Премини към съдържанието

izvladov

Потребител
 • Публикации

  40
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от izvladov

 1. Здравейте група, Преди около 6 месеца ми сглобиха нов настолен компютър. Първоначалният му вариант от към Storage беше само с едно NVMe на Kingston 250 GB. Тъй като имах старо HDD 1 TB, което проверих и е в добро състояние, днес го занесох за да ми го инсталират в компютъра. Всичко е ок, няма проблеми, работи. Форматирах HDD-то към Logical Partition Drive и отворих Disk Management-a, показва си го както трябва. Това което обаче ми направи впечатление и ме притеснява е NVMe-то. Забелязах че неговият тип е Boot, Page File, Crash Dump, Basic Data Partition. До колкото съм запознат накрая трябва да е Primary Partition тъй като на него е инсталирана операционната система. Има ли някой, който е по-запознат по темата и който може да ме посъветва ако трябва да променя нещо за да ползвам пълния потенциал и на двете? Благодаря предварително. :)
 2. В AliExpress е пълно с такива карти и устройства и вършат добра работа. Цените са им смешни, затова просто ще платя там шипинг за да не чакам с месеци и готово.
 3. Не е и от това. Последния ъпдейт на Биос-а е направен преди повече от година. Между другото и аз не съм фен на отвратителната операционна система Windows и това беше една от причините да пробвам с Linux, но щом и там имаше проблем, нямаше смисъл да привиквам с нова операционна система.
 4. Благодаря, ще го пробвам това. Не оспорвам, че проблема може да е в порта, но няма да е трудно да разбера. Мога просто да ги разменя с на някой друг лаптоп и така ще установя със сигурност.
 5. Не съм съгласен. За кратко ползвах и Linux Ubuntu, проблема беше на лице отново. Също използвам още няколко лаптопа, които са с Windows 10 и са същите боклуци като този, но нямат такъв проблем. До преди няколко месеца, такива проблеми нямаше и този. Започнаха постепенно и забелязвам, че става по-зле с времето.
 6. На моменти прекъсва, Wifi-a ми просто спира и се пуска отново. На моменти работи бавно, докато примерно включвам друго устройство и там няма проблем. Операционната ми система е преинсталирана няколко пъти, всички драйвери са инсталирани с последните им версии, рутера е хубав и е чисто нов, няколко пъти съм проверял с доставчика, няма проблеми и при тях. Използвам последния release на Windows 10. Използвам съм и Windows 8.1, както и други билдове на Windows 10. Усещането за тази карта, е все едно живота и приключва, което е разбираемо, използвам лаптопа всеки ден в продължение на над 5 години.
 7. Ако проблема е в слота на дъното, по-вероятно е тя изобщо да не работи. Винаги мога да си купя обикновена карта за 10 лв. и да проверя дали ще работи. Това е лесна работа. Благодаря все пак за помощта.
 8. Тези неща не са проблем. Знам, че проблема е в картата. Въпроса ми беше дали ако имам такава карта ще е съвместима с дъното ми. Ако не знаеш, няма проблем. Но тук не търся съвети за това къде може да ми е проблема. Аз знам къде ми е проблема, опитвам да намеря добър начин за решението му.
 9. В случая причината да не може да се ъпгрейдне според теб в това, че дъното не я поддържа ли е?
 10. Здравейте! Ще започна с това, че използвам лаптоп HP Pavilion 15 p250nu. През изминалата година съм направил ъпгрейд от HDD диск към SSD диск, сменил съм батерията му с нова и съм добавил втора 8 ГБ плочка РАМ. Бързината му в момента е устройваща на този етап и нямам възможност да закупя нов поради обстоятелствата, но по цял ден съм пред лаптопа и трябва да изпитвам удоволствие докато го ползвам. В тази връзка, забелязах, че има проблем с Wifi картата. Проверил съм няколко пъти, проблемът не е в доставчика, не е и в рутера (рутера го смених с нов), не е на системно ниво със сигурност също. Уверил съм се вече, че проблема е в картата, моля ви не гадайте, че проблема е някъде другаде. До колкото знам Wifi възможностите са bgn, ac и ax. На скоро използвах USB устройство, което ми предоставяше ac Wifi. Естествено се предполага, че понеже не е карта и вероятно има някакви загуби, но скоростта му не беше лоша. Въпреки това аз постоянно използвам всичките си USB-та и не мога да си позволя непрестанно да е включено това устройство. Искам да сменя Wifi картата си с нова. Въпросът ми тук е дали има възможност да я сменя с някоя по-добра, като ax например? Логично може би е дъното да не съпортва такъв тип карта, но все пак искам да се уверя. Не съм сменял до сега такава карта, ако няма начин да се сдобия с ax, или ac, просто ще си купя стандарта bgn карта и ще си използвам 2.4 GHz мрежа. Но тъй като рутера е винаги в близост до мен, възможността да се сдобия с ac или ax ще ми е от голяма полза със сигурност. Знам, че според повечето от вас, опцията ми е да сменя най-накрая този i3 курник, но за момента както казах нямам възможност и трябва да постискам зъби още известно време. Благодаря предварително!
 11. izvladov

  Проблем с Refresh rate

  Нямам такива настройки в BIOS-a. Опитах да намеря и начин да достъпя additional settings за BIOS Insyde f.57 но не намерих нищо.
 12. izvladov

  Проблем с Refresh rate

  В моят случай не е така, понеже имам вградено на БИОС ниво nVidia Optimus, който автоматично решава коя видео карта да използва. Когато не товаря видеото (почти през цялото време) използва Intel-ската, когато пусна някоя игра примерно или нещо, което товари автоматично превключва на nVidia.
 13. izvladov

  Проблем с Refresh rate

  По-високите refresh rates са по-приятни за очите. Не се забелязват само в игрите, ами и извън тях. За кабела се съмнявам да не е подходящ, тъй като е предоставен заедно с монитора. Деактивирах Intel видео картата от Device manager, рестартирах лаптопа, автоматично ми изключи втория дисплей, а настройки в nVidia контролният панел бяха още по-малко, имаше само една настройка, която не е от никакво значение.
 14. izvladov

  Проблем с Refresh rate

  Здравейте, хора! Нека да започна с параметрите и детайлите: Лаптоп модел - HP Pavilion 15 p250nu Операционна система - Windows 10 x64 последен 20H2 build 19042.610 Intel Graphics HD 5500 - Версия на драйвера 20.19.15.5166 nVidia GeForce 830M - Версия на драйвера 457.09 Монитор модел - AOC24g2u/bk Мониторът поддържа до 144Hz. За съжаление успявам да активирам най-много 120, 144 не са налични: Използва се Intel Graphics HD 5500 за дисплея ми и опитах да добавя custom резолюция, но получавам грешка, че превишавам максимума: Инсталирал съм последните драйвери на всички компоненти. Монитора го използвам с HDMI кабел предоставен заедно с монитора, имам също и DisplayPort, но лаптопа ми няма такъв вход. Настройки за дисплея имам само в контролният панел на Intel и операционната система, в nVidia нямам такива настройки. Също в допълнение лаптопа ми използва nVidia Optimus за да следи кога да използва nVidia видео картата. Надявам се някой да знае къде е проблемът. Благодаря предварително!
 15. izvladov

  Програмиране с Python

  Благодаря ти много за изчерпателният отговор! Определено е полезен.
 16. Здравейте хора Искам да се допитам до някой, който има години опит в програмирането и има по-мащабен поглед над нещата в тази сфера. Записал съм "Programming Basics with Python" в SoftUni, както всеки втори българин в момента. Разликата е, че аз съм сериозен и не се отказвам и възнамерявам да изкарам цялостната професионална програма на SoftUni. Тя включва - Fundamentals Module, Python Advanced, Python Web, JS Advanced, JS Web и Front-End. Всеки от изброените курсове е по 4 месеца. До сега не съм се занимавал сериозно с програмиране, но работата ми е такава, че постоянно работя с хора, които програмират и ми е изключително интересно. Смятате ли, че тези курсове на SoftUni са наистина толкова полезни и силни както ги представят? Дали само с Python и JavaScript мога да постигна нещо? Мислите ли, че те са достатъчни за да започна тази професия и това ще ми бъде ли достатъчно или трябва да изкарам и допълнителни? За да Ви насоча към всичките курсове, в долния линк за изброени: https://softuni.bg/trainings/courses Благодаря предварително!
 17. Много ти благодаря! Подейства ^^
 18. Здравейте хора, Вчера си инсталирах последната версия на Linux Ubuntu. За сега всичко е наред, с дребни изключения. Едно от тях, е че спрямо Windows, тук българската традиционна фонетична клавиатура е малко по-различна. Проблемът всъщност е със специфична комбинация. Когато задържа "left Shift + ," би следвало да получа символ "<" но аз получавам този "„" (долни кавички). Не разбирам защо и не откривам начин да го променя, а ми е важно, защото иначе трябва всеки път да превключвам от българска към латинска клавиатура. Благодаря предварително!
 19. Благодаря много хора, от тази информация имах нужда! Златни сте всички!
 20. Благодаря Ви за отговорите! Някой от вас дали е мигрирал от Windows към Linux за да каже дали има разлика (дори и малка да е) в performance-a. За мен това е най-важното.
 21. Здравейте хора! Последните години съм много разочарован от Windows, имат много бъгове, операционните системи работят бавно, крашват и т.н. Искам да пробвам с Linux OS. Ще започна с това какво върша на лаптопа ми: В момента съм начинаещ по Python програмиране, уча в SoftUni и използвам PyCharm, който видях, че е съвместим и с Linux, използвам на моменти Photoshop, Illustrator и рядко Adobe XD. Останалото са си стандартни неща като Word, Excel, Power Point, филми, интернет и т.н., за които не мисля, че е от значение. Не играя никакви игри. Характеристиките на компютъра ми са: CPU - Intel Core i3-5010U (2 ядра по 2.10 GHz), слаб е процесора като цяло, но не мога да го сменя RAM - 16 GB (2x8) DDR3L 1600 MHz Storage - 240 GB SATA SSD Kingston (SSD-то е малко като капацитет, не ми е нужно много, но за сметка на това работи много добре) GPU - NVIDIA GeForce 830M (2 GB) Характеристиките не са нищо особено, нямам възможност в момента за нов лаптоп, за това съм направил максималния ъпгрейд, който се поддържа. Въпросът тук е, знаете ли коя точно ОС на Linux е най-подходяща за мен, като човек, който не разбира почти нищо от Linux за сега и дали ще има разлика в performance-a спрямо Windows 10-ката. Бележка: Windows 7 и 8.1 не са опция, защото драйверите не са съвместими за тях и дори и от някъде да се намерят не работят нормално. Благодаря много предварително!
 22. Здравей, Това не е основната ми работа. Това е част от задълженията ми, реално копирам имейла и го поставям във вътрешен софтуер. По този начин се следи комуникацията от различни вътрешни екипи. С макроси единствено открих, че мога да създам темплейт, който да се зарежда чрез бутон, но не открих за копиране на имейл. Здравей, Това не е основната ми работа. Това е част от задълженията ми, реално копирам имейла и го поставям във вътрешен софтуер. По този начин се следи комуникацията от различни вътрешни екипи. С макроси единствено открих, че мога да създам темплейт, който да се зарежда чрез бутон, но не открих за копиране на имейл.
 23. Здравейте хора, Не съм редовен в групата и може би това, което искам да направя е малко необичайно за Вас, но се надявам някой да успее да ми помогне понеже ми е доста важно. Всеки ден в работата ми се налага да копирам десетки, понякога стотици имейли, като ми се налага да го направя по следния начин в Outlook: 1. След като получа имейла, натискам върху Forward за да се отвори в прозорец: 2. Появяват се няколко реда съдържащи: From, Sent, To и Subject: 3. Копирам съдържанието на имейла до двете имена в подписа заедно с новото съдържание след като натиснах Forward. Както може би се досещате, това което ме дразни, е че на всеки имейл, аз трябва да натисна Forward, да изчакам 1-2 секунди да зареди, да маркирам текста, да го копирам, да го затворя и това нещо на всеки имейл. Доста е дразнещо и търся начин, чрез който да се осъществява с кликането на бутон или клавишна комбинация, но не намирам никъде. Чел съм форуми, където други хора питат за същото нещо, но не са получили отговор. В Outlook до колкото знам има включен Developer mode, чрез който могат да се пишат команди, но аз не разбирам нищо от това за съжаление. Ако има някой по-опитен, който може да ми помогне, ще му бъда много благодарен.
 24. Благодаря за отговорите на всички! Паметта пристигна и работят добре двете плочки. Разликата е лека, но се усеща, а и в момента мога да си позволя по-голям multi tasking.
 25. Здравейте група! Използвам един вече неактуален лаптоп, но за момента не мога да купя нов. Тъй като го ползвам по цял ден ми е нужно да работи добре, сега си поръчах втора плочка рам памет. Лаптопа е HP Pavilion 15 p250nu. Фабрично той е с 8 GB RAM (1/2 заети слота), HDD 1000 GB и Intel Core i3-5010U. Както вече се сещате е доста слаб, затова преди време ъпгрейднах като смених със SATA SSD, смених батерията, направих пълно обслужване и сега е доста по-добре. Въпреки това искам да го побутна още колкото мога и видях, че максималния му капацитет на РАМ паметта е 16 ГБ. Затова поръчах втората плочка 8 ГБ. Въпросът ми е знаете ли дали този процесор работи по-добре на Dual-channel или на Single-channel?
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване