Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вреди ли гримът на нашата кожа?

Featured Replies

04474683401.jpg

Този ползвах заедно със същия продукт за околоочния контур.Не знам колко действа..май и на мен ми е още ранко. :P

Бе то и на мен ми е рано,но нали от рано започват грижите за хубава зряла кожа

Този ще го пробвам,мерси!

Имам на Елизабет Арден за околоочния контур,но ми дразни очите и не го ползвам :huh:

Сега издирвам перфектния крем за тази деликатна зона

Купих си на Олаи дневен флуид и нощен крем и съм доволна-рядко някой крем не оставя мазни следи

на моята кожа.Предпоръчвам тази марка,особено за мазна/смесена кожа.

По темата да се изкажа:гримирам се от 12-13 годишна редовно и нищо ми няма на кожата,

грима ме предпазва от гадните лунички.

Ползвала съм както много евтини,така и скъпи гримове.

Фон дьо тена даже е предпоръчителен в големите,замърсени от газове и прашни градове.

без грим не излизам,поне пудра слагам,иначе съм бледа и не се харесвам.

Разбира се бих предпочела кожата ми да е перфектна:без петънце,бузките:зачервени;миглите:извити,дълги

и гъсти;устните:не напукани и меки..но без грим просто няма как това да стане :)

• Автор
Бе то и на мен ми е рано,но нали от рано започват грижите за хубава зряла кожа

Този ще го пробвам,мерси!

Имам на Елизабет Арден за околоочния контур,но ми дразни очите и не го ползвам :whist:

Сега издирвам перфектния крем за тази деликатна зона

Купих си на Олаи дневен флуид и нощен крем и съм доволна-рядко някой крем не оставя мазни следи

на моята кожа.Предпоръчвам тази марка,особено за мазна/смесена кожа.

По темата да се изкажа:гримирам се от 12-13 годишна редовно и нищо ми няма на кожата,

грима ме предпазва от гадните лунички.

Ползвала съм както много евтини,така и скъпи гримове.

Фон дьо тена даже е предпоръчителен в големите,замърсени от газове и прашни градове.

без грим не излизам,поне пудра слагам,иначе съм бледа и не се харесвам.

Разбира се бих предпочела кожата ми да е перфектна:без петънце,бузките:зачервени;миглите:извити,дълги

и гъсти;устните:не напукани и меки..но без грим просто няма как това да стане :)

Без грим е най-добре, все пак естествеността се подчертава с грима! Поне това е моето мнение отностно гримовете.

Да, така е от рано се започва...по-добре рано от колкото късно!

Аз мога да ти препоръчам нещо, което аз използвам и нямам никакви проблеми с него до сега, а кожата ми не знам колко е чувствителна, но от някой сенки за очи или кремове се подува, което явно е някаква непоносимост към определени съставки!

Ето го и моя крем за около очи:

Meokine%20Intensive%20Wrinkle%20Corrector%20Care%20for%20Eye.jpg

Vichy - Myokine Corrector Care for Eye - околоочен крем 15ml

39.60лв.

VICHY - MYOKINE за околоочния контур

• Магнезий: блокира навлизането на калций в клетката;

• Аденозин: модулиращо действие по отношение на мускулното свиване;

• Кофеин - с дрениращо, противооточно действие срещу сенките и тъмните кръгове;

• Витамин Е - мощен антиоксидант;

Новаторска опаковка без въздух. Формулиран за максимална сигурност на околоочния контур: не потича в очите.

Без аромат.

Нанася се ежедневно, сутрин и вечер в зоната на околоочния контур и клепачите.

Купувам:

Модел: 2642

Произведено от: Vichy

Добре е че е без аромат, определено понякога и така наречените аромати дават чувството за парене и подуване на клепачите!

Кремът е за мимически бръчки, тоест за да не се получат такива, а и при получени мимически бръчки...но може и да се ползва нещо по -леко според мен, може да изпозваш и нещо такова по-евтино е но е хидратиращо- по описанието, което си дала ще ти върши добре работа!

2445561539_cce12acba5_o.jpg

Това е марката, но в интернет не намирам точния продукт, за да ти го покажа! НО крема е за около очи, хидратиращ за всякаква кожа, без значение млада или зряла- той хидратира- дава влага на зоната около очите, по този начин я предпазва!

Има жени които и на 20 години, а може и по-рано- имат суха кожа около клепачите и е нужно да ползват хидратираща грижа за около очи!

Ще ти препоръчам нещо, независимо какъв крем ще си избереш съблюдавай дали е хипоалергенен- т.е. продукт, който не предизвиква алергични реакции! Другото, за което може да наблюдаваш и да се консултираш с консултант-продавача е за каква възраст е? Макар, че това не винаги е критерии- критерий е дали кожата около очите е суха и дали има леки мимически бръчки или дълбоки! Още едно нещо, по което може да се водиш- виж дали поне външно продавачката е на твоята възраст така може да я питаш тя какво ползва или би ползвала за себе си, по този начин си осигуряваш най-доброто за себе си- защото човек, който работи на такова място знае най-добре кое е за предпочитане! От мен успех! Важен е при избора...

Лично аз, не бих позвала марки като лореал, нивеа, дева...въпрос на предпочитания, не бих казала на липса на пари или обратното! Или бих ползвала нещо добро или не бих ползвала нищо- тук става дума за зоната около очите! Важно е да се почертае това, защото тази зона е много по-чувствителна и веднъж като си причини човек алергия трудно ще я премахне, да не кажа почти невъзможно!

04474683401.jpg

Този ползвах заедно със същия продукт за околоочния контур.Не знам колко действа..май и на мен ми е още ранко. :)

Надали е ранко, добре е да се позват кремове за очи, лице...поне от 21 години! Даже е препоръчително! Това е грижа за кожата, така че колкото по-рано толкова, по-добре!

Преди писах някъде в Празни приказки и забава, че в козметиката слагат мазнина от храна, която се изтича при варенето на храната в един голям казан. Каквото остане неизядено в рестораните в Америка го варят и го дават на прасетата, а мазнината я оставят да се изтече през специално направена за целта дупка и после я продават на козметичните фирми. В Америка нищо не се изхвърля! laugh.gif Сериозно! Това важи и за останалите области, при които остават "отпадни" продукти "за изхвърляне". biggrin.gif

Ето още интересен маТРиал по въпроса:

Вредная косметика

Рубрика: Секреты макияжа

Вредная косметика «Умереть красивой. Защитите себя от опасности, которая таится в косметике» - это название книги, в которой собраны обобщенные результаты пятилетнего исследования, проведенного косметологом из Великобритании и журналистом из Лас-Вегаса. Обнародованные ими факты многих привели в ужас.

По мнению авторов, длительное использование токсичной косметики не просто вредно для здоровья, но даже может привести к летальному исходу.

Из 70 000 существующих ингредиентов косметической продукции лишь 3 000 официально признаны в Европе.

Исследователи выделили 3 наиболее опасных компонента:

1. Красители на основе дегтя

Эти красители существенно увеличивают опасность заболевания раком. Многие из них так и не прошли испытания на канцерогенное действие. Такие красители содержатся в туши, тенях для век и карандашах для глаз и бровей.

2. Формальдегид

Формальдегид вызывает раздражение дыхательных путей, стимулирует аллергии и может стать причиной рака кожи. Формальдегид - ингредиент лаков для ногтей, шампуней и прочих парфюмированных косметических средств. Кроме того, он уничтожает некоторые консерванты, что отнюдь не способствует сохранению свежести косметики.

3. Дибутилфталат

Как свидетельствуют результаты испытаний на животных, дибутилфталат - один из виновников наследственных мутаций. Он входит в состав лака для ногтей, парфюмов и других косметических средств. Помните, что на дне баночки (или тюбика) дешевой некачественной косметики вас может ждать рак и аллергия.

Още едно мнение по въпроса:

http://health.sarbc.ru/?section=&mod=1&id=5330

А знаете ли че май британски учени са изчислили, че за една година жените вкарват в тялото си около два килограма химикали чрез козметиката?

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

Преди писах някъде в Празни приказки и забава, че в козметиката слагат мазнина от храна, която се изтича при варенето на храната в един голям казан. Каквото остане неизядено в рестораните в Америка го варят и го дават на прасетата, а мазнината я оставят да се изтече през специално направена за целта дупка и после я продават на козметичните фирми. В Америка нищо не се изхвърля! laugh.gif Сериозно! Това важи и за останалите области, при които остават "отпадни" продукти "за изхвърляне". biggrin.gif

Ето още интересен маТРиал по въпроса:

Вредная косметика

Рубрика: Секреты макияжа

Вредная косметика «Умереть красивой. Защитите себя от опасности, которая таится в косметике» - это название книги, в которой собраны обобщенные результаты пятилетнего исследования, проведенного косметологом из Великобритании и журналистом из Лас-Вегаса. Обнародованные ими факты многих привели в ужас.

По мнению авторов, длительное использование токсичной косметики не просто вредно для здоровья, но даже может привести к летальному исходу.

Из 70 000 существующих ингредиентов косметической продукции лишь 3 000 официально признаны в Европе.

Исследователи выделили 3 наиболее опасных компонента:

1. Красители на основе дегтя

Эти красители существенно увеличивают опасность заболевания раком. Многие из них так и не прошли испытания на канцерогенное действие. Такие красители содержатся в туши, тенях для век и карандашах для глаз и бровей.

2. Формальдегид

Формальдегид вызывает раздражение дыхательных путей, стимулирует аллергии и может стать причиной рака кожи. Формальдегид - ингредиент лаков для ногтей, шампуней и прочих парфюмированных косметических средств. Кроме того, он уничтожает некоторые консерванты, что отнюдь не способствует сохранению свежести косметики.

3. Дибутилфталат

Как свидетельствуют результаты испытаний на животных, дибутилфталат - один из виновников наследственных мутаций. Он входит в состав лака для ногтей, парфюмов и других косметических средств. Помните, что на дне баночки (или тюбика) дешевой некачественной косметики вас может ждать рак и аллергия.

Още едно мнение по въпроса:

http://health.sarbc.ru/?section=&mod=1&id=5330

А знаете ли че май британски учени са изчислили, че за една година жените вкарват в тялото си около два килограма химикали чрез козметиката?

Нали се сещаш,че не всички знаят руски език.Редно е да преведеш съдържанието,а може и просто да дадеш линк към него.Не мисля,че разясненията ти относно произхода на съставките на масовите козметични продукти, които се ползват ще повлияят някому. biggrin.gif

Ще си позволя малко свободен превод. Дано tuksum не се сърди.. за което. biggrin.gif

Вредната козметика

Тема: Тайните на грима

Вредната козметика "Да умрем красиви. Защитете се от опасността, криеща се в козметиката" - това е заглавието на книга, съдържаща обобщени резултати от петгодишно изследване, проведено от английски козметолози и журналисти от Лас Вегас. Съобщават се факти, ужасили мнозина.

Според авторите, продължителната употреба на токсична козметика, не просто вреди на здравето, тя може да доведе до смърт.

От 70 000 съществуващи козметични съставки, само 3 000 са официално признати в Европа.

Учените са определили най-опасните 3 компонента:

1. Бои, базирани на катран - те водят до значително увеличаване на риска от рак. Много от тях не са били тествани за канцерогенни ефекти. Тези бои се съдържат в спиралите, сенките и моливите за очи и вежди.

2. Формалдехид - предизвиква дразнене на дихателните пътища, стимулира алергиите и може да причини рак на кожата. Използва се като съставка в лаковете за нокти, шампоаните и други парфюмирани козметични продукти. В допълнение, той унищожава някои консерванти, което пък вреди за запазването на продукта.

3. Дибутилфталат - резултатите от тестовете, проведени върху животни сочат, че дибутилфталатът е един от виновниците за наследствените мутации. Той влиза в състава на лаковете за нокти, парфюмите и други козметични средства. Помнете, че на дъното на бурканчетата (тубичките) на евтината и ниско качествена козметика ви чака ракът и алергиите.

Редактирано от fedora (преглед на промените)

• Автор

А колко ли чрез ядене и пиене?! :huh:

Не мисля,че разясненията ти относно произхода на съставките на масовите козметични продукти, които се ползват ще повлияят някому. biggrin.gif

Подкрепям, така е!

Факт е, че в Америка, Канада и Европа слагат животински продукти в козметиката. Нямам предвид колагена, извлечен от животински продукти, нито ботокса. Както вече споменах, в Америка (а мисля и в западноевропейските страни) нищо не се изхвърля. Месото, което остане неизползвано (за салами) от кланиците го варят и го слагат в козметиката. Да му мислят вегетарианците. Когато имаше луда крава бяха забранили използването на остатъчните продукти от кравите от кланиците в козметиката, за да не се заразят и хората. Абсолютен факт.

Сега нещо интересно за ботокса. Ама вие всички си знаете, че той е отрова.

http://www.netinfo.bg/index.phtml?tid=40&oid=797627

Цитатче:

"Една супена лъжица от него би била достатъчна да изтрови почти цялото население на Централна Европа."

"Заразява консерви, предизвиква смъртоносни хранителни отравяния и се числи към арсенала на биологичните оръжия."

"За сведение, 3000 единици ботокс могат да убият 70-килограмов мъж.

Дозировката на ботокса, предназначен за корекция на бръчки, е много под 100 единици."

Сега едно интересно нещо, което много ми напомня за темата за флуора във водата: cool.gif

"Още преди 20 години лекарите намериха начин да извлекат ползи от мускулнопаралитичното действие на най-мощния познат до момента природен токсин.

И го превърнаха в лекарство."

Но вие не се безпокойте. Както кадват, а и както е написано в статията, "за отровата е важна дозата". laugh.gif

Внимавайте с дозите на отровите! :huh:;):go ahead:

Иначе знаем, че има много лекарства, които са отровни.

:huh:

Искам да направя едно леееееееееко лирично отклонение от темата, което просто ще докаже думите ми от прединя пост, че по света нищо не изхвърлят и всичко отпадъчно се използва "рационално". cool.gif

Прочетете статията, много е интересна:

http://www.epochtimes-bg.com/2007-01/2007-10-31_01.html :P

• Автор
Иначе знаем, че има много лекарства, които са отровни.

:huh:

Искам да направя едно леееееееееко лирично отклонение от темата, което просто ще докаже думите ми от прединя пост, че по света нищо не изхвърлят и всичко отпадъчно се използва "рационално". cool.gif

Аха, отровни лекарства, аз пък ще ти кажа, че ВСИЧКО което е прекалено- предозирамо е ОТРОВНО!!! ЩЕ ти кажа, че и въздуха е отровен- е и? Можем ли да променим нещо? Надали някой неща просто не зависят нито от теб, нито от мен!

И отпадъците ли ползваме в БГ?Хъм..надали...!!!

Аха, отровни лекарства, аз пък ще ти кажа, че ВСИЧКО което е прекалено- предозирамо е ОТРОВНО!!! ЩЕ ти кажа, че и въздуха е отровен- е и? Можем ли да променим нещо? Надали някой неща просто не зависят нито от теб, нито от мен!

И отпадъците ли ползваме в БГ?Хъм..надали...!!!

Май не се изразих ясно. Исках да кажа точно това, което ти написа - отровата е в дозата.

Да, възуха е отровен. Затова българските столетници се срещат предимно в Родопите.

Сега ни очакват и генномодифицираните храни, но това е друга тема.

Ти за кои отпадъци говориш? Знаеш ли, че никоя американска или европейска козметична фирма не си показва списъците със съдържание на продуктите, включени в състава на козметиката, която произвеждат. Официалната причина - за да не се възползва конкуренцията. А предполагаемата - за да не се видят гадостите вътре! Имам предвид остатъчните животински продукти от кланиците, за които правителствата на различните държави знаят много добре.

Темата е много интересна и мога да пиша още доста по нея..

• Автор
Май не се изразих ясно. Исках да кажа точно това, което ти написа - отровата е в дозата.

Да, възуха е отровен. Затова българските столетници се срещат предимно в Родопите.

Сега ни очакват и генномодифицираните храни, но това е друга тема.

Ти за кои отпадъци говориш? Знаеш ли, че никоя американска или европейска козметична фирма не си показва списъците със съдържание на продуктите, включени в състава на козметиката, която произвеждат. Официалната причина - за да не се възползва конкуренцията. А предполагаемата - за да не се видят гадостите вътре! Имам предвид остатъчните животински продукти от кланиците, за които правителствата на различните държави знаят много добре.

Темата е много интересна и мога да пиша още доста по нея..

Супер, значи все повече ставаме, НЕ Българи по кръв и вяра!!! Знам ли?! ...

А отностно другото може и да си прав/а, не знам!!! Нищо чудно! Аз лично не съм се занимавала с такъв тип козметика, примерно...

Супер, значи все повече ставаме, НЕ Българи по кръв и вяра!!! Знам ли?! ...

А отностно другото може и да си прав/а, не знам!!! Нищо чудно! Аз лично не съм се занимавала с такъв тип козметика, примерно...

С какъв тип козметика казваш, че не си се занимавала?

Ето тук има доста информация (спести ми усилията да я превеждам от английски, защото тук пише същото нещо, което пише и в източниците на английски).

http://attraction.do.am/forum/37-124-1

Една информация от там:

"ХИМИКАЛИ. Според някои източници всеки ден втриваме в лицето си до 200 химикала. Почти всички от тях се разнасят с кръвта из цялото тяло и остават там доста дълго. Така че тези продукти не само не са полезни за вас, но могат да бъдат и много вредни."

Прочети тази статия! Много е интересна.

Козметиката вкарва до 2,5 кг. химически вещества в организма ни годишно:

http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1238285

Замисляли ли сте се колко червило изяждат жените за една година?

Едно цитатче от последния линк:

"Всяка година на световния пазар се появяват около 11 хил. нови видове кремове само срещу бръчки. Според Ричард Бенс е твърде наивно да се смята, че повечето от тях са преминали необходимата за здравето внимателната проверка за безопасност."

11 хиляди! Доста е!

tuksum, благодаря за информацията. Това, че няма да повлияе на оборота, не означава, че не трябва да се информира човек.

Ще се старая да не достигам дъното на опаковките на употребяваната от мен козметика.

П.П. Много ясно се изразяваш, ама няма кой да чете.

В предаването Dirty jobs по Discovery даваха точно това, което ви казах - храната, която остава неизядена от ресторантите се вари и се дава на прасетата. Мазнината от храната се оставя да изтича и се събира, а после се продава на козметичните фирми.

Аз намерих този епизод в youtube, но там е сложена само първата част. Интересната част, случайно или не не е там. Преди време търсих, макар и не много усилено в Internet втората част на филма, но не я намерих.

Тук можете да видите само приготвянето на храната за прасетата. Ако случайно откриете втората част с интересния материал - при варенето в казана, може да го пуснете тук.

• Автор
С какъв тип козметика казваш, че не си се занимавала?

Ето тук има доста информация (спести ми усилията да я превеждам от английски, защото тук пише същото нещо, което пише и в източниците на английски).

http://attraction.do.am/forum/37-124-1

Една информация от там:

"ХИМИКАЛИ. Според някои източници всеки ден втриваме в лицето си до 200 химикала. Почти всички от тях се разнасят с кръвта из цялото тяло и остават там доста дълго. Така че тези продукти не само не са полезни за вас, но могат да бъдат и много вредни."

Прочети тази статия! Много е интересна.

Козметиката вкарва до 2,5 кг. химически вещества в организма ни годишно:

http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1238285

Замисляли ли сте се колко червило изяждат жените за една година?

Едно цитатче от последния линк:

"Всяка година на световния пазар се появяват около 11 хил. нови видове кремове само срещу бръчки. Според Ричард Бенс е твърде наивно да се смята, че повечето от тях са преминали необходимата за здравето внимателната проверка за безопасност."

11 хиляди! Доста е!

Ами да ти кажа аз бях консултант на козметика и знам, че шефовете ми взимаха най-доброто- качественото, защото шефката ми бе фармацевт и по-добре от теб знае тези неща, повярвай ми! :tease:

А специално от червилото, няма да се откажа- защото съм доста беличка и ако не си слагам...хъм! Пък и дава влага на устните от което определено имам нужда зимата, пък и предпазва! Все пак си купувам червила, които не са правени с животински продукти!

На мен ми е пределно ясно, че Всичко е Вредно дори това, което ям! Ама няма как да се спася от замърсените зеленчуци, въздух, храна и тн., нали така? Или си мислиш, че можеш без да ядеш, без да дишаш или без знам ли какво?!?!?! Или ядеш и дишаш различни неща от мен?Ясно ми е това, което пишеш- но какво от това тези които замърсяват въздуха няма да прат да го замърсяват, тези които са ги зарибили да са манияци на тема коли и козметика няма да спрат да ползват в тонове козметика и да не карат марковите си коли, така че! Сам-а си прави изводите, няма какво да те уча аз! ;)

tuksum, благодаря за информацията. Това, че няма да повлияе на оборота, не означава, че не трябва да се информира човек.

Ще се старая да не достигам дъното на опаковките на употребяваната от мен козметика.

П.П. Много ясно се изразяваш, ама няма кой да чете.

Ти добри коментари правиш, ама надали си седнала да ги прочетеш тези неща?! Или просто ги знаеш от обща култура? :huh:

В предаването Dirty jobs по Discovery даваха точно това, което ви казах - храната, която остава неизядена от ресторантите се вари и се дава на прасетата. Мазнината от храната се оставя да изтича и се събира, а после се продава на козметичните фирми.

Аз намерих този епизод в youtube, но там е сложена само първата част. Интересната част, случайно или не не е там. Преди време търсих, макар и не много усилено в Internet втората част на филма, но не я намерих.

Тук можете да видите само приготвянето на храната за прасетата. Ако случайно откриете втората част с интересния материал - при варенето в казана, може да го пуснете тук.

Кренвирши ядеш ли?

Или и месо не ядеш?

Доповръща ми се, от това видео!!!

:lol6:

Не знам как се превежда без да се чете... при това с разбиране biggrin.gif , но видео линковете избягвам да ги гледам след като видях, пуснато в "Празни приказки" от tuksum клипче за направата на кренвирши

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.