Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

КАЗАРМА - разширения списък с болести

Featured Replies

Трябва ми информация за разширения списък със заболявания, отърваващи от служба и дали вече е приет.

Списъкът е приложение към Наредба № Н-4/11-03-2005, публикувана в Държавен вестник бр.24/22-03-2005.

Не бързай обаче да търсиш Държавен вестник - всички приложения към Наредбата са публикувани заедно със самата наредба, с изключение....както можеш да се досетиш - на пълния списък с болестите.

Съгласно "здравата" логика на господата военни, списъкът е за вътрешно ползване. Всеки желаещ да провери дали дадена болест от списъка отговаря на неговата си диагноза, трябва да подаде писмено запитване до съответното вонно отчетно бюро, в което е регистриран донаборникът. Оттам запитването се придвижва до военното окръжие и се отговаря индивидуално дали те "хваща" списъка или не.

Не бързай да подаваш и заявление - съгласно същата наредба в срок три месеца от издаването й министърът на отбраната издава указания за ползването й - т.е. не очаквай нещо официално да се случи преди месец юли, 2005г. Или търси връзки някой военен лекар да ти подшушне на ухо!

Използвам www.kaldata.com за да се обърна към хората от военното министерство за да ги питам:

Кви са тия глупости бе! Не стига, че хората им писна да ги плашите с казарма, ами и сега си придавате важности и "засекретявате" списъка та да може само разни военни чиновници да избиват комплекси като те гледат от високо и ти викат "Ти кво бе момче, надяваш се да оттървеш казармата ли" ?

Просто нямам думи за поредната им изцепка!

Редактирано от Neuton Gimic (преглед на промените)

• Автор

Лоша работа... тъй като знам че каквото и да правя информация по нормалния път няма да получа, ако някой има лекар приятел или просто човек, който знае нещо по въпроса, нека го пита алергиите влизат ли в новия списък. по BTV преди време казаха подобно нещо, но не съм сигурен.

Важно ми е :)

• Автор

Аз сам си питам и сам си отговарям де, ама то понякога е така ;):

Чести ангини, сенна хрема, астма, туберкулоза, пневмония, плеврит, ревматизъм, високо кръвно налягане, нарушения на ориентирането, бъбречни смущения, болки в гърба, ставни проблеми, безсъние, нервни и психически разстройства, често главоболие, световъртеж, прималяване, черепно-мозъчна травма, очни оплаквания, ушни оплаквания, сърдечно-съдови заболявания, болки в областта на сърцето, варикозни вени, язва на стомаха или дванадесетопръстника, жълтеница, жлъчни камъни, хемороиди, колапсни състояния, епилепсия, диабет, херния, венерически заболявания, тропически болести, алергична хрема, привикване към алкохол и медикаменти, опит за самоубийство, оплаквания при пътувания в превозно средство, заекване и кожни заболявания.

• 1 година по-късно...

да попитам само за килограмите от колко до колко ги земат, защото нали не земат дет са много слаби и много дебели, бяха ми казали че под 52килограма са негодни, а пък аз съм 55 и мога да стигна 52

Бате, аз едно време бях 50 и ме взеха. Затова пък се уволних 68. :ph34r:

Затова пък се уволних 68. :hush:

Ехеее, слава на родната казарма.

Аз сега като съм 87, какво...?

...май ще се уволня като съм над 100-те :whist::speak:

Под 45 ако си не те взимат,и ако си над 150 може да отърваш дупето,зависи от здравословното ти състояние.

Абе какво сте ревнали бе?

Всякаш ще служите 3 години.......брей ние преди е трябвало да умираме сигурно.

Разглезили сте се май?

Ах че не могат да я направят 2 години и 3 месеца като преди,95% от новото поколение ще се "самоубесва" хаахах

• 2 седмици по-късно...

Май трябваше да имаш към 2-2.5 диоптъра ама не съм много сигурен

Нали бяха отменили казармата, или май беше само за наборите 90,91,92.... и т.н. Бях чул по новините, че казармата била отменена но не разбрах точно за кои възрасти ставаше въпрос.

Част от набор 88, набори 89, 90 и т.н. се измъкват, доколкото знам, сега през март е последния редовен набор.

Нещо чука ... нещо трака ... иде ДЖАКА .................УВОЛДЖАКА

УВОООООООООООООО

:rolleyes:

a това е старото хъш

scannen0001bz0.jpg

Редактирано от jackass (преглед на промените)

Част от набор 88, набори 89, 90 и т.н. се измъкват, доколкото знам, сега през март е последния редовен набор.

Значи вероятно ще отърва казармата :ph34r:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.