Премини към съдържанието

sten64

Потребител
 • Публикации

  127
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

48 Добра репутация

Всичко за sten64

 • Титла
  Редовен потребител
 • Рожден ден 8 декември

Информация

 • Пол
  Мъж
 • Град
  Бургас

Последни посетители

2858 прегледа на профила
 1. Да така е ,но и отчитането за клиентите не започва от нулата, а от стойността натрупана след като е минал "Метрология" и това трябва да е записано задължително в протоколи на ЕРП като начална . Така че "Метрологията" е в полза на клиента ,а не го ощетява.
 2. вдясно на самия електромер пише кое какво е : в киловатчаса kWh 0 ....е тотал- сума от тарифа 1 и тарифа 2 58634,02 kWh 1.... вероятно е нощна тарифа( по малко затова го предполагам така) 19433,09 kWh 2.... е дневна 39200,92 kWh Не знам на варненското ЕРП кое е нощна и кое дневна зададено 1 или 2 3,4,5 са negative( ако си произвеждал условно казано енергия- например от фотосоларен панел) на 0 са . И трите(1,2,3) са с натрупване за целия период на отчитане с този електромер.
 3. Виж в тази статия тук в калдата се споменава за инсталиране на zip архив за root права : Ако не си пробвал вече и това Калдата за  Lineage OS от 24 януари 2017
 4. въпроса е дали ще зазидат прозорчето ТОВА прозорче и всички такива и или онакива прозорчета ,вратички,вид тухлички на стени или бетонче,дебелина им , изложение на сградата ..северно... южно... географското такова и т.н . Формират основата за изчисленията на лицензираната фирма ( има прозорчета параметрите са едни ...няма прозорчета ,стават други) . Формулите са каскадни и не са една или две като са и зависими някои една от друга ! Това което казах по този дълъг начин е за задалия двата въпроса , че най малкия проблем е прозорчето но ВЛИЯЕ на общото ! Но виж покрива е друга работа и се пресмята по горепосочените методи !!! Или да си обсъдят на общото събрание ВАЖНИТЕ неща (правна страна,клас на сграда,покрив,срокове,материали контрол) ТОВА е ВАЖНО !
 5. Правните аспекти няма да коментирам ВАЖНИ са ,но са споменати още в началото на темата ! Споменато е и че ще се прави енергийно обследване от лицензирана фирма и ТЯ ще издаде доклад и препоръки за начина на саниране. Въпроса тук е доклада и препоръките (изчисленията) за постигане на кой клас енергийна ефективност са (по задание) : клас А - идеално ...сигурен съм че НЕ са ! клас B - оптимално ...а дано ама надали ;-) клас C- вероятно е за този клас -- и това с държавни пари (заеми които ще се връщат от всички).Неефективно - по добра цел са горните класове А и B но... клас D - то остава и това да са Тези класове са задължително описани в последващите енергийни паспорти на сградите ,които ще стават задължителни(то вече трябваше да са) ! Може да се каже и още ,но класовете са основни и определящи (определят се от цялостните и комплексни изчисления за сградата !
 6. Не е от дефрагментирането . Добре би било да се обърнеш към хората тук занимаващи се с вирусите ...има си специална тема. Или е вирусче или windows се е прецакал системни файлове. Като се обърнеш към колегите във форума помагащи за вирусите изпълнявай точно имструкциите им .
 7. sten64

  търся форуми по химия

  Не съм химик ..просто ползвах гугъл .. оттук е инфото А иначе въпрос към гугъл -физични и химични свойства на Цинк хидрогенкарбонат вероятно ще помогне ;-) Укипедия съединения на цинка : укипедия съединения на цинка
 8. sten64

  търся форуми по химия

  Мисля че е : Име: Цинк хидрогенкарбонат Псевдоним: цинк бикарбонат формула: Zn (HCO3) 2 Молекулна маса: 187.4137 Примерни реакции: • Zn (HCO3) 2 = ZnO + H2O + 2 CO2 • Zn (NO3) 2 + 2 NaHCO 3 = Zn (HCO3) 2 + 2 NaNO3
 9. На линка който сте дали Вие е доста нагледно обяснено и показано кое как се прави. Аз мога да внеса само уточнение че осветителната част(лампи) НЕ трябва да бъде в токовите кръгове защитени с дефектнотокова защита защото тогава тя сработва. Това не важи за контактите те задъжително са в кръговете които са защитени от дефектнотокова защита .Бойлер също като за бойлера е добре и да има изнесено табло(ключ) с индикаторна лампичка в коридор например пред банята.
 10. sten64

  С котка до Англия

  Това е много добре но разберете дали няма карантина примерно за срок от 6 месеца. При транспортиране на животни през граници имаше и нещо от този род . По добре предварително да знаете дали има и как се процедира ,а не постфактум и да се наложи да изоставите котето или заради това да се връщате или да търсите как да го връщате само него и т.н.
 11. Не се инсталира (HTML5) както Ви е казал специалиста ,а браузер с поддръжка на HTML5 като например Google Chrome линк за изтегляне последваща инсталация . И да навсякъде по сайтовете започват да Не ползват Adobe Flash поради големи проблеми със сигурността Заменя се с HTML5 .
 12. sten64

  Не мога да избера Windows

  Максимум в гейминг съчетано в едно изречение с лаптоп е много НЕРАЗУМНА идея. Това е най сигурния начин да бъде буквално изпържен лаптопа . Лаптопите не са предназначени за игри и гейминг освен някои специални модели с цени започващи от ~ 3000 ..4500 lv. Примерно : Лаптопи за гейминг на DELL има и на други фирми това просто като илюстрация.
 13. Пак може да изгори и дънна платка с външна давам един доста качествен вариант за защита на мрежов вход RJ 45 ( това може и преди рутера ! ) Важно е да се включи задължително и заземяването(зануляването) това в зависимост дали е трипроводна или двупроводна ел.инсталацията. Защита на LAN вход линка е илюстрационен - не е задължително оттам да се взема просто снимката е доста ясна и се вижда за какво става дума На същата фирма APC има разклонители със защита(това не са UPS) коя сработва много бързо и са качествени такива. Не са като разклонителите с образно казано една глимлампа и филтърче на входа и това се рекламира като надеждна защита от пренапрежение. Има и на други фирми качествени такива избора си е ваш в крайна сметка Това споменатото за монтаж на само на тиристор(симистор) го забравете не стават така неща. В телевизорите старите имаше варистори (това е едно от наименованията) . А днес има и нови много по бързодействащи електронни елементи-точно такива миниатюрни са вградени в горепосочените разклонители.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...