Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Хардуер/Софтуер за x264/h264 mkv видео файлове

Featured Replies

Здравейте.

Опитвам се да си пусна видео файл mkv в x264 формат 720p, но картината се насича толкова много, че въобще не може да се гледа. Не знам проблемът софтуерен ли е или хардуерен...Имам инсталирани всички кодеци. Пробвах с какви ли не плеъри. Хардуерът ми е AthlonXP 2200+ 768RAM GeForceFX5200. Дали има начин да се подкара на такава конфигурация и ако не, с една GeForce8500GT ще стане ли работата? (доколкото съм чел, тази карта ускорявя хардуерно x264 и не товари процесора)

Редактирано от andig (преглед на промените)

пробваи с смяна на декодера с CoreAVC примерно или с nVidia PureHD

• Автор

nVidia PureHD нали е достъпен само за GeForce 7 и 8...CoreAVC го имам инсталиран заедно с Gabiest и не знам кое от двете ползва. Премахнах Haali и сега поне картината се движи криво-ляво...

• 5 месеца по-късно...

За да не пускам отделна тема ще постна проблема си тук:

Някой ще ми препоръча ли плейъра, с който най-добре вървят х264-ките. Имам последната версия на k-lite. До сега съм пробвал WMP, Crystal и BS. Първия се представя добре, но не смятам да го ползвам, защото както знаем при него субовете не могат да се нагласят да са под картината(в черната лента), а мен това страшно ме дразни. Crystal Player пък, който е добър за всички останали формати, при х264 се излага - звука или закъснява или изпреварва картината. BS Player се представя чудесно, но пък при него пак има проблеми с буквите. "Яде' ги отсрани(по ширината). Пробвах всякакви настройки и варианти за субтитрите, но няма резултат. Ще съм благодарен ако някой ме посъветва...

Опитай Smplayer,каквото цикли при мен той го отваря.Има и портабъл версия.Аз съм с малко по-добра конфигурация,C2Duo,2 gb DDR 800 Mhz и Saphire 2600 Pro DDR3.Някои от тия с високата резолюция и при мен насичат с Gom player който ми е основен и се налага да ползвам Smplayer.

Опитай Smplayer,каквото цикли при мен той го отваря.Има и портабъл версия.Аз съм с малко по-добра конфигурация,C2Duo,2 gb DDR 800 Mhz и Saphire 2600 Pro DDR3.Някои от тия с високата резолюция и при мен насичат с Gom player който ми е основен и се налага да ползвам Smplayer.

Ей сега ще ги пробвам. При тях има ли вариант да се показват собтитрите под картината?

Все още не,но мога да ти предложа друг портабъл плеър с вградени кодеци който потдържа функцията и предполагам ще се справи:

http://mybloop.com/go/OPmHaT

.Аз съм с малко по-добра конфигурация,C2Duo,2 gb DDR 800 Mhz и Saphire 2600 Pro DDR3.Някои от тия с високата резолюция и при мен насичат...

А не би трябвало защото видеокартата ти има хардуерен HD Video декодер, а и процесора ти е доста бърз. Имаш проблем с кодеците или с плейъра. Опитай с CyberLink декодера как се държи или с MediaPlayer Classic. Относно кодеците, преди ползвах K-Lite, aма от известно време минах на CCCP и съм много доволен. Единствените филми които ми насичат или звукът изостава от картината са с резолюция 1080 и предполагам че е заради слабия ми процесор(Sempron 2800+). На 720 ми върви всичко идеално с MP Clasiic или KMPlayer. За събтитрите ползвам Direct Vob Sub, като изключвам поддръжката на субтитри от плейърите.

Добавено:

Minimum Configuration

(to play 720p video)

# Windows XP

# Windows Media Player 9 Series

# 2.4 GHz processor or equivalent

# 384 MB of RAM

# 64 MB video card

# 1024 x 768 screen resolution

# 16-bit sound card

# Speakers

Optimum Configuration

(to play 1080p video with 5.1 surround sound)

# Windows XP

# Windows Media Player 10

# DirectX 9.0

# 3.0 GHz processor or equivalent

# 512 MB of RAM

# 128 MB video card

# 1920 x 1440 screen resolution

# 24-bit 96 kHz multichannel sound card

# 5.1 surround sound speaker system

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

Именно защото имам хардуерен ускорител ме учуди,ако при мен не върви няма при кой.Не е от кодеците(K-lite ползвам),иначе съм пробвал CCCP който ми се дънеше на двд дискове.Проблема е по-скоро в Gom player който наистина се запъва на HD видеофайлове.Media player classic и Smplayer плейват без проблем и не се запъват даже и като превъртам кадри.Имам последния портабъл Kmplayer който също се справя доста добре.Сега ще дръпна нещо 1080 и ще споделя теста с вас.

H264 отлично се чете с KMPlayer.

Пробвах GOM и SM. GOM понякога сече(вероятно заради CPU-то. Все пак е Семпрон 2500+ - почти кат на колегата :P ). SM се справя отлично и дори буквите могат да се местят под картината. За съжаление обаче има проблеми с енкодировката - излиза маймуница или тирета, каквото и да избера. Не изключвам да е и от буквите за самия релийз, но определено ще има проблеми и с други. Да видя сега как ще се представи KM :P

Сега пробвах 1080p на моята машина и навякъде сече (KPM, Media Player Classic и BS Player). Ползвам K-lite

Windows XP SP2

Cpu: Athlon64 3000+ 1800mhz

512mb ram 400mhz

Ati Radeon X1300 256mb

Сега ще пробвам този Smplayer да видя какво ще се получи, но не вярвам да тръгне гладко

Edit: И с Smplayer същата работа. Пробвах 720p с MP Classic и няма проблеми

Редактирано от the_X_files (преглед на промените)

Обещаната проба...

Изтеглих една презентация на HD DVD от Замунда,резултата е следния.

1.Gom player-плейва ама на моменти се усеща насичане.Процесора(2160) по време на плейването е натоварен от плеъра на 50%.Използва 93-95 мб рам.

2.Windows media player-плейва без проблем.Процесора варира от 35-40%.Използва 78-80 мб рам.

3.Media player classic-плейва добре.Процесора е 40-50%.Използва ~90 мб рам.

4.Smplayer-плейва отлично.Процесора е 25-35%.Mplayer чието ядро ползва все още е най-доброто.Използва 75-80 мб рам.

5.Kmplayer-плейва добре.Превърта добре.Процесора е 45-55%.Яде над 100 мб рам.

Файла който тествах е 1080P.x264.5.1.AC3.mkv и може да бъде изтеглен от ТУК

Първо място със сигурност е за Smplayer.

На второ идва WMP колкото и на да не го харесвам.Теста беше направен със старата 9-та версия на програмата.

На трето място е добрия стар Media player classic който винаги се справя.

Четвърто място отива при корейците и Kmplayer който е тук заради ресурсите които гълта.Който има мощен компютър едва ли му пука,ама за статистиката да се знае.

Последен е другия кореец Gom player заради насичането и ресурсите.

При мен KMP ми създава проблеми с превъртането и което е по-лошо с звука - идва по-рано. от направените тестове до сега единствено и безупречно на моята кофа се справя BS Player и веднага след него WMP. Въпреки проблемите и някои неудобства при буквите за този формат, те са номер едно.

Викам да спретнем една анкета: "Кой, според вас, е най-добрият плейър за x264?" :angry:

Редактирано от Pontifex (преглед на промените)

Клокнах си процесора на 2200mhz и резултатите се пропкриват с тези на dragozow

SMPlayer - върви гладко. Струва ми се, че има малко "влачене" при по-натоварени действия, но не е проблем изобщо. Явно проблема при мен е по-скоро хардуерен

WMP, WMP Classic и BSplayer - сече доста и не става за гледане.

Kmplayer - картината върви сравнително добре, но звука изостава и товари процесора на max

Не пиша точни цифри, понеже смятам за ненужно щом гледането е възможно само с SMPlayer

Аз тествах със sample на Star wars episode 1 от тук

Редактирано от the_X_files (преглед на промените)

Само мен ли ме дразнят плейъри, които катерят буквите върху картината :questions: ? Ако някой знае как да се оправи това при BS-а, цена няма да има този плейър.

2001888974085226385_th.jpg

Грам не забива дори и на щайги.

Пробвах Star.Wars.Episode.II.Attack.Of.The.Clones.2002.1080p.HDTV.x264-hV като рилийза е 1920х816 с различни плейъри и се получи следната картинка:

MP Classic - върви идеално, като процесора е на 95-100%

КМPlayer - картината върви добре, но след 10-ина минути звука започва да изостава все повече и повече. CPU - 100%

WPM 11 - също като KMPlayer.

GOM Player - картината накъсва, а звука изостава. CPU- 100%

При слабия процесор и видеокарта без хардуерно декодиране на HD Video все пак е нормално да накъсва и процесора да се товари на 100%.

При слабия процесор и видеокарта без хардуерно декодиране на HD Video все пак е нормално да накъсва и процесора да се товари на 100%.

С BS-а натоварването е далеч по-облекчено и за голяма моя изненада си превъртам напред и назад почти като при филм в XviD формат :)

Ако някой ми беше казал преди 2 години че няма да мога да гледам всички филми на компютър с Пентиум 3 и 256 мб рам щях да му се изсмея.Накъде отиват неща,а?

• 7 месеца по-късно...
Именно защото имам хардуерен ускорител ме учуди,ако при мен не върви няма при кой.Не е от кодеците(K-lite ползвам),иначе съм пробвал CCCP който ми се дънеше на двд дискове.Проблема е по-скоро в Gom player който наистина се запъва на HD видеофайлове.Media player classic и Smplayer плейват без проблем и не се запъват даже и като превъртам кадри.Имам последния портабъл Kmplayer който също се справя доста добре.Сега ще дръпна нещо 1080 и ще споделя теста с вас.

преинсталирай и мини на хп

• 2 месеца по-късно...

Досега всико ми вървеше като хората, но попаднах на http://######/details.php?id=b8767d2c...a453f768a1a0530 .Звука е добре,но видеото е мн зле,като проблема не е точно сечене,а малко кадри+нещо като артефакти.Имам H264 кодеци.Възможно ли е да ми върви нормално на Селерон 2.8 Gh и Radeon X700 или просто щайгата е за изхвърляне?

Редактирано от achovd (преглед на промените)

чак пък за коша......по-скоро за ъпгрейдче, но зависи от дъното

все пак след около годинка сигурно ще получи телеграма

иначе: с тая карта (много) трудно. но не невъзможно

не се шашкай - клипа е отвратителен

извинявай но мойта Nokia N73 снима по-хуави клипчета

http://comexgroup.com/forums/index.php?sho...=32613&st=0

втора страница как да си подкараме хардуерно ускорение (ако имаме)

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Е поне дъното е доста по-добро от другите компоненти

Asus P5LD2 (3 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)

Иначе според тебе проблема е в самия клип.Хм, дайте ако можете линк към някакво клипче, с което да си направя един вид тест на системата.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.