Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изненадващ син екран

Featured Replies

Преди малко отидох да хапна и си оставих PC-то без надзор за около 10 минути. Оставих един прозорец на Mozilla и един разговор по Skype. Като се върнах ме посрещна с:

*** STOP: 0x000000D1 (0x00000008, 0x00000002, 0x00000000, 0xB9D26C00)

NDIS.sys - Address B9D26C00 base on B9D10000, Datestamp 48025d03

Та ... ако някой знае какво е това да казва :)

Благодаря!

• Автор

Май не е случайно, защото преди малко пак стана така. Иначе ето го обяснението (благодарение на FEarBG):

# STOP 0x000000D1 (DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL)

# ПРИЧИНА: Грешно инсталиран драйвър

# ОБЯСНЕНИЕ: Идентично като при 0x0000000A, но с тази разлика че е причината със сигурност е драйвър.

Само дето не съм барал нито един драйвер в последният месец. Интересно. Ако го даде пак ще го помисля по-сериозно.

Май не е случайно, защото преди малко пак стана така. Иначе ето го обяснението (благодарение на FEarBG):

# ОБЯСНЕНИЕ: Идентично като при 0x0000000A, но с тази разлика че е причината със сигурност е драйвър.

Само дето не съм барал нито един драйвер в последният месец. Интересно. Ако го даде пак ще го помисля по-сериозно.

Случвало ми се е... Карам си, карам си няколко месеца без проблеми и в една красива сутрин, хоп - Син екран, син екран и т.н. Изтрих под сейф мод всички програми, драйвери и т.н.(защото бях изнервен и не ми се занимаваше да търся проблема), минах с Ccleaner и всичко се оправи. Това беше под XP.

Под Виста, след като я инсталирах, няколко седмици след това, ми показа син екран, но там "надуших" проблема! Бяха драйверите за видеото. Влезнах под сейф мод, махнах ги, минах с Ccleaner и всичко се оправи.

П.С. Виж под сейф мод, дали ти прави проблеми :)

Поздрави! Лека и мека!

Мрежовата карта отделна ли е или на дъното вградена.Защото това е драйвер на мрежова карта...

• Автор

Отделна е, но ... нито някога съм и слагал Driver, нито някога ми е правила проблеми. Аз си мисля за фал на видео драйверите (все пак АТИ ...). Ако пак го направи ... fishesko е казал какво следва. Сега съм пуснал сканиране за вируси ... после пускам CCleaner и си мисля, че ще ми се размине.

Отделна е, но ... нито някога съм и слагал Driver, нито някога ми е правила проблеми. Аз си мисля за фал на видео драйверите (все пак АТИ ...). Ако пак го направи ... fishesko е казал какво следва. Сега съм пуснал сканиране за вируси ... после пускам CCleaner и си мисля, че ще ми се размине.

Ако беше от драйверите на ати щеше да пише отдоло ati2mtag.Но обикновенно те не правят проблем за разлика от тези на нвидиа.Все пак проблема може да е от вирус или прочие.

xactoR, пропусна да уточниш каква операционна система дава това съобщение. Уточни също кой е сервизния пакет.

Например за Windows XP Service Pack 2 има решение (KB916595). Тегленето на KB916595 изисква WGA или "Преимущество след валидация на истински Windows").

Възможно е да е грешно инсталиран драйвер, разбира се. :)

Редактирано от nologo (преглед на промените)

• Автор

XP SP3 ... Eто Еvent Viewer:

"Error code 100000d1, parameter1 00000008, parameter2 00000002, parameter3 00000000, parameter4 b9d26c00.

For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

... и ...

The Parallel port driver service failed to start due to the following error:

The service cannot be started, either because it is disabled or because it has no enabled devices associated with it.

тествай паметта първо, тя може да е причина за много различни и подвеждащи такива надписи ако не дава грешки преинсталирай за да не осъмнеш с неработеш windows независимо дали е заради драйвери , вируси и за да си сигурен че компютъра е наред от към хардуер

Дoбре дошли в света на Windows.Ако проблемът не се проявява в други приложения значи не е от хардуера и тестове на паметта е излишна.Мисля че става дума за конфликт между звуковия драйвер и този на Уеб камерата (вероятно е с микрофон).Пробвай с деинсталиране на камерата и след това инсталирай наново.Все единият от двата драйвера се е помайкрософтчил.

• Автор

"помайкрософтчил" ... Много яка дума Публикувано изображение

Както и да е ... след CCleaner и един изтрит заразен с червейче файл нямам проблеми. Ако се появи пак - лошо, но не мисля, че ще стане. Говорим за поддържана машина все пак.

• 2 седмици по-късно...

айде и за мене едно синьо екранче Публикувано изображение

казвайте от кой драйвър е ?струва ми се от този на видеото?

Имам малък опит със сините екрани. При мен проблема винаги е бил софтуерен. Малка почивка, мисля какво съм пипал последно и хоп! Не е задължително само от драйвери. Случвало ми се е и с програми, примерно с Everest!

Можеш да опиташ с Start -> Run -> verifier.exe -ако имаш късмет ще открие "кривия" драйвер Публикувано изображение

тва кат ого пуснах и след рестарта компютъра забиваше яко. не го правете ако няма причина

при мен май работата е точно от евереста я кажете някоя програма с подобни фунции

къде беше опцията да не се ресва компа като покаже син екран, че днес имах сигурно 10...

къде беше опцията да не се ресва компа като покаже син екран, че днес имах сигурно 10...

Публикувано изображение

при мен пак се появи но съм махнал евереста и съм сложил сестра му аида32 но в момента не беше включена

• 2 години по-късно...

@peterstamov "какво съм пипал последно"... Т.е. нещо наскоро инсталирано ли? Направо се отчайвам с този проблем. Излизат ми 0x0000002 и 0х0000008. Не знам от коя програма/драйвер е, но забелязах, че като искам да изтегля нещо от някой тракер (примерно) и веднага излиза. :S

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.