend пак с маси, от което следва ядене, пиене и тея три неща, щот тогава ще карам на фотосинтеза до следващата заплата. То слънцето свети силно в последно време, ма нямам време да се разлистя.....

И като си я купа, ше си къцам F.E.A.R 1280х1024 FSAA4x и Ansio 16x ..... :rolleyes:

Имам една забележка към последното ти изречеение - не мисля да взимам топпродукт, да го е... топ е мноо набутка.....много Fps за много пари, за кратко време. Като 7950GTX например, или ония изрод 1950XTX.

Редактирано от hattamotto (преглед на промените)

Кокомиле, не се бъзикай :P . Това небързане значи другата седмица, все пак за толкова време надали ще се случи твоята прогноза ;)

Бе що си мислиш,че се бъзикам :ph34r: Ако не другата седмица , то средата на февруари на пазара ще излезе по-евтина версия на GeForce 8800 GTS ( само че с 320 МБ памет ) .Освен обема на паметта новата версия на GeForce 8800 GTS няма да се отличава по-нищо от сегашната версия .Пак ще бъде с 320 битова шина и с GDDR-3 ,честотата на ядрото и паметта ще са същите . Цената и ще е около 300 $ - подробности тук ( а кажи сега ,че не съм врачка ;) )

Гледаш ли сега ,че чакането за DirectX 10 си заслужава - между другото ,на нашия пазар вече се продава процесора Core2Duo E4300 на цена 200 $ :P

• Автор

кокомилееееее, ти врачуваш, амам аз за да си купя тази видеокарта ще продам моята Sapphire X550 256MB за 50$ този месец. Като излезе оннова чудо на техниката в твоя линк, моята карта ще струва НЙЬ. И нема данаправя нищо. Ще трябва да дам 1 кило пари. А цената от 300$ надали ще е актуална за България /нищо, че все пак от 01.01.2007 г. сме в Европа/.

А DX 10 кога ще навлезе масово в софтуерната индустрия?

Е4300 къде го забеляза?

Е4300 къде го забеляза?
В ценовата листа на един от големите български вносители .Не само го забелязох , но и се обадих - процесора наистина го има :wors: ( Въпреки че вече изчезна :ph34r: - бе,то доста хора го чакаха,нищо чудно и да го изкупиха ).
  • Автор

Колкото до преминаването към Conroe....

Имам дъно Asus P5GDC-V Deluxe, дето едно време го купих за онова кило пари, дето ти описвах по - горе в същата тема. Работи мноо читаво, като съм му тупнал един P630 / 631 още нямамще на пазара тогава /. Ta рамчето ми е 2x512 DDRII533 CL4 A-Data. Тез неща, и по - горе описаното видео ако ги продам сега, не ще мога да мина на Conroe конфигурация. Абсурд. Не искам да си купувам нито Asock, нито там някви си бюджетни измишльотини. GB DSx ще да е, или нещо от сорта. Май ще е по - добре вместо да сменям видеото, да мина на 2х1GB DDRII 800, поне при по - нататъчен ъпгрейд ще ми свършат работа. Мноо се охарчих покрай тези празници - рождени дни, имени дни, коледи, нови години и т.н.

При купуването на дъното едно време се спрях на тоз асус, и не сбърках. Повечче от 2 години ми служи вярно. Няма нищо излязло до момента, дето да не съм подкарал на тази машина. Изключение прави Gothic 3, само дет не съм я пробвал.

Та така. Аз бях до тук с идеите около ъпгрейда. Като се поразмисля, прав си за изчакването на DX10 карта. Особено и като излезе и R600. Ще паднат цените, и ще взема нещо актуално. И пари ще се спестят. Мисля поне 1-на година да изкарам на това чудо.

ПП: Малеее, от къде тръгнахме, до къде стигнахме. ЦЦЦЦЦ.

• 3 седмици по-късно...

Аз до колкото разбрах от първите страници, ТАЗИ карта е най-добра. Обаче има ли някакво значение дали е Galaxy или MP отпред на модела. Извинета, че задавам такъв глупав въпрос, но почти нищо не чаткам от хардуер. sad.gif

• Автор

Няма значение дали ще е галакси или МП, едно и също е.

Малко мои впечатления - наскоро тествах 7300gt\128mb\ddr3 на Jetway и 7600gt\256mb\ddr3 на Asus . 7300gt -то изкара 11100 точки на 3DMARK2003 , а 7600gt - то изкара 11790точки , едната струва ок.90$ , другата ок 183$ , не съм ги тествал в игри , но много ме учуди резултата .

За клокване не знам коя как ще се държи .

Правете си сами изводи :lol6:

Оправих грешката , бях испуснал по една нула

Редактирано от thejoro (преглед на промените)

Малко мои впечатления - наскоро тествах 7300gt\128mb\ddr3 на Jetway и 7600gt\256mb\ddr3 на Asus . 7300gt -то изкара 1110 точки на 3DMARK2003 , а 7600gt - то изкара 1179 точки , едната струва ок.90$ , другата ок 183$ , не съм ги тествал в игри , но много ме учуди резултата .

За клокване не знам коя как ще се държи .

Правете си сами изводи :)

Процесорът е бил пълно дърво като гледам резултатите, иначе съм съгласен за случая, който си представил, няма никакъв смисъл, да се дават 2 пъти повече пари, въпреки че с по-мощен процесор ще се усети някаква разлика :clap:

Що ми се струва че това не е Марк 03 или има нещо много сбъркано в резултатите?!?

7600GT-то е тествана на P4 3,0ghz , a 7300GT-то на Аthlon64 3700+(2600mhz)

Имам снимка на резултата за 7300gt -то:

http://img217.imageshack.us/img217/568/7300gt3d03wi8.jpg

и в 3DMARK05 :

http://img217.imageshack.us/img217/1015/3d057300gtsh1.jpg

Редактирано от thejoro (преглед на промените)

Мисля че тука няма място за сравнение:

7300GT-8pixel pipelines

7600GS-12pixel pipelines с малко по ниски честоти от 7600GT

X1300XT-8pixel pipelines

при една и съща шина към паметта 128Мб за 3- те карти

Според мене 7600GS си е победител

Според мен от споменатите карти, най-добра си е верно 7600GS. Няма какво да се лъжем, друг е въпросът, че вече не си заслужава такава покупка :help: Аз лично в момента ще дам амлко излишни пари за едно 6800гт, ама мисля да сменя компа най-рано до другата зима и затова мисля да се бръкна дълбоко в джоба и да я взема, като се има в предвид, че за АГП в момента няма нищо :wow:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.