Премини към съдържанието

spokoman

Потребител
 • Публикации

  4
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

0 Неутрална репутация

Всичко за spokoman

 • Титла
  Новобранец
 • Рожден ден 9.08.1990

Информация

 • Пол
  Мъж
 • Град
  Враца

Контакти

 • Twitter
  goliath969
 • ICQ
  0
 • Интернет сайт
  http://
 1. spokoman

  Изкуствен интелект?

  Да, Tigertron(м/у другото и аз се кефех много на Beast Wars като малък ), не може без софтуер който да получава, пренася, обработва и т.н. информация, но няма да е софтуера, който познаваме до сега, ще е по-скоро мидълуеър , имам предвид, че ще е част от конструкцията на мрежата и повярвай ми до сега нервна мрежа не е строена, правени са аналогични копия чрез интегрални схеми, а транзисторните връзки остават, а при тази мрежа, която говоря мемристорните връзки, ще се променят с процеса на учене на машината(както аксоните си променят разпространението и връзковите координати в мозъка на човек). Демек архитектурата ще играе ролята на вградените отговори и програмираните изчисления(алгоритмите на софтуера). Това е революция! Не говорим за компютър вече(думата "compute" предполагам знаете какво значи - "пресмятам", "изчислявам"), говорим по скоро за аналогър("analog" - "еквивалент", "аналог"; analoger - нещо, което реагира според аналози от предишни наблюдавани събития). Човек точно така мисли. Г-н the professor, малко ви е задигнато наименованието според мен. Моля, не се изказвайте неподготвен повече. Не ни разваляйте така хубавата дискусийка. Ако бчхте професор, щяхте да знаете, че нервните клетки не се делят и на се появяват нови, само умират. Изключения правят два периода в човешкото развитие - зародиш и една и половина до две години след раздането. В зародишен стадий се образуват нервни клетки от стволовите клетки(неспециализирани клетки с чиста проба ДНК на идивида), които се делят бързо и се специализират във всички видове клетки, които имаме, а до 2 години след раждането все още е останала по една-две такива недоспециализирани стволови клетки, който по случайност могат да образуват някой друг неврон(не е задължително, могат и друго, може и да умрат). За да ти стане по ясно, като си прекъснеш гръбначния мозък, няма да ти зарасът нервните влакна. Има експериментално лечение, при което се взимат стволови клетки от деца на абортирали майки или от починали при раждането бебета, правят се малко ДНК трансфери и се инжектират при прекъснатото влакно, като след това човек може да възвърне малко чувствителност и още по-малко двигателна способност. Друг път внимавай в час по биология!
 2. spokoman

  Изкуствен интелект?

  Добре, Styx, съгласен съм, че има такъв софтуер, но аз говоря за промяна в харуера и софтуера едно временно! Ако се направи изкуствена нервна мрежа тя няма да има нужда от осбен софтуер, от който да зависи. Разбира се, първите със сигурност ще имат core software, но понататъчните ще имат нудата само да разпознават true - false(1 - 0) и остатъка ще зависи само от архитектурата на мрежата и връзковите пътища, без софтуер, без бъгове и най - вече без грешки в изчисленията, поради липсата на работна памет видео карта процесор и т.н. Мрежата ще се нагажда на принципа "input effect - output reaction", без излишен пренос на информация м/у компонентите, като при мозъка. Освен това не забравяй, че човеякич мозък няма софтуер и не труба бъгове, грешки в регистъра и т.н. Това е бъдещето, това нещо е ИИ без ограничения, докато софтуерните ИИ са ограничени. Колкото до въпроса да подценявам днешните компютри - напротив, не е така, наясно съм, че в момента в американски термо-ядрен изследователски център работи супер компютър, който надвишава по изчислителни способности човешкия мозък(4 квадралиона бита информация за секуна) - той може при максимален капацитет да стигне до 4,5-5, но всичко, което прави е да смята сложни предварително зададени алгоритми и уравнения за изследователски дейности - не може да мисли. btw: Яка дискусийка си правим май!
 3. spokoman

  Изкуствен интелект?

  А, бе хора, не разбирате се от дума. Изкуствения интелект не трябва да прилича на човека по маниери и емоции и да го имитира. Това се дължи на предварително подготвен и оформен софтуер, който реагира според условията на средата по определен начин, но както казах вече е написан и определен предварително от програмиста. Тук говорим за изкуствен интелект, който ще има възможността да променя и създава и подобрява вградения(стартов) си софтуер; демек след като реагира нчколко пъти на едни и същи условия едновременно чрез натрупанич опит, ще си каже:"А, бе д**ба, не може ли па друго на направя, нещо различно и по-добро!", както и единствения ни познат интелект до сега - човешкия. Затова за да може да се трупат знания и да се променят реакциите според условията на средата автоматично, се налага мемристора, защото той точно това прави нагласява и напътства изчисленията според предишните събития. Целта на това нещо е не да говори или да плаче и да се смее, а да мисли и да помага на човек все по-добре и по-добре без човек по цял ден да мисли нов софтуер и да дебъгва стария, а това да се прави автоматично(както никой не идва да ви рови из кода на мозъка, така и тук това е целта, мащината да се учи сама).
 4. spokoman

  Изкуствен интелект?

  Виждам, че доста се стараете да се убедите един друг, че всичко зависело от "Интел", хардуера, софтуера и/или изчислителните способности на дадена "машина", но за съжаление отговорът е на друго място. Не се обиждайте, в АЙ-ТИ сферата сигурно се гласи, че е така, но не точно. На този линк, има информация за една нова по рода си "изчислителна" техника, ако може така да се нарече. Става въпрос за едно откритие на Hewlett-Packard преди 2-3 месеца, ако не се лъжа, което доведе до създаването на истински работещ модел на мемристор(memory - resistor, знаете от къде идва). Мемристора, както се обяснява в статията, е зададен като термин от един учен пред 70-те години само теоретично(чрез математически модел) с целта да се опишат импулсите на невроните в човешкия мозък. Та това устройство(с размерите на един резистор или транзистор, като при всеки един силиконов чип) ще играе ролята на неврона в "мозъка" на машината. То има способността да променя диелектричните си свойства с течение на времето под действието на импулси, потоци или постоянен ток, като същевременно запазва инфорация за преминалите преди това импулси, потоци и т.н. Та да си дойдем на думата - не зависи от Интел, хардуера, софтуера или способностите за изчисление, а става въпрос за създаването на променливо изчисляваща машина, за да говорим за интелект и креативност. Проекта по създаването на първата изкуствена нервна мрежа(artificial neural network) е обявен, че ще е довършен 2012 год. Странно как това съвпада с Майското предсказание за края на света
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.