Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос относно Athlon64 x2 5600+

Featured Replies

Поръчах си Athlon64 x2 5600+ с 2mb кеш уж, но като ми го доставиха човека от фирмата спомена, че бил с 1мб кеш, а не са 2, и че сега на пазара се внасяли само с 1мб кеш специално този атлон. В крайна сметка не взех процесора. Питането ми е дали наистина е така всъщност или просто са опитали да ми го пробутат този процесор? Каква е разликата между един и два MB кеш? И последно откъде мога да си взема Athlon64 x2 5600+ с 2mb?

Благодаря предварително :sobbing:

Според производителя няма такова чудо с 1 МБ кеш - цък

Предлагам ти този с този охладител от моста :sobbing:

• Автор
С тази таблица ще разбереш това което те интересува:

http://products.amd.com/en-us/DesktopCPUFilter.aspx

А това 1024 което го дават на ядро ли е по толкова?

А каква е разлката между 1 и 2мб кеш? Доста по-зле ли е ако е с 1мб кеш?

Редактирано от fabolous (преглед на промените)

• Автор
Този с 2х512KB или 1MB кеш е по по-нова технология и се предполага да е по-хубав. :P

А от къде мога да си взема с 2мб кеш, освен от Мост?

В Жар пише че е с 2мб, то и във фирмата където го нях поръчал пишеше на сайта им че е с 2 ама излезе друго накрая

сигурен ли си че е с 1МБ.Може човека да се е обаркал.Те нали са 2*1МБ. :P

Че за какво ти е този с 2MB, като е стар и не е хубав? Няква безсмислена прищявка...

Този с 2MB кеш е на 2800Mhz по 90nm технология, този 1MB е на 2900Mhz по 65nm технология. Аз ако съм въобще няма да търся с 2MB, направо взимам по-новия.

Редактирано от zebo_dino (преглед на промените)

• Автор
Че за какво ти е този с 2MB, като е стар и не е хубав? Няква безсмислена прищявка...

Този с 2MB кеш е на 2800Mhz по 90nm технология, този 1MB е на 2900Mhz по 65nm технология. Аз ако съм въобще няма да търся с 2MB, направо взимам по-новия.

mrik човека специално ми показа на кутия на проца че е с 1мб кеш

А за какво се използва този кеш? Къде мога да намеря с 1мб?

Сори ако въпросите са идиотски :P

Редактирано от fabolous (преглед на промените)

Кеш-паметта спомага процесорите да бъдат по-продуктивни. Тя съхранява инструкции и данни, използвани наскоро от процесора. Благодарение на своята близост до главния изчислителен механизъм вътре в процесора и на факта, че процесорът често се нуждае от повторно използване на едни и същи инструкции и данни, кеш-паметта поддържа процесора активен и ускорява работата на компютъра като цяло. Всъщност през повечето време процесорите работят директно с различни типове кеш-памет, а тя от своя страна се свързва с основната оперативна памет. Така кеш-паметта служи като бързодействащ буфер между процесора и основната памет, прехвърляйки данните в процесора, когато се нуждае от тях и ги изисква.

Ето и още:

Как работи кеш паметта?

Процесорът работи много по-ефективно, когато има по-бърз достъп до вече използвани данни и инструкции, или до „кеш паметта”. След като процесорът завърши това, над което е работил, той може да се обърне към нея, вместо към обикновената (и по-бавна) RAM памет, която се намира по-далеч и получаването на данни от нея изисква повече време.

Двата най-разпространени типа кеш-памет се означават като L1 (Level 1- ниво 1) и L2 (Level 2– ниво 2). Има и кеш-памет L3 (Level 3), но този вид не е много популярен. Въпреки, че в техническо отношение кеш-паметта е вид памет, в повечето случаи L1 и L2 са вградени в процесорния чип или в самата процесорна карта. Така че тя е по-скоро елемент на процесора, отколкото на паметта.

Всяко ниво на кеш паметта представлява отделна част памет и се третира от процесора независимо. По традиция кеш паметта L1 е по-малка от двете и се разполага в самия процесор, а L2 се разполага извън него, но в непосредствена близост.

Когато процесорът работи с няколко вида кеш памет, първо проверява кеш паметта L1, след това кеш L2 и накрая – основната памет. Реално кешът е прозрачен за процесора, тъй като CPU се обръща към RAM паметта чрез виртуални адреси, а кеш паметта използва своите механизми за да определи дали има съвпадение на даден адрес вътре в регистрите си. При съответствие на адрес кеш паметта подава данните към процесора, като обръщението към основната памет се прекратява.

Просто понякога ползвай това www.google.com .Предполагам няма да ти отнеме много време cool.gif .

Ако смяташ да клокваш бонус кеша ще ти е от полза .

Редактирано от TOFO_FORD_GT (преглед на промените)

В Жар преди предлагаха 5600+ от "по-стария и лош модел?", но е свършил и сега гледат да пробутат (по-добрия?). Хайде докажете, че 1МБ кеш е по-добре от 2МБ при само 0,1Гигахерц разлика. При работа с реални приложения. Чудя се, защо ли Интел все увеличава количеството кеш и достигна 12МБ при последното поколение 4-ри ядрени настолни процесори? Да не пиша, колко е при сървърните процесори от висок клас (Итаниум 2поколение примерно). Впрочем и АМД са тръгнали по тази линия с увеличаването на кеша. Очаквайте продължение... ама не тук. Търсете си повече информация в Гугъла.

• Автор
В Жар преди предлагаха 5600+ от "по-стария и лош модел?", но е свършил и сега гледат да пробутат (по-добрия?). Хайде докажете, че 1МБ кеш е по-добре от 2МБ при само 0,1Гигахерц разлика. При работа с реални приложения. Чудя се, защо ли Интел все увеличава количеството кеш и достигна 12МБ при последното поколение 4-ри ядрени настолни процесори? Да не пиша, колко е при сървърните процесори от висок клас (Итаниум 2поколение примерно). Впрочем и АМД са тръгнали по тази линия с увеличаването на кеша. Очаквайте продължение... ама не тук. Търсете си повече информация в Гугъла.

Е все пак успях да си намеря Athlon64 x2 5600+ с 2мб кеш :)

Каквото и да си говорим предлагам да не се лъжем.Колкото повече кеш по-добре,но естествено че идва момент в който става излишно много.C2D имаха една серия дето сложиха бонус 2мб кеш и помна как едни мой френдове се радваха много.Тоя кеш като клокнеш едно C2D над 4 GHz си играе някаква роля не смятате ли ?Кеша е 100 пъти по бърз от обикновенната рам памет.Има значение и архитектурата на процесора,защото Athlon64,си беше по бърз от Pentium4 макар ,че понякога беше с 4-6 пъти по-малко кеш,но Netburs си беше куца архитектура.

В край на сметка колкото повече,толкова повече!

От Reset на Раковска за 218лв. с ддс

http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=528546 имало е шанс и за по-малко пари да си го земеш,но няма нищо зел си го вече.Все пак нали трябав и хората пари да вадят на наш гръб.

Живи и здрави.

• Автор
http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=528546 имало е шанс и за по-малко пари да си го земеш,но няма нищо зел си го вече.Все пак нали трябав и хората пари да вадят на наш гръб.

Живи и здрави.

В Жар някой беше казал, че и там са вече само с 1мб кеш. Иначе първо там бях проверил :)

• 1 месец по-късно...

и аз да попитам нещо колко ми е темперетурата на моя Athlon X2 4600+

процесор 36 °C (97 °F)

1. CPU / ядро 1 42 °C (108 °F)

1. CPU / ядро 2 43 °C (109 °F)

данните са от евереста

та 36 или сумарно= 85

и аз да попитам нещо колко ми е темперетурата на моя Athlon X2 4600+

процесор 36 °C (97 °F)

1. CPU / ядро 1 42 °C (108 °F)

1. CPU / ядро 2 43 °C (109 °F)

данните са от евереста

та 36 или сумарно= 85

36+42+43 - 121 градуса. :P Майтап бе!

Защо реши, че трябва да сумираш температурите? Като пуснеш два котлона на печката които са един до друг(в случая ядрата на процесора) и темп. на единия е да кажем 42 °C градуса, а на другия 43 °C, как мислиш, дали като сложиш една голяма плоча(капачката на процесора) върху тях дали ще се нагрее до 85°C или заради голямата си площ и допир с въздуха(охладителя на процесора) тя ще е с температура от 36°C ?

Поръчах си Athlon64 x2 5600+ с 2mb кеш уж, но като ми го доставиха човека от фирмата спомена, че бил с 1мб кеш, а не са 2, и че сега на пазара се внасяли само с 1мб кеш специално този атлон. В крайна сметка не взех процесора. Питането ми е дали наистина е така всъщност или просто са опитали да ми го пробутат този процесор? Каква е разликата между един и два MB кеш? И последно откъде мога да си взема Athlon64 x2 5600+ с 2mb?

Благодаря предварително :P

Ето ти го с 2 МБ кеш

http://sky.911.bg/a2/offers.asp?p=3040121&id=4206

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.