Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

С какъв апарат снимате?

Featured Replies

Е,въпросът ми е ясен...

Извинявам се ако има такава тем,нека таз да бъде махната от модовете :lock:

едит:Първо съм ТЯ,второ,умишлено направих темата толкова мизерна,защото в повечето форуми като напиша какво дъло излиание и ми тросват веднага нещо от рода на "темата не става","Кой чете толкова"...или пък "Вече има такава тема"...на както и да е...и ДА умишлено не написах какъв е моя апарат...по същата причина,че ако има такава тема ше се заключи..и к'во?

Та...така..с какъв апарат снимате?от колко време?Професионален или просто любителска камера...?Разкажете малко :huh:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Това е МОЯТ АПАРАТ.Нямам уплаквания от него.Сравнително отскоро ми е (Май месец).Преди бях с някакво Сони,което даже не помня какво беше що беше...Аз пък за "щастие" го истървах на едни камани,докато бях на село и му се видя сметката...Дълго време киснах без нищо,нито телефон с камера,нито апарат.Ta...относно апарата... 10 мегапиксела,даже още влязах в магазина и казах "Покажете ми апарата с най-много писксели" хах...таа 3х оптичен зуум , 2,4 (6,1)TFT display, 32мб +512мб карта ...ъм..друго друго...не се сещам в момента ....може би ще пусна снимки с апарата в галерията...

Другият ми апарат е ТОЗИ.Имам го от доста време,но почти не симам с него,по простата причина че една касета ,с която могат да се направят 10 снимки е около 50 лева.Иначе е много яко,шото снимките си излизат веднага...пък и рядко се срещат такива апарати в БГ или поне аз не съм виждала

еми...мисля че е това относно моите апарати :P

Редактирано от peps_from_mars (преглед на промените)

• Отговори 84
  • Прегледи 25,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Praktica Dpix 740Z Доволен съм от апаратчето вече 2 години съм нямал проблеми!

Публикувани изображения

Ами аз съм снимал с Практика-прави супер снимки,ама много бавно работи автоматиката.Сони е много по бързо-много е качествено и видеото.И понеже ми трябваше нещо подобно сега снимам със Самсунг-8МП 5х оптичен зум.Перфектно видео,зума работи и докато снимаш,само звука се губи- за момент докато приближаваш или отдалечаваш.

Здравейте ! Много съм доволен от моята техника за снимане :

Canon POWERSHOT A630

JVC GR-D239E

... И снимките и филмите са с перфектно качество ! :)

Средна хубост ,Digimax I6 PMP

http://www.samsungcamera.co.uk/product/pro...;tabmenu=2#tabs

Почти година го ползвам , не ми е създавал никакви проблеми, като за любителски фотоапарат върши работа ,прави прилични снимки , компактен е и с добър дисплей.

Редактирано от thejoro (преглед на промените)

Моята машинка е тази: Canon PowerShot S3 IS

s3is.jpg

Доста съм доволна макар че все още не използвам и 20% от възможностите му. Имам го от скоро може би 2-3 месеца. Любителски фотоапарат с 12х оптичен зум, много ръчни настройки, разбира се автоматични режими на снимки за нощни снимки, макро режим и т.н Мисля че това е един модел с много добри възможности за хора които имат по-голям интерес към фотографията или тя е тяхното хоби.

@varvarinata - Готин апарат ;)

Моето апаратче е Canon PowerShot A540

canon_a540.jpg

Определено съм доволна.. любителски апарат, поне докато не реша да се занимавам професионално.. Има си 4 оптичен зум, което е изключително добро за този тип апарати, 6 мекапиксела - е, не се оплаквам :handshake:

Снимките ставам чудесни..пробвала съм да изкарам зумнати снимки във фото, определено качествтото е супер. Няма оптичен стабилизатор само.. затова за снимките в движение трябва да съм по-внимателна.

Има си доста ръчни настройки. Ползвала съм повечето.. но все още има какво да опозная в апарата. Не съм го използвала на 100 %. Не се изчаква много между снимките.. Дисплея си ми е 2.5''. Доволна съм от покупката... :P

А снимки.. могат да се видят в галерията ми.

Здравейте ! Много съм доволен от моята техника за снимане :

Canon POWERSHOT A630

JVC GR-D239E

... И снимките и филмите са с перфектно качество ! :handshake:

Определено мога да кажа, че твоя апарат е отличен. Дори превъзхожда някои модели от 10 мегапикселовата класа. А и качество - цена - перфект. Снимал съм с много модели. От този клас, това е отлично. И новият му събрат - 640.

Преди имах Панасоник LZ1, който беше 4 МП и 6х опт. зум, но след една баня нещо отказа да снима ;) Сега имам FUJI S700, който е 7 МП и 10х зум и е много много добър ( ако се справиш с ръчните настройки ). Малко е по-голям от нормален апарат, но за класа си е малък дори - все пак има 10х зум. Малко има проблем с шума, но само на високо ISO. В стая със светкавица и ИСО 64 е перфектен - няма и помен от шум, цветовете са супер. Навън си е ОК. Не знам в България намира ли се и за какви пари, но тук е доста евтин - около 300 лв. Препоръчвам на всеки, който иска да се занимава малко по-подробно със снимане. И струва доста по-малко от Каноните.

Хубава темичка.

Доста време снимах с Canon PowerShot A520:

Canon-A520.jpg

За малка машинка се справя изключително добре, за цветовете на Canon няма да обяснявам - невероятни!

Скоро реших да си взема нещо по готино и ето какво си имам сега:

47186.jpg

Canon PowerShot S3 IS - доста по-бърз и стабилен!

Много ме радва и малко по малко действам, за да се възползвам от всичките му функции и възможности.

:)

Редактирано от Destiny (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Аз имам Практика DCZ5.5 и единствено не ми харесва че не мога да правя нормални снимки на дневна светлина в стая без светкавица - блендата стои отворена 5-6 секунди и всичко се размазва, а когато снимаш детенце на 1 годинка то не очаква светкавицата да му светне в очите.Имах един HP 3 мегапиксела и тои снимаше перфектно без светквица,но реших да го сменя с по нов модел и сега така снимка без светкавица с Практиката не става, ако някои знае как се оправя това нека пише!

Хубава темичка.

Доста време снимах с Canon PowerShot A520:

Canon-A520.jpg

За малка машинка се справя изключително добре, за цветовете на Canon няма да обяснявам - невероятни!

Скоро реших да си взема нещо по готино и ето какво си имам сега:

47186.jpg

Canon PowerShot S3 IS - доста по-бърз и стабилен!

Много ме радва и малко по малко действам, за да се възползвам от всичките му функции и възможности.

;)

То си личи и по снимките, които си направила. Другото за което е още по важно. Работиш с усетНамираш много добре гледна точка. Задапаратното устройство е в синхрон с добрия фотоапарат. Твоите работи ми харесват. Да ти е честита новата придобивка. Опоределено - Харесвам я много.

Добра тема!

класика:Practika MTL3,CANON AE1,MINOLTA X300S...

Ново поколение:NIKON F90X,CANON EOS 5...

Цифрови:CANON EOS 30D,PRACTIKA DCZ 5.5/ВИНАГИ ПОД РЪКА!/

и...ако не става дума за ФОТОГРАФИЯ- PS3 от ADOBE...

Fuji Finepix S5200,прави прилични снимки.В профила ми има няколко ама съм ги рязнал заради големината.

Снимам с цифрив фотоапарат.

Защото на лентовия не ми харесваше, че не мога да си проверя как е станала снимката веднага.

Или поне колкото пъти съм проверявал, след това в ателието ми казват, че лентата е празна. Чудни хора ? Аз съм сигурен, че съм снимал без капачето на обектива (защото и с него съм снимал).

Обаче пък с цифровия спрях да вадя снимки на хартия, и като дойдат гости и поискат да гледат снимки трябва да им раздавам по един диск и плейър на всеки.

За телевизора чакат ред, естествено.

Редактирано от Ken (преглед на промените)

Аз снимам с това :

canon-a560.jpg

Много съм доволен от него и сега вече ползвам към 70% от възможностите му :)

Ето и една малко екстремна снимка

img0161lg6.jpg

Aз от една година съм с този: Sony - DSC-T10

Sony-T10-lg.jpg

и определено съм доволен, особено след като професионален фотограф ми разясни, че авто режима е за малки деца и ръчните настройки докарват в пъти по-добра картина :)

• 3 седмици по-късно...

Аз също снимам с Канон А530 и съм много доволна, но който има възможност да си купи дигитален огледално-рефлекторен фотоапарат просто си купува нещо перфектно. За съжаление на тези апарати цените им са доста солени, така че всеки си преценява възможностите.

и определено съм доволен, особено след като професионален фотограф ми разясни, че авто режима е за малки деца и ръчните настройки докарват в пъти по-добра картина :)

:speak:

Извинявай, но защо трябваше професионален фотограф да ти го обяснява ?

И как измери колко пъти една картина е по-добра от друга ?

;)

Извинявай, но защо трябваше професионален фотограф да ти го обяснява ?

И как измери колко пъти една картина е по-добра от друга ?

Ами защото съм бос във фотографията и както съм го взел така съм го и ползвал... натискам копчето и готово! Е, да ама не... имам приятел, който с това си изкарва хляба и ме светна на някои неща, че авто режима работа не върши, че високото ИСО разваля снимката, особено на такива джобни фотоапарати, абе въобще показа ми някои трикове след които качеството на получените снимки се подобри драстично. Това имам предвид под "пъти по-добра" - изглежда по-добре и на 24" монитор и на 10х15 хартия и като цяло :yanim:

ЧНГ!

• 2 седмици по-късно...

снимам си с gsm-a сони ериксон к750и и съм си много доволен :) 2 мегапикселчета камерка и прави супер- снимки как няма да дам 500-600 лв. за некви си цифрови че не ме е .. луд , гсм-то върши работа и екстри много си има ето напеример снимките си ги свалям от тела на компа и обратното така като ми имам си USB и сичко е ок това 4е некой мрънкат и искат 7-8 мегапиксела е друго на мен 2 ми стига а пък си и имам апарат с лента който също мога да използвам ко съм недоволен ама едва ли защото така за 30 снимки излиза много скъпо , ммного скъпи станаха снимките а така с джи есемчето съм натрупал хиляди снимки на компа /хах все още имам място за пикс/

снимам си с gsm-a сони ериксон к750и и съм си много доволен :) 2 мегапикселчета камерка и прави супер- снимки как няма да дам 500-600 лв. за некви си цифрови че не ме е .. луд , гсм-то върши работа и екстри много си има ето напеример снимките си ги свалям от тела на компа и обратното така като ми имам си USB и сичко е ок това 4е некой мрънкат и искат 7-8 мегапиксела е друго на мен 2 ми стига а пък си и имам апарат с лента който също мога да използвам ко съм недоволен ама едва ли защото така за 30 снимки излиза много скъпо , ммного скъпи станаха снимките а така с джи есемчето съм натрупал хиляди снимки на компа /хах все още имам място за пикс/

Ти твоето телефонче го водиш за фотоапарат? Не е лошо, но погледни заглавието на темата и снимките, които са по горе. Снимай спокойно. Те/снимките/ сигурно са с обем по 20 килобайта всяка. Стават за аватарчета.

Един GSM не може да изкара снимки, както един цифров апарат, независимо колко е скъп. За добрата снимка си трябва голяма матрица и хубава и широка оптика. Нека си блъскат мегапиксели в тези апаратчета, колкото и да си интерполира изображението няма да изкара свястна снимка.

Редактирано от TeamKiller (преглед на промените)

9749.jpg

Страхотен е, цветовете, лесенза употреба, има доста свобода на настройките за обикновена сапунерка...Много си ме кефи.

Аз снимам с такъв,

има какво още да се желае особено към обектив,но общо взето съм доволен.

post-44153-1200557218_thumb.jpg

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.