Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Колко време ви издържа батерията на лаптопа

Featured Replies

Просто искам да знам колко е нормално да държи батерията на един лаптоп , след половин година ползване. Аз до сега съм имал само лаптопи , повечето от които закупени от магазин с гаранция, отначало до третия месец държат по час , час и половина, нищо че на power menagera показва оставащо време 3 часа и половина след третия месец държат по 40 минути след шестия по 30 минути. Това нормално ли е и има ли някой лаптоп на две години и да му държи батерията 2 часа например. Сега последния ми е на 6 месеца HP и едвам изкарвам половин час да ходя ли да се занимавам с гаранцията му или няма смисъл . Просто това е положението при лаптопите, заключенията ми са от поне десетина лаптопа.

• Отговори 76
  • Прегледи 35,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

на 6 месеца IBM - 2.5 часа интензивна работа (филми, музика)

Това направо ме комплексира, в интерес на истината никога съм нямал IBM . Ама те всички ги сглобяват около Китай

Това направо ме комплексира, в интерес на истината никога съм нямал IBM . Ама те всички ги сглобяват около Китай

не, този е европейски! работил съм в тази фирма и имам известна информация по въпроса

MSI MegaBook VR 600, на 8 месеца, цепи два часа. Така си беше в началото така е и сега. Ползвам го поне веднъж дневно на батерия, до като се изхаби. Когато не ми се налага да го разнасям, вадя батерията, като преди това съм я заредил на макс.

Четири часа и малко пълно натоварване с MacBook Prо - 17 инча, преди месец пробвах.

Четири часа и малко пълно натоварване с MacBook Prо - 17 инча, преди месец пробвах.

Бъзикаш се?

Редактирано от bagera82 (преглед на промените)

Бъзикаш се?

Според очакванията (официални и неофициални) този лаптоп би трябвало да издържа повече на батерия, но при мен показа по-малко от очакванията. Просто го намачках да конвертира едно DVD в нещо си....

Няма никакъв проблем да се провери как се държи батерията на лаптопа за Windows с BatteryMon на PassMark. За това колко са верни тестовете - отделен въпрос. :)

Чудно ми е как става тая работа, различните машини със сходни параметри, да имат такава разлика в консумацията.

Явно е въпрос на разпределение на консумацията. Всичко излишно се трябва да се наблюдава, както и да има грижа за батерията.

Веднъж в един магазин на Sony (нещо като представителен) шефът ми показа неговия лаптоп - някакво пипнато Vayo. Вместо батерия имаше само фабрично капаче, за да не се правят излишни цикли на зареждане на лаптопа при всяко включване в 220V мрежа (за зареждане). Странно...

• 1 година по-късно...
  • 3 седмици по-късно...

За кой точно модел на Тошиба става въпрос? Има голяма разлика във формата и характеристиките на батериите !!! Публикувано изображение

Веднъж в един магазин на Sony (нещо като представителен) шефът ми показа неговия лаптоп - някакво пипнато Vayo. Вместо батерия имаше само фабрично капаче, за да не се правят излишни цикли на зареждане на лаптопа при всяко включване в 220V мрежа (за зареждане). Странно...

Хахахахха това с излишните цикли е забавно

Сигурно си от тези които ползват лаптопа като настолен, без батерия, да не се прецаквала...

По темата, имам един Acer, от най-евтините, на две години е, първата година е ползван по 10-12 часа на ден, два-три пъти седмично без захранване от мрежата, втората година по 25-30 часа седмично, сега батероята му кара 2часа и 15мин без да го товаря и около 2 часа, ако браузвам през wireless-a

В момента съм с Vaio FZ150, кара по около час и 40мин с ръчкане и товарене, на една година е лаптопа

Моя Компак е много дърт и изкарва по 1час и 20 и няколко минути без да се бъзика. Ако нещо правя по него изкарва около час. П.П. Тази работа с ваденето на батерията от лаптопа е много рискована и непрепоръчителна дейност. Може за батерията да е добре, но за лаптопа -НЕ! Какво правим когато угасне тока! Батерията е консуматив и сложена в лаптопа, той е става като UPS и се предпазва от такива неприятности. По тази логика защо не си махате батерията от UPS-а на настолните компютри? Това е криворазбрана логика. Колкото и скъпа да е една батерия, тя определено е по евтина от целия ви компютър с информацията в него. Само и само да запазите един консуматив сте готови да рискувате целия си лаптоп и информацията в него. Това са просто простотии. Да, разбирам ако лаптопа е включен във външен UPS - тогава може да си извадиш батерията, понеже ще имаш достатъчно време да си я сложиш отново при нужда или да изключиш компютъра по нормалния за него начин.

Редактирано от еди (преглед на промените)

С тази програмка Laptop Battery Doubler батерията на лаптопа ви ще издържа в пъти повече. Просто инсталвате правите необходимите настройки (а те са елементарни с 2-3 кликвания на мишката) и програмата си върши работата. Аз я ползвам от доста време и съм изключително доволен. Публикувано изображение

Alienware M17 Custom (2xHDD, 4gb ram, Core 2 Extreme QX9300, Dual3870) на gaming здържа само 1 час и 40~50 минути не повече... иначе на TV е издържал около 4часа. За друго не съм го пробвал

Ехее..кви са тия 2ч, 4ч, какво ме направихте вие с тия часове...мойта Toshiba Satelitte a200 издържа колкото и в началото - около 1ч и 25минути...при гледане на филм и всички настройки на минимум...Толкожа издържаше и преди 9месеца, когато го купих...Просто в никакъв случай не може да изкара 1ч и 40мин, пък да не говорим нагоре. Използвам Windows XP+sp3, понеже съм чувал, че под Xp изкарвал по-малко време, отколкото на Vista... :P

Acer Aspire 5536G издържа около 2часа +– 15мин. ровичкане в интернет.Имам го от няколко дена и още не съм го тормозил много.Забелязах че когато съм на хладно издържа малко повече.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.