Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пътуване до Австрия

Featured Replies

Имам спешно питане,ще пътувам със самолет до Австрия и ме интересува дали ми е необходим задграничен паспорт.

Имам спешно питане,ще пътувам със самолет до Австрия и ме интересува дали ми е необходим задграничен паспорт.

Отговори си: Австрия в ЕС ли е или не? Ако е в ЕС не ти трябва задграничен, само ЛК. Ако не е в ЕС ти трябва задграничен. Експресната поръчка е към 130 кинта за другия ден. Иначе към 30 лв за месец.

Отговори си: Австрия в ЕС ли е или не? Ако е в ЕС не ти трябва задграничен, само ЛК. Ако не е в ЕС ти трябва задграничен. Експресната поръчка е към 130 кинта за другия ден. Иначе към 30 лв за месец.

Трябва ти само лична карта, минавъл съм от Чехия и Словакия до Виена без проблем

Колкото пъти съм пътувала в ЕС, независимо дали с прекачване във Виена или Прага, винаги са ми искали задграничния паспорт.

Сега като се замисля, не ми разрешиха да си взема резиденс пермита след представяне само на лична карта, да не говорим, че в 2 банки отказаха да ми отворят сметки ако не им покажа задграничния си.

Как може да се чудиш :speak: аз съм изкарал до сега над 50 паспорта!

Да ходиш зад граница, без зад-граничен паспорт е все едно да отидеш на кино без билет! cool.gif

Не съм съгласна с вас,където и да съм пътувала из Европа никъде не са ми искали задграничен паспорт,само лична карта.Последно бях във Виена и Рим и нямаше никакви проблеми.Но в интерес на истината винаги нося и задграничен паспорт за всеки случай,но не ми се е налагало да го показвам.

Колкото пъти съм пътувала в ЕС, независимо дали с прекачване във Виена или Прага, винаги са ми искали задграничния паспорт.

Сега като се замисля, не ми разрешиха да си взема резиденс пермита след представяне само на лична карта, да не говорим, че в 2 банки отказаха да ми отворят сметки ако не им покажа задграничния си.

Явно на митничарите им е било приятно да си те погледкат малко повечко секунди насреща да си оплакнат малко окото :)

та за това са се бъзикали с теб и са ти искали паспорт.

Ако става въпрос за постоянно живеене някъде из ЕС тогава е по-добре да има и паспорт човек ако няма двойно гражданство.

На нас българите си ни дават и българска лична карта въпреки че не живееме в България. Но на западняците не им дават лична карта ако живеят постоянно в съседна страна например и имат само задграничния им паспорт. На място където живеят им правят една лична карта ама на нея пише гражданството и е различна от националната та ако ще и 20 години да е живял италианец във франция например.

П.П. аз съм с две лични карти и не ми пука от тъпите митничари, ако му трябва на някой да му показвам паспорт ще му се скарам и ще му мине мерака.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.