Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

избор между LCD или Плазма телевизор

Featured Replies

Здравейте, към края на месеца ще имам удоволствието да си купя нов телевизор :hush:

и събирам мнения за и против плазма или ЛСД, спрял съм се на два модела,

които ме устройват като големина и цена:

Панасоник

и

Самсунг

моля, кажете си мнението за този тип телевизори :)

Здравейте, към края на месеца ще имам удоволствието да си купя нов телевизор :hush:

Панасоник

и

Самсунг

моля, кажете си мнението за този тип телевизори :)

Без какъвто и да е коментар: PANASONIC

Много важно. Огледай внимателно какви ВХОДОВЕ има телевизора.

Доброто LCD за предпочитане пред плазмен TV. Има значително по-дълъг живот, по-добра резолюция, и т.н. единственото предимство на плазмените TV е контраста, но дали ще е 3000:1 или 10000:1 не е чак толкова съществена разлика , ако отчетеш другите разлики де. А ако говорим за LCD TV, то най-добрите в момента са Samsung. Така че вземи samsunga и няма да съжаляваш.

Каквото и да става, все още добрата стара електронно лъчева тръба :) демек кинескопа си остава най-доброто. Вярно, че е по-обемен, но качеството не се мени под никакъв ъгъл, докато това не мога да кажа за другите. А и е значително по евтин.

• Автор

те двата примера които съм дал нямат нищо общо по между си, исках да обсъдим предимствата и недостатъците на ЛСД и плазмените ТВ, защото едни казват земи ЛСД но да не е по-голямо от 37 инча, други викат вземи си плазмен защото еди кво си

Изброявам предимствата и недостатъците на плазмата, пред тфт технологията. Предимства: 1. По-висок контраст и по реална картина. 2. Липса на послесветене или така нареченото замазване при бързо движение на обекти на екрана. 3. 180" на виждане т.е образа не избледнява при гледане от страни Недостатъци: 1. Кратък експлоатационен период (5-10 год.) 2. По малка резолюция от тфт в повечето случаи при което гледана от близо картината не изглежда толкова "гладка" колкото при тфт.

Редактирано от gozki (преглед на промените)

Преди година си взех LCD телевизор от Щатите за (400 $)SAMSUNG 32 инча и бях доволен, докато неси купих плазмен LG 42 инча (6999 лв) 80GB HDD и с всичките му входове и то по няколко. Та мойто лично мнение е твърдо за плазмата, SAMSUNG или LG.

Редактирано от korando (преглед на промените)

• 1 година по-късно...

Здравейте, към края на месеца ще имам удоволствието да си купя нов телевизор :)

Панасоник

и

Самсунг

моля, кажете си мнението за този тип телевизори :cheers:

Без да се замисляш вземи Панасоника.Самсунг дават много дефекти.

Редактирано от rosenskalata (преглед на промените)

Не мислиш ли, че човека вече е взел решение? Все пак темата е от близо 2 години. Не е зле да споделиш от къде имаш точно информация кои марки колко се развалят.

Не мислиш ли, че човека вече е взел решение?

Все пак темата е от близо 2 години.

Не е зле да споделиш от къде имаш точно информация кои марки колко се развалят.

Не видях.Работя в ТЕХНОПОЛИС.Продавам телевизори и ги ремонтирам.

Без да се замисляш вземи Панасоника.Самсунг дават много дефекти.

Здравей! За какви дефекти точно става въпрос? Ориентирал съм се към Samsung, старият ми телевизор е също такъв (имам го от година и половина и не съм забелязал дефекти, но явно съм улучил качествен модел ). :P

Едва ли има наблюдения щом работи в Технополис. Това е абсолютен мит, че Самсунг се развалят повече. Според мен всички масови марки са на едно недостатъчно добро ниво като изработка. Ако искаш нещо качествено като сглобка купувай марки като Poineer, Loewe, B&O, Metz и тн. В момента едни от най-добрите предложение като качество на картината и технологии са на Самсунг.

Едва ли има наблюдения щом работи в Технополис. Това е абсолютен мит, че Самсунг се развалят повече. Според мен всички масови марки са на едно недостатъчно добро ниво като изработка. Ако искаш нещо качествено като сглобка купувай марки като Poineer, Loewe, B&O, Metz и тн.

В момента едни от най-добрите предложение като качество на картината и технологии са на Самсунг.

Не само работя а и имам отделно сервиз за ремонт.На 6-Самсунга ремонтирам 1-Панасоник.Много хубав процент,нали?След като Самсунг и Сони се разделиха,почнаха и проблемите за Самсунг.А самата сглобка в Китай е под-всякаква критика.В момента Панасоник, Сони и Филипс са на много по-добро ниво от Самсунга.Новата матрица на Сони и Шарп е 10-битова и е супер.А марките -/Poineer, Loewe, B&O, Metz и тн./са доста по скъпи от горе посочените. Публикувано изображение

Избщо не се очудвам от съотношението. Това е напълно нормално защото горе долу толкова е процентното съотношение на продажбите. Нормално е щом се продават повече Самсунг да идват повече за ремонт. Не отричам напълно, че Самсунг като цяло са леко мърлячи. Доста често пускат продукти с неизчистени дефекти и разчитат на софтуерни ъпдейти да си оправят грешките. При LCD моделите им от високия клас обаче , нещата са малко по-различни. Матрицата, която ползват от общия им завод със Сони S-PVA е може би най-добрата за момента. Моделите им от 6,7,8, и 9-та серия са с такава и това за момента са най-добрите модели на пазара с много добра цена. Съгласен съм, че аналогичните модели на Philips са също много добри, но цените им са поне с 15-20% нагоре. Отделно не знам колко LCD модели идват за ремонт във неофициален сервиз. Дори и да идват това ще са модели над 2-3 години, атам ситуацията е абсолютно различна.

Избщо не се очудвам от съотношението. Това е напълно нормално защото горе долу толкова е процентното съотношение на продажбите. Нормално е щом се продават повече Самсунг да идват повече за ремонт. Не отричам напълно, че Самсунг като цяло са леко мърлячи. Доста често пускат продукти с неизчистени дефекти и разчитат на софтуерни ъпдейти да си оправят грешките.

При LCD моделите им от високия клас обаче , нещата са малко по-различни. Матрицата, която ползват от общия им завод със Сони S-PVA е може би най-добрата за момента. Моделите им от 6,7,8, и 9-та серия са с такава и това за момента са най-добрите модели на пазара с много добра цена. Съгласен съм, че аналогичните модели на Philips са също много добри, но цените им са поне с 15-20% нагоре.

Отделно не знам колко LCD модели идват за ремонт във неофициален сервиз. Дори и да идват това ще са модели над 2-3 години, атам ситуацията е абсолютно различна.

Sony и Sharp имат общ завод за производство на LCD дисплеи. Sony - 34%, Sharp - 66%. в японският град Осака се произвеждат LCD панели от десето поколение.

Така Sharp стана вторият световен доставчик на LCD след Samsung.По този начин Sony се освободи от пълната си зависимост от Samsung.

Sony използват около 70 % S-pva матрици и 30 % от AUO и CMO

купуват 37,32- и 26-инчови панели от AUO и Chi Mei Optoelectronics (CMO) както 15- и 20-инчови LCD панели от Chunghwa Picture Tubes (CPT)

Както виждаш по големите и нови панели не са със Samsung.

• 4 седмици по-късно...

Не видях.Работя в ТЕХНОПОЛИС.Продавам телевизори и ги ремонтирам.

Така и не каза какви дефекти дават... Публикувано изображение:offtopic_s:

Имате ли мнение за качеството на плазмите на LG, например тези, които се продават в Техномаркет:

LG 50PG100R

LG 50PG200R

LG 50PG6900

По-добре гледай Панасоник. LG се излагат с новите си плазми - лошо черно и предраположени към отпечатване и прогаряне. Това е дори и на високите им класове, а тези, които гледаш са от ниския. Представям си там как е.

За тези пари може да вземеш Панасоник Full HD от предното поколение.

http://technomarket.bg/product_detail.php?...uct_id=09029899

• 2 години по-късно...

Наборе....Ако слушаш, многото инженер ганевци... по добре не купувай.... Ако ЛСД бяха нещо повече....защо над 50 инча са само плазми..????? Производителите явно не знаят към кого да се допитат....

Наборе....Ако слушаш, многото инженер ганевци... по добре не купувай....

Ако ЛСД бяха нещо повече....защо над 50 инча са само плазми..?????

Производителите явно не знаят към кого да се допитат....

:) Верно ли? http://www.photokina-show.com/0166/samsung/accessories/samsungtv/

Явно не е обърнал внимание на датата , той човека отдавна е решил проблема с избора :) Сега сме 2011 г . Ако имаш желание ето http://www.technomarket.bg/products/09033224/samsung-le-70f96bdx

Наборе....Ако слушаш, многото инженер ганевци... по добре не купувай....

Ако ЛСД бяха нещо повече....защо над 50 инча са само плазми..?????

Производителите явно не знаят към кого да се допитат....

Като за първо мнение, сериозно се изложи пред всички. То и "Viper" и "jonow" са ти го посочили, но поне поглеждай датата на последната публикация, преди да участваш с твоя "инженерен" коментар!

• 2 седмици по-късно...
  • 7 месеца по-късно...

Здравейте,имам един въпрос.

Каква е разликата между LCD и плазма?

Ето: http://kaldata.com/info.php?id=762

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.