Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Краш на Windows Explorer при отваряне на .avi файлове

Featured Replies

при опит да отворя някой видео файлове / не всички / ми дава това съобщение.Това става и с някои стари които са ми на дискове.Проверил за вируси с касперски 6.0

post-20825-1203264064_thumb.jpg

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Много добре направена снимка, но не както трябва.

63830faa2fed96d2.jpg

Всъщност, едва ли някой от нас е завършил академията за врачки. Затова дай малко повече информация какво се получава за да ти помогнем, с инфото, че си проверил за вируси с Kaspersky не помагаш с нищо.

Ако искаш някак си да ти помогнем помогни ни и ти biggrin.gif

• Автор

извинявам се! като натисна click here - излиза този прозорец.Най интересното е,че го прави при опит да го отворя и с уиндоус медия и с медиа плеър класик и с MV2 player и то само на някои филми или клипове и след това всичко се затваря и не мога да го пусна ..........ако го сложа в папка успявам да запиша папката с неро но като не съм го прегледал на компа не върши работа.

post-20825-1203269539_thumb.jpg

Изобщо видя ли ми препратките...това се дължи на проблеми при рендирането на някои "прецакани" файлове с *.AVI формат...Поздрави.

Няма да е зле все пак да пуснеш и една проверка на хардиска за грешки (Start => run => chkdsk /f) и да рестартираш машината...или по този начин:

My Computer => десен бутон на мишката на някой от дяловете => Properties => Tools => Error - checking => Check Now => слагаш и двете отметки => start и рестартираш за да започне проверката...

Направи и същото и за другите дялове за всеки случай.При тях едва ли ще ти се наложе да рестартираш...

21505038kc2.jpg

• Автор

Благодаря!

Здравейте,

имам подобен проблем - забиване след стартиране на видео файл, също и след стартиране на игра/казвам една, защото само една имам в момента/, или след влизане в папка с видео файлове. Не дава никакво предупреждение за грешка. Уиндоусът забива категорично и никакъв респонс, а оттам единствено рестарт. По същия начин и интернет експлоръра/май не всеки път, но определено заби 2-3 пъти/, файър фоксът е ок.

Проверих харда за грешки по съвета на B-boy[styLe] и сложих регистъра, предложен от Night Raven

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{DA4E3DA0-D07D-11d0-BD50-00A0C911CE86}\Instance\{083863F1-70DE-11d0-BD40-00A0C911CE86}]

"CLSID"="{083863F1-70DE-11d0-BD40-00A0C911CE86}"

"FriendlyName"="DirectShow Filters"

"Merit"=dword:00600000

... и нещата не са ок. Отец Йоанe, ти прокопса ли ?

Четох за симптомите из гугъл и друго по-смислено не намерих. На едно две места се казва, че било от кодеци, но не казват как са го коригирали. Имах кейлайт кодекпак и съответно го махнах, след което пробвах с ГОМ плейъра и не стана, едва ли ще стане с КМ. На друго място твърдяха, че са решили въпроса с по-стари драйвъри, ако се приеме, че проблемът е бъг на видео картата. Мойта е рива тнт2 32мб и преинсталирах дравъра, но пак автоматично ми сложи същия, уж инсталирах ръчно по-стар драйвър, но пак без резултат. В общи линии нищо не направих, а и съм изчерпан откъм идеи. Ако имате предложения, ще сте ми от полза, за което ви благодаря предварително. След прясно форматиране съм и не ми се ще да повтарям процедурата.

Редактирано от korabov (преглед на промените)

За Avi файловете бяха дадени доста решения...Това пробва ли го?

Отстраняване на проблема с .AVI файловете.

Вероятно повечето от вас са забелязали, че докато върви видео файл със разширение .avi, процесорът е особенно натоварен а стартирането на други приложения е забавено от чувствителния недостиг на системни ресурси. Причината за това са хората от компанията на Гейтс. Те от край време се опитват да наложат видео файлове единствено със разширение .mpeg. Ултимативното решение на проблема е да намерите и изтриете ключа в регистъра: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\CLSID\{87D62D94-71B3-4b9a-9489-5FE6850DC73E}\InProcServer32

Така explorer-a няма да зарежда файла shmedia.dll, който е отговорен за разхищението на процесорна мощ.

Q:Компютъра ми забива когато отварям папки с Video или Image файлове.Може да дава и грешка.

A:Понякога се получава така че Preview функцията в Windows-a се скапва и не може да направи thumb файл на файловете в папката

Решението е

Start>run>CMD

regsvr32 /u shmedia.dll //премахва Preview функцията на video файлове

//обикновенно решава проблема

regsvr32 /u shimgvw.dll //премахва Preview функцията на image

файлове

За връщане на функцийте

regsvr32 shmedia.dll

regsvr32 shimgvw.dll

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=560972

Казваш K-lite Codec Pack - а провери ли за "прецакани" филтри?

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=916950

Видео-драйверите е добре да се деинсталират напълно примерно с тази програма, да се почистят регистрите и да се качи послената им версия:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=805710

Не е зле да разполагаш и с последната версия на DirectX 9.0c от ноември:

http://download.microsoft.com/download/c/6...2007_redist.exe

Какви са съобщенията за грешки в Event Viewer-a?

Start => run => eventvwr.msc и разгледай различните категории за грешки...

Виж и този пост (също ще даде информация за положението)

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=822824

Можеш да пуснеш и едни тест за стабилност с Everest да видиш дали ще забие на син екран и как ще са температурите им (от менюто Датчик)

28038166vu9.jpg

http://www.lavalys.com:8081/beta/everestul...sdfg3mn0cxz.zip

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

значи отварям диск Д 142233_fr.jpg

и която и да е папка без othersHD и всичко е ок, отварям -142232_fr.jpg 142234_fr.jpg

и ето резултата,в какво може да се състой проблема? ... пращах няколко пъти ерора на микрософт и веднъж ми изписа да съм си махнел пауър двд, махнах го отсякъде и след няколко дни пак sad.gif кво да го правя

Редактирано от painkiller111 (преглед на промените)

ето какво ми показва уиндоуса когато отворя дял Д от харда sad.gif144877_fr.jpg

144876_fr.jpg

на какво би могло да се дължи това според вас sad.gif

Изпълни ли внимателно всички препоръки?

PS: Защо не премахнеш Thumbnails изгледа на папките с филмите...Вски друг, но не и той!

От лентата VIEWS:

79119000kz5.jpg

След това отвори Tools => Folder Options => View => и сложи отметка пред "Do not cache Thumbnails" и виж дали проблема остава.Естествено пак напомням да изпълниш стъпките от линка към темата, която съм посочил!

64950100if1.jpg

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

оправи сееееееее :);) е не ми се беше случвало до сега такова нещо,заради тоя тъп изглед, явно в бързината не съм прочел хубаво темитеsad.gif ...благодаря много

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.