Премини към съдържанието

bluewater

Потребител
 • Публикации

  22
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от bluewater

 1. Имаше даже няколко реда с MOZ_X11_EGL=1 съответно колкото пъти съм го изпълнявал докато се усетя че нещо не схващам. Оставих само един ред с MOZ_X11_EGL=1 . Но за съжаление подобрение няма. Менюто на лисицата се отваря за дразнещите 3 секунди а като посоча най-долната позиция "Изход" става активна след 5. Ще пробвам на чиста инсталация да инсталирам интел драйвера. И в последствие настройките на лисицата.
 2. Повечето от about:config не бяха true смених стойностите и рестартирах. Но не намирам MOZ_X11_EGL в about:support Момента с ~/.bashrc не ми е ясен. Ако може малко по като за начинаещ. Благодаря предварително.
 3. bvbfan благодаря за съдействието и отделеното време. След промените 1080 видео от youtube може да се възпроизвежда на цял екран но има видимо насичане ако не е на цял екран насичането е трудно забележимо. Има подобрение и при възпроизвеждане на локални файлове но все пак има минимално насичане. Като цяло хрома възпроизвежда видеото по добре но и там има насичане. При лисицата подобрението е по скоро във видимо повишаване качеството на картината, преди промените хрома възпроизвеждаше доста по добре клипчета. Интересна е промяната при лисицата: след тези промени има много сериозно забавяне в менюто, посочена позиция се активира след 2-3 секунди. При хрома подобно забавяне има от самото му инсталиране.
 4. i965-va-driver-shaders - мина без забележки [email protected]:~$ vainfo libva info: VA-API version 1.7.0 libva info: Trying to open /usr/lib/x86_64-linux-gnu/dri/iHD_drv_video.so libva info: Found init function __vaDriverInit_1_7 libva info: va_openDriver() returns 0 vainfo: VA-API version: 1.7 (libva 2.6.0) vainfo: Driver version: Intel iHD driver for Intel(R) Gen Graphics - 20.1.1 () vainfo: Supported profile and entrypoints VAProfileMPEG2Simple : VAEntrypointVLD VAProfileMPEG2Main : VAEntrypointVLD VAProfileH264Main : VAEntrypointVLD VAProfileH264Main : VAEntrypointEncSliceLP VAProfileH264High : VAEntrypointVLD VAProfileH264High : VAEntrypointEncSliceLP VAProfileJPEGBaseline : VAEntrypointVLD VAProfileJPEGBaseline : VAEntrypointEncPicture VAProfileH264ConstrainedBaseline: VAEntrypointVLD VAProfileH264ConstrainedBaseline: VAEntrypointEncSliceLP VAProfileVP8Version0_3 : VAEntrypointVLD VAProfileHEVCMain : VAEntrypointVLD VAProfileHEVCMain10 : VAEntrypointVLD VAProfileVP9Profile0 : VAEntrypointVLD VAProfileVP9Profile2 : VAEntrypointVLD
 5. [email protected]:~$ sudo add-apt-repository universe [email protected]:~$ sudo apt update Поп:1 http://archive.ubuntu.com/ubuntu focal InRelease Поп:2 http://security.ubuntu.com/ubuntu focal-security InRelease Поп:3 http://archive.ubuntu.com/ubuntu focal-updates InRelease Поп:4 http://dl.google.com/linux/chrome/deb stable InRelease Поп:5 http://archive.ubuntu.com/ubuntu focal-backports InRelease Поп:6 http://archive.canonical.com/ubuntu focal InRelease Игн:7 http://packages.linuxmint.com ulyana InRelease Поп:8 http://packages.linuxmint.com ulyana Release Четене на списъците с пакети... Готово Изграждане на дървото със зависимости Четене на информацията за състоянието... Готово 40 packages can be upgraded. Run 'apt list --upgradable' to see them. [email protected]:~$ sudo apt-get install intel-vaapi-driver vainfo Четене на списъците с пакети... Готово Изграждане на дървото със зависимости Четене на информацията за състоянието... Готово E: Пакетът intel-vaapi-driver не може да бъде намерен
 6. Лисицата е 81,0 и след промените горепосочения клип го възпроизвежда на цял екран с леко накъсване. Всъщност и хрома го възпроизвежда по същия начин. Интересното е че в хрома още от инсталирането му а сега и на лисицата след тези промени много бавно се скролира в менюто. Обаче това с интел драйвера не мина : [email protected]:~$ sudo apt-get install libva2 intel-vaapi-driver Четене на списъците с пакети... Готово Изграждане на дървото със зависимости Четене на информацията за състоянието... Готово E: Пакетът intel-vaapi-driver не може да бъде намерен
 7. Здравейте проблема е при възпроизвеждане на видео от "youtube" и с Хром и с Firefox. При 480р възпроизвежда без проблем на цял екран. При 720р на цял екран има едва забележимо насичане. При 1080р има ясно изразено насичане когато видеото е в намален прозорец и е невъзможно да се гледа на цял екран. С VLC при гледане на изтеглен филм с високо качество също има насичане. Лаптопа е Aspire 3 A315-34, видеото е Intel® UHD Graphics 600 Пробвано е с минт мате, минт синамон и кубунту. Проблема е идентичен и при трите. Инсалирам лаптопа, актуализирам системата, правя проверка за драивери от стандартния графичен интерфейс, всичко е ок. Клипа с които експериментирам "COSTA RICA IN 4K 60fps HDR (ULTRA HD)" при чиста инсталация на Уиндоус10 се възпроизвежда на 1080р на цял екран без никакви забележки. И картината която показва VLC при възпроизвеждане на същия файл под Windows10 е видимо по добра. Попадам само на решения как да използвам другата видеокарта, ама тя е само една: ------------------------------------------------------- [email protected]:~$ inxi -G Graphics: Device-1: Intel UHD Graphics 605 driver: i915 v: kernel Display: x11 server: X.Org 1.20.8 driver: modesetting unloaded: fbdev,vesa resolution: 1920x1080~60Hz OpenGL: renderer: Mesa Intel UHD Graphics 605 (GLK 3) v: 4.6 Mesa 20.0.8 ------------------------------------------------------- Накакви идеи къде и какво трябва да се настрои?
 8. Да и принципно е валидно правилото "две в едно: ни едно" Възможно е изпразването на бойлера през него като затвориш студената, отвориш топлата и отвориш принудително клапана чрез лостчето. Но .. вероятно от време на време ще трябва да надуваш с уста смесителя за да влиза въздух в бойлера и източването на 60-80 или 100 литра вода през 4 мм отвор отнема от час нагоре. Този метод е по скоро теоретичен на практика не си струва усилията.
 9. "Бойлерът е купен с монтиран клапан и всяка есен започва развиването на тръбата, на клапана и източването" Ако можеш да развиеш клапана добави тетка и кран ( оградено в зелено ) Така ще е значително по бързо. По старите бойлери на фланеца имат болт за източване (спираш студената, пускаш топлата и развиваш болта) Спирането на студената е задължително, свидетел съм как едни младежи 4-5 часа точиха водомера :-))) *************************************************************************************************************************************************** "кранът за студената вода да бъде монтиран между бойлера и възвратния клапан." Възвратните клапани са комбинирани с баланс вентили ( последните15-20 години) Не слагай кран между бойлера и баланс вентила!!! (бута стени ако откажат защитите) Препоръчвам използването на пластмасови тръби вместо меки връзки или парче пластмасова тръба между бойлера и меката връзка. Ако лепне терморегулатора и не сработи термоограничителя и е монтиран някои дефектен(китайски) клапан/баланс вентил. Парата топи пластмасовата тръба и стените остават цели ( мокри но цели)!
 10. Обяснявате ми другите планове. Аз нямам други планове купувам си "Lifetime Премиум Плюс" 2 TB. Използвам ги известно време. Колко време мога да си позволя да не използвам акаунта? Ще бъде ли изтрита информацията и ако да колко и след колко време? Мога ли да си позволя да не достъпвам " Lifetime " акаунт 3 години примерно? Нали е " Lifetime " плащаш веднъж ползваш винаги?
 11. Определено ви бях позабравил. Ще пробвам отново безплатния акаунт за известно време. Впечатлихте ме с предизвикателството за хакване на крипто папката преди време. Но категорично не съм (и тогава не бях) склонен да плащам абонаментна такса за съхранение на информация. Новата идея за купуване на място в облака ми допада много. Но колко всъщност е " Lifetime " какво ще се случи ако 5 или 10 години няма активност ? Има ли крипто папката някакви ограничения или допълнителни плащания при " Lifetime " варианта? Не намирам никаква информация на сайта. "Да гледаме на хората снимките ли? Не, не бихме го направили, доста снимки ще са, и няма да извлечем никаква полза от това" - снимката е файл говорим за файлове "Е, ако е с наказуемо от закона съдържание..." Това са ваши цитати от коментари под статията. Бих искал да ги коментирате защото според мен единия изключва другия а двата са несъвместими с идеята за крипто папка!
 12. Паста за зъби вместо термопаста. И след колко часа ще се опече като керемида и ще стане страхотен изолатор? Хладилен техник да отремонтира охлаждане на процесор. Минете първо през черквата и напълнете тръбите със светена вода. Що се подигравате на човека? Браво на Емил Костов и @pconline за точната диагноза. Но ако е с термопад а не с паста трябва да пипа такъв дето знае.
 13. bluewater

  Снимки на Вашия Linux - част 2

  Браво. Това радио много забавно.Причислявам се в описанието от скобите. Не очаквах да намеря нещо такова в такава тема. Но останах приятно изненадан.
 14. Пакетните мениджъри не проверяваха ли md5 на пакетите автоматично за на няма повреда/подмяна по пътя. По спомен това го бях чел някъде из документациите на ментата. Или бъркам нещо ???
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване