Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Преинсталация - Сменя C: в D:

Featured Replies

Здравейте, ще се опитам максимално добре да обясня проблема. При преинсталация на Windows, се получи следната ситуация:

Предишния Windows си беше в Local Disk C: а при екрана за избор на партишъните, ми дава да инсталирам в D:, а предишното D: става C:. Имам два харда и пробвах всякакви комбинации на свързване, но нищо не става. В момента съм сложил Виста и при нея нямаше проблеми при разпознаването на партициите (инсталира се в C:). Моля помагайте, защото нищо не ми идва на ум. Искам да си инсталирам XP и да е в Local Disk C:. Благодаря предварително!

Означението С и Д е относително, спрямо физическото разложение на дялото по диска/вете. Но, най-простият вариант - с диска на ХП се бутира, ако искаш да правиш нова инсталация на съществуващия С дял, си го избираш като нова "фреш" инсталация. След това аз лично я изтривам на следващия екран от менютата тая С, създавам я наново и инсталирам ? Дори под вистата е малко по-объркващо според мен, освен това Виста прави "бърз" формат. Може би не разбрах добре проблема ти.

• Автор

Значи, харда беше разделен на две партиции - едната 20Гб (C:) за Уиндоуса и другата 280Гб (D:). В момента, имам свободни само 30Гб от втория дял, който се разпознава като C: и не мога да инсталирам на него, защото ще изгубя 250Гб информация. При буутване с диск на XP 250Гб-ия дял се разпознаша като Partition1, а по принцип, той е номер 2. Вистата си ги разпознава както трябва, но пък аз хич не искам да стоя с нея. Някакви идеи?

Edit: untitledck9.th.jpg

Оказва се, че D: е активния (как е станало не знам). Сега какво следва, как да върна старото положение?

Редактирано от rainov (преглед на промените)

Оказва се, че D: е активния (как е станало не знам). Сега какво следва, как да върна старото положение?

С някоя от програмите в Hiren,s Boot Cd : Partition Magic , Acronis .... и т.н. лесно ще оправиш дяловете.

Значи, харда беше разделен на две партиции - едната 20Гб (C:) за Уиндоуса и другата 280Гб (D:). В момента, имам свободни само 30Гб от втория дял, който се разпознава като C: и не мога да инсталирам на него, защото ще изгубя 250Гб информация. При буутване с диск на XP 250Гб-ия дял се разпознаша като Partition1, а по принцип, той е номер 2. Вистата си ги разпознава както трябва, но пък аз хич не искам да стоя с нея. Някакви идеи?

Edit: untitledck9.th.jpg

Ами активирай C

• Автор

И аз това си помислих, но за всеки случай сега ще питам за стъпките:

1: Bуутвам с Hiren's Boot Cd

2: С Partition Magic правя "D:" (реалното C:) активно.

3: Буутвам с диска на XP и инсталирам.

Кажете ако греша някъде. Благодаря!

Няма ли опция за активиране на дял в менюто на десния бутон, когато щракнеш на C в Disk management ?

Няма ли опция за активиране на дял в менюто на десния бутон, когато щракнеш на C в Disk management ?

Има и такава опция - Mark Partition as Active . На другия дял обаче има само опция Delete Logical Drive - и ми се струва, че ако опита това под Уиндоус ще стане мазало (ако въобще Уин позволи).

Има и такава опция - Mark Partition as Active . На другия дял обаче има само опция Delete Logical Drive - и ми се струва, че ако опита това под Уиндоус ще стане мазало (ако въобще Уин позволи).

Просто трябва да активира C

При Vista няма такава опция. Ще пробвам с Hiren.

Няма такава опция, защото логиката е, че Уиндоус не позволява такава промяна тъй като сетването на втория дял като активен би трябвало да превърне активния в Logical ( а това пък е невъзможно заради ОС). :bedtime2:

Не. Windows не позволява тази операция дори всичко да е наред. Може би би сработила на друг хард драйв.

rainov, ще ти кажа какво станало според мен и как да го оправиш.

От setup дискът на Windows си изтрил C: и после си го създал отново. Понеже вече имаш един Primary (D:), автоматично се създава Logical C: преди него (на картинката го виждам че е логически). Жестока глупост от страна на МС. И понеже е логически няма как да го активираш.

Стартирай Хиренс, изтрий C: и създай Primary партишън на негово място. След това го направи активен.

Edit:

Трябва да изтриеш и Extended Partition - зелената обвивка на C:, за да можеш да създадеш нов Primary Partition.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

• Автор

Благодаря приятели (малко със закъснение), оправих положението по предложения от Melmak ® начин. Още един път благодаря, добре че Ви има!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.