Премини към съдържанието

Just a Stranger

Потребител
 • Публикации

  5672
 • Регистрация

 • Последно онлайн

3 Последователи

Последни посетители

9653 прегледа на профила

Постижения на Just a Stranger

Потребител на годината

Потребител на годината (16/21)

 • Тринайсет години във форума
 • Харесващ постове Рядка
 • 30 поредни дни онлайн Рядка
 • Посветен Рядка
 • Първа публикация

Нови значки

2,7k

Репутация

 1. Няма да станеш шампион. Самочувствието не ти гарантира това. Дори и практиката не ти го гарантира, но като необходимо условие е много по-важна от самочувствието. Самата нагласа, че ще станеш шампион вече е надценяване. Нагласата, че би могъл да станеш шампион е нещо друго, защото тя е, която ще ти дава импулса да опитваш. Сега има го и моментът, че желанието да си първи е доста егоистично, но това е друг тема. За мен важни са уменията и владеенето им, а не да съм най-добър в тях.
 2. Религията дава надежда и насока. Сигурността идва от знанието и опита. А вярата се поражда в човека като че ли от взаимодействието на всички тези заедно.
 3. Ами, ще скочиш нависоко и ще паднеш отвисоко, ако не прецениш скока си правилно.
 4. Е как пък да няма? By the end of March 2021, there were close to 3 million covid deaths in close to 8 billion people. At a global infection attack rate of 10% to 30%, this results in an average global covid lethality (IFR) of 0.1% to 0.35% and a global covid mortality of about 0.035%. By comparison, the 1918 flu pandemic had a global mortality of about 2.3% (40 million deaths in 1.8 billion people). Сега са три милиона смъртни случая от осем милиарда население или 0,0375%, а тогава са били 40 милиона смъртни случая от 1,8 милиарда - 2,22%. Да, сега здравеопазването е по-развито, но и поради увеличеното население и поради концентрацията на населението в по-голяма степен в градове и мегаполиси, шансът да се заразиш е много по-голям. И въпреки много повечето заразени, смъртността е по-ниска. Когато човек прочете три милиона души и си мисли, че се случва нещо страшно, но три милиона на фона на цялото население на планетата е нищожно число. Всичко опира до това как ще бъде представена информацията. Понеже много се говори за ковид, ще посоча два проблема, от същата и по-голяма значимост, на които обаче не се обръща внимание: https://www.theworldcounts.com/challenges/people-and-poverty/hunger-and-obesity/how-many-people-die-from-hunger-each-year/story https://www.medscape.com/answers/221134-40790/what-is-the-mortality-rate-of-malaria Защо ли?
 5. За да се посочи какъв процент от всички смъртни случаи се дължи на ковид-19. После е направено сравнение с испанския грип за да се види огромната разлика. Всяко статистическо изследване си носи определена информация и тази информация от това изследване не може да бъде показана в изследване при което се отчита смъртността при болните само от ковид. Тогава няма как да се направи сравнение. При такова изследване няма да се вземе и под внимание степента на заразност на вируса, след като се изследват само вече заразените.
 6. Какво повече ще си купиш със 100 млрд. отколкото с 10? Само повече власт - нищо друго. Но тази власт ще е повече само в количествено отношение, а ти ще започнеш да искаш властта да и качествено различна - да управляваш не само бизнеса си, не само с икономически средства.
 7. Може би той така се е "справил с проблема", когато отсреща са го подложили на безжалостна критика и са го докарали до състояние на пълен емоционален колапс. В неговите очи, той се е справил успешно, а миналото, което е изоставил смята за напълно ненужно и неприемливо за порастналия (т.е. за себе си).
 8. Тя печалбата от определен момент нататък става излишна, като средство за задоволяване на потребности и за натрупване на власт. Последната остава да се набави с други средства.
 9. Сертификат, срок на годност, разрешително да си част от обществото... зелен при това. Купуваш си права и свобода. Е, не с пари (поне не пряко), но с доброволното си поставяне в зависимост от една иначе нежелана от повечето хора система. А с течение на времето изродщините ще нарастват, просто защото икономическата система е обречена така или иначе и тези опити от страна на управляващия елит, да се спаси, няма да помогнат. Няма как да помогнат при това свръхпроизводство, свръхпредлагане и свръхнаселение. Появяват се теории, че населението било голямо, но и да се намали, отново няма да им помогне. Причината е, че в склонността си да трупат пари и власт, икономиките стимулираха в прекалено голяма степен стремежа на хората към свръхпотребление - повече отколкото светът може да си позволи. Реално системата се поддържа със заеми и с производство огромната част от което се изквърля, а всичко това изисква ресурси. Сега се вижда, че ресурсите, особено енергийните, започнаха да поскъпват в световен мащаб. Като че ли се правят опити и да се снижи стандарта на живот в по-развитите страни, а също така и пазарната икономика да става все в по-голяма степен планова. Е, може би няма да е както при комунизма, но ще видим.
 10. Когато другите смесват понятия, обръщаш внимание, но не и когато ти го правиш. Идеал и фантазия не са едно и също, а идеалист не е еднозначно с фантазьор. Да, в определени случаи би могъл да е, но това са две различни понятия. Идеалът може да е постижим; всъщност за идеал може да бъде взето нещо вече реализирано от някой друг. Идеалът може и да не е постижим, но идеалистът да е наясно с това и стремежът да е приближаване, а не в крайно постигане. А идеалът в случая със самокритиката е нужен за сравнение. Човек за да се развива трябва или да вземе пример от някой, който вече е осъществил нещо желано, или сам да си изгради представа за това към което се стреми, ако няма наличен пример. Съответно и критиката изразяваща разминаванията между себе си и стремежа (идеала). Кого описваш всъщност? И доколко написаното е правило или само някакъв възможен сценарий? Тези подчертани думички, а и целия текст много точно описват как най-вероятно проектираш собственото си минало върху представата си за другите, за които си мислиш, че се намират в аналогично положение на твоето в миналото.
 11. Ами със "с" е написано. А и на иврит буквата е "шин".
 12. Казал съм го, както съм решил, че е правилно що се отнася до мен. Не, не е пряка. А интензивна, настоятелна. Когато съм разбрал нещо, започвам да се дразня когато продължават да ми го повтарят настоятелно, примерно. Причините за това също ги знам.
 13. Много добре те разбирам, но това са допълнения. Умереност, разумност, избягване на крайности са си по принцип полезни, но сега акцентът е върху дързостта. Защото го има и моментът, че от много уговорки, накрая моментът на надхвърляне на обичайното се губи и от дързостта не остава много.
 14. Иначе, ако се приравни към общата бройка при отчитане отношението-ваксинирани, неваксинирани процентът е 25,8.
 15. Точно него отчитам. 20% ваксинирани и 8% умрели ваксинирани спрямо общата бройка. Т.е. претеглено спрямо ваксинирамите (20%) са 40%.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване