Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Хардуер/Софтуер за x264/h264 mkv видео файлове

Featured Replies

тук се подмяташе една тема със приблизително заглавие "Готови ли сме за 1080р", в която имаше "убииствен" клип на самсунг, само че линка последния път не работеше - иначе е много показателно ако успееш да го подкараш

изтегли си някоя малък файл от интернет на хай-деф, като прегледаш и коментарите към него

ползвам темата за да попитам - блу рей 1080р равно ли е по качество с мкv 1080р като картина и звук?

Въпросното демо е в пайрътбей нищо,че друго пише...

браво браво

миналия път не успях да го изтегля на време и затвориха рапида

благодарско

Въпросното демо не върви като хората-явно до 720p са ми възможностите (то и монитора ми е на 1280х1024).Не знам с клок дали ще върви като хората,но това е без значение.Чао засега от мен.

при мен се получава леко накъсване

Central Processing Unit(CPU): Intel® Pentium® Dual CPU E2140 @ 1.60GHz @ 2.0

Physical Memory X 2

2GB

2GB

Hard Disk: SAMSUNG HD321KJ ATA Device (298,09GB)

Video Card: ATI Radeon HD 2400 Series

Name: Microsoft® Windows Vista™ Ultimate (Service Pack 1)

Version: 6.0.6001

ServicePackMajorVersion: 1

слава богу че по родните тракери все още не може да се намери видео с такова добро качество.......

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

въпросното демо е развалено - не може да се ползва хардуерното ускорение на q660 с 8800 карта си влачеше с 15 кадъра... както и да е прекомпресирах видеото пак на битрейт 40000 кб/с и сечеше пак но по друг начин - с треперене блу рей е с 33мб/с битрейт и предполагам видеокартите могат да рендят само до толкова... прекомпресирах с битрейт 19000 кб/с и върви с ускорение - цпу 1-2% като стои на 1200 мхз вместостандартните 2000... без ускорение двуядрен процесор под 2,4 гхз не може да го плейне нормално...

http://professor.data.bg/H264/Samsung.Demo...p.19000Kbps.mp4 236 MB (247 883 012 bytes) 1min:42sec може да кача и 40000 кб версия, но мисля че няма процесор/видео който да я подкара плавно (верояно може да я подкара видеокарта с хардруерно ускорение за 2 свидеопотока ако може да се ползват да рендят 1 филм заедно, 4850 е такава но си мисля зависи как са ги реалиизирали - ако сасъвсем отделни и е направено да се пускат 2 филма на 2 телевизора вероятно няма да стане...)

та. на прикачените файлове може да се види как да се подкара ускорението (за да има ускорение на филм със субтитри - те трябва да се пуснат със самия плеър а не с външен декодер като vobsub) първа картинка - настройка да декодера - ползва се вградения в media player calssic home cinema (от cccp кодека) на втората картинка се настройва рендера на плеъра да вади субтитрите (с някои дето не могат да напишат драйвер на видеокартата си - последното вградено видео на интел с поддръжка на HD - се гледа черен екран със звук) 3 картинка отметка да пуска субтитрите и 4 картинка - проверка работи ли ускорението... (върху филма се цъка с десен клавиш>filters>MPC video decoder)... но може да се провери на колко е таск мениджъра - ако MPC-HC заема повече от 5-7% няма ускорение

сега за видеокартите: 3 серия на ати радеон (HD3xxx0) или 8 серия на nvidia 8x00 и нагоре поддържат 1080P независимо какво лъжат ати на сайта си (лъжат че радеон x1xx0 има искорение за VC1 ама няма даже и за 720P, има само mpeg2 и wmv3)

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.