Премини към съдържанието

Мартин Николов

Потребител
 • Публикации

  28
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от Мартин Николов

 1. Благодаря за отговорите. Оправих проблема като форматирах целия хард. Всъщност сигурен съм, че има по-безопасен и лесен начин да премахване на ОС (спец. Slack), понеже и на лаптопа си сложих Slackware-a, ако стане така, че трябва да го махна - въобще не ми се иска пак да минавам по същите стъпки или да имам проблем с Win8 (повреди с boot файла и т.н.), бихте ли споделили прост начин за премахване или ресурс в интернет пак ще ми свърши работа. Относно проблема с температурите, дали ще спаднат, ако инсталирам драйверите, ако не - то тогава мисля, че Slackware-a не е подходящ за моя лаптоп?
 2. Здравейте отново, инсталирах си Slackware 14.0 и успешно стартирах системата. Първоначално ми направи впечатление, че лаптопа (HP 4540s - i5) грее доста повече - с около 15-25 градуса повече (с Win8 около 35-40 градуса max, със Slackware 50-55+) . Не съм инсталирал още драйверите, видях че повечето са от 2012 и са за SuSe (предполагам, че това не е проблем?) и няма дравейвер за Chipset-a. Преди да инсталирам Slackware-a на лаптопа, го инсталирах на настолния, който е доста стар и Linux-a след startx и даваше черен екран и реших да го махна, но по неправилния начин като му форматирам системното устройство и то взе, че даде грешка и сега не иска да ми разпознае дяловете (освен 1, който не мога да го направя абсолютно нищо), не мога да стартирам никоя ОС и се мъча с Hiren's BootCD да форматирам целия хард, но досега неуспешно. ЕДИТ: Проблема с настолният компютър е оправен... Някой, ако може да удари едно рамо, ще съм му много благодарен.
 3. Здравейте, реших да започна със ОС Slackware, въпреки че почти всички я отбягнахте, защото била сложна и "като за професионалисти", смятам да се мъча с нея. Предполагам има доста документация, така че ще имам какво да чета. Относно начинаещ + администриране не мисля, че са взаимно изключващи, едва ли ще съм първият човек, който ще започне да се учи от трудното по трудния начин. Сигурен съм, че за в бъдеще ще се виждаме по-често в този форум. Благодаря ви за всички отговори!
 4. Здравейте, бих желал да ми предложите подходяща Linux дистрибуция (безплатна) при условие, че съм напълно начинаещ и за първи път ще използвам Linux. Попринцип не искам да е някаква ограничена версия, по възможност за по-напреднали - да мога да администрирам и да позволява настройка до всеки детайл. Също така как стои въпросът с драйверите (имам лаптоп HP 4540s), ще имам ли проблем с тях. Вариант да програмирам на C# (+ изпълнение на приложенията), HTML, JavaScript е на платформата Mono? Програми като Photoshop, браузъри (Chrome, Mozilla), програми за отваряне на docx документи и подобни ще работят ли под тази дистрибуция? От къде мога да изтегля предложената дистрибуция? Благодаря на отзовалите се!
 5. Ето на гледно и на бързо.
 6. Малшанс, но може да си попаднал на файлове и торенти, които всички теглят с 300-400 KB.
 7. Има ли малка/безплатна програмка, която да предлага да запази състоянието на сервизите от service.msc. Става въпрос за ХР и една тема, за целта ми трябва така с която да не се оправят след всеки урок, а просто да се вкара като backup file за съдържанието ми. За какво говоря, искам да запазя състоянието на сервизите така както са сега в момента, а после когато състоянието им се проблеми да се възползвам от "backup" файла и състоянието да се върне. Ако има такава възможност с програма, а дори и да става без програма ще съм благодарен на всички отзовали се!
 8. На мен се е случвало преди като играх на тази игра и то на определени карти. Сложи най-новите драйвери за рам, дъно, дано се оправи. Но може да е от играта.
 9. Използвам Deep Freeze 6.30 (ако не се бъркам) от месец, той е замръзил единствено 1/3 ми диск - E:\. Проблема е такъв, че нямам system tray иконка и не мога да задам, да го отмрази. Търсих из интернет някакви алтернативи, не намерих нещо което да работи. Unfreezer не намерих за моята версия, имаше единствено за по-старички. CTRL + SHIFT + ALT + F6 не работи, т.е. не ми отваря прозореца изискващ парола. Рестартирах сервиза, но пак не се появи иконката. От инсталационната папка не се отваря програмата. Който е работил и е имал подобен проблем нека сподели. Благодарности на всички отзовали се. EDIT: Windows XP
 10. Мартин Николов

  Runtime error

  Би трябвало да е вирус. За целта си изберете една от всички препоръчваш Dr. Web, Malwarebytes Anti-Malware , абе и на другите им няма нищо теглете и чистете. Понеже правилата не позволяват да ви публикувам линк за изтеглянето на тези скенери, ще ви изпратя линковете на ЛС. Malwarebytes Anti-Malware Dr. Web Spybot - Search and Destroy Kaspersky Virus Removal Tool SUPERAntiSpyware Professional ComboFix
 11. Има една тонколонка до часовника (долу, вдясно). След, което избирате от менюто Options -> Properties Слагате отметки пред всички опции. След, което увеличавате до максумим скалата на всяка опция. (Опциите са повече от снимката) Вижте дали сега се чува?
 12. Правиш едно от двете или двете и виж какво ще се получи; Когато пак го рестартираш/стартираш и ти се появи този прозорец, натискаш CTRL + SHIFT + ESC или Task Manager. Селектираш Applications и, ако има някакъв странен процес, дай му дясно копче след което -> Go to process, виж как се казва процеса и го намери в msconfig -> startup. -или- Да изключиш 2-ри, 3-ти, 4-ти процес, ето тези процеси http://img32.imageshack.us/img32/5959/pic1wl.jpg Дано стане. Успех!
 13. Не ми е наясно, когато пак го рестартираш/стартираш и ти се появи този прозорец, натискаш CTRL + SHIFT + ESC или Task Manager. Селектираш Applications и, ако има някакъв странен процес, дай му дясно копче след което -> Go to process, виж как се казва процеса и го намери в msconfig -> startup. Най-накрая можеш да видиш 2-ри, 3-ти и 4-ти процес. Провери ги тях..
 14. Дай една снимка какво по-точно ти показва като се стартира операционната система. След това една снимка на msconfig -> startup. Направи достатъчно снимки за да се видят всички процеси ясно, след това ще ти кажа кой да махнеш.
 15. Ако искаш да не ти излиза msconfig прозореца с всяко стартиране на операционната система, та премахни процеса от -> msconfig -> startup. Редактиране на файла Boot.ini За разглеждане и редактиране на файла Boot.ini: 1. Щракнете с десния бутон на мишката върху My Computer (Моят компютър) и изберете Properties (Свойства). -или- Щракнете върху Start (Старт), изберете Run (Изпълни), въведете sysdm.cpl и след това натиснете OK. 2. В раздела Advanced (Разширени) щракнете върху Settings (Настройки) под Startup and Recovery (Стартиране и възстановяване). 3. Под System Startup (Стартиране на системата) щракнете върху Edit (Редактиране). Това е примерен файл по подразбиране Boot.ini от компютър, работещ под Windows XP Professional. [boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect Това е пример за горния файл Boot.ini с предишна инсталация на Windows 2000 на отделен дял. [boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(1)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(1)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Windows XP Professional" /fastdetect multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINNT="Windows 2000 Professional" /fastdetect
 16. Странно, пише, че не е бил тестван. Пише, че трябва ъпгрейд на RivaTuner до нова версия, или по-нова от тази. Не работила добре или няма да работи, защото драйвера не бил официален/с официална поддръжка. Абе като си изтеглиш по-стар драйвер проблем има ли? От сайта на производителя ли го изтегли?
 17. Здравей, дясно копче на избрана от теб песен, мелодия и т.н. под .mp3 формат. След което Properties/Свойства, след това от General/Общи избирате - Change/Промени, след което намирате иконката на Winamp. - ОК - ОК! Успех! Вече няма да ги влачите всяка песен в playlist-тата на winamp, ами автоматично ще се възпроизвеждат с помощта на winamp.
 18. Добре, благодаря ти, ще му пиша едно лично съобщение, дано види!
 19. Линк: - Теглите, което си изберете, аз ви препоръчвам 1,3,4,6,7. Разбира се, ако не стане с 1, преминете към 2-рото т.н. Но мисля, че 1,3 или 4 ще ви свърши перфектна работа, и ще можете да си теглите ъпдейтите когато пожелаете.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...