Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на видео карта :)

Featured Replies

• Автор
2години е на Палита :)

Благодаря. biggrin.gif

• Отговори 70
  • Прегледи 7,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

• Автор

Последно коя марка 4850 да взема. Искам да е качествена и на добра цена, не просто най евтината колкото да имам.

От тея трите коя е по добра http://sky.bg/Details.aspx?ID=11219

http://sky.bg/Details.aspx?ID=11457 клокнат палит

http://sky.bg/Details.aspx?ID=11507

Мисля клокната е най добра обаче до сега клокнати неща не съм ползвал и не съм сигурен че повече мхз от нормалното не вреди на картата.

Не си струва да даваш повече пари за клокната, защото получаваш малко повече за много повече пари. По-добре сам да я клокнеш, но тази карта, сега няма смисъл да я клокваш.

Вземаш най-евтината, достатъчно качествена е. Не безпокой се... ;)

Гигабайта си заслужава заради нерефернтното охлаждане, но тогава вземаш клокнатия Палит защото и той е с нереферентно и е клокнат хем.(50 мхз ядро, 70 мхз памет, реално нищо не е)

• Автор

Аз сам не мога да се занимавам да клоквам, искам да взема и да си цъкам на макс докато мога biggrin.gif Значи взимам клокнатия палит, сиг другата седмица и ще пиша как се държи laugh.gif

• Автор

Леле хора взех тая, че не ми се чакаше за другата http://sky.bg/Details.aspx?ID=1405 и за 2 мин вдигна 88 градуса :help: Ще пробам да я сменя за или sad.gif Как може без да играя без нищо щом я включих така да загрее, дори температурата на дъното ми се вдигна sad.gif

Леле хора взех тая, че не ми се чакаше за другата http://sky.bg/Details.aspx?ID=1405 и за 2 мин вдигна 88 градуса :help: Ще пробам да я сменя за или sad.gif Как може без да играя без нищо щом я включих така да загрее, дори температурата на дъното ми се вдигна sad.gif

Ами каза ти се да не се изхвърляш с такава видео карта ама ти не ни послуша.Колко вата ти е захранването?И я пусни един 3D Mark 06.А и да не забравиш да се накефиш на "MAX".

• Автор

610 вата, специално за картата го купих.след 5 минути игра на макс на undercover вдигна от 78 на 86 градуса ;(

610 вата, специално за картата го купих.след 5 минути игра на макс на undercover вдигна от 78 на 86 градуса ;(

Пфф спирай игрите и им носи картата в сервиза докато не си я опекъл.Но специално точно Гигабайт модела си грее доста.Не взимай Палита-новите модели са резнати.Ако намериш вземи Saphire.

• Автор

Е тая я поръчах с охлаждане залман http://sky.bg/Details.aspx?ID=11507 иначе тоя сапфир http://sky.bg/Details.aspx?ID=10964 не е лош ма охлаждането е същото като на тая дето съм сега с нея

• Автор

Взех я, всичко работи, температурите са екстра, само не може да се инсталира аудио драивъра. После ще го мъча.

Взех я, всичко работи, температурите са екстра, само не може да се инсталира аудио драивъра. После ще го мъча.

Какъв аудио драйвър ? ohmy.gif ( не може да инсталира)

• Автор
Какъв аудио драйвър ? ohmy.gif ( не може да инсталира)

Качих всички драйвъри от диска, включително и този обаче не знам защо пак иска да го инсталирам. уиндоуса не може да го намери нито на диска нито в самия уиндоус нито в нета. Утре ще го мъча.

П.П. Абе не знам какво е ама се появи след като включих картата.

Редактирано от karrlito (преглед на промените)

Аз имам Sapphire HD4850 512MB, при тежки игри държи 88 градуса С, но това е нормално!!! От CCC увеличавам обротите на фана до 95%. По принцип 4850 грее като печка, но иначе с нея съм спокоен и всички игри са ми на макс. cool.gif

Става дума (предполагам) за HDMI, аз успях да го кача след като махнах драйвера на вграденото аудио на дъното. И си свали последните драйвери от сайта на ATI, че с тези на диска не стана :blow out candles:

• Автор

drivera си го свалих от google biggrin.gif Температурите сега са добре държат до 50 градуса, но започнаха проблемите. Пускам си някоя игра и например новата spiderman и си цъкам и забие, рестартира ми монитора и ми изкара грешка vpu recovery, същото и с едно много старо рали. За това не знам ама дърветата на far cry 2 на макс графика са квадратни както и на минимална графика sad.gif . devil may cry 4 ми изкарва грешка, която за първи път виждам при игра. Не трябваше пак да се връщам на ати. sad.gifFarCry2%202008-11-30%2012-38-48-21.jpgFarCry2%202008-11-30%2012-42-46-21.jpgto4ki.JPG

Редактирано от karrlito (преглед на промените)

Ай не ме послуша ти!Овърклоквай процесора или си вземи някакво nVidia решение.

• Автор

Е вече я взех тая и ми е неудобно пак да им звъня да я сменям biggrin.gif А за процесора ще си помисля.

Е вече я взех тая и ми е неудобно пак да им звъня да я сменям biggrin.gif А за процесора ще си помисля.

Добре си помисли,защото последиците могат да бъдат катастрофални при асрок дъна.

Проблема може да се далжи на малкото ти RAM памет.Също процесора ти не е най-бързия.

Редактирано от bachovacho (преглед на промените)

Аз мисля че проблема е в тия драйвъри. Инсталирай всички отначало. С почти същата конфигурация ( само че имам 2ГБ рам) на мен Far Cry 2 ми е на макс. Във всеки случай видео картата е добра!

Редактирано от Kameniada (преглед на промените)

• Автор

Скоро ще взема още рамче и ако се оправи ще супер яко. laugh.gif

Скоро ще взема още рамче и ако се оправи ще супер яко. laugh.gif

Ами дъно и CPU? angry.gif

drivera си го свалих от google biggrin.gif Температурите сега са добре държат до 50 градуса, но започнаха проблемите. Пускам си някоя игра и например новата spiderman и си цъкам и забие, рестартира ми монитора и ми изкара грешка vpu recovery, същото и с едно много старо рали. За това не знам ама дърветата на far cry 2 на макс графика са квадратни както и на минимална графика sad.gif . devil may cry 4 ми изкарва грешка, която за първи път виждам при игра. Не трябваше пак да се връщам на ати. sad.gif

Колега,от вчера и аз съм собственик на HD4850 (ASUS).Реших да я пробвам на клок,макарче на default честоти в 2D си държи 80 °C.тЪ мисълта ми е че ми извади същата грешка при честоти на които вече не беше стабилна!Ти клоквал ли си?Ако не си и картата е нестабилна на default,сещай се какво трябва да направиш!

• Автор

Това vpu recovery ми го е изкарвало на всички карти ати които някога съм пипал. Първо преди много години го правеше 9200 после взех x1650gt и пак същото и я смених за 7300 на нвдиа и забравих за проблемите.

Бре как случвате все на такива карти не знам?!? На личния ми компютър съм имал всякакви видеокарти, включително и такива за които някои от вас не са и чували(Tseng, Trident, Permedia...) и никога не съм имал проблем с каквото и да е, освен ако не е било нещо хардуерно. Лични АTi карти съм имал Rage PRO, Radeon 8500LE, 9100, 9550, 9600PRO, 9800SE, 9800XT, X1950GT и сега съм с референтна Sapphire HD4850 чието охлаждане по-късно смених с Accelero S1 и VPU Recovery съм виждал само на старата 9800SЕ когато се опитвах да я модна до PRO или ако е ядрото е прекалено овърклокнато. Не знам що за Windows-и и драйвери инсталирате, и какво пипате по настройките, но е факт, че 95% от проблемите се дължат на задклавиатурното устройство. btw с какво захранване си?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.