Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нов монитор = болят ме очите, защо ?!?

Featured Replies

Здравейте!

Купих си монитор ASUS VW202SR 20" , и забелязвам че много бързо ми се изморяват очите като стоя пред него. Резолюцията му е 1600х1200 и беше на 70 херца. Сега е със същата резплюция и дигнах херците на 100. Дайте някаква идея как да го оправя ? Какво да направя? sad.gif

Здравейте!

Купих си монитор ASUS VW202SR 20" , и забелязвам че много бързо ми се изморяват очите като стоя пред него. Резолюцията му е 1600х1200 и беше на 70 херца. Сега е със същата резплюция и дигнах херците на 100. Дайте някаква идея как да го оправя ? Какво да направя? sad.gif

Направи го на 1680 x 1050. Защо си го настроил на 1600х1200 ?

Направи го на 1680 x 1050. Защо си го настроил на 1600х1200 ?

И като допълнение: течнокристалните монитори работят прекрасно и на 60 херца и не са опасни за очите

• Автор

Защото видеото ми не я подържа тази резолюция ...

Защото видеото ми не я подържа тази резолюция ...

Ами намали честотата. АКо и така не се поддържа или седиш на разделителна способност и се примиряваш с интерполацията и проблема с очите или си купуваш нова видеокарта. Между другото инсталира ли драйверите на монитора?

Може да намалиш яркостта и контраста на монитора,ако не си.

• Автор

Няма драйвери за този монитор ... май-май ще е ново видео, но тук проблема е, че не ми трябва някво много силно и слота ми е AGP или там както го водят, от най-старите е. Някой ако знае къде още ги има и да подържа тази розолюция да прати един линк... ще му бъда благодарен !

Няма драйвери за този монитор ... май-май ще е ново видео, но тук проблема е, че не ми трябва някво много силно и слота ми е AGP или там както го водят, от най-старите е. Някой ако знае къде още ги има и да подържа тази розолюция да прати един линк... ще му бъда благодарен !

С монитора нямаше ли диск с драйвери ?

Каква ти е видеокартата ? Трябва да е наистина много, ама много стара, за да не поддържа такава резолюция.

Монитора не се ли разпознава и без драйвери ?

Редактирано от Ken (преглед на промените)

• Автор

Не! Изобщо за този модел няма драйвери. АТИ РАДИОН (ГИГАБАЙТ) 9250. Ами мисля, че не се разпознава.

да не би да работи като plug and play

Може да намалиш яркостта и контраста на монитора,ако не си.

ASUS VW202SR - Същия проблем имах преди около 5 дни. За около 10 минути ме заболя главата и очните ябълки. Все едно съм седял пред някое CRT на 50 Hz! Намалих контраста и светло-силата и работата замяса малко! За монитора не намерих драйвери, като plug and play работеше и при мен.

Редактирано от peterstamov (преглед на промените)

Ето драйвър.

http://dlsvr.asus.com/pub/ASUS/LCD%20Monit...W202_driver.zip

Картата поддържа тази резолюция..Не ти трябва нова.

Изтегли си и най-новия драйвър на видео картата ако не си!

Resolutions, colors and maximum refresh rates (Hz) in 256, 65K or 16.7M colors:

Monitor Resolution Hz

640x480

800x600

1024x768

1152x864

1280x1024

1600x1200

1920x1080* 16:9

1920x1200

1920x1440

2048x1536

*16:9 aspect ratio monitors are supported on 1920x1080 and 848x480 on Microsoft® Windows® XP, Microsoft® Windows® 2000 and Microsoft® Windows® Me. The complete list of resolutions depends on the driver version and operating system. NOTE: resolutions are limited by the performance of the attached monitor. DVI-I monitors will be limited to 1600x1200.

Maximum 3D resolutions:

Colors Monitor Resolution

65K colors 2048x1536

16.7M colors 2048x1536

Редактирано от Filip84 (преглед на промените)

• Автор

Баце този драйвер нещо неиска да се инсталира....дава грежка sad.gif Провах и тази резолюция (1920x1080), но като я приложа и трябва да местя с мишката наляво надясно да си търся иконите sad.gif

Ти как ги намери тез драйвери, сега търся и все на това попадам: http://support.asus.com/download/download....SLanguage=en-us

Редактирано от nightwish (преглед на промените)

Баце този драйвер нещо неиска да се инсталира....дава грежка sad.gif Провах и тази резолюция (1920x1080), но като я приложа и трябва да местя с мишката наляво надясно да си търся иконите sad.gif

Ти как ги намери тез драйвери, сега търся и все на това попадам: http://support.asus.com/download/download....SLanguage=en-us

Инсталирай го ръчно, а не от Setup-a.

От Device Manager и избери сам драйвера.

ЗДР.

По възможност ползвай : 60 / 70 херца !

Намали си Brightness-a и трябва да е по-добре. Моя монитор е на 0 Brightness и пак е много светъл но е много по-поносимо.

• Автор

Ефекта и сам да си го инсталирам е същия. Нищо не намира sad.gif

Как така не намира нищо?

Като инсталнеш драйвъра ръчно и не ти показва модела?

Това не е възможно аз го пробвах на самсунг и го разпозна като асус и ми показа резолюции които ги няма по принцип с неговия си драйвър.

Сложи монитора на 60 херца! Изтегли си и новия драйвър за видеото.

• Автор

Ето какво стана като го инсталирах....малко снимчици

1. http://zevsa.hit.bg/kaldata/1254.JPG

2. http://zevsa.hit.bg/kaldata/23535.JPG

В свойствата на монитора също няма тази резолюция. Ти от къде я настойваш ?!

Трябва да има опция за ръчно задаване на разделителна способност.

Тоест да напишеш 1650х1080 и на колко херца.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.